3 ÜNCÜ PİYADE TÜMEN KOMUTANLIĞI İHALE DETAYI
İşin Adı KANTİN KİRALAMA İŞİ
İhale Usulü 2886 SAILI KANUN PAZARLIK USULÜ
İdare Adı : 3 üncü Piyade Tümen Komutanlığı
Adres : 3 üncü Piyade Tümen Komutanlığı Doğrudan Temin Komisyon Başkanlığı Şehit Ütğm. Halil DURMAZ Kışlası Yüksekova/Hakkari
Telefon : +904383510648-54
Faks : +904383515251
Elektronik Posta Adresi :
Malın Niteliği ve Türü KANTİN KİRALAMA
Malın Miktarı 7 İŞLETME İLAN METNİNDE BELİRTİLMİŞTİR.
Mal Teslim Yeri 3üncü Piyade Tümen Komutanlığı TŞN TÜK.214 MAL SAYMANLIĞI
Mal Teslim Tarihi İŞ YERİ TESLİME MÜTEAKİP
İhale Yeri 3üncü Piyade Tümen Komutanlığı iHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI İHALE SALONU
İhale Tarihi 22.12.2016 15:00
İhale İlanı Metni
2886 sy.DİK. MADDE 51/G PAZARLIK USULÜYLE KİRAYA VERİLECEK KANTİN BAŞKANLIĞINA BAĞLI BİRİMLERE AİT İDARİ ŞARTNAME
I - KİRAYA VERİLECEK İŞİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR
Madde 1 - İdareye ilişkin bilgiler
1.1. İdarenin;
a) Adı: 3’üncü Piyade Tümeni Kantin Başkanlığı Yüksekova / HAKKARİ
b) Adresi: 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığı Şehit Ütğm. Halil Durmaz Kışlası Yüksekova/HAKKARİ
c) Telefon numarası: 0438 351 06 48
ç) Faks numarası: 0438 351 52 51
d) Elektronik posta adresi: tumenkantin@hotmail.com
e) İlgili personelinin adı, soyadı ve unvanı: : Topçu Yzb. Ali ALTINTAŞ, Topçu Kd. Bçvş. Murat TUNAOĞLU, Muhabere Üçvş. Anıl YILDIRIM
1.2. İstekliler, kiralama işine ilişkin bilgileri yukarıdaki adres ve numaralardan görevli personelle irtibat kurmak suretiyle temin edebilirler.
Madde 2 – Kiralama konusu işe ilişkin bilgiler
2.1. Kiralama konusu işin;
a) Adı: 3’üncü Piyade Tümeni Kantin Başkanlığına bağlı 1- Merkez Kantini 2- Efeler Kantini 3- 7.Hudut Alayı Er Kantini 4-Tümen Karargah Kantini 5- 4. Tabur Er Kantini 6- 1.Tabur Er Kantini 7- Taktik Topçu Er Kantini şubelerinin kiralanması
b) Varsa kodu: Yoktur.
c) Miktarı ve türü: 7 adet Kantin İşletmesi
ç) Teslim edileceği yer: Şehit Ütğm. Halil Durmaz Kışlası ve Şehit Jandarma Ütğm. Efkan Cengiz Kışlası
d) Kiralamaya ait (varsa) diğer bilgiler: Söz konusu Şubeler yeniden yapılandırılarak, satış ve hizmet kolaylığı sağlanacak, söz konusu tadilat ve düzen kira imzalanan yüklenici tarafından verilecek.
Madde 3 – Kiralamaya ilişkin bilgiler ile ihale ve son teklif verme tarih ve saati
3.1. a) Tekliflerin sunulacağı adres: 3’ üncü Piyade Tümeni Kantin Başkanlığı Yüksekova/HAKKARİ
b) Pazarlık usulü İhalenin yapılacağı adres: 3’üncü Piyade Tümeni İhale Komisyon Başkanlığı İhale Salonu Yüksekova / HAKKARİ
c) Pazarlık Usulü İhalesi tarihi: 22/ARALIK/2016, saati: 15 : 00
ç) 51/g Pazarlık Usulü için İhale Komisyonu Başkanlığı toplantı yeri: 3’üncü Piyade Tümeni İhale Komisyon Başkanlığı İhale Salonu Yüksekova / HAKKARİ
Madde 4 – Kiralama işi için hazırlanan dokümanının görülmesi ve temini
4.1. Dokümanı aşağıda belirtilen adreste bedelsiz olarak görülebilir.
a) Dokümanının görülebileceği yer: 3’üncü Piyade Tümeni Kantin Başkanlığı
b) Dokümanının görülebileceği internet adresi: MSB ilan sitesi
c) Dokümanının satın alınabileceği yer: Yoktur.
ç) Doküman bedeli (varsa vergi dahil): Yoktur.
d) Posta yoluyla doküman satış bedeli: Yoktur
Madde 5 – 51/G pazarlık usulü ihalenin dokümanının kapsamı
5.1. 51/G pazarlık usulü ihalenin dokümanı aşağıdaki belgelerden oluşmaktadır:
İdari Şartname,
Sözleşme Tasarısı,
Onay Belgesi
Teklif Mektubu
5.2. Ayrıca, bu Şartnamenin ilgili hükümleri gereğince İdarenin düzenleyeceği zeyilnameler ile isteklilerin yazılı talebi üzerine İdare tarafından yapılan yazılı açıklamalar, 51/G pazarlık usulü ihalenin dokümanının bağlayıcı bir parçasıdır.
5.3. İstekli tarafından, 51/G pazarlık usulü ihalenin dokümanının içeriği dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Teklifin verilmesine ilişkin şartların yerine getirilmemesinden kaynaklanan sorumluluk teklif verene aittir. 51/G pazarlık usulü ihalenin dokümanında öngörülen kriterlere ve şekil kurallarına uygun olmayan teklifler değerlendirmeye alınmaz.
Madde 6 - Bildirim ve tebligat esasları
6.1. Bildirim ve tebligat, imza karşılığı elden yapılır. Ancak, teklif mektubunda elektronik posta adresinin ve/veya faks numarasının belirtilmesi ve bu adrese veya faks numarasına yapılacak bildirimlerin kabul edileceğinin taahhüt edilmesi kaydıyla, İdare tarafından elektronik posta yoluyla veya faksla bildirim de yapılabilir.
6.2. Faks ile yapılan bildirimlerde, bildirim tarihi tebliğ tarihi sayılır. Bu şekilde yapılan bildirimlerin aynı gün İdare tarafından teyit edilmesi zorunludur. Aksi takdirde bildirim yapılmamış sayılır. Teyit işleminin gerçekleşmiş kabul edilmesi için bildirimin yapıldığı istekliden elektronik posta yoluyla veya faksla, yapılan bildirimin tebliğ edildiğine dair cevap gelmesi yeterlidir. Elektronik posta yoluyla veya faks ile yapılan bildirimler, bildirim tarihi ve içeriğini de kapsayacak şekilde ayrıca belgelenir.
II – 51/G PAZARLIK USULÜ İHALE İÇİN TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR
Madde 7- Tekliflerin dili:
7.9.1. Teklifi oluşturan bütün belgeler ve ekleri ile diğer doküman Türkçe olacaktır. Başka bir dilde sunulan belgeler, Türkçe onaylı tercümesi ile birlikte verilmesi halinde geçerli sayılacaktır. Bu durumda teklifin veya belgenin yorumlanmasında Türkçe tercüme esas alınır. Tercümelerin yapılması ve tercümelerin tasdiki işleminde ilgili maddedeki düzenlemeler esas alınacaktır.
Madde 8 – 51/G pazarlık usulü ihalenin yabancı isteklilere açıklığı
8.1. 51/G pazarlık usulü ihaleye sadece yerli istekliler katılabilir. Yabancı isteklilerle ortak girişim yapan yerli istekliler teklif veremezler. Teklif veren gerçek kişilerin yerli istekli oldukları, teklif mektubunda yer alan Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasından anlaşılır. Tüzel kişilerin yerli istekli oldukları ise teklifleri kapsamında sunulan belgeler üzerinden değerlendirilir.
Madde 9 – 51/G pazarlık usulü ihaleye teklif veremeyecek olanlar ve teklif verebilmek için gereken şartlar
9.1. 2886 sy.DİK.in değişik 6’ncı maddesinde yazılı kimseler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar, bu yasağa rağmen ihale üzerine yapılmış istekliler için ihale bozulur geçici teminatı hazineye irad kaydedilir.
9.2. Yasaklı gerçek ve tüzel kişiler ile bunların ortak olduğu tüzel kişiler, askeri şahıslar, 2531 sy.DİK. kapsamına giren şahıslar, 3713 sy. Terörle Mücadele Kanunu kapsamında ceza alanlar, devleti zarar uğratanlar doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar ve işin herhangi bir kısmında çalıştırılamazlar.
9.3. 4734 sy.KİK’de ihaleye katılacak isteklilerde aranacak şartlar bu işte de geçerlidir.
9.4. 51/G pazarlık usulü İhalesine katılabilme şartları ve istenilen belgeler :
9.4.1. Kanuni ikametgah sahibi olmak (İkametgah İlmühaberi)
9.4.2. Türkiye’de tebligat için adres gösterebilmek (Tebligat için adres beyanı ve telefon numarası)
9.4.3. İsteklinin gerçek kişi olması halinde; T.C. vatandaşı olması (T.C. kimlik numarasını gösteren kimlik fotokopisi veya nüfus cüzdanı tasdikli örneği veya Ticaret ve/veya Sanayi Odasına ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı ise odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge), Tüzel kişi olması halinde; ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge (Üç yıllık ticaret sicil kaydı, iş yeri açma belgesi, piyasada en az üç yıl aynı sektörde iş yapma tecrübesi gösterir iş deneyim belgesi, Savcılıktan sabıka kaydı),
9.4.4. Gerçek kişi olması halinde; noter tasdikli imza beyannamesi, Tüzel kişi olması halinde; tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları gösteren belge.
9.4.5. İsteklilerin ortak girişim olması halinde; ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi
9.4.6. Vekaleten mübadele ihalesine katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi
9.4.7. İstekliler tarafından belirlenen yıllık toplam kira bedelinin % 3' ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir. Teklif edilen toplam yıllık kira bedelinin % 3'ünden az oranda geçici teminat veren isteklinin teklifi değerlendirme dışı bırakılacaktır. Teminat olarak kabul edilecek değerler 2886 sy.DİK.’in 26’ncı maddesinde belirtilmiştir. İşbu teminat ve istenen evraklarla birlikte ihale saatinden önce ihale komisyonuna verilmesi gerekmektedir. Geçici teminat Banka teminat mektubu şeklinde verilecekse 2886 sy.DİK.’in 27’ncı maddesine göre düzenlenmesi şarttır.
9.4.8. İhale öncesinde, ihale esnasında ve taahhüdün yerine getirilmesinde her türlü zararlı ve hileli davranışlar ve taahhüdün kötü niyetli olarak yerine getirilmemesi ve 2886 sy.DİK. madde 83’te belirtilen yasak fiil ve davranışlarda bulunulması durumunda 2886 sy.DİK’in 84 ve 85’inci maddeleri hükümlerine göre işlem uygulanır.
III. TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI VE SUNULMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR
Madde 10 - Teklif ve sözleşme türü
10.1. İstekliler tekliflerini, aylık kira bedeli ve aylık ciro üzerinden kar payı olarak vereceklerdir. 51/G pazarlık usulü ihalenin yapılacağı istekliyle MY 58-4(A) Ekinde bulunan ve ihale dokümanı olarak verilen kira sözleşmesi imzalanacak.
Madde 11 - Kısmi teklif verilmesi
11.1. İşin tamamı için teklif verilecektir.
Madde 12 - Alternatif teklifler
12.1. Alternatif teklif verilmeyecektir.
Madde 13 - Teklif ve ödemelerde geçerli para birimi
13.1. İstekliler, tekliflerini ¨ (Türk Lirası) cinsinden açık artırma yaparak vereceklerdir. Sözleşme bu artırma sonucunda ulaşılan en yüksek teklif üzerinden yapılacaktır.
Madde 14 - Tekliflerin sunulma şekli:
14.1. İhale saatinden önce istekliler, İdari Şartname madde 9.4’ de ihaleye katılmaya ilişkin istenilen belgeleri 51/G pazarlık usulü ihale Heyetine eksiksiz olarak teslim edeceklerdir. Heyet tarafından yapılan belge kontrol sonucu, belgeleri ve geçici teminatı tam olan isteklilerden ihaleye katılacağı açıklanan istekliler arttırmaya katılmak üzere sıra ile açık arttırmaya çağrılır. İhaleye giremeyecekler ihale dışı bırakılırlar.
Madde 15 - Tekliflerin alınması:
15.1. Komisyon tarafından, 14 üncü madde ‘de belirtildiği gibi istenilen belgeler ve ilk teklifler kapalı zarfta alınacak belgeler kontrol edilecektir.
15.2. Kontrol sonucunda, belgelerinde bir eksiklik bulunanlar sebepleri ile birlikte bir tutanakla tespit edilecek. Tutanaktan sonra, ihaleye giremeyecekler ihale yerinden çıkartılacaktır.
15.3. Belgeleri geçerli diğer isteklilerin ihale zarfı içerisindeki teklif mektupları incelenecek verdikleri teklifler tutanakla tespit edilecek, müteakip olarak açık artırmaya başlanacak.
15.4. İstekliler sıra ile tekliflerde bulunmaya devam edecekler, ihaleden çekilen isteklilerin bu durumları ve teklif ettikleri son bedel yazılacak ve imzaları alınacaktır. İlgilinin imzadan çekinmesi halinde durum ayrıca belirtilecektir.
15.5. İhaleden çekilenler yeniden teklifte bulunamazlar.
15.6. Değerlendirme Kriterlerine göre en avantajlı teklif belirlenerek gerekçeli karar yazılmak üzere ihale sonuçlandırılacaktır.
Madde 16 - Tekliflerin geçerlilik süresi
16.1. Tekliflerin geçerlilik süresi, 51/G pazarlık usulü ihalenin tarihinden itibaren en az 120 (yüzyirmi) takvim günü olmalıdır.
16.2. İhtiyaç duyulması halinde, teklif geçerlilik süresinin en fazla yukarıda belirlenen süre kadar uzatılması istekliden talep edilebilir. İstekli, İdarenin bu talebini kabul veya reddedebilir.
Madde 17 - Teklife dahil olan giderler
17.1. Resim, harç, ulaşım, tüm muayene ve her türlü sigorta giderleri ve bütün sözleşme yapılma (sözleşmenin çoğaltılması dahil) giderler ve taahhüdün yerine getirilmesine dair ulaşım, muayene maksadıyla gereken tüm giderler dahildir.
IV-TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SÖZLEŞME YAPILMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR
Madde 18 - Tekliflerin değerlendirilmesi ve karara bağlanması:
18.1. Sözlü veya yazılı son teklifler alındıktan sonra teklifler değerlendirilecek ve ihale karara bağlanacaktır.
Madde 19 - Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin belirlenmesi
19.1. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, işletmelere verilecek aylık kira bedeli ve aylık ciro üzerinden verilecek kar payı en yüksek olandır.
Madde 20 –51/G pazarlık usulü ihalenin karara bağlanması
20.1. Yapılan değerlendirme sonucunda İhale Komisyonu tarafından kiralama işinin, 19.1. maddesinde belirtilen kriterlere göre belirlenen ekonomik açıdan avantajlı teklifi veren istekliden yapılmasına karar verilir. En avantajlı birinci ve ikinci teklif sahibi isteklilerin haricindeki isteklilerin geçici teminatları iade edilir.
20.2. 51/G pazarlık usulü ihale Komisyonu ekonomik açıdan en avantajlı teklif tutarını ihale yetkilisine bildirir.
20.3. 51/G pazarlık usulü ihale Komisyonu ihale yetkilisinin uygun görüş vermesi halinde gerekçeli karar alır ve ihale yetkilisinin onayına sunar.
Madde 21 – 51/G pazarlık usulü ihale kararının onaylanması veya iptali
21.1. İhale yetkilisi, karar tarihinden itibaren 15 (onbeş) iş günü içinde 51/G pazarlık usulü ihalenin kararını onaylar veya gerekçesini açıkça belirtmek suretiyle iptal eder.
21.2. 51/G pazarlık usulü ihalenin; kararın ihale yetkilisince onaylanması halinde geçerli, iptal edilmesi halinde ise hükümsüz sayılır.
Madde 22 - Kesinleşen 51/G pazarlık usulü ihale kararının bildirilmesi
22.1. Kararın ihale yetkilisi tarafından onaylandığı günden itibaren 5 (beş) iş günü içinde teklif veren bütün isteklilere bildirilir.
22.2. 51/G pazarlık usulü ihale kararının ihale yetkilisi tarafından iptal edilmesi durumunda da isteklilere gerekçeleri belirtilmek suretiyle bildirim yapılır.
Madde 23 – Geçici ve Kesin Teminat
23.1. Geçici teminat oranı teklif ettiği yıllık toplam kira bedelinin %3’ü, kesin teminat oranı yıllık toplam kira ve kantinin bir önceki yıllık toplam cirosunun toplamının %6’sıdır.(En az) Kesin Teminatın süresi Sözleşme Süresini Kapsayacak Şekilde olacaktır.
23.2. Kararda yazılı bedel üzerinden sözleşme imzalanmadan önce, yüklenici tarafından binde 5,69 oranında karar pulu ve sözleşmenin yapılmasından doğan binde 9,48 oranındaki sözleşme pulu bedelleri bağlı bulunulan vergi dairesine alındı makbuzu karşılığı ödenecektir.
Madde 24 - Sözleşme yapılmasında isteklinin görev ve sorumluluğu
24.1. Kiralama işi uhdesinde kalan istekli, sözleşme imzalamasına müteakip 15 (onbeş) takvim günü içinde teknik şartnamede belirtilen hususları ilgili tesislere yapıp Kantin Başkanlığına bilgi vermek suretiyle ve Kantin Başkanlığının onayına müteakip iş başlangıcını yapacaktır.
24.2. Mücbir sebep halleri dışında 51/G pazarlık usulü ihalenin uhdesinde kalan isteklinin, sözleşmeyi 15 (onbeş) takvim günü içinde yapmayı taahhüt ettiği işleri Kantin Başkanlığına teslim etmemesi durumunda kat’i teminatı ve sözleşme imzalamaması durumunda, geçici teminatı hazineye irad kaydedilir ve sözleşme ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekliyle yapılır.
Madde 25 - Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibine bildirim
25.1. 51/G pazarlık usulü ihalenin yapılacağı istekliyle sözleşmenin imzalanamaması durumunda, ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklifin ihale yetkilisince uygun görülmesi kaydıyla, bu teklif sahibi istekliyle sözleşme imzalanabilir.
25.2. Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekli, aynı gün sözleşme imzalamaya davet edilir.
25.3. Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekli, davet gününden itibaren 10 (on) takvim günü içinde sözleşmeyi imzalamak zorundadır.
25.4. Mücbir sebep halleri dışında ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi isteklinin, sözleşmeyi imzalamaması durumunda, geçici teminatı hazineye irad kaydedilir.
25.5. Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibiyle de sözleşmenin imzalanamaması durumunda, 51/G pazarlık usulü ihale iptal edilir.
Madde 26 - Sözleşme yapılmasında idarenin görev ve sorumluluğu
26.1. İdarenin sözleşme yapılması konusunda yükümlülüğünü yerine getirmemesi halinde istekli, 3 (üç) gün süreli bir noter ihbarnamesi ile durumu İdareye bildirmek şartıyla, taahhüdünden vazgeçebilir.
26.2. Bu takdirde istekli teminat vermek için yaptığı belgelendirilmiş giderleri isteyebilir.
Madde 27 – 51/G pazarlık usulü ihalenin sözleşmeye bağlanması
27.1. Sözleşme, ihale yetkilisi ve yüklenici tarafından imzalanır ve sözleşmenin İdarece onaylı bir örneği yükleniciye verilir. Yüklenici tarafından sözleşmenin birden fazla nüsha olarak düzenlenmesi talep edilirse, talep edilen sayı kadar sözleşme nüshası düzenlenir.
27.2. Sözleşmenin notere tescil ve onayına gerek yoktur.
27.3. Sözleşmenin imzalanmasına ilişkin her türlü vergi, resim ve harçlar ile diğer sözleşme giderleri yükleniciye aittir.
V – SÖZLEŞMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR
Madde 28 - Ödeme yeri ve şartları
28.1. Yüklenici sözleşme imzalamasına müteakip 15 (onbeş) takvim günü içinde teknik şartnamede belirtilen hususları ilgili tesislere yapıp Kantin Başkanlığına bilgi vermek suretiyle ve Kantin Başkanlığının onayına müteakip iş başlangıcını yapacaktır.
28.2. Ödemeye ilişkin diğer koşullar sözleşme tasarısında belirtilmiştir.
Madde 29 – 51/G pazarlık usulü ihalenin tarihi veya tarihleri ile muayene ve kabul işlemleri:
29.1. İşin teslim tarihi veya tarihleri (teslim programı)
29.1.1. Sözleşme süresi kiralama hizmet alım işinin süresidir. Sözleşme süresi sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 24 (YİRMİDÖRT) aydır.
29.2. Muayene ve kabul şekil ve şartları
29.2.1. Denetim,muayene ve kabul işlemleri aşağıda açıklandığı şekilde uygulanacaktır.
a) Muayeneler esnasında MSY:331-1(c) Türk Silahlı Kuvvetleri Mal Alımları Denetim, Muayene ve Kabul İşlemleri Yönergesinden yararlanılacaktır.
b) Muayeneler sırasında yüklenici veya kanuni vekili hazır bulunabilir. Yüklenici muayene sırasında hazır bulunmadığı takdirde muayene raporunda bu durum belirtilir.
c) Muayene aşamasında istenen belgeler yüklenici tarafından fiziksel muayene sonuçlanıncaya kadar muayene komisyonuna teslim edilir.
ç) Laboratuarda yaptırılacak test masrafları yüklenici tarafından karşılanacaktır. Muayene esnasında ambalajların tasarım ve imalat hataları sebebiyle meydana gelebilecek kaza ve hasarlardan yüklenici sorumlu olacaktır.
d) Muayene sırasında alınacak muayene payları yükleniciye aittir.
e) Gıdanın tüketimi esnasında gıdadan kaynaklanan herhangi bir zehirlenme veya sağlık problemi çıktığı taktirde, bu hususların muayenesi uluslar arsı standartlara uygun olan TSK Mal Alımları Denetim, Muayene ve kabul işlemleri yönergesinden yararlanılarak yaptırılacaktır.
f) Her türlü muayene sonucu idare tarafından belirlenen heyet tarafından yükleniciye tebliğ edilir.
h) Satışa sunulan malzemeler 1. Sınıf olacaktır. Ayrıca ürünlerin yapımında kullanılan tüm malzemelerin fatura örnekleri gerektiğinde istenebilecektir.
j) Muayene heyeti imalat ve üretimi denetlemek maksadıyla satıcıya önceden haber vermeksizin, üretimi denetlemek maksadıyla yükleniciye önceden haber vermeksizin üretimi kontrol edebilecektir.
Madde 30 - Gecikme halinde uygulanacak cezalar ve sözleşmenin feshi
30.1. Yüklenici, işi sözleşmenin şartlarına uygun olarak yapamadığı veya kira bedelini uygun olarak idareye teslim edemediği durumlarda sözleşme tasarısının 13’üncü maddesinde belirtilen esaslar uygulanır. Sözleşmenin feshi konusunda sözleşme tasarının 20,21,22 ve 23’üncü maddeleri uygulanır.
Madde 31 - Anlaşmazlıkların çözümü
31.1. Sözleşmenin imzalanarak yürürlüğe girmesine kadar olan süreçte doğacak ihtilaflar 2886 sy.Devlet İhale Kanunu’na uygun olarak İdari Yargıda dava konusu edilebilecektir.
31.2. Sözleşmenin uygulanmasından doğacak ihtilaflarda ise işin sözleşmesinde yer alan bu konuya ilişkin hükümler uygulanacaktır.
Madde 32 – Sözleşme Süresi İçinde
32.1. 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık ve aynı Kanunun Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar başlıklı İkinci Kısmının Altıncı Bölümünde düzenlenen maddelerdeki suçlardan mahkûm olanlar ihalelere katılamazlar ve tesis müdürlüklerince kiraya verilen yerlerde istihdam edilemezler
32.2. Sağlığa zararlı gıdaların bulundurulması veya satılmasının idarece tespiti
32.3. Kiracının veya çalışanların tesislerde uyulması gereken kurallara uymadıklarının tespit edilmesi
32.4. Kiracının sözleşme hükümlerinde öngörülen yükümlülüklerini yapılan yazılı bildirime rağmen on beş gün içinde yerine getirmemesi
32.5 Kira tutarının tespitine esas cironun bildirilmesinde birden fazla defa usulsüzlük yapıldığının tespit edilmesi hâlinde sözleşme feshedilir.
2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 83 ve 84 üncü maddelerinde belirtilen yasak fiil ve davranışlarda bulundukları anlaşılan kiracılar hakkında aynı Kanunun 84 üncü maddesi uyarınca yapılan ihalelerden bir yıl yasaklama kararı verilir ve yasaklanan kişiler yasaklama süresi içinde yapılacak ihalelere katılamazlar.
Yukarıda sayılan durumlarda veya tarafların mutabakatı ile sözleşmenin feshedilmesi hâlinde yeniden ihale yapılır
VI-DİĞER HUSUSLAR
Madde 33 – Diğer hususlar
33.1. Yüklenici sözleşme süresi boyunca sözleşmede gösterdiği ikametgâhında bizzat veya kanuni vekilini bulundurmaya mecburdur.
33.2. Yüklenicinin ikametgâhını değiştirmesi halinde yeni ikametgâh adresini en geç 3 (üç) gün içinde yazılı olarak idareye bildirmek zorundadır. Bu zorunluluğa riayet edilmemesi halinde eski ikametgâh adresine yapılacak tebligatlar geçerli sayılacaktır.
33.3. İdare yer değiştirmesi halinde sözleşmeyi feshetmekte veya geri kalan miktarını bütün hak ve vecibeleriyle başka bir makama devretmekte serbest ve yetkilidir.
33.4. Kiralanan yerlerdeki hizmet ve satış fiyatları piyasadaki perakende satış ve hizmet fiyatlarının üzerinde olmayacaktır.
33.5 Kiralama işleminde ilk yıl kira bedeli ve aylık ciro üzerinden alınan kar payı ihale bedelidir. Müteakip yılların kira bedeli artırım oranları Maliye Bakanlığınca her yıl Resmi Gazetede ilan edilen yeniden değerleme oranları kadar artırılacaktır.
33.6 Sözleşmenin imzalanmasına müteakip yükleniciden istihdam edilen kişilerden “Göreve Yönelik Periyodik Koruyucu Sağlık Muayeneleri Talimatı” nın da belirtilen esaslara uygun olarak Devlet veya Sivil Sağlık kuruluşlarının ilgili servislerinden periyodik sağlık kontrollerinin yaptırması aranacaktır. Ayrıca istihdam edilenlerin Adli Sicil ve Arşiv Kaydı istenecektir.
33.7. Birlik herhangi bir yere göreve gittiği zaman giden personel mevcudu oranında, idare ile yüklenici arasındaki mutabakat neticesinde ve İTA Amirinin onayı ile kira bedellerinde indirim yapılacaktır.
33.8. Kira sözleşmesi yapılan firma ile üs bölgelerine alınacak mal ve malzeme için ayrı bir sözleşme yapılacak, malların üs bölgelerine taşınma sorumluluğu sözleşme imzalanan yükleniciye ait olacaktır.
33.9. Kantinlerde yapılan sayım neticesinde reyonlarda mal olarak kalan sermayenin satış fiyatı üzerindeki toplam değeri yüklenici firma tarafından 15 gün içerisinde kantin faaliyete geçmeden ödemesi nakit olarak yada Kantin Başkanlığının belirleyeceği taksit sayısınca ödenecektir.
FİYAT TEKLİF MEKTUBU |
|
…….. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /.... |
|
İhalenin adı |
KANTİN ŞUBELERİ KİRALAMA İŞİ (7 İŞLETME) |
Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı |
|
Uyruğu |
|
TC Kimlik Numarası1(gerçek kişi ise) |
|
Vergi Kimlik Numarası |
|
Adresi |
|
Telefon ve faks numarası |
|
1) Yukarıda adı yer alan ihaleye ilişkin ihale dokümanını oluşturan tüm belgeler tarafımızdan okunmuş, anlaşılmış ve kabul edilmiştir. Teklif fiyata dahil olduğu belirtilen tüm masraflar ve teklif geçerlilik süresi de dahil olmak üzere ihale dokümanında yer alan tüm düzenlemeleri dikkate alarak teklif verdiğimizi, dokümanda yer alan yükümlülükleri yerine getirmememiz durumunda uygulanacak yaptırımları kabul ettiğimizi beyan ediyoruz. 2) İhalenin üzerimizde kalması durumunda istenecek olan belge ve kati teminatı zamanında vermeyi, vermediğimiz takdirde idare tarafından uygulanacak bütün yaptırımları kabul ediyoruz. 3) Söz konusu kiralanacak birimlere ilişkin daha iyi hizmet alınması maksadıyla kiraladığımız yerlere ilişkin reyon dolap ve bakım onarım yapmayı taahhüt ediyoruz 4) Tarafımdan, idareye ihale dokümanında yazılmadığını düşündüğüm ve kafama takılan bütün hususları ihale saatine kadar sorabileceğimin tebliği tarafıma yapıldığını kabul ediyorum. 5)Kantinde bulunan (Kantinde kiralama öncesi sermaye olarak bulunan) malları satış fiyatı üzerinden alacağimı biliyorum ve taahhüt ediyorum.
TEKLİFİM ; AYLIK KİRA BEDELİ …………………… …………………...TL.(RAKAM VE YAZIYLA) AYLIK TOPLAM CİRO ÜZERİNDEN KAR PAYI %.......................................(RAKAM VE YAZIYLA)
Adı - SOYADI/Ticaret Unvanı Kaşe ve İmza4 |
......................................................................
1 İsteklinin Türk vatandaşı gerçek kişi olması halinde, 11 rakamdan oluşan T.C. kimlik numarası yazılacaktır.
BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ
İdarenin Adı : 3'ÜNCÜ P.TÜM K.LIĞI
İhale Türü : : 2886 sayılı DİK Pazarlık Usulü
İşin Adı Adı : KANTİN ŞUBELERİ KİRALAMA İŞİ (7 İŞLETME)
|
A |
B |
C |
|||
Sıra No |
İŞİN ADI |
Birimi |
Miktarı |
Teklif edilen aylık kira bedeli |
Teklif edilen yıllık kira bedeli |
Teklif edilen aylık ciro üzerinden kar payı(aylık %) |
1 |
KANTİN ŞUBELERİ KİRALAMA İŞİ (7 İŞLETME) |
Ay |
24 |
|
|
%......... |
Toplam Tutar |
|
Adı - SOYADI / Ticaret unvanı |
Kaşe ve İmza |
NOT: KANTİNDE BULUNAN MEVCUT MALLARI SATIŞ FİYATI ÜZERİNDEN ALACAĞIMI BİLİYOR VE TAAHHÜT EDİYORUM.
……… TESİSİ / KANTİNİ KİRALAMA TİP SÖZLEŞMESİ
Madde 1- Sözleşmenin Tarafları
Bu sözleşme, bir tarafta ……………. Tesis Müdürlüğü / Kantin Başkanlığı (bundan sonra “İdare” olarak anılacaktır) ile diğer tarafta ......................................................................... (bundan sonra “Kiracı ” olarak anılacaktır) arasında aşağıda yazılı şartlar dâhilinde akdedilmiştir.
Madde 2- Taraflara İlişkin Bilgiler
2.1. İdarenin adresi :...........................................................................................olup,
Tel No :.......................................................…………………………
Faks No :.................................................………………...………………
Elektronik Posta Adresi (Varsa):..................................................................................... dır.
2.2. Kiracının Tebligat Adresi:….……........................................................................olup,
Tel No :...................................................................………………
Faks No :...................................................………………………….
Elektronik Posta Adresi (Varsa):........…………………………………………..... dır.
2.3. Her iki taraf madde 2.1 ve 2.2. de belirtilen adreslerini tebligat adresleri olarak kabul etmişlerdir. Adres değişiklikleri usulüne uygun şekilde karşı tarafa tebliğ edilmedikçe en son bildirilen adrese yapılacak tebliğ ilgili tarafa yapılmış sayılır.
2.4. Taraflar yazılı tebligatı daha sonra süresi içinde yapmak kaydıyla, elden teslim, posta veya posta kuryesi, teleks veya faks veya elektronik posta gibi diğer yollarla bildirimde bulunabilir.
Madde 3- Sözleşmenin Dili
Sözleşme Türkçe olarak hazırlanmıştır.
Madde 4- Tanımlar ve Kısaltmalar
Bu Sözleşmenin uygulanmasında, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 4’üncü maddesi ile diğer ihale mevzuatında yer alan tanımlar geçerlidir.
Madde 5- Sözleşmenin Konusu
Sözleşme konusu iş; ……….…. İli ................. İlçesi ….....ada …... parsel …... m2 yüzölçümlü ve Türk Silahlı Kuvvetlerine tahsisli taşınmaz mal üzerinde bulunan ..................K.lığının ............ m2’lik …………… işletme hakkının verilmesi (kiralama) sözleşmenin konusunu oluşturmaktadır.
Madde 6- Sözleşmenin Türü ve Bedeli
Bu sözleşme kiralama sözleşmesi olup, İşbu sözleşmenin …………….. …………….. (kira bedelinin nasıl/ne zaman tahsil edileceğine dair bilgiler yazılacaktır.
Madde 7- Sözleşme Bedeline Dâhil Olan Giderler
7.1.Taahhüdün (ilave işler nedeniyle meydana gelebilecek artışlar dâhil) yerine getirilmesine ilişkin yükleme, boşaltma, istif ve ulaşım ile her türlü sigorta giderleri, eğitim ve öğretim giderleri, muayene masrafları kiracıya aittir.
Madde 8- Vergi, Resim ve Harçlar ile Sözleşmeyle İlgili Diğer Giderler
Sözleşmeye ve taahhüdün tamamının yapılmasına ait ödenecek bütün vergi, sigorta, resim, ulaşım ve harç giderleri ile sözleşmenin çoğaltılması dâhil sözleşme giderleri, personel ücretleri, bayram tatili çalışma ücretleri, sözleşme kapsamında kullanılacak makine ve ekipman bedelleri, personele verilecek yol, yemek, giyim, iş kazaları ve meslek hastalıkları sigortası prim oranı % 2 olarak kiracıya aittir.
Madde 9- Sözleşmenin Ekleri
9.1. İhale dokümanı, bu sözleşmenin eki ve ayrılmaz parçası olup İdareyi ve Kiracıyı bağlar. Ancak, sözleşme hükümleri ile ihale dokümanını oluşturan belgelerdeki hükümler arasında çelişki veya farklılıklar olması halinde ihale dokümanında yer alan hükümler esas alınır.
9.2. İhale dokümanını oluşturan belgeler arasındaki öncelik sıralaması aşağıdaki gibidir.
a. İdari şartname
b. Teknik şartname
c. Sözleşme tasarısı
ç. Onay Belgesi
Madde10- Sözleşmenin Süresi
Sözleşmenin süresi, işe başlama tarihinden itibaren .............................. (takvim günü) gündür/aydır.
Madde 11- İşin Yapılma Yeri, İşyeri Teslim ve İşe Başlama Tarihi
11.1. İşin yapılma yeri:........................................................................................................
11.2. İşyerinin teslimine ilişkin esaslar ve işe başlama tarihi: Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren … (…) gün içinde işyeri teslimi yapılarak işe başlanacaktır. Kiracı veya vekili ile idare yetkisi arasında düzenlenen işyeri teslim tutanağının imzalanmasıyla kiracıya işyeri teslimi yapılmış olur. Ancak, işyeri teslim tutanağında, işyeri tesliminin, tutanağının onaylanması halinde gerçekleşmiş olacağının belirtilmesi halinde, tutanağının onaylandığının kiracıya tebliğ edildiği tarihte işyeri teslimi yapılmış sayılır.
Madde 12- Teminata İlişkin Hükümler
12.1. Kesin Teminat
12.1.1. Kesin teminat tutarı, sabit ücret kiralamalarında bir yıllık kira bedelinin %8’i, ciro üzerinden yapılan kiralamalarda ise;
12.1.1.1. İlk kez yapılan kiralamalarda tesisin kiralanmadan önceki aylık cirosunun % 6’sı oranında,
12.1.1.2. Birden fazla yapılan kiralamalarda ise en son kiracının bir önceki yıl elde ettiği ortalama aylık cirosunun %6’sı olup .................................TL’dir. Kiracı bu işe ilişkin olarak ........... (rakam ve yazıyla) .......................... kesin teminat vermiştir.
12.1.2. Kesin teminat mektubunun süresi …/…/…… tarihine kadardır. Kanunda veya sözleşmede belirtilen haller ile cezalı çalışma nedeniyle kesin kabulün gecikeceğinin anlaşılması durumunda teminat mektubunun süresi de işteki gecikmeyi karşılayacak şekilde uzatılır.
12.2. Kesin Teminat ve Ek Kesin Teminatın Geri Verilmesi:
12.2.1. Taahhüdün, sözleşme ve ihale dokümanı hükümlerine uygun olarak yerine getirildiği ve Kiracının bu işten dolayı idareye herhangi bir borcunun olmadığı tespit edildikten sonra, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan ilişiksiz belgesinin İdareye verilmesinin ardından kesin teminat ve varsa ek kesin teminatların tamamı, kiracıya iade edilecektir.
12.2.2. Kiracının bu iş nedeniyle İdareye ve Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçları ile ücret ve ücret sayılan ödemelerden yapılan kanuni vergi kesintilerinin hizmetin kabul tarihine kadar ödenmemesi durumunda protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın kesin ve ek kesin teminat paraya çevrilerek borçlarına karşılık mahsup edilir, varsa kalanı kiracıya geri verilir.
12.2.3. Yukarıdaki hükümlere göre mahsup işlemi yapılmasına gerek bulunmayan hallerde; kesin hesap ve kabul tutanağının onaylanmasından itibaren iki yıl içinde idarenin yazılı uyarısına rağmen talep edilmemesi nedeniyle iade edilemeyen kesin teminat mektupları hükümsüz kalır ve düzenleyen banka veya özel finans kurumuna iade edilir. Teminat mektubu dışındaki teminatlar sürenin bitiminde tesise / kantine gelir kaydedilir.
Madde 13- Ödenme esasları
13.1. Kira gelirlerinin tahsil zamanları ve miktarları 6’ncı maddede belirtildiği gibidir.
13.2. Tabii afetler (yangın, deprem, su baskını vs.), bulaşıcı hastalık, salgın gibi olayların çıkması ve benzeri hâller gibi mücbir sebep durumlarında ……………….. kapalı kaldığı günlere tekabül eden kira tutarı o ayın kira bedelinden düşülerek ödeme yapılır (Sabit kiralarda uygulanır). Tesisin / kantinin kapalı kaldığı günlerin listesinin İdarece onaylanması gerekmektedir. Tesisin / kantinin kapalı kalmasına ilişkin İdarece onaylanmayan günler kiradan düşülmez ve onaylanmadığı halde kapalı kalan günler için cezai işlemler maddesinde belirtilen miktar kadar ceza Kiracı tarafından komutanlığa ödenir.
13.3. Mücbir sebepler dışında sözleşme süresi içerisinde kira bedelini 4’üncü maddede belirtilen sürelerde ödemeyen kiracıya ödeme tarihine kadar 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesi gereğince belirlenen oranda gecikme zammı uygulanır. 4’üncü maddede belirtilen kira ödeme tarihinin 30 günü geçmesi halinde kira sözleşmesi İdarece tek taraflı olarak feshedilebilir. Bu durumda, Komutanlığın alacakları, kesin teminat tutarından mahsup edilir varsa kalan tutar kiracıya iade edilir. Kiracı, bu işlemden dolayı hiçbir hak talep edemez.
Madde 14- Alt Kiracılara İlişkin Bilgiler ve Sorumluluklar
Tesis / kantin bizzat Kiracı tarafından çalıştırılacaktır. Tesis / kantin başkası tarafından çalıştırılamaz, resmî veya gayri resmî devir ve temlik yapılamaz.
Madde 15- Cezalar ve Kesintiler
15.1. Kiracının 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık ve aynı Kanunun ‘Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar’ başlıklı İkinci Kısım Altıncı Bölümünde düzenlen maddelerde yer alan suçlardan birinden mahkûm olması,
15.2. Sağlığa zararlı gıdaların bulundurulması veya satılmasının idarece tespiti,
15.3. Kiracının veya çalışanların tesislerde uyulması gereken kurallara uymadıklarının tespit edilmesi,
15.4. Kiracının sözleşme hükümlerinde öngörülen yükümlülüklerini yapılan yazılı bildirime rağmen on beş gün içinde yerine getirmemesi,
15.5. Kira tutarının tespitine esas cironun bildirilmesinde birden fazla defa usulsüzlük yapıldığının tespit edilmesi hâlinde,
15.6. İşletme hakkı verilen yerde, işletmecinin ve yanında çalışanların; devletin güvenliğine veya genel ahlaka aykırı görsel, yazılı yayınlar vb. malzemeyi bulundurduklarının tespiti halinde, İdare Kiracının sözleşmesini tek taraflı fesheder. Bu işlemden dolayı Kiracı hiçbir hak talep edemez.
15.7. Kira süresinin sona ermesi veya sözleşmenin feshinden sonra, Kiracı taşınmazı idareye teslim etmediği takdirde, her geçen gün için Kiracı işletme bedelinden ayrı olarak aylık kira bedelinin %...’ü oranında ayrıca ceza öder. Ceza ödenmesi taşınmazın kullanılmasına ve tahliyesinin geciktirilmesine neden olamaz.
15.8. Kiracının fesih talebinde bulunması, kira dönemi sona ermeden faaliyetini durdurması, kiralanan yeri amacı dışında kullanması, taahhüdünü sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi veya izin ve ruhsatların her ne sebeple olursa olsun iptal edilmesi hallerinde kira sözleşmesi, İdare tarafından feshedilerek ayrıca, protesto çekmeye ve hüküm
almaya gerek kalmaksızın 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 62’nci maddesine göre kesin teminatı gelir kaydedilir ve cari kiralama dönemine ilişkin kira bedeli tazminat olarak tahsil edilir. Bu sözleşmede yazılı olan hususlara sözleşme yapılmasından sonra yapılan itirazlar kabul edilmez.
15.9. İdare kira sözleşmesinin taraflarca imzalandığı tarihten itibaren on beş gün içinde, kiralanan yeri Kiracıya teslim etmekle yükümlüdür. Bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi hâlinde Kiracı, sürenin bitiminden itibaren on beş gün içinde on gün müddetli bir noter ihtarnamesiyle bildirmek şartıyla taahhüdünden vazgeçebilir. Bu takdirde teminat geri iade edilir.
Madde 16- Süre Uzatımı Verilebilecek Haller ve Şartları
16.1.Mücbir Sebepler: Kiracıdan kaynaklanan bir kusurdan ileri gelmemiş ve taahhüdün yerine getirilmesine engel nitelikte olması, Kiracının bu engeli ortadan kaldırmaya gücünün yetmemesi, mücbir sebebin meydana geldiği tarihi izleyen yirmi (20) gün içinde Kiracının İdareye yazılı olarak bildirimde bulunması ve bu durumun yetkili merciler tarafından belgelendirilmesi kaydıyla aşağıda belirtilen haller mücbir sebep olarak kabul edilir:
a. Doğal afetler,
b. Kanuni grev,
c. Genel salgın hastalık,
ç. Kısmi veya genel seferberlik ilanı,
d. Gerektiğinde Kamu İhale Kurumu tarafından belirlenecek benzeri diğer haller.
16.2. İdareden Kaynaklanan Sebepler: İdarenin, sözleşmenin ifasına ilişkin olarak bu sözleşmede ve Genel Şartnamede yer alan yükümlülüklerini Kiracının kusuru olmaksızın öngörülen süreler içinde yerine getirmemesi (yer teslimi, projelerin ve iş programının onaylanması, izin, ruhsat ve olurlar gibi) ve bu sebeple işin süresi içinde bitirilmesinin mümkün olmaması halinde, bu durumun taahhüdün yerine getirilmesine engel nitelikte olması ve Kiracının bu engeli kaldırmaya gücünün yetmemesi kaydıyla, durum İdarece incelenerek işi engelleyici sebeplere ve yapılacak işin niteliğine göre işin süresi, gecikmeyi karşılayacak şekilde işin ilgili kısmı veya tamamı için uzatılabilir.
Madde 17- Kiracının Sözleşme Konusu Kiralama İle İlgili Çalıştıracağı Personele İlişkin Sorumlulukları
Kiracının sözleşme konusu iş ile ilgili çalıştıracağı personele ilişkin sorumlulukları, ilgili mevzuatın bu konuyu düzenleyen emredici hükümlerinde belirlenmiş olup, Kiracı bunları aynen uygulamakla yükümlüdür.
17.1. Firma elemanları, “Göreve Yönelik Periyodik Koruyucu Sağlık Muayeneleri Talimatında” belirtilen esaslara uygun olarak devlet veya sivil sağlık kuruluşlarının ilgili servislerinde, periyodik sağlık kontrollerinin yaptırılması sağlanır.
17.2. Çalışanların adli sicil ve arşiv kaydına ilişin belgeler personelin işe başlamasından önce Kiracı tarafından komutanlığa teslim edilir. Adli sicil ve arşiv kaydına ilişkin belgeleri bulunmayan hiçbir personel çalıştırılamaz. Firma personelinin özlük hakları, vergi, sosyal güvence gibi yasal yükümlülükleri Kiracı tarafından yerine getirilir ve söz konusu yükümlülüğün yerine getirildiğine dair belgeler Kiracı tarafından her ay sonuna kadar komutanlığa ibraz edilir. Çalışanlar yasal çalışma süreleri dışında çalıştırılamazlar.
Madde 18- Sözleşmede Değişiklik Yapılması
18.1. Sözleşme bedelinin aşılmaması ve İdare ile Kiracının karşılıklı olarak anlaşması kaydıyla,
a. İşin yapılma veya teslim yeri,
b. İşin süresinden önce yapılması veya teslim edilmesi kaydıyla işin süresi ve bu süreye uygun olarak ödeme şartlarına ait hususlarda sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılabilir.
18.2. Bu hallerin dışında sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılamaz ve ek sözleşme düzenlenemez.
Madde 19- Kiracının Ölümü, İflası, Ağır Hastalığı, Tutukluluğu veya Mahkûmiyeti
19.1. Kiracının ölümü hâlinde; varislerin noterden alınmış ortak kararıyla, bunlardan birisinin ihaleye katılma şartlarını taşıması, bir başka kantin işletmemesi, sözleşme yükümlülüklerini devam ettirmeyi kabul etmesi kaydıyla İdare sözleşmeyi devam ettirebilir.
19.2. Zorunlu askerlik görevi veya iş göremeyecek derecede ağır hastalık sebebiyle Kiracının geçici olarak işinin başında bulunamaması hâlinde, şahsi sorumluluğu devam etmek kaydıyla, askerlik görevinin veya iş göremezlik ağır hastalık bitimine kadar noter vekâleti ile vekil tayin eder. Vekil tayin edilen, yerine vekâlet edilenin görev ve sorumluluklarını yerine getirmekle sorumludur.
19.3. Diğer hallerde 4735 sayılı Kanunun ilgili hükümlerine göre işlem tesis edilir.
Madde 20- Kiracının Sözleşmeyi Feshetmesi
Kiracının, sözleşme yapıldıktan sonra mücbir sebep halleri dışında, malî acz içinde bulunması nedeniyle taahhüdünü yerine getiremeyeceğini gerekçeleri ile birlikte İdareye yazılı olarak bildirmesi halinde, ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.
Madde 21- İdarenin Sözleşmeyi Feshetmesi
21.1. Kiracının taahhüdünü ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi veya işi süresinde bitirmemesi üzerine, sözleşmede belirlenen oranda gecikme cezası uygulanmak üzere, idarenin en az yirmi (20) gün süreli ve nedenleri açıkça belirtilen ihtarına rağmen aynı durumun devam etmesi,
21.2. Sözleşmenin uygulanması sırasında Kiracının 4735 sayılı Kanunun 25’inci maddesinde belirtilen yasak fiil ve davranışlarda bulunduğunun tespit edilmesi, hallerinde ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.
Madde 22- Sözleşmeden Önceki Yasak Fiil veya Davranışlar Nedeniyle Fesih
22.1. Kiracının, ihale sürecinde 4734 sayılı Kanuna göre yasak fiil veya davranışlarda bulunduğunun sözleşme yapıldıktan sonra tespit edilmesi halinde, kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.
22.2. Ancak, taahhüdün en az % 80’inin tamamlanmış olması ve taahhüdün tamamlattırılmasında kamu yararı bulunması kaydıyla;
a. İvediliği nedeniyle taahhüdün kalan kısmının yeniden ihale edilmesi için yeterli sürenin bulunmaması,
b. Taahhüdün başka bir Kiracıya yaptırılmasının mümkün olmaması,
c. Kiracının yasak fiil veya davranışının taahhüdünü tamamlamasını engelleyecek nitelikte olmaması hallerinde, İdare sözleşmeyi feshetmeksizin Kiracıdan taahhüdünü tamamlamasını isteyebilir ve bu takdirde Kiracı taahhüdünü tamamlamak zorundadır.
Madde 23- Mücbir Sebeplerden Dolayı Sözleşmenin Feshi
Mücbir sebeplerden dolayı İdare veya Kiracı sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebilir. Ancak Kiracının mücbir sebebe dayalı bir süre uzatımı talebi varsa idarenin sözleşmeyi feshedebilmesi için uzatılan sürenin sonunda işin sözleşme ve eklerine uygun şekilde tamamlanmamış olması gerekir. Sözleşmenin feshedilmesi halinde, hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilerek kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar iade edilir.
Madde 24- Kiracının Ceza Sorumluluğu
İş tamamlandıktan ve kabul işlemi yapıldıktan sonra tespit edilmiş olsa dahi 4735 sayılı Kanunun 25’inci maddesinde belirtilen fiil veya davranışlardan Türk Ceza Kanununa göre suç teşkil eden fiil veya davranışlarda bulunan Kiracı ile o işteki ortak veya vekilleri hakkında Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre ceza kovuşturması yapılmak üzere yetkili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur. Bu kişiler hakkında bir cezaya hükmedilmesi halinde, 4735 sayılı Kanunun 27’nci maddesi hükmü uygulanır.
Madde 25- Kiracının Tazmin Sorumluluğu
Kiracı, taahhüdü çerçevesinde kusurlu veya standartlara uygun olmayan malzeme seçilmesi, verilmesi veya kullanılması, tasarım hatası, uygulama yanlışlığı, denetim eksikliği, taahhüdün sözleşme ve şartname hükümlerine uygun olarak yerine getirilmemesi ve benzeri nedenlerle ortaya çıkan zarar ve ziyandan doğrudan sorumludur. Bu zarar ve ziyan genel hükümlere göre Kiracıya ikmal ve tazmin ettirileceği gibi, haklarında 4735 sayılı Kanunun 27’nci maddesi hükümleri de uygulanır.
Madde 26- Fikri ve Sınaî Mülkiyete Konu Olan Hususlar
Bu madde boş bırakılmıştır.
Madde 27- Montaj, İşletmeye Alma, Eğitim, Bakım, Yedek Parça Gibi Destek Hizmetlerine Ait Şartlar
Bu madde boş bırakılmıştır.
Madde 28- Garanti İle İlgili Şartlar
Bu madde boş bırakılmıştır.
Madde 29- Hüküm Bulunmayan Haller
Bu sözleşme ve eklerinde hüküm bulunmayan hallerde, ilgisine göre 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile Türk Silahlı Kuvvetleri Orduevleri, Askerî Gazinolar, Kışla Gazinoları Ve Vardiya Yatakhaneleri İle Eğitim Merkezleri Yönetmeliği / Askerî Kantin Yönetmeliği hükümlerine, bu mevzuatlarda hüküm bulunmaması halinde ise genel hükümlere göre hareket edilir.
Madde 30- Diğer Hususlar
30.1. …………………….. işletilmesinde 6/12/1984 tarihli ve 3100 sayılı Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanun gereğince ödeme kaydedici cihaz (yazar kasa) kullanılır. Ödeme kaydedici cihazın kullanılamayacağı durumlarda, 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununda belirtilen fatura veya perakende satış fişi kesilir.
30.2. Sözleşme konusu kiralanan yerlerin elektrik, su, doğal gaz, ısıtma gideri, komutanlığın sayaçlarından ayrı ise tahakkuk eden fatura bedelleri ilgili tahsilât müdürlüklerine, komutanlığın sayaçlarıyla aynı ise öncelikle sayaçların ayrılması yoluna gidilir, bunun teknik olarak mümkün olmaması durumunda İdare tarafından tespit edilecek miktar tahakkuk dönemlerinde defterdarlık/mal müdürlüğüne ödenmek üzere Kiracı tarafından komutanlığa ödenir.
30.3. Kiralanan yerlerin elektrik, su ve doğalgaz gibi tesisatın ilk işlem giderleri İdarece yerine getirilir, abonman, kullanım ve tamir giderleri ise Kiracı tarafından karşılanır.
30.4. İşletme hakkı verilen …………………. bulunduğu yer, İdarece mahallinde tanzim edilecek tutanakla Kiracıya teslim edilir. Tutanakla teslim edilen yerdeki kapı, pencere, dolap, lavabo gibi levazımın tam ve sağlam olup olmadığı, işletme hakkı verilen taşınmaz içerisindeki malzemenin çeşit ve değerleri itibarıyla ayrı ayrı belirtilerek teslim tutanağı düzenlenir. Teslim edilen malzeme varsa, sözleşme sonunda faal olarak teslim alınır. Bu tutanak İdare yetkilileri ile işletme hakkı verilen Kiracı tarafından imzalanır. Kiralamaya konu tesis veya işletmelerde müştemilat ve mefruşatlara yönelik değişiklikler komutanlığın izni olmadıkça yapılamaz.
30.5. ……………. işletme hakkı sona erdiğinde, Kiracı söz konusu kiraladığı yeri kullanımına bırakılan malzemelerle birlikte faal olarak komutanlığa bir tutanakla teslim eder.
30.6. Kiracı; temizlik ve sağlık koşullarına uygun faaliyette bulunmak zorundadır. İşletmeci gıda maddelerinin hijyen güvenliğinin sağlanması için kırtasiye, temizlik ve benzeri maddeleri diğer maddelerden ayrı yerlerde satışa sunar. Ayrıca sabotaj ve yangın gibi tehlikelere karşı her türlü tedbirleri alır. Kiracıdan kaynaklanan tedbirsizlik, ihmal ve kusur gibi nedenlere bağlı meydana gelecek zarar ziyanı tazmin etmekle yükümlüdür.
30.7. Fiziki mekânı uygun olan kantinlerde gıda ve hijyen güvenliğinin sağlanması için Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) yayımladığı 13275, 13284 ve benzeri diğer standart kriterlerine uyulur.
30.8 İşletilen yerin; sözleşme hükümlerine aykırı işletilmesi halinde İdarece ihtiyaç duyulması halinde tebligatı müteakip on beş gün içinde bu yerlerin tahliyesi sağlanır.
30.9. Kiracı, fiyat tarifesini rahatlıkla görülebilecek yere/yerlere asar.
30.10. Sözleşme süresi içerisinde komutanlığın fiziki değişikliğe uğraması veya bir başka adreste faaliyetine devam ettirilmesi durumunda, yeni adreste işletmeci yoksa faaliyetine burada da devam edecektir. Güçlendirme, yangın, onarım ve benzeri nedenlerle geçici olarak tesis/kantin faaliyetlerine ara verilmesi durumunda Kiracının çalışma süresi ve kirası dondurulur. Tesis/Kantinin faaliyete geçmesini müteakip dondurulan süre sözleşme süresine eklenir.
30.11. Firma, TSE’den aldığı standart belgelerini ibraz eder. (ISO 9001-2008, ISO 22000 Gıda Güvenliği Belgesi gibi)
30.12. Kiralanan yerlerdeki hizmet ve satış fiyatları, piyasadaki zincir marketlerin veya kiracının varsa piyasada bulunan diğer işletmelerindeki perakende satış ve hizmet fiyatlarının üzerinde olmayacaktır.
Madde 31- Anlaşmazlıkların Çözümü
Bu sözleşme ve eklerinin uygulanmasından doğabilecek her türlü anlaşmazlığın çözümünde ..................... (İdarenin bulunduğu yer mahkemesi yazılacaktır)………....mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.” Sözleşme süresinin bitiminde, Kiracı kiralanan yeri rızasıyla tahliye etmediği takdirde, 2886 sayılı Kanun hükümleri gereğince yasal yollara başvurulmak üzere, İdarece mülkiyet durumuna göre İl Muhakemat Müdürlüğüne bildirilir.
Madde 32- Yürürlük
Bu sözleşme taraflarca imzalandığı, tarihte yürürlüğe girer. Bu sözleşme ....... (………..........) maddeden ibaret olup, İdare ve Kiracı tarafından tam olarak okunup anlaşıldıktan sonra …………….tarihinde imzalanmıştır.
ÖZEL ŞARTLAR
MADDE 1- Kiracının değişmesi durumunda; kantine Kiracı tarafından yapılan tüm tesis masrafları, kullanım süresi ve amortisman da dikkate alınarak İdarece takdir edilen meblağ, eski Kiracıya yeni Kiracı tarafından ödenir. Bu husus ihale ilanında ve şartnamede belirtilir.
MADDE 2- Çalışma gün ve saatleri, personel sigorta ve SGK primleri, mal ve işletmenin güvenliği ve varsa buna benzer konular bu maddelerde ayrı ayrı belirtilir.
MADDE 3- ……………………………………………………………………………………
Not : Otuz iki genel ve …….. özel şart olmak üzere toplam ……….maddeden oluşan işbu sözleşme aşağıdaki imzalarla yürürlük kazanır.
İDARE YÜKLENİCİ
EK- Birim Fiyat Teklif Cetveli
İLANLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR:
1. Bu sayfada yayınlanan bilgilerin hukukî ve mali sorumluluğu bulunmamaktadır. Kamu İhale Bülteni ve ihale dosyasındaki bilgiler esas alınacaktır.
2. İlânla ilgili sorumluluk ve başvuru makamı bilgileri aşağıdadır.
a.Şikayet ve Başvuru Makamı: 3 üncü Piyade Tümen Komutanlığı
b.Telefon Numarası: +904383510648-54
c.Fax Numarası: +904383515251
d.Elektronik Posta adresi: