HOME MINISTER UNITS PRESS SERVICES SITEMAP
Ministry Back
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Minister

Yaşar GÜLER was born in Ardahan in 1954. He graduated from Army Academy with the rank of Second Lieutenant in 1974 and from Signal Corps School in 1975.

Having served as Signal Platoon and Company Commander at various units between the years of 1975 and 1984, Yaşar GÜLER graduated from Army War College in 1986 and from Armed Forces College in 1988.

As a staff officer, he served as Chief of Operations at Internal Regional Command between 1986 and 1988, as Planning Officer at Evaluation and Inspection Division of the Army between 1988 and 1991, as Chief of Operations and Training Branch at the 12th Infantry Division between 1991 and 1992, as Internal Security Battalion Commander between 1992 and 1994 in Silopi, as Turkish Deputy Brigade Commander in Bosnia-Herzegovina between 1994 and 1995, as Project Officer at the Office of Military Senior Counsellor of the Presidency between 1995 and 1997...

See

MoD | TR Ministry of National Defence

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi, Suudi Arabistan Millî Günü Resepsiyonuna Katıldı

Date: 24.09.2024

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile katıldığı Suudi Arabistan Millî Günü resepsiyonunda konuşma yaparak şunları söyledi: 

İKİ ÜLKE ORTAK DEĞERLERİ PAYLAŞIYOR

"Sayın Büyükelçi, değerli misafirler; Suudi Arabistan Millî Günü vesilesiyle düzenlenen bu güzel resepsiyonda sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyor; sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Dost ve kardeş ülke Suudi Arabistan’ın Millî Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor ve Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum.

Ayrıca, sizlerin şahsında dost ve kardeş Suudi Arabistan halkına da saygılarımı sunuyor, selamlarımı gönderiyorum.

Suudi Arabistan, Ortadoğu’nun kalbinde yer alan ve pek çok alanda büyük gelişim kaydeden önemli bir güçtür. Sadece coğrafi sınırlarıyla değil, aynı zamanda bölgesel ve uluslararası siyasetteki etkisiyle de kritik bir rol oynamaktadır. İslam dünyasının önde gelen ülkelerinden biri olarak kutsal topraklara ev sahipliği yapan Suudi Arabistan, Türkiye için de özel bir yere sahiptir. İki ülke, tarihten gelen köklü bağları sayesinde pek çok konuda ortak değerleri paylaşmaktadır. 

İlişkilerimiz, bu bağların bir tezahürü olarak güçlü iş birliği zemininde ve samimi bir iletişimle her geçen gün daha da ilerlemektedir. 

MUHTELİF ALANLARDA İŞ BİRLİĞİNİ SÜRDÜRÜYORUZ

Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Suudi Arabistan Kralı ve Veliaht Prens arasındaki samimi diyalog da iki ülke ilişkilerinin gelişimine büyük bir ivme kazandırmaktadır. Keza, son dönemde farklı seviyelerde gerçekleştirilen karşılıklı ziyaret ve görüşmeler, yakalanan ivmenin devam ettirilmesi bakımından münasebetlerimize müstesna katkılar sunmaktadır. Bu kapsamda Suudi Arabistan ile muhtelif alanlarda iş birliğimizi sürdürüyoruz. 

Özellikle ekonomik ve ticaret hacmimiz gün geçtikçe yüksek seviyelere çıkmaktadır.
Enerji, lojistik ve ulaştırma alanında yürüttüğümüz projeler de ülkelerimizin gücüne güç katmaktadır. 
Bakanlık olarak biz de savunma ve güvenlik alanında, Suudi Arabistanlı muhataplarımızla görüşerek verimli icraatlar gerçekleştiriyor, tecrübe paylaşımında bulunuyoruz.

Bilhassa askerî eğitim faaliyetleri ile muhtelif tatbikatları bir arada gerçekleştirmemiz, bu alandaki dayanışmamızın en somut göstergesidir. Aynı şekilde savunma sanayisi ve savunma teknolojileri alanlarında geliştirilen ortak projeler ve imzalanan çeşitli antlaşmalar, ülkelerimizin refahına katkılar sağlarken ikili münasebetlerimizin geleceğine dair umutlarımızı da pekiştirmektedir.

Tüm bu iş birliği faaliyetleri; her iki milletin refahını artırma hedefi doğrultusunda büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu ortaya koymakta; bu yönüyle yeni ve daha büyük iş birliklerine de zemin hazırlamaktadır. 

Esasında ilişkilerimizi daha üst seviyelere taşımak, iki ülkenin çıkarlarına büyük katkı sağladığı gibi, günümüzdeki hassas gelişmeler dikkate alındığında; bölgesel güvenlik ve barış açısından da bir gereklilik hâline gelmiştir. 

TEMEL HEDEFİMİZ, İLİŞKİLERİMİZİ HER ALANDA DAHA GÜÇLÜ SEVİYEYE ULAŞTIRMAKTIR

Malumunuz olduğu üzere bugün Ortadoğu, büyük bir zulme tanıklık ederken; bölgede barışa ve huzura olan ihtiyaç, her zamankinden daha acil bir hâl almıştır. Türkiye ve Suudi Arabistan olarak, ortak hedefler doğrultusunda dayanışmamızı ve birlikte çalışabilirliğimizi artırarak, bölgemizde daha etkili inisiyatifler üstlenebiliriz. 

Bu çerçevede temel hedefimiz; birbirimize duyduğumuz ve tarihî geçmişimizden aldığımız ilham ve motivasyonla, ilişkilerimizi her alanda çok daha güçlü bir seviyeye ulaştırmaktır. Suudi Arabistan’ın Sayın Büyükelçisi de vazifesine başladığı günden itibaren ülkelerimiz arasındaki dostluğun geliştirilmesi ve değerli projelerin hayata geçirilebilmesi için yüksek bir özveriyle çalışmaktadır. Bu vesileyle kendilerine özellikle teşekkür ediyorum.

Sonuç olarak Suudi Arabistan ile ilişkilerimizin ilerletilmesine yönelik karşılıklı gayretlerimizi sürdürüyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Suudi Arabistan’ın Millî Günü’nü bir kez daha kutluyor, dost ve kardeş Suudi Arabistan halkına sağlık ve esenlikler diliyor; sizleri bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. İyi akşamlar."

Number of Views : 967

Other News

Comprehensive Defence and Security Consultations Between Türkiye and The United Kingdom London, United Kingdom | 29–30 May 2025

Comprehensive Defence and Security Consultations Between Türkiye and The United Kingdom London, United Kingdom | 29–30 May 2025

TCG KEMALREİS Conducts a Port Visit to France Within SNMG2

TCG KEMALREİS Conducts a Port Visit to France Within SNMG2

Türkiye Wraps Up International Anatolian Phoenix-2025 Exercise

Türkiye Wraps Up International Anatolian Phoenix-2025 Exercise

Activities Within UNIFIL Mission

Activities Within UNIFIL Mission