HOME MINISTER UNITS PRESS SERVICES SITEMAP
Ministry Back
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Minister

Yaşar GÜLER was born in Ardahan in 1954. He graduated from Army Academy with the rank of Second Lieutenant in 1974 and from Signal Corps School in 1975.

Having served as Signal Platoon and Company Commander at various units between the years of 1975 and 1984, Yaşar GÜLER graduated from Army War College in 1986 and from Armed Forces College in 1988.

As a staff officer, he served as Chief of Operations at Internal Regional Command between 1986 and 1988, as Planning Officer at Evaluation and Inspection Division of the Army between 1988 and 1991, as Chief of Operations and Training Branch at the 12th Infantry Division between 1991 and 1992, as Internal Security Battalion Commander between 1992 and 1994 in Silopi, as Turkish Deputy Brigade Commander in Bosnia-Herzegovina between 1994 and 1995, as Project Officer at the Office of Military Senior Counsellor of the Presidency between 1995 and 1997...

See

MoD | TR Ministry of National Defence

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Mavi Vatan-2022 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü’ne Canlı Bağlantıyla Katıldı

Date: 21.04.2022

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden Mavi Vatan-2022 Tatbikatı'na canlı bağlantıyla katıldı. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile hazır bulunduğu TCG KEMALREİS fırkateynine bağlanan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan; vatan topraklarının, denizlerin ve semaların güvenliğini sağlamak, vatandaşların huzur içerisinde yaşamalarını temin etmek için gösterdikleri gayretler dolayısıyla Millî Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, "Dünyanın en köklü devlet ve ordu geleneğine sahip milleti olarak hazarda ve seferde daima vatan müdafaasına, ülkenin hak, alaka ve menfaatlerinin korunmasına hazır bir Silahlı Kuvvetlere sahibiz. 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi.' anlayışıyla gece gündüz görev başında olan kahraman askerlerimizin varlığı, bugünkü huzurumuzun ve geleceğimizin en büyük teminatıdır." diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir yandan sınırlarda ve ötesinde pek çok önemli görevi başarıyla ifa ederken diğer yandan da hazırlıklarını gözden geçirdiği tatbikatlarını planlandığı şekilde sürdürdüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, şöyle devam etti:

"Mavi Vatan-2022 Tatbikatı da hem harekâta hazırlık eğitimlerini tamamlamak hem de yerli ve millî silah sistemlerimizin etkinliğini test etmek amacıyla 11 Nisan'dan beri devam etmektedir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz'deki unsurlarının diğer kuvvet komutanlıkları ve kamu kurumlarıyla koordinasyon hâlinde yürüttüğü tatbikatımız hamdolsun başarıyla neticelenmiştir. Tatbikata katılan gemiler, uçaklar, helikopterler, insansız hava araçları ve özel görev personelimiz vazifelerini bihakkın yerine getirerek her zaman harekâta hazır olduklarını göstermişlerdir."

Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiye'nin, güçlü bir deniz kuvvetine sahip olmasının tercih değil, zorunluluk olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunun için Deniz Kuvvetlerimizi hem araç gereç hem personel bakımından sürekli geliştirmeye, vatan savunmasına en üst düzey katkıyı vermeye, hazır hâlde tutmaya özel önem veriyoruz. İnşa ettiğimiz yeni gemilerle, denizaltılarla, gemilerimiz için geliştirdiğimiz silah sistemleriyle bölgesinin ve dünyanın en güçlü deniz kuvvetine sahip ordusu olana kadar bu çalışmaları kararlılıkla devam ettireceğiz. Bizim ordumuz tüm unsurlarıyla vatan savunması yanında pek çok yerde dünyanın en kapsamlı insani yardım operasyonlarını da yürüten bir askerî güçtür. Kendilerini gelişmiş, modern, çağdaş addeden ülkeler sığınmacıları denizlerde ölüme terk ederken, hatta botlarını batırarak taammüden öldürmeye kalkarken biz, Deniz Kuvvetlerimiz ve Sahil Güvenliğimizle yüz binlerce canı karanlık sularda kaybolmaktan kurtardık. Ukrayna'dan Libya'ya, Afrika'dan Orta Asya'ya kadar kriz bölgelerinde yürüttüğümüz insani kurtarma ve yardım operasyonlarıyla dünyanın takdirini kazandık."

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, kahraman askerlerin hâlen Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik kapsamlı bir harekât yürüttüğünü belirterek Pençe-Kilit Harekâtı'nda şehit düşen askerler başta olmak üzere tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, şunları kaydetti:

"Her karışı şehit kanlarıyla yoğrularak vatan yapılan bu ülkenin bekası için vazife başında olan tüm kahramanlarımızı Rabb'im korusun, esirgesin diyorum. Mavi Vatan-2022 Tatbikatı'nı başarıyla icra eden Deniz, Kara, Hava, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarımız ile diğer kurumlarımızın mensuplarını yürekten tebrik ediyorum. Denizcilerimize ‘pruvanız neta, denizleriniz sakin, bahtınız açık olsun’ diyorum."

Number of Views : 643

Other News

TCG KEMALREİS Conducts a Port Visit to France Within SNMG2

TCG KEMALREİS Conducts a Port Visit to France Within SNMG2

Türkiye Wraps Up International Anatolian Phoenix-2025 Exercise

Türkiye Wraps Up International Anatolian Phoenix-2025 Exercise

Activities Within UNIFIL Mission

Activities Within UNIFIL Mission

Türkiye participates in the Exercise Desert Flag-10/2025

Türkiye participates in the Exercise Desert Flag-10/2025