ANA SAYFA BAKAN KURUMSAL BİRİMLER BASIN FAALİYETİ HİZMETLER SİTE HARİTASI
Bakanlık Geri
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Bakan

1954 doğumlu olan Yaşar GÜLER, Teğmen rütbesiyle 1974’te Kara Harp Okulundan ve 1975’de Muhabere Okulundan mezun olmasını müteakip 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1986’da Kara Harp Akademisinden, 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olduktan sonra Kurmay subay olarak sırasıyla; Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı (1986-1988), Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı (1988-1991), 12’nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü (1991-1992), Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanı (1992-1994), Bosna-Hersek Türk Tugayı Komutan Yardımcısı (1994-1995), Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subayı (1995-1997), Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcısı (1997-1999), Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanı (1999-2000), Genelkurmay Başkanlığı Tatbikatlar Şube Müdürü (2000-2001) olarak görev yapmıştır. 2001 yılında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle 10’uncu Piyade Tu...

Devamı

MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Bakan Akar, Sincar ve Karacak Dağına yapılan hava harekâtını takip etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile birlikte Fırat'ın doğusundaki teröristlerin ana kaynağını oluşturan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine düzenlenen hava harekâtını Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi'nden takip etti. Terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak için, BM Anlaşmasının 51’nci maddesi çerçevesinde, uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda icra edilen harekâta yurt genelindeki muharip filo komutanlıklarından kalkan 20'den fazla savaş uçağının yanı sıra insansız hava araçları ile tanker uçakları da katıldı. Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) uçağı da bölgedeki hava trafiğinin düzenlenmesine katkı sağladı.


Baskın tarzında yapılan harekât kapsamında; istihbarat birimleriyle yoğun koordinasyon neticesinde belirlen sınırdan 85 kilometre uzaklıktaki Sincar Dağı ile 165 kilometre uzaklıktaki Karacak Dağı bölgelerinde yer alan teröristlere ait 30’dan fazla hedef başarıyla vuruldu. Hedefler belirlenirken sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterildi. Harekatın ardından, “son derece memnuniyet verici, başarılı bir operasyonun daha gerçekleştirildiğini” ifade eden Bakan Akar, “Evlatlarımıza başarılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Sn Cumhurbaşkanımızın da operasyonlara katılanlara selam, sevgi ve teşekkürlerini iletiyorum. Hep birlikte, omuz omuza, aynı azim ve kararlılıkla en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı : 9162

Diğer Haberler

Pençe-Kaplan Operasyonu Bölgesinde Bir Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit Oldu

Pençe-Kaplan Operasyonu Bölgesinde Bir Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit Oldu

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bükreş’te Romanya Savunma Bakanı Angel Tilvar ile Bir Araya Geldi

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bükreş’te Romanya Savunma Bakanı Angel Tilvar ile Bir Araya Geldi

Millî Savunma Bakanlığında Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Millî Savunma Bakanlığında Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Savunma Muhabirleri için Gerçekleştirilen Eğitimler Tamamlandı

Savunma Muhabirleri için Gerçekleştirilen Eğitimler Tamamlandı