4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI İHALE DETAYI
İşin Adı TSK-NET Altyapısı Montaj ve Yapısal Kablolama Hizmeti Alımı
İhale Usulü DOĞRUDAN TEMİN
İdare Adı : 4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI
Adres : ORGENERAL ESREF AKINCI KISLASI MAMAK/ANKARA
Telefon : +903123695710-2977
Faks : +903123699376
Elektronik Posta Adresi :
Malın Niteliği ve Türü HİZMET ALIMI
Malın Miktarı 1 KALEM
Mal Teslim Yeri 4'ÜNCÜ KOLORDU KOMUTANLIĞI
Mal Teslim Tarihi 20 GÜN
İhale Yeri 4'ÜNCÜ KOLORDU İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI
İhale Tarihi 26.10.2017 10:00
İhale İlanı Metni
DOĞRUDAN TEMİN USULÜ İLE ALIMI YAPILACAK TSK-NET ALTYAPISI MONTAJ VE YAPISAL KABLOLAMA HİZMETİ ALIMINA AİT İDARİ ŞARTNAMEDİR.
1. Alım komisyonunca alınan karar 3 (üç) takvim günü içinde ihaleyi alan Yüklenici firmaya tebliğ edilecektir. Kararı tebliğ eden Yüklenici 3 (üç) takvim günü içinde karar pulu bedelini 4’üncü Kor.K.lığı Saymanlık Müdürlüğüne yatıracaktır.
2. Tedarik konusu hizmet alımı ile ilgili olarak sözleşme yapılacaktır. Kati teminat alınacaktır. İlgili mevzuat kapsamında sözleşme bedeline göre hesap edilen Sözleşme Pulu/karar pulu/damga pulu alınacaktır.
3. Sözleşme imzalanmasına müteakip işe başlanacak ve 20 (yirmi) takvim günü içerisinde EK-B İhtiyaç Listesi’nde belirtilen, TSK-NET altyapısı montaj ve yapısal kablolama hizmeti yapılacaktır.
4. TSK-NET altyapısı montaj ve yapısal kablolama hizmeti ile ilgili yapılacak işlemler, LAHİKA-1 ve LAHİKA-2’ de kroki ile gösterilen alanda yapılacaktır. Bu işte alt yüklenici çalıştırılmayacak ve işlerin tamamı yüklenicinin kendisi tarafından yapılacaktır. Etiketleme işlemi ise LAHİKA-3’te gösterilen sekil ve ölçülerde olacaktır.
5. Yüklenicinin bu sözleşme gereği ifa ettiği hizmet işinde, kullandığı malzemenin hileli olmasından veya malın teknik gereklerine uygun imal edilmemiş olmasından dolayı zarar ve kayıplar oluştuğu takdirde bu zarar ve kayıplar, Yükleniciye tamamlattırılır veya ödettirilir.
6. TSK-NET altyapısı montaj ve yapısal kablolama hizmeti işinde garanti süresi iki yıldır. Garanti süresi içerisinde kullanılan malzeme veya işçilikten doğan arızalar, yüklenici tarafından bedelsiz olarak giderilecektir.
7. Yapılacak iş; 19.12.2002 tarih ve 24968 R.G.Nu.lı: Hizmet Alımları Muayene ve Kabul Yönetmeliği ile MSY 331-3 (A) TSK Hizmet Alımları Muayene ve Kabul İşlemleri Yönergesi esaslarına göre Hizmet İşleri Kontrol Teşkilatı tarafından kontrol edilecektir.
8. Yapılacak iş; 19.12.2002 tarih ve 24968 R.G.Nu.lı: Hizmet Alımları Muayene ve Kabul Yönetmeliği ile MSY 331-3 (A) TSK Hizmet Alımları Muayene ve Kabul İşlemleri Yönergesi esaslarına göre 4’üncü Kor.Muayene ve Kabul Komisyonu Başkanlığınca muayene ve kabul işlemleri yapılacaktır.
9. 4'üncü Kor.K.lığı Mly.Büt.Ş.Md.lüğünce Hizmet İşleri Kontrol Teşkilatı ve Muayene ve Kabul Komisyonunun hazırlayacağı evraklara istinaden gider gerçekleştirilerek (tahakkuka bağlanarak), Maliye Bakanlığınca belirlenen serbest bırakma oranları dahilinde düzenlenecek ödenek gönderme belgelerine göre Maliye Bakanlığı 4'üncü Kor.K.lığı Saymanlık Md.lüğünce ödeme yapılacaktır.
10. Her türlü muayene masrafı yükleniciye aittir.
11. İstenen özellikler bu madde ile beraber 11 (onbir) maddeden ibarettir.
4’ÜNCÜ KOLORDU KOMUTANLIĞI KIŞLASINDA KONUŞLU ESKİ 28’İNCİ MEKANİZE PİYADE TUGAY KOMUTANLIĞI KARARGÂH BİNASINDAN HAZIR YEMEK KONTROL TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI BİNASINA VERİLECEK OLAN KARANET ALTYAPISI MONTAJ VE YAPISAL KABLOLAMA HİZMETİ STANDARTLARI
GENEL İSTEKLER
İstekli işe başlamadan önce altyapının tesis edileceği yerlerde keşif yapacaktır.
Malzemeler kesinlikle orijinal, kullanılmamış olacak ve toplama parçalardan oluşturulmayacaktır.
Malzemelerin Montaj İşlemleri yüklenici firma tarafından yapılacaktır.
Altyapı ve kablolamanın yapılacağı yerde halihazırda bulunan ethernet anahtar, F/O patch panel ve ethernet patch panel firma tarafından getirilen kabinetin içerisine montelenecektir.
Bina dışı kablolama esnasında; eğer mevcut logar var ise bu logar/lar kullanılacaktır.
BİNA İÇİ KABLOLAMA
F/O kabloların çalışma sıcaklık aralığı –20C ile +60C derece ısılarda çalışabilir olmalıdır.
F/O kablo yangına karşı ısı geciktirmeli (LS0H- Low Smoke Zero Halogen) olmalıdır.
Tüm bakır ve bina içi (indoor) F/O kablolar, kapalı ve kapaklı, plastik kablo kanallarında taşınacaktır.
Oda içlerindeki duvarlardan kullanıcılara çekilecek olan hatlarda, duvara priz tesis edilerek kullanıcıya hat ulaştırılacaktır. Ancak birlik tarafından hattın duvara tesis edilen priz ile ulaştırılmasının uygun görülmediği durumlarda, söz konusu hatlar yere tesis edilecek balıksırtı kablo kanallarından geçirilerek kullanıcıların bulunduğu ortama uygun nitelikte veri prizi ile tesis edilecektir.
Bina içi kablolama yapılırken, odalara geçişler öncelikle koridorlardan, bu mümkün olmazsa uygun giriş noktalarından olacaktır.
Kablolar, dağıtım noktasındaki kabin çıkışından ucun bulunacağı yerdeki priz veya diğer dağıtım noktasına kadar kanallar içerisinde kalacaktır.
Bakır kablolar, kullanılacak olan Ethernet Anahtarlara doğrudan bağlanmayıp bakır dağıtım panoları (patch panel) üzerinden bağlanacaktır.
Odalarda prizlerden bilgisayara olan bağlantılar bakır ek kablo (patch kablo) kullanılarak yapılacaktır.
Duvar prizleri ile bilgisayarlar ve aktif cihazlarla (Ethernet Anahtar vb.) bakır dağıtım panoları arasındaki bağlantılar bakır ek kablolar ile yapılacaktır.
Fiber kablonun yeni çekildiği Hazır Yemek Kontrol Teşkilat Başkanlığı binası ile eski 28’inci Mknz.P.Tug.Kh. binası arasında en az %50 (yüzde elli) fazla damar yedek olarak bırakılacaktır.
Bina içinde kullanılacak kablo kanalları, her türlü geçiş, bağlantı, giriş, köşe noktalarında kabloların açıkta kalmasına ve dışarıdan müdahale edilmesine engel olacak şekilde gerekli bağlantı ve geçiş elemanlarına sahip olacaktır.
Kanalların birleşim yerlerinde esneme ve açıklık kesinlikle olmayacaktır. Bu amaçla kanallar birbirlerine geçmeli olacaktır.
Kanallardan odalara geçişlerde, geçiş noktalarında olan kablolar duvar içerisinde korumasız ve yalıtılmamış şekilde bırakılmayacaktır.
Kablo kanallarından sıva üstü prizlere ve dağıtım kabinlerindeki kablo girişlerine, fiziksel açıklık kalmayacak şekilde bağlantı yapılacaktır.
1 adet 19” kabinet, Hazır Yemek Kontrol Teşkilat Başkanlığı binasına takılacaktır.
Tüm fiber kablolar fiber dağıtım panosunda sonlandırılacaktır. Fiber dağıtım panosundaki bağlantılar, sonlandırılan fiber optik kablo ile aynı özellikte fiber optik ek kablolar (patch kablo) ile yapılacaktır.
Kanallar koridorlarda kapı yüksekliğinin üstünden tavana yakın kiriş altından veya asma tavan içinden sıva üstü döşenecektir. Kanalların geçiş güzergâhı (koridor, asma tavan vb.) birliğin fiziki şartlarına göre kullanıcı ile koordine edilerek belirlenecektir. Ancak birlik tarafından hattın duvara tesis edilen priz ile ulaştırılmasının uygun görülmediği durumlarda uygun nitelikte balıksırtı kablo kanalı tesis edilebilecektir.
Bina içinde kullanılacak veri prizleri, sıva üstü RJ–45 tipinde olacaktır.
Veri prizleri, mekanik çarpmalara meydan vermeyecek şekilde, yerden en az 30 (otuz) cm yükseklikte monte edilecektir. Veri prizlerinin üzerinde yaylı toz kapağı ve şeffaf korumalı etiket kısmı olacaktır. Veri prizlerinden bilgisayara olan bağlantılar UTP ek kablo kullanılarak yapılacaktır.
Bina içi UTP kablonun toplam mesafesi en fazla 90 (doksan) metre olacaktır.
Multimode Fiber kablo sonlandırması SC Tipi F/O Pig Tail kullanılarak yapılmalı ve olası zayıflama kayıplarını en aza indirmek için, düzgün ve iyi cilalanmış olmalıdır.
BİNA DIŞI KABLOLAMA
Binalar arası yapısal kablolamada mutlaka fiber optik (F/O) kablo kullanılacaktır. F/O kabloların tesis edileceği kanallar toprak yüzeyinin en az 60 (altmış) cm aşağısında olacaktır.
Binalar arası yapısal kablolamanın kazı yapılamaması nedenleriyle zaruri olarak yer üstüne çıkması durumunda, bina dış yüzeyinde yapılacak her türlü kablolama, metal kanal ve/veya PVC kaplı çelik spiral ya da HDPE kaplı çelik spiral içinde yapılacaktır.
Binalar arası yapısal kablolamada, HDPE veya PVC esaslı, çift cidarlı kanallar kullanılacaktır. Kanal çapı en az 7 (yedi) cm. olacaktır.
Her 100+5 (yüz artı eksi beş) metrede ve ana dönüş noktalarında (dönüşün her iki yönünde) bir adet kırmızı fon üzerine 10X20 (on çarpı yirmi) cm. ebadında beyaz yazı ile “Fiber Optik Kablo” yazılı metal ikaz levhası bulunacaktır.
“Montaj ve Yapısal Kablolama Krokileri”nde binalararası “bina dışı duvar üzerinden boru ile/havai ısı hattı” üzerinden kanal tesis edilmesi istenilen güzergâhlara metal kanal içerisinden kanal tesis edilecek, havai ısı hattından geçecekse metal tavalar tesis edilerek bu tavaların üzerinden metal borular geçirilecektir.
Binalar arası kablolamada kullanılacak olan fiber optik kablolar, bina dışı (outdoor) tipte, çelik zırh özelliğine sahip olacaktır.
Tüm fiber kablolar fiber dağıtım panosunda sonlandırılacaktır. Fiber dağıtım panosundan Ethernet Anahtarlara bağlantılar fiber optik ek kablolar (patch kablo) ile yapılacaktır.
F/O kablo ile köşe dönmek gerektiğinde, F/O kablo en az bükme çapından daha geniş bir çap ile dönülecektir.
Mesafenin gerektirdiği duruma göre (500 m.den az mesafede) Multi Mode (MM) F/O kablo, (500 m.den fazla mesafede) Single Mode (SM) F/O kablo kullanılacaktır (500 m. den fazla mesafelerde MM kullanılmamalıdır. Ancak 1000BaseLX Gigabit Interface Converter Modülleri ((GBIC)/(mini GBIC)/(SFP)) kullanmak kaydıyla zorunlu hallerde 550 m.ye kadar MM kablo (50 mic.) kullanılabilir.).
Fiber/Bakır dağıtım panosuna (patch panel) gelen ve Fiber/Bakır dağıtım panosundan (patch panel) aktif cihaza irtibatı sağlayan kablolar ile priz üzerinde bağlantıları gösterecek şekilde numara etiketleri bulunacaktır. Fiber/Bakır dağıtım panosunun her bir portu numaralandırılacaktır. Fiber/Bakır dağıtım panosunun bulunduğu kabinlerin kapaklarındaki listelerde, Fiber/Bakır dağıtım panosunda sonlandırılacak olan kablolara ilişkin söz konusu etiketlerde yer alan bilgiler, Fiber/Bakır dağıtım panosundaki portları adresleyecek şekilde listelenecektir.
Etiket örnekleri EK-A’de sunulmuştur. Etiketleme bilgisi aşağıdaki esaslara göre oluşturulacaktır.
Bakır dağıtım panosuna veri prizlerinden gelen kabloların ucunda “Örnek Etiket A”ya uygun olarak veri prizlerinin bulunduğu oda nu (varsa), priz numarasını ve metrajını içerecektir.
Dağıtım noktasına diğer bir Dağıtım Noktasından gelen kabloların ucu “Örnek Etiket B”ye uygun olarak diğer Dağıtım Noktasının bulunduğu kat nu, oda nu (varsa), Dağıtım Noktası numarasını, kablo tip ve çapını (Singlemode/Multimode; 50/62,5 mikron) ve metrajını içerecektir.
Fiber/Bakır dağıtım panosundan aktif cihaza gelen kablolar için aktif cihazın portuna giren kısmında “Örnek Etiket C”ye uygun olarak Fiber/Bakır dağıtım panosu port numarasını; Fiber/Bakır dağıtım panosunun portuna giren kısmında ise için “Örnek Etiket D”ye uygun olarak aktif cihaz port numarasını içerecektir.
Veri prizlerine dağıtım noktasından gelen kabloların ucu ile Veri Prizlerine “Örnek Etiket E”ye uygun olarak kablonun geldiği Dağıtım Noktası ve Bakır dağıtım panosu port numaraları ile priz numarasını içerecektir.
Etiketler, kablolardan/ Fiber/Bakır dağıtım panosundan/prizden düşmeyecek, silinmeyecek, nemden etkilenmeyecek ve yırtılmadan çıkmayacak şekilde hazırlanacaktır.
İLAVE İSTEKLER
Yukarıdaki şartlar göz önünde bulundurularak; eski 28’inci Mknz.P.Tug.Kh. binasından Hazır Yemek Kontrol Teşkilat Başkanlığı binasına yerel alan ağı tesis edilmesi için, binalar arası F/O kablo döşenecektir.
Bu binalar arasında bulunan beton zemin ve toprak zemin kazılacak ve yukarıdaki standartlara uygun şeklide kablo döşenecek ve işlem bittikten sonra kazılan yerler kapatılacaktır.
F/O kablonun ucu, hali hazırda eski 28’inci Mknz.P.Tug.Kh. binası sistem odasında bulunan patch panelde sonlandırılacak ve yine buradaki omurga switch’e uyumlu olacak şekilde bağlantısı yapılacaktır.
Bina dışında borular vasıtasıyla F/O hat, bu iki bina arasında iletişimi sağlayacaktır.
Hazır Yemek Kontrol Teşkilat Başkanlığı binasının içerisine gelen F/O, “firma yemekhanesi” olarak isimlendirilen odaya, yine firma tarafından takılacak kabinette sonlandırılacak ve elimizde bulunan 8 port switch ile çalışacak şekilde olacaktır.Buradaki kabinetten ihtiyaç belirtilen 6 adet yere UTP kablo aracılığıyla taşınacaktır.
Kablolar her iki bina içerisnde de kablo kanalı ile taşınacak ve kablonun dışardan görünmeyecek şekilde önlem alınacaktır.
Bilgisayarlara kadar gelecek olan hatlar, duvarlarda bulunan kablo kanalları aracılığıyla, duvar data prizine kadar gelecek ve duvar prizinden ayrı bir patch kablo ile bilgisayarlara gelecektir.
Hem kabinde, hem de istemci bilgisayarların bulunduğu yerdeki data prizlerin üzerinde etkilendirmeler yapılacaktır.
Sistemin çalışması test edilecektir.
NOT:FAKS VE MAİL İLE YAPILAN TEKLİFLER DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR.
İLANLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR:
1. Bu sayfada yayınlanan bilgilerin hukukî ve mali sorumluluğu bulunmamaktadır. Kamu İhale Bülteni ve ihale dosyasındaki bilgiler esas alınacaktır.
2. İlânla ilgili sorumluluk ve başvuru makamı bilgileri aşağıdadır.
a.Şikayet ve Başvuru Makamı: 4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI
b.Telefon Numarası: +903123695710-2977
c.Fax Numarası: +903123699376
d.Elektronik Posta adresi: