ANA SAYFA BAKAN KURUMSAL BİRİMLER BASIN FAALİYETİ HİZMETLER SİTE HARİTASI
Bakanlık Geri
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Bakan

1954 doğumlu olan Yaşar GÜLER, Teğmen rütbesiyle 1974’te Kara Harp Okulundan ve 1975’de Muhabere Okulundan mezun olmasını müteakip 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1986’da Kara Harp Akademisinden, 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olduktan sonra Kurmay subay olarak sırasıyla; Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı (1986-1988), Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı (1988-1991), 12’nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü (1991-1992), Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanı (1992-1994), Bosna-Hersek Türk Tugayı Komutan Yardımcısı (1994-1995), Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subayı (1995-1997), Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcısı (1997-1999), Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanı (1999-2000), Genelkurmay Başkanlığı Tatbikatlar Şube Müdürü (2000-2001) olarak görev yapmıştır. 2001 yılında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle 10’uncu Piyade Tu...

Devamı

MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi, Sanatçı Burak Haktanır ile Bir Araya Geldi

Tarih: 01.11.2022

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kimyasal silah kullandığı" iddialarına yönelik tepkisiyle gündeme gelen oyuncu Burak Haktanır ile görüştü. Bakan Akar, sanatçı Haktanır'ı Millî Savunma Bakanlığında kabul etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu'nun da yer aldığı görüşmede Bakan Akar, Haktanır’ı sergilediği duruştan dolayı tebrik etti.

Savunma ve güvenlikle ilgili konularda bir ve beraber olunmasının önemine vurgu yapan Bakan Akar, “Sizin gibi duyarlı sanatçılarımızın ülkemize, milletimize sahip çıkması her şeyden önce kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin, ülkesi için canını veren Mehmetçiğimizin moral ve motivasyonunu artırıyor.” diye konuştu.

“Bu vatan hepimizin. 85 milyonu tek yürek, tek yumruk olarak görüyoruz.” diyen Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin asil milletinin güvenliği ve savunması için gayret gösterdiğini aktardı. Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhindeki söylemi "Bir iddia değil, son derece alçakça bir iftira!" olarak nitelendiren Bakan Akar, şunları söyledi:

“Silahlı Kuvvetlerimiz aleyhindeki bu tür söylemler kabul edilemez. Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde kimyasal silah olmadığını herkes biliyor. Böyle bir konuda aleni bir şekilde iftiraya sarılmak büyük bir alçaklık. Uzun yıllardan beri devam eden terörle mücadelede kritik bir noktaya geldik. Tüm iz ve emareler terör örgütünün ciddi bir çöküş, yıkım, moral bozukluğu ve çaresizlik içinde olduğunu gösteriyor. Böyle bir dönemde onların nefes almalarına imkân sağlamak ve dünya kamuoyunu aldatmak için ortaya atılmış bu iftirayı şiddetle kınıyor, lanetliyoruz."

Mehmetçiğin operasyonlarında sivillere, masum insanlara; tarihî, dinî, kültürel yapılara, çevreye zarar gelmemesi için diğer hiçbir ülke ordusunun göstermediği duyarlılığa sahip olduğunu belirten Bakan Akar, "Hem planlama hem icra safhasında bu duyarlılığı gösteriyoruz. Bizim uluslararası hukuka saygımız, bunun da ötesinde inançlarımız, millî, manevi, insani değerlerimiz var. Biz uluslararası hukuk ötesinde uygulamalar yapıyoruz. Böyle bir orduya böyle bir bühtan kabul edilemez. Yargı süreci devam ediyor, bu kişiler yargı önünde hesaplarını verecekler." diye konuştu.

Sanatçı Haktanır da Bakan Akar tarafından kabul edilmesinden duyduğu heyecanı, onuru dile getirerek sözlerine başladı.

Kendisine gösterilen desteğe teşekkür eden Haktanır, "Tepkimi gösterdiğimde salondan bana çok cılız destek geldi. Tek başımıza da olsak biz her zaman doğruları söyleyeceğiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimize sahip çıkmak, ordumuzu savunmak boynumuzun borcu. Yaptığım çıkışın önemini Bakanımızdan gelen davet ile anladım. Bugün burada olmak benim için büyük bir gurur ve onurdur." diye konuştu.

Okunma Sayısı : 745

Diğer Haberler

Millî Savunma Bakanlığı AR-GE Merkezinin Ürettiği GAZAP ve NEB Bombaları, Basında Geniş Yer Buldu

Millî Savunma Bakanlığı AR-GE Merkezinin Ürettiği GAZAP ve NEB Bombaları, Basında Geniş Yer Buldu

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve TSK Komuta Kademesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Toplumsal Direniş Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü Resepsiyonuna Katıldı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve TSK Komuta Kademesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Toplumsal Direniş Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü Resepsiyonuna Katıldı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Naveed Ashraf’ı Kabul Etti

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Naveed Ashraf’ı Kabul Etti

Bir Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit Oldu

Bir Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit Oldu