HOME MINISTER UNITS PRESS SERVICES SITEMAP
Ministry Back
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Minister

Yaşar GÜLER was born in Ardahan in 1954. He graduated from Army Academy with the rank of Second Lieutenant in 1974 and from Signal Corps School in 1975.

Having served as Signal Platoon and Company Commander at various units between the years of 1975 and 1984, Yaşar GÜLER graduated from Army War College in 1986 and from Armed Forces College in 1988.

As a staff officer, he served as Chief of Operations at Internal Regional Command between 1986 and 1988, as Planning Officer at Evaluation and Inspection Division of the Army between 1988 and 1991, as Chief of Operations and Training Branch at the 12th Infantry Division between 1991 and 1992, as Internal Security Battalion Commander between 1992 and 1994 in Silopi, as Turkish Deputy Brigade Commander in Bosnia-Herzegovina between 1994 and 1995, as Project Officer at the Office of Military Senior Counsellor of the Presidency between 1995 and 1997...

See

MoD | TR Ministry of National Defence

Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığında Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Date: 20.02.2025

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetlerinin anlatıldığı Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı bu hafta Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığında gerçekleştirildi. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda basın mensupları ile şu bilgiler paylaşıldı:

NATO’YA ÖNEMLİ KATKILARDA BULUNUYORUZ

Terörizmle mücadele alanında NATO’ya, uluslara, ortaklara ve Uluslararası Terörizmle Mücadele Topluluğu içinde tanınmış kurumlara destek sağlayan Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığımızda icra ettiğimiz Millî Savunma Bakanlığı Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı’na hoş geldiniz.

İstanbul’da bulunan ve NATO’ya akredite bir diğer mükemmeliyet merkezimiz olan Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığımız da deniz güvenliği konularında eğitim, araştırma ve karşılıklı çalışabilirliğin geliştirilmesi ile NATO’nun deniz güvenliğine yönelik faaliyetlerini destekleme çalışmalarına devam etmektedir.

Bu vesileyle;

- Ülkemizin NATO’ya katılışının 73’üncü yıl dönümünü bir kez daha kutluyor,

- NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip olarak İttifak’ın merkezinde yer alan ve İttifak’a dâhil olduğu günden bu yana üstlendiği her türlü görevi başarıyla yerine getiren ülkemizin; NATO’nun güçlü ve güvenilir bir üyesi sıfatıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da NATO’ya önemli katkılarda bulunmayı sürdüreceğini vurguluyoruz.

Ayrıca, dost ve kardeş ülke Kosova’nın bağımsızlığının 17’nci yıl dönümünü bir kez daha kutluyoruz.

31 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Bakanlığımızın, devletimizin bekası ve milletimizin güvenliği için gerçekleştirdiği görev ve faaliyetleri başarıyla devam etmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de; 

- Terörle mücadeleden hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasına,

- Mavi ve Gök Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasından uluslararası barış ve istikrara katkı sunmaya kadar, üstlendiği tüm vazifeleri büyük bir azim ve kararlılıkla yerine getirmektedir.

Dinamik ve proaktif savunma ve güvenlik stratejimiz çerçevesinde Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonlarıyla;

- Son bir haftada 31,

- 1 Ocak’tan bugüne kadar ise 408 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Ayrıca;

- Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen mağaralarda teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiş,

- Etkin ve kararlı operasyonlarımız neticesinde barınma alanlarından kaçan 5 PKK’lı terörist daha hudut karakollarımıza teslim olmuştur.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ülkemizin ve milletimizin güvenlik ve huzuru için bölgedeki operasyon ve arama tarama faaliyetlerine aralıksız devam edecektir.

HUDUTLARDA 106 ŞAHIS YAKALANDI

Sınırlarımızın ve halkımızın güvenliği için hudutlarımızda alınan yoğun, dinamik ve çok yönlü etkin tedbirler sayesinde;

- Son bir haftada hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 106 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 3’ü terör örgütü mensubudur. 1.573 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.

- Böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 720, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 9 bin 754 olmuştur.

PAKİSTAN ZİYARETİNDE ASKERÎ İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMALARI İMZALANDI

10-13 Şubat tarihleri arasında Sayın Cumhurbaşkanımızın Malezya, Endonezya ve Pakistan’a gerçekleştirdiği ziyaretlere refakat eden Sayın Bakanımız, Pakistan Savunma Bakanı ile çeşitli alanlarda askerî iş birliği anlaşmaları imzalamıştır.

17 Şubat’ta Pakistan Savunma Bakan Yardımcısı’nı kabul eden Sayın Bakanımız;

- 18 Şubat’ta Ukrayna Devlet Başkanı’nın ülkemize gerçekleştirdiği resmî ziyaret kapsamında Ankara’da bulunan Ukrayna Savunma Bakanı ile Bakanlığımızda bir araya gelmiş, ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın Ukrayna Devlet Başkanı ile gerçekleştirdiği görüşmeye refakat etmiş,

- 19 Şubat’ta ülkemize resmî ziyaret gerçekleştiren Hırvatistan Savunma Bakanı’nı Bakanlığımızda ağırlamıştır. Söz konusu görüşmede Sayın Genelkurmay Başkanımız ile Hırvatistan Genelkurmay Başkanı da yer almıştır.

Sayın Genelkurmay Başkanımız;

- 17 Şubat’ta Üst Düzey Askerî Diyalog Toplantısı’na katılmak üzere Ankara’ya gelen Pakistan Savunma Bakan Yardımcısı,

- 18 Şubat’ta ise resmî davetlisi olarak ülkemize gelen İsveç Genelkurmay Başkanı ile ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirmiştir.

Sayın Deniz Kuvvetleri Komutanımız, 12-15 Şubat tarihleri arasında Katar’a resmî ziyarette bulunmuştur.

Sayın Millî Savunma Bakan Yardımcımız Musa Heybet ise 16-19 Şubat tarihleri arasında, Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştirilen IDEX ve NAVDEX 2025 Savunma Sanayi Fuarı’na katılarak Bakanlığımıza bağlı ASFAT ve Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketimiz başta olmak üzere yerli ve millî savunma sanayi şirketlerimizin stantlarını ziyaret etmiş, çeşitli temaslar gerçekleştirmiştir.

Türkiye-Fransa Stratejik Diyalog Toplantısı’nın üçüncüsü Fransa Ordular Bakanlığı Uluslararası İlişkiler ve Strateji Genel Müdürü ve heyetinin katılımıyla bugün (20 Şubat) Ankara’da yapılmaktadır.

İSRAİL BÖLGENİN İSTİKRARINI BOZMAMALI

İsrail’in hem Lübnan’da hem Gazze’de varılan ateşkese titizlikle uyması; ateşkesin kalıcılığını ve bölgenin istikrarını bozmaması gerektiğini vurguluyoruz.

Daha fazla kayıp yaşanmadan, tarafları ateşkesin kalıcı olması için sorumluluğa, uluslararası toplumu da insan haklarını ve insani yardımları gözeterek her iki tarafın da haklarının tanındığı, eşitlik ve adalet temelleri üzerine inşa edilecek barışa katkı sağlamaya davet ediyoruz.

TSK EĞİTİM VE TATBİKATLARA DEVAM EDİYOR

Barışın teminatı, istikrar ve güvenin adı olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; sayısı ve kapsamı her geçen yıl artan tatbikatlarla karada, denizde, havada ve siber alandaki etkinlik ve caydırıcılığını daha da artırmaktadır.

Bu kapsamda, 10-21 Şubat tarihleri arasında;

- Pakistan’da Türkiye ve Pakistan Komando ve Özel Kuvvet unsurlarının katılımı ile Atatürk Tatbikatı,

- Kenya’da JUSTIFIED ACCORD-2025 Arazi Eğitimi,

- 10-27 Şubat tarihleri arasında Umman Denizi, Arap Denizi, Aden Körfezi ve Kızıldeniz’de INTERNATIONAL MARITIME EXERCISE-2025 Deniz Harekâtı,

- 15-22 Şubat tarihleri arasında Endonezya’da KOMODO-2025 Deniz Harekâtı,

- 19 Şubat-14 Mart tarihleri arasında ise İngiltere’de COBRA WARRIOR-2025 Karma Hava Harekâtı tatbikatları devam etmektedir.

Ayrıca;

- NATO'nun alarm ve yığınaklanma faaliyetlerini test etmek amacıyla 10-21 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Steadfast Dart 2025 Tatbikatı’na NATO Daimî Deniz Görev Gruplarından 3 gemimiz ile katılım sağlanmakta,

- Bu tatbikatla ilişkilendirilmiş olarak 22-28 Şubat tarihleri arasında Romanya tarafından planlanıp icra edilecek Dacia 2025 Tatbikatı’na 1 Keşif Bölüğümüz ile iştirak edilmesi planlanmaktadır.

- Deniz Kuvvetlerimiz ile İspanya Deniz Kuvvetleri unsurları arasında 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Doğanbey Körfezi’nde “İkili Amfibi Harekât Eğitimleri” yapılacak, söz konusu eğitimlere 2 adet F-16 uçağımız da katılacaktır.

- NATO Daimî Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 görevi kapsamında TCG YZB.GÜNGÖR DURMUŞ ve TCG AYVALIK gemilerimiz tarafından 19-20 Şubat tarihleri arasında Volos/Yunanistan’a,

- Fransa Deniz Kuvvetleri unsuru AQUITAINE tarafından ise 20-23 Şubat tarihleri arasında Antalya’ya liman ziyaretleri gerçekleştirilmektedir.

NATO Daimî Deniz Görev Grubu-2 görevi kapsamında;

- Arnavutluk Deniz Kuvvetlerine ait BUTRUNTİ gemisi tarafından 23-26 Şubat tarihleri arasında İzmir’e,

- TCG KEMALREİS tarafından 27 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Katanya/İtalya’ya liman ziyaretleri yapılması planlanmaktadır.

NATO Müttefik Hava Komutanlığınca Artırılmış Teyakkuz Faaliyetleri bünyesinde yürütülmekte olan Esnek Caydırıcılık Seçenekleri kapsamında, 25 Şubat’ta Romanya hava sahasında icra edilecek Entegre Hava ve Füze Savunma Harekâtı faaliyetine 2 adet F-16 ve tanker uçağımız ile katılım sağlanacaktır.

Ayrıca,  Harita Genel Müdürlüğümüz ve Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığımız tarafından 6 Şubat-12 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen “Dokuzuncu Ulusal Antarktika Bilim Seferi”ne katılım sağlanmaktadır.

HİSAR-O’NUN KABUL FAALİYETLERİ TAMAMLANDI

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü ve tam bağımsız bir savunma sanayi hedefi doğrultusunda geliştirilen yerli ve millî savunma sanayi ürünlerimizle Silahlı Kuvvetlerimiz her geçen gün daha da güçlenmekte ve caydırıcılığını artırmaktadır.

Bu kapsamda, Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca muhtelif miktarda;

- T-70 Genel Maksat Helikopteri ile

- Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi’nin (HİSAR-O) muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır.

PERSONEL TEMİN FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

Personel ve askerî öğrenci alım/temin faaliyetlerimiz de planlandığı şekilde devam etmektedir.

Millî Savunma Üniversitesine askerî öğrenci temini kapsamında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 23 Şubat 2025 tarihinde aday belirleme sınavı yapılacaktır.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından düzenlenen Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında; 24-25 Şubat’ta Antalya’da, 26-27 Şubat’ta Manisa’da gerçekleştirilecek fuarlara katılım sağlanacak ve Bakanlığımızın temin faaliyetleri ile personel alımına ilişkin süreçler anlatılacaktır.

Öte yandan Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından 2024 yılı “Stajyer Memnuniyetinin En Yüksek Olduğu Kurum” ödülüne layık görülmüştür.

Sonuç olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimiz;

- Terörle mücadeleden sınır güvenliğine,

- Uluslararası misyonlardan insani yardım faaliyetlerine kadar geniş bir alanda kendisine tevdi edilen tüm görevleri, dün ve bugün olduğu gibi bundan sonra da başarıyla yerine getirme kararlılığındadır.

Number of Views : 1281

Other News

Statement on the Meeting of the Defence Ministers of the Republic of Türkiye and the United Kingdom

Statement on the Meeting of the Defence Ministers of the Republic of Türkiye and the United Kingdom

Comprehensive Defence and Security Consultations Between Türkiye and The United Kingdom London, United Kingdom | 29–30 May 2025

Comprehensive Defence and Security Consultations Between Türkiye and The United Kingdom London, United Kingdom | 29–30 May 2025

TCG KEMALREİS Conducts a Port Visit to France Within SNMG2

TCG KEMALREİS Conducts a Port Visit to France Within SNMG2

Türkiye Wraps Up International Anatolian Phoenix-2025 Exercise

Türkiye Wraps Up International Anatolian Phoenix-2025 Exercise