1'İNCİ ZIRHLI TUGAY KOMUTANLIĞI ÖZDEN KIŞLASI BABAESKİ/KIRKLARELİ İHALE DETAYI
İşin Adı FIRIN DÖNER TABLALI TİP ( SABİT TESİS İÇİN ) ALIMI
İhale Usulü 4734 SAYILI KANUNUN 3’ÜNCÜ MADDESİ (B) BENDİ İLE 17/09/2019 TARİHLİ VE 1548 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ KARAR 13-(1).Ğ MADDESİNE İSTİNADEN DOĞRUDAN TEMİN USULÜ
İdare Adı : 1'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Özden Kışlası Babaeski/Kırklareli
Adres : Dindoğru Mahallesi Güney Kışla Küme Evleri No:1 İç Kapı No:0 Babaeski/Kırklareli Posta Kodu:39200
Telefon : 0 288 512 11 20
Faks : 0 288 512 11 10
Elektronik Posta Adresi : 1zhtugihkom@kkk.tsk.tr
Malın Niteliği ve Türü FIRIN DÖNER TABLALI TİP ( SABİT TESİS İÇİN ) ALIMI
Malın Miktarı 1 ADET AYRINTILI BİLGİYE EKAP'TA YER ALAN DÖKÜMAN İÇİNDE BULUNAN TEKNİK ŞARTNAMEDEN ULAŞILABİLİR.
Mal Teslim Yeri 1'İNCİ ZH.TUG.K.LIĞI LYM A.LİĞİ TŞN.(DAY.)-111 MAL SAYMANLIĞI BABAESKİ/KIRKLARELİ
Mal Teslim Tarihi KARARIN YÜKLENECİYE TEBLİĞİNİ MÜTEAKİP ERTESİ GÜNDEN İTİBAREN 20 (YİRMİ) TAKVİM GÜNÜ İÇERİSİNDE
İhale Yeri 1'İNCİ ZH.TUG.K.LIĞI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI
İhale Tarihi 27.11.2024 10:00
İhale İlanı Metni
ENDIREK ISITMALI DÖNER TİP EKMEK PİŞİRME FIRINI TEKNİK ŞARTNAMESİ
1-) Fırınlar en az, ekmek pişirme bölümü, tava, tava arabasından oluşacaktır. (Yedek olarak iki adet tava arabası ve 32 adet pişirme tepsisi (tava) olacaktır.)
2-) Fırın, ekmek hamurlarını tava arabasının içerisinde alev ve sıcak gazlar ile doğrudan temas etmeyecek şekilde (endirekt ısıtmalı) bir döner tabla üzerinde dönerek pişirecektir.
3-) Fırının kontrol panelinde, pişirme sıcaklığı ayarlama, pişirme süresi ayarlama, pişirme bölümü aydınlatma, açma-kapama düğmeleri olacak ve pişirme sıcaklığı, pişirme süresi göstergesi ile sistemin çalıştığını gösteren ışık bulunacaktır. Elektrikli dokunmatik kontrol paneli olacaktır. Arıza uyarı sistemi olacaktır. Emniyetsiz durumlar için tüm sistemi kapatacak acil stop butonu olacaktır.
4-) Fırının pişirme bölümü içerisinde halojen aydınlatma lambası olacaktır. Fırının kabin iç köşeleri yuvarlatılmış hijyenik homojen pişirmeyi sağlayan özel tasarlanmış olacaktır.
5-) Fırının pişirme sıcaklığı, kademesiz olarak veya en fazla 5 (beş) °C'lik kademelerle en az 280-320 (ikiyüzseksen tire üçyüzyirmi) °C aralığında ayarlanabilir termostat kontrollü olacaktır. Fırının termostat kontrollü olduğu hususu muayene esnasında yüklenici tarafından Muayene ve Kabul Komisyonuna yazılı olarak taahhüt edilecektir.
6-) Fırının pişirme zamanı en az 18-20 (onsekiz tire yirmi) dakika aralığında ayarlanabilir olacaktır.
7-) Fırının ekmek pişirme bölümü kapısı dışarı doğru açılacak ve kapının kilitlenmesini sağlayan kapı kilit sistemi olacaktır. Fırının ekmek pişirme bölümü kapısı pişirme bölümü içerisinden de açılabilecektir.
8-) Fırının ekmek pişirme bölümü içerisinde fırın kapısı açıldığında çalışan aspiratör olacaktır.
9-) Fırının ekmek pişirme bölümünün kapısı açıldığında fırın pişirme işlemini durduracak ve kapı kapandığında pişirme işlemine tekrar devam edecektir.
10-) Fırının pişirme bölümü kapısının sızdırmazlığı silikon conta ile sağlanacaktır. Malzeme cinsi yüklenici tarafından muayene esnasında Muayene ve Kabul Komisyonuna yazılı olarak taahhüt edilecektir. (1 Adet silikon conta yedek olarak verilecektir.)
11-) Fırının pişirme bölümü kapısında, en az 5 (beş) mm kalınlığında en az 300 (üçyüz) °C ısıya dayanıklı çift camdan imal edilmiş en az 150x300 (yüzelli çarpı üçyüz) mm ebatlarında camlı bir bölme olacaktır. Bu hususlar yüklenici tarafından muayene esnasında Muayene ve Kabul Komisyonuna yazılı olarak taahhüt edilecektir.
12-) Fırının pişirme girişinde fırına araba yüklemek amacıyla kullanılacak bir rampa olacaktır. Rampanın genişliği ile fırının giriş kapısının genişliği arasında en fazla 100 (yüz) mm fark olacaktır. Rampa, en az 1,2 (bir virgül iki) mm kalınlığındaki DKP sacdan imal edilmiş olacaktır. Fırın arabasının fırın içine rahat girmesini sağlayan ray sistemi olacaktır.
13-) Fırının pişirme bölümünün iç ve dış cidarları (kapının camlı bölmesi hariç), en az 1 (bir) mm et kalınlığında AISI 300 serisi içinde en az AISI 304 kalite paslanmaz çelik sac malzemeden imal edilecektir. Bu hususlar üreticinin kalite kontrol sonuçları veya test raporları ile belgelendirilecek, belge yüklenici tarafından muayene esnasında Muayene ve Kabul Komisyonuna verilecektir.
14-) Fırının pişirme bölümünün (kapının camlı bölmesi hariç) en az 100 (yüz) mm kalınlığında (paslanmaz çelik saclar hariç) cam veya kaya (taş) yünü ile ısı yalıtımı yapılmış olacaktır. Bu hususlar yüklenici tarafından muayene esnasında Muayene ve Kabul Komisyonuna yazılı olarak taahhüt edilecektir.
15-) Fırının pişirme bölümünde bulunan cehennemlik ve alt duman boruları en az 1 (bir) mm et kalınlığında AISI 300 serisi içinde en az AISI 309 kalite paslanmaz çelik sac malzemeden imal edilecektir. Malzeme cinsi ve et kalınlığı üreticinin kalite kontrol sonuçları veya test raporları ile belgelendirilecek, belge yüklenici tarafından muayene esnasında Muayene ve Kabul Komisyonuna verilecektir.
16-) Fırının, AISI 300 serisi içinde en az AISI 304 kalite paslanmaz çelik malzemeden imal edilmiş tava arabası olacaktır. Tava arabasının imalatında kullanılan paslanmaz çelik profil ve sac malzemelerin et kalınlığı en az 1,2 (bir virgül iki) mm olacaktır. Malzeme cinsi ve et kalınlığı üreticinin kalite kontrol sonuçları veya test raporlar' ile belgelendirilecek, belge yüklenici tarafından muayene esnasında Muayene ve Kabul Komisyonuna verilecektir. Fırın ile birlikte, idari Şartnamede belirtilen miktarda tava arabası verilecektir.
17-) Fırının tava arabasında 4 (dört) adet tekerlek bulunacaktır. Tekerleklerden en az 2 (iki) adedi kendi etrafında 360° (üçyüzaltmış derece) dönebilecektir.
18-) Fırının tava arabası katları arasındaki mesafe içten içe 100-120 (yüz tire yüzyirmi) mm aralığında olacaktır.
19-) Fırında, en az 1,5 (bir virgül beş) mm kalınlığında PTFE (politetrafloroetilen) kaplanmış delikli tip alüminyum sacdan imal edilmiş tava olacaktır. Tava sacının tipi idari Şartnamede belirtildiği gibi olacaktır. Malzeme cinsi üreticinin kalite kontrol sonuçları veya test raporları ile belgelendirilecek, belge yüklenici tarafından muayene esnasında Muayene ve Kabul Komisyonuna verilecektir.
20-) Fırının ısıtma sistemi doğalgaz yakıtlı olacaktır.
21-) Fırın Yüksekliği 2.20 cm (+20/-20) genişliği 1.65 cm (+20-20 ) derinlik 170 (+25/-25) cm olacaktır.
22-) Kurulumu ve kalibrasyonu firmaya ait olacak 2 yıl garantili olacaktır.
23-) 380V elektrik ile çalışacaktır.
24-) Pişirme odasında aşırı buharı tahliye tertibatı olacaktır. Buhar yoğuşturucu sistem, manuel ve otomatik buhar püskürtme sistemi olacaktır.
25-) Sıcak pişirme havasının homojen olarak dağılımını sağlayan konstrüksiyon ve hava kanalları istenilen sıcaklığı ayarlanabilen hızlı soğutma sistemi ve istenilen sıcaklığı ayarlanabilir ön ısıtma özelliği olacaktır.
26-) Gaz valfi, elektronik ateşleme tertibatlı, alevin sönmesi halinde otomatik olarak gazı kesen emniyet sistemi olacaktır. Uzun ömürlü ve ısı iletim performansı yüksek eşanjör boruları olacaktır. Düşük emisyonlu ve yüksek verimli yanma sistemi (premix sistem) ve sessiz çalışan yüksek performanslı brülör olacaktır.
27-) Yüklenici firma Garanti Süresi içinde arıza bildirildikten en geç 12 saat içerisinde müdahale edecek imkân kabiliyette olmalıdır.
FIRIN MÜNFERİT ÖZELLİKLERİ
1-) Fırın tavasının derinliği en az 10 (on) mm ve ebatları dıştan dışa en az 740x980 (yediyüzkırk çarpı dokuzyüzseksen) mm olacaktır.
2-)Büyük fırının tava arabası en az 16 (onaltı) adet tava kapasiteli olacaktır. Tava arabasında en az 16 (onaltı) adet tava standart olarak bulunacaktır.
GENEL HUSUSLAR
1-) Satın alınacak fırın ile birlikte; yerli fırın için sadece Türkçe, yabancı menşeli fırın için ise, Türkçe, Ingilizce ve orijinal lisanda hazırlanmış parça kataloğu, bakım-onarım ve kullanma talimatlarından (kataloglarından) idari Şartnamede belirtilen miktarda verilecektir.
2-) Montaj: Fırın, idari Şartnamede belirtilen yere yüklenici tarafından monte edilecek ve çalışır vaziyette teslim edilecektir. Fırının monte yerinin hazırlanması ile ilgili hususlar idari Şartnamede belirtilecektir.
3-) Eğitim: Yüklenici tarafından alıcı makamın tespit edeceği personele fırın ile ilgili kullanım ve bakım konularında Türkçe olarak uygulamalı eğitim verilmesi, eğitimin ne zaman verileceği, eğitimin yeri, süresi ve eğitim alacak personelin miktarı İdari Şartnamede belirtilecektir.
4-) Yüklenicinin fırın ile ilgili olarak T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca verilen "Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik Belgesinin bulunması ile ilgili hususlar idari Şartnamede belirtilecektir.
5-) Kalite Güvence ve ürün kalite belgelerine ilişkin hususlar idari Şartnamede belirtildiği gibi olacaktır.
6-) Kodlandırma Hükmü: Yürürlükte olan "MSB Milli Kodlandırma Hizmetleri Yönergesi" esaslarına göre kodlandırma hükümleri uygulanacak ve bununla ilgili uygulama idari Şartnamede belirtildiği gibi olacaktır.
7-) Kataloglandırma ile ilgili hususlar idari Şartnamede belirtildiği gibi olacaktır.
NUMUNE ALMA
1-) Numune alma işlemleri yürürlükte olan "Mal Alımları Denetim, Muayene ve Kabul Yönergesi" esasları dâhilinde yapılacaktır.
2-) Satın alınacak her tip fırın tüm aksesuar ve donanımları ile birlikte denetim ve muayeneye tabi tutulacaktır.
3-) Numune alma ile ilgili diğer hususlar idari Şartnamede belirtildiği gibi olacaktır.
DENETİM VE MUAYENE METOTLARI
1-) Muayene işlemleri yürürlükte olan " Mal Alımları Denetim, Muayene ve Kabul İşlemleri Yönergesi" esasları dâhilinde ve oluşturulacak Muayene ve Kabul Komisyonu tarafından yapılacaktır.
2-) Muayene esnasında lüzumlu her türlü personel, test cihazı, sarf malzemesi, doküman ve ortam yüklenici tarafından temin edilecektir.
3-) Muayene masrafları (TSK laboratuvarlarında yapılamayan analiz ve test masrafları dahil olmak üzere), muayene esnasında dizayn ve imalat hataları sebebiyle meydana gelebilecek kaza ve hasarlardan yüklenicinin sorumlu olacağı hususu idari Şartnamede belirtilecektir.
4-) Yüklenici tarafından karşılanan ve muayenelerde kullanılacak tüm cihaz ve ölçü aletlerinin kalibrasyonlarının yapıldığına dair kalibrasyonu yapan firma/kurum veya kuruluşun verdiği belge muayeneler sırasında ibraz edilecektir.
YAPILACAK MUAYENELER
Göz Muayenesi: Fırın teknik şartnamenin maddelerinde belirtilen özellikleri karşılayıp karşılamadığı hususunda teknik şartnamenin gözle yapılmasını gerektiren maddeleri için göz muayenesine tabi tutulacaktır.
Ölçü Muayenesi: Fırın teknik şartname maddelerinde belirtilen özellikleri karşılayıp karşılamadığı hususunda teknik şartnamenin ölçü muayenesi yapılması gerektiren maddeleri için ölçü muayenesine tabi tutulacaktır.
Fonksiyon Testi: Fırın teknik şartname maddelerinde belirtilen özellikleri karşılayıp karşılamadığı hususunda teknik şartnamenin fonksiyon testi gerektiren maddeleri için fonksiyon testine tabi tutulacaktır.
FİZİKSEL MUAYENE
Göz Muayenesi: Göz muayenesi fırına, hamur dinlendirme odasına ve belgelere bakılarak yapılacaktır.
Ölçü Muayenesi: Fırının ve hamur dinlendirme odasının boyutsal ölçümleri kumpas, şerit metre açı ölçümü; açıölçer kullanılarak yapılacaktır.
Fonksiyon Testi: Fırın, tüm ekipmanları ile birlikte en az 3 (üç) gün süre ile çalıştırıldığında en az 480 (dörtyüzseksen) adet 75 (yetmişbeş) gram ekmek pişirip pişirmediğine ve Fırının fonksiyonunu tam olarak yerine getirip getirmediği kontrol edilecektir.
Denetim ve muayeneler ile ilgili diğer hususlar Sözleşme tasarısında belirtildiği gibi olacaktır.
İLANLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR:
1. Bu sayfada yayınlanan bilgilerin hukukî ve mali sorumluluğu bulunmamaktadır. Kamu İhale Bülteni ve ihale dosyasındaki bilgiler esas alınacaktır.
2. İlânla ilgili sorumluluk ve başvuru makamı bilgileri aşağıdadır.
a.Şikayet ve Başvuru Makamı: 1'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Özden Kışlası Babaeski/Kırklareli
b.Telefon Numarası: 0 288 512 11 20
c.Fax Numarası: 0 288 512 11 10
d.Elektronik Posta adresi: 1zhtugihkom@kkk.tsk.tr