HOME MINISTER UNITS PRESS SERVICES SITEMAP
Ministry Back
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Minister

Yaşar GÜLER was born in Ardahan in 1954. He graduated from Army Academy with the rank of Second Lieutenant in 1974 and from Signal Corps School in 1975.

Having served as Signal Platoon and Company Commander at various units between the years of 1975 and 1984, Yaşar GÜLER graduated from Army War College in 1986 and from Armed Forces College in 1988.

As a staff officer, he served as Chief of Operations at Internal Regional Command between 1986 and 1988, as Planning Officer at Evaluation and Inspection Division of the Army between 1988 and 1991, as Chief of Operations and Training Branch at the 12th Infantry Division between 1991 and 1992, as Internal Security Battalion Commander between 1992 and 1994 in Silopi, as Turkish Deputy Brigade Commander in Bosnia-Herzegovina between 1994 and 1995, as Project Officer at the Office of Military Senior Counsellor of the Presidency between 1995 and 1997...

See

MoD | TR Ministry of National Defence

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: “TBMM Olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Yanındayız”

Date: 27.12.2023

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’e gerçekleştirdiği taziye ziyaretinin ardından terörle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Numan Kurtulmuş şunları söyledi:

TBMM OLARAK TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZİN YANINDAYIZ

“Bugün Millî Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler Paşamızı ziyaret ettik. Ziyaretimizin sebebi kahraman askerlerimizin şehadeti üzerine milletçe yaşamış olduğumuz derin üzüntü içerisinde taziyelerimizi Sayın Bakanımızın şahsında bütün Türk Silahlı Kuvvetlerimize iletmektir. Allah rahmet eylesin, milletçe içimiz yanıyor, içimiz kan ağlıyor. Günler geçtikçe bu acımız daha da derinleşiyor. Millî iradenin merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bütünüyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu haklı ve meşru müdafaasında bu mücadelesinde yanında olduğumuzu ifade etmek, hem taziyelerimizi bildirmek hem de Türk Silahlı Kuvvetlerimize Türkiye Büyük Millet Meclisinin desteğini ifade etmek için buradayız. Allah rahmet eylesin. Kahraman askerlerimize Cenabıallah’tan rahmet diliyoruz, mekânları cennet olsun. Onları dün itibarıyla Rahmeti Rahmana uğurladık. Hazreti Peygamberimize komşu olmalarını temenni ediyoruz, dua ediyoruz.

BU MÜCADELEYİ MUTLAKA TSK VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ KAZANACAK

Bir kere daha ifade etmek isterim ki aziz milletimiz bütünüyle, kahir ekseriyetiyle bu terör örgütlerine karşı verilen mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Güvenlik Güçlerimizin yanındadır. Türkiye hain bir çetenin, hain bir terör örgütünün ve sadece birkaç bin kişiden müteşekkir terör örgütü değil, onların arkasındaki, onları destekleyen; lojistik, istihbari, askerî, siyasi her türlüğü desteği veren şer odaklarına karşı bir mücadele vermektedir. Ve bu mücadelede de mutlaka ve mutlaka Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kazanacaktır. Birlik içerisinde, beraberlik içerisinde PKK terörü, PYD terör örgütü başta olmak üzere bütün terör örgütlerine karşı amansız, amasız fakatsız bir mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerinin, ordumuzun yanında olmak, güvenlik güçlerinin yanında olmak millî bir sorumluluk, millî bir vazifedir. Bu anlamda da milletimizi temsil eden TBMM bütünüyle bu meşru ve hukuki mücadele içerisinde Silahlı Kuvvetlerimizin yanındadır. Cenabıallah milletimize büyük sabırlar versin, bu acıların dindirilmesi için milletçe hep birlikte dayanışma içerisindeyiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu anlamda da ailelerine, sevenlerine, dostlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine, güvenlik camiamıza başsağlığı diliyorum, derin sabırlar diliyorum. İnşallah bunların üstesinden geleceğiz.

BÖLGEDE OYNANAN OYUNLARI İYİ BİLİYORUZ

Karşı karşıya kaldığımız bu saldırılar basit bir saldırıdan ibaret değildir. Bölgede oynanan oyunu fevkalade iyi biliyoruz, bu oyunun arkasında kimlerin olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Bir asır önce koskoca Osmanlı cihan devletini birkaç on yıl içerisinde paramparça ederek dağıtan, ondan sonra emperyalist sömürü planlarını bu bölgede gerçekleştirenler bugün bu oyunun ikinci sahnesini ortaya koymak istiyorlar. Ve bu sahneyi ortaya koyarken de hain, kalleş terör örgütlerini kendi vekâlet savaşlarının bir aracı olarak, bir unsuru olarak kirli bir taşeron grubu olarak kullanıyorlar. Bu anlamda oynanan oyunun farkındayız, orta doğudaki gelişmeleri hep beraber görüyoruz. Bu bölgenin daha fazla dağılmasının, parçalanmasının, bölünmesinin senaryosu olan bu terör siyasetinin sona erdirilmesi için Türkiye olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz ve Allah’ın izniyle mutlaka kazanacağız. Biz bu oyunu bozacağız. Arkasında kim olursa olsun, bunlara kim silah verirse versin, kim siyasi destek sağlarsa sağlasın, kim askerî, lojistik, istihbari destek sağlarsa sağlasın sonunda kazanan Türk milleti olacaktır, devletimiz olacaktır.

Ve Allah’ın izniyle bu hainleri ve bu hainlerin arkasındaki hain planları darmadağın ederek bu bölgenin sulh ve selamet içerisinde olmasını hep birlikte sağlayacağız. Milletçe bir ve beraberiz, hep birlikte bu ortak millî hedef doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetlerimize, emniyet kuvvetlerimize sonsuz desteğimizi bir kez daha teyit etmek için buradayız. Başımız sağ olsun, bütün kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum, milletimize başsağlığı diliyorum.”

Number of Views : 374

Other News

Comprehensive Defence and Security Consultations Between Türkiye and The United Kingdom London, United Kingdom | 29–30 May 2025

Comprehensive Defence and Security Consultations Between Türkiye and The United Kingdom London, United Kingdom | 29–30 May 2025

TCG KEMALREİS Conducts a Port Visit to France Within SNMG2

TCG KEMALREİS Conducts a Port Visit to France Within SNMG2

Türkiye Wraps Up International Anatolian Phoenix-2025 Exercise

Türkiye Wraps Up International Anatolian Phoenix-2025 Exercise

Activities Within UNIFIL Mission

Activities Within UNIFIL Mission