ANA SAYFA BAKAN KURUMSAL BİRİMLER BASIN FAALİYETİ HİZMETLER SİTE HARİTASI
Bakanlık Geri
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Bakan

1954 doğumlu olan Yaşar GÜLER, Teğmen rütbesiyle 1974’te Kara Harp Okulundan ve 1975’de Muhabere Okulundan mezun olmasını müteakip 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1986’da Kara Harp Akademisinden, 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olduktan sonra Kurmay subay olarak sırasıyla; Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı (1986-1988), Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı (1988-1991), 12’nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü (1991-1992), Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanı (1992-1994), Bosna-Hersek Türk Tugayı Komutan Yardımcısı (1994-1995), Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subayı (1995-1997), Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcısı (1997-1999), Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanı (1999-2000), Genelkurmay Başkanlığı Tatbikatlar Şube Müdürü (2000-2001) olarak görev yapmıştır. 2001 yılında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle 10’uncu Piyade Tu...

Devamı

MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çadır Kentte Kurulan Mehmetçik Okulunu Ziyaret Etti

Tarih: 22.02.2023

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen "asrın felaketi”nin hemen ardından beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile geldiği Hatay’da, Mehmetçiğin nöbet, devriye, arama kurtarma ve yaşam destek faaliyetlerini ilk günden itibaren yerinde takip etmeyi sürdürüyor.

Hatay'ın Defne ilçesinde önceki gün gerçekleşen 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından da Bakan Akar, kent merkezinde incelemelerde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı Doğal Afetler Arama Kurtarma (DAK) Tabur Komutanı’ndan son çalışmalara ilişkin bilgi alan, talimat veren Bakan Akar, MSB’ye bağlı ASFAT AŞ tarafından kurulan tek öğünde 10 bin kişilik yemek dağıtım kapasitesine sahip mutfak ile Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ekmek fırınında da incelemelerde bulundu.

Daha sonra Bakan Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile Mehmetçik tarafından Atakaş Hatayspor Tesislerinde kurulan çadır kenti ziyaret etti. 200 çadırın bulunduğu çadır kentte vatandaşlarla bir araya gelen, taleplerini dinleyen Bakan Akar, Mehmetçiğin yemek dağıtım faaliyetini de takip etti.

Çadır kentte kurulumu tamamlanan Mehmetçik Okulunda da incelemelerde bulunan Bakan Akar, yetkililerden faaliyetlere ilişkin bilgi aldı. Çocuklarla bir araya gelen, onlarla oyun oynayan Bakan Akar, eğitim ve öğretimin önemine vurgu yaptı. Asrın felaketinin ardından diğer faaliyetlerle birlikte üzerinde en fazla durulacak konuların başında eğitimin geldiğini vurgulayan Bakan Akar, bölgede yaraların sarılmasıyla birlikte eğitim, öğretimin de en kısa zamanda başlayacağını belirtti.

Mehmetçik Okulunda çocuklara Millî Eğitim Bakanlığı görevlileri tarafından eğitici ve eğlendirici çalışmaların yanı sıra psikodestek faaliyetlerinin yürütüleceği ifade edildi.

Bakan Akar çadır kentte gördüğü Tacikistan arama kurtarma görevlilerine de çalışmalarından ve desteklerinden dolayı teşekkür etti, Tacikistan Savunma Bakanı’na selamlarını iletti.

NATO’DAN KONTEYNER KENT

Bakan Akar daha sonra beraberindeki Orgeneral Güler ile İskenderun ilçesine geçerek Mehmetçiğin buradaki çalışmalarını yerinde denetledi.

NATO’nun İskenderun’da depremin ardından kuracağı konteyner kentte de incelemelerde bulunan Bakan Akar, buradaki çalışmaları yerinde inceledi, bilgi aldı, talimat verdi. NATO görevlileri ile de bir araya gelen Bakan Akar, gösterilen destekten dolayı teşekkür etti.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bir sonraki durağı depremin ardından Rol-2 seviyesinde hastane olarak sağlık hizmeti vermeye başlayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığının en büyük çıkarma gemisi TCG Bayraktar oldu.

Faaliyetlere ilişkin bilgi alan Bakan Akar, depremzedelerle bir araya geldi. Taleplerini dinleyen, doktorlarla görüşen Bakan Akar, kahramanca ve fedakârca faaliyetlerine devam eden Bahriyelilerle de bir araya geldi. Gemi personeline hitap eden Bakan Akar, “Devlet millet omuz omuza çalışmalarımız sürüyor. Sizler de bu konuda büyük gayret gösteriyor, önemli katkılar sağlıyorsunuz. Yaptıklarınızdan dolayı hepinizi kutluyorum.” dedi.

“HATİCE DENİZ” İLE “NUR” GEMİDE DOĞDU

Asrın felaketinin hemen ardından Rol-2 seviyesinde hastane olarak sağlık hizmeti veren Deniz Kuvvetleri Komutanlığının en büyük çıkarma gemileri TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar'da şu ana kadar 32 ameliyat gerçekleştirildi, 6 bin 135 yaralının tedavisi gerçekleştirildi.  Gemilerde ayrıca “Hatice Deniz” ile “Nur” isimli iki bebeğin doğumu da gerçekleşti.

Okunma Sayısı : 1127

Diğer Haberler

Kurban Bayramımız Mübarek Olsun

Kurban Bayramımız Mübarek Olsun

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile Kütahya Valiliğini Ziyaret Etti

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile Kütahya Valiliğini Ziyaret Etti

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kütahya’da Mehmetçiklere Hitap Etti

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kütahya’da Mehmetçiklere Hitap Etti

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya’da Görev Yapan Mehmetçiklerimizin Kurban Bayramı’nı Kutladı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya’da Görev Yapan Mehmetçiklerimizin Kurban Bayramı’nı Kutladı