SAĞLIK HİZMETLERİ ANKARA BÖLGE KOMUTANLIĞI İHALE DETAYI
İşin Adı KARANLIK ADAPTOMETRE CİHAZI ALIMI
İhale Usulü Doğrudan Temin Alımları
İdare Adı : SAĞLIK HİZMETLERİ ANKARA BÖLGE KOMUTANLIĞI
Adres : ASKER HASTAHANESİ İÇERİSİ ETİMESGUT/ANKARA
Telefon : +903122491011/3871-3872-3873
Faks : +903122446440
Elektronik Posta Adresi :
Malın Niteliği ve Türü KARANLIK ADAPTOMETRE CİHAZI ALIMI
Malın Miktarı 1 Adet
Mal Teslim Yeri Etimesgut Asker Hastanesi Baştabipliği 701 No’lu Sıhhi Mal SaymalığI
Mal Teslim Tarihi 30 TAKVİM GÜNÜ
İhale Yeri TSK ANKARA SAĞLIK HİZMETLERİ BÖLGE KOMUTANLIĞI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI ETİMESGUT/ANKARA
İhale Tarihi 28.02.2012 14:00
İhale İlanı Metni
KARANLIK ADAPTOMETRE CİHAZI TEKNİK EVSAFI :
1) Cihazın üniversal opto-elektronik stimülatörü bulunmalı ve upgrade edildiğinde psikofizik, elektrofizyolojik ve göz hareketleri analiz testlerini yapabilecektir.
2) Cihaz karanlık adaptasyon testlerini yapabilecek ve test sırasında belli ışık frekanslarını süzmek için filtreli bir gözlüğe sahip olacaktır.
3) Aşağıdaki özellikler upgrade yapıldığında kullanılabilecektir.
1. Cihaz opto-elektronik stimülatör içinde bulunan, 18” 100 Hz monitör simülatörü sayesinde pattern stimülasyonları, ve beyaz, kırmızı ve mavi renklerde flaş stimülasyonları yapabilecektir.
2. Bu testlerin çocuklarda ve özellikle bebeklerde uygulanabilmesi için taşınabilir stimülatöre sahip olacaktır. Bu stimülatör beyaz, kırmızı ve mavi flash stimülasyonları yapabilecektir.
3. Cihaz, Flaş ERG, Flicker ERG, On-Off ERG ve Pattern ERG tetkiklerini yapabilecek ve Beyaz, Kırmızı ve Mavi dışında farklı renk stimülasyonları yapılabilecektir.
4. Cihaz, Flaş VEP, Pattern VEP ve Contrast VEP tetkiklerini yapabilecek ve Contrast Vep tetkikleri % 80, 60, 40, 20 olarak hazır hale uygulanabildiği gibi, bu parametreler program vasıtası ile değiştirilebilecektir.
5. Cihaz EOG tetkikini yapabilecektir. Otomatik duyusal EOG protokolüne sahip olacak, ayrıca dinamik EOG testlerini yapabilecek ve Bu sayede gözün yatay hareketleri yanında dikey hareketleri, optokinetik nistagmus (yatay ve dikey), çapraz ve sıralı hareketler test edilebilecektir.
6. Beraberinde multifokal ERG ve multifokal VEP yapılabilme fonksiyonunun olması gereklidir. Cihaz bu testleri sıralı düz dizilmiş, heksagonal ve ölçeklendirilmiş heksagonal patternleri simüle ederek veya çeşitli frekanslarda flaşlar uygulayarak yapacaktır. Testlerde kullanılacak pattern sayısı test tipine göre 19’dan 252 patterne kadar çıkarılabilecek ve Test sonucunda elde edilen veriler alan, quadran, derece olarak ayrıştırılabilecek, cihaz içersinde kaydedilmiş normaller ile otomatik olarak karşılaştırılabilecektir. Çıktılar herhangi bir fundus kameradan elde edilen fundus görüntüsü üzerinde simule edilebilecektir. Birinci ve İkinci sıralı kernel algoritmalarına göre, normalleştirerek sonuç alınabilecek, 2 veya 3 boyutlu simulasyonlar yapılabilecektir. Elde edilen potansiyel değerler toplum normalleri ile otomatik olarak karşılaştırılabilecektir.
7. Cihaz sweep VEP özelliğine sahip olacak, bu sayede standart kullanılan değişik ebatlardaki VEP paternlerini peşi sıra göstererek özellikle küçük çocuklar ve bebeklerdeki görme keskinliği ve duyarlılıkları ölçülebilecektir. Test sonuçları otomatik analiz edilerek görme keskinliği sayısal veya logaritmik ifade edilebilecektir. Ayrıca aynı sistem kullanılarak erg testleri yapılabilecek, bu sayede duyarlılık ve glokom profili çıkarılabilecektir.
8. Cihaz ayrıca multi-frekans VEP özelliğine de sahip olacak, farklı temporal frekanslardaki stimulusları aynı anda kullanabilecek, dikoptik stimuluslar yaratabilme imkanı olacak ve sonuçların hızlı Fourier analizini yapabilecektir. Stereopsis tayini ve binoküler görme için kullanılacak testlerin uygulaması için ihtiyaç duyulacak özel gözlük cihazla birlikte verilecektir. Bu gözlüğün hızlı ferroelektrik obturator esasına göre çalışan ve verilecek monitor ile frekans senkronizasyonu olan tipte olması gerekir.
9. Cihaz görme keskinliği test programına sahip olacaktır. Bu program standart ve değişik kontrastlarda eşelller içermeli, ayrıca mezopik görme kusurlarının tespiti için glare test yapabilecektir.
10. Cihaz kontrast duyarlılık testlerini yapabilecektir. Kontrast duyarlılık testleri sinüzoid kontrast değişimleri ile uyarıları yapacaktır. Testler dinamik ve statik olarak yapılabilecektir.
11. Cihaz dijital ortamda 60 ye kadar perimetre testlerini yapabilecektir. Perimetre testleri statik olarak yapılabilecektir. Az görenler ve özellikle kataraktlı hastalar için motion perimetre de mümkün olacaktır. Bu sayede stimüliler yerinde dikey çubuklarla perimeter yapılabilecektir. Analiz programı genel değerlendirme metodları yanında ayrıca nörolojik değerlendirme metodlarına da sahip olacaktır. Duyarlılık dağılımı fundus resimleri üzerinde simüle edilebilecektir. Cihazla birlikte geniş çaplı gözlük deneme çerçevesi ve +/- 20 dioptri aralığında lens seti verilecektir.
12. Cihaz metamophosia testi yapabilecek, bu sayede otomatik teşhis koyabilecektir. Ayrıca yapılan testlerle hastalığın seyri takip edilebilecektir.
13. Cihaz maküler pigment modülüne sahip olacak, bu sayede pigmentlerin makula civarındaki yoğunluğu ve dağılımı normallere göre hesaplanabilecektir.
14. Cihaz testlerin yapıldığı ortama göre değişen pupil ebadını ölçebilecek, ve grafisini çıkarabilecektir. Pupil refleksi testi yapabilecektir.
15. Sistem otomatik göz fiksasyonu takip sistemine sahip olacaktır. Sistem stimülatör içersinde yerleşmiş bir kamera yardımı ile göz görüntülerini takip edebilecektir. Bu sayede fiksasyon ve dikkat kayıpları test sonuçlarına etkilememelidir, gerekirse sonuç alınamayan testler otomatik olarak tekrar yapılabilecektir. Sistem ayrıca simülatöre 1 m uzaktan yapılan testler için ayrı bir kamera içermeli, özellikle 1m mesafeden yapılan testler için hasta fiksasyonu gözlemlenebilecektir.
16. Cihaz üzerindeki tanımlanmış testler yanında, kullanıcının kendi testlerini yaratmasına imkan tanıyacaktır. Kullanıcının hiçbir yazılım yüklemesi ve dışardan müdahale gerektirmeden kendi testlerini yaratıp, kayıt ederek kullanabileceği, bir menü sisteminin olması zorunludur. Bu sistem sayesinde orjinal testlere de müdahale edilebilecek, test parametreleri değiştirilebilecektir. Farklı testler için normal değerlere sahip olacak, test sonuçları bu normal değerlere göre farklı renklerle gösterilebilecektir. Normaller istenildiğinde kullanıcı tarafından değiştirilecektir. Üreticinin yardımına ihtiyaç duyulan sistemler kesinlikle kabul edilmeyecektir.
17. Cihaz otomatik elektrod empedans testi yapabilecektir.
18. Cihaz 4 kanallı amplifikatöre sahip olacaktır.
19. Cihazla birlikte en az 22” yüksek rezolüsyonlu monitör, güncel hızda CPU, 4 Gb RAM, en az 500 Gb sabit disk ve diğer donanım elemanlarından oluşan tam bir masaüstü masaüstü bilgisayar sistemi ve gerekli yazılımlar verilecektir.
20. Cihazla birlikte farklı odalarda kullanılmaya imkan verecek şekilde iki adet dizüstü bilgisayar verilecektir. Dizüstü bilgisayarların çekirdek hızı en az 2.3 GHz olmalıdır. Dizüstü bilgisayarlar en az 2 çekirdekli, 2. Nesil intelcore i5 işlemcili, en az 4 GB kapasiteli ön belleğe sahip (8 GB’a kadar destekleyebilmelidir) ve en az 5400 rpm devirli harici diske sahip olacaktır. Dizüstü bilgisayarlarda orijinal Windows 7 64 bit işletim sistemi yüklü olacaktır. Ekran çözünürlüğü 1600x900 olacaktır. DVD-yazıcı özelliği olacaktır. Bilgisayarlar 15.5 inch büyüklükte ekrana ve en az 500 GB sabit diske sahip olacaktır.
21. Bilgisayarda kullanılan tüm yazılımlar güncel sürüm olacaktır.
22. Bilgisayar sistemi renkli lazer yazıcı ve DVD-RW içerecektir.
23. Cihazla birlikte motorize masa ve bilgisayar masası verilecektir.
24. Cihazla birlikte en az 30 adet skleral lens, 50 adet disposable iğne, 5 cupula Isola elektrotu ve 10 adet tabi cupula elektrodu (altın kaplama) verilecektir.
25. Cihaz ISCEV standartlarına uygun olarak üretilmiş olacaktır.
26. Garanti süresinin bitiminden itibaren ise en az 10 (on) yıl süreyle ücreti karşılığında bakım, onarım ve yedek parça temin garantisi verilecektir.
DİĞER HUSUSLAR:
1. Alınacak olan malzeme; Etimesgut Asker Hastanesi Baştabipliği Göz Servisi ihtiyacı içindir.
2. Alınacak olan malzemenin tamamı yükleniciye karar tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) takvim gün içerisinde tek seferde 701 nu.lı Sıhhi Mal Saymanlığına teslim edilecektir.
3. Etimesgut Asker Hastanesi Baştabipliği tarafından kurulacak Kabul Komisyonu tarafından malzemenin fiziksel ve fonksiyon muayenesi yapılacaktır. Kabul Komisyonu tarafından kati kabulü yapıldıktan sonra taşınır mal işlem belgesi Etimesgut Asker Hastanesi Baştabipliği Sıhhi Mal Saymanlığı tarafından kesilecektir.
4. T.C. Sağlık Bakanlığının 01 Mayıs 2008 tarihli 2008/36 sayılı " Tıbbi Cihaz Satın Alma İşlemleri" konulu genelgesi gereğince istekliler ve teklif ettikleri ürün/ürünler T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TİTUBB) sistemine kayıtlı ve tıbbi cihaz/ürünler için yapılan kayıtlarda/bildirimlerde “T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylıdır” ibaresi aranacaktır. Ayrıca piyasaya tıbbi cihazlar/ürünler arz eden ve ihaleye teklif veren isteklilerin, TITUBB’da ilgili ürünlerin tedarikçi firmalarının (üretici/ithalatçı) bayisi olarak tanımlanmış olması gerekmektedir. Yüklenici; tedarikçi firma (üretici/ithalatçı) ise kendisine ait, bayi ise tedarikçi firma ve bayisi olarak tanımlandığını gösterir TITUBB kayıtlarını (T.C. Sağlık Baklanlığı ilgili web sitesinden alınan kayıt belgeleri), teklif ettikleri ürün/ürünlere ait TITUBB kayıtları ile birlikte Sıhhi Mal Saymanlığına sunacaklardır. Herhangi bir ürünün ya da cihazın Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri kapsamında olup olmadığına, üretim-kullanım çerçevesinden üreticiler karar vermektedir. Yönetmelikler kapsamında belgelendirilerek üretilen tıbbi cihazlar için TİTUBB´a kayıt-bildirim başvurusu yapılmaktadır. Eğer ürün, üreticisi tarafından Yönetmelikler kapsamında belgelendirilmemiş ise ( Tıbbi Cihaz Yönetmeliği kapsamında değilse) TİTUBB´a kayıt/bildirim işlemi yapılmayacaktır. Satın alma işlemlerinde, yönetmelikler kapsamında olup olmadığı hakkında tereddüt oluşan ürünler için üreticinin/ ithalatçının yönetmelikler kapsamında olmadığı ile ilgili bayanı esas alınarak işlemler yürütülecektir. Bu durumda ayrıca belge aranmayacaktır. Ancak içerik ve özellikleri ile aynı olan iki ürün hakkında çelişkili belge/kayıtlar mevcut ise idare bu ürünlerin yönetmelikler kapsamına girip girmediği konusunda tereddüde düşer ise durum ilgili belgeler ile Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğüne intikal ettirilerek görüş alınacaktır.
5. Yüklenici, TSK bünyesinde bakım onarım imkanı bulunan ana malzeme veya çok parçalı sistemin bakım ve onarımda değiştirilmesine ihtiyaç duyulan ve ikmali yapılan parçaları dahil kodlandırma işlemlerini yaptıracaktır.
- Yüklenici, yürürlükteki Milli Kodlandırma Hizmetleri Yönergesine uygun olarak, MSB Teknik Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Milli Kodlandırma Bürosuna, sözleşmenin yürürlüğe girmesini müteakip gerekli bilgi ve belgelerle birlikte müracaat edecek ve kabul muayenesine çağrı tarihine kadar kodlandırma işlemini tamamlayacaktır.
- Yüklenicinin kabul muayenesine çağrı tarihine kadar kodlandırılması mümkün olmayan malzeme için (acil durumlarda, çok parçalı sistemlerde veya kodlandırılması diğer NATO ülkelerince yapılacak malzemede), Türk Milli Kodlandırma Bürosunca onaylanan kodlandırma protokolü ve malzeme listesinin tedarik makamına ibraz edilmesi halinde, yüklenici kodlandırma ile ilgili yükümlülüğünü geçici olarak yerine getirmiş kabul edilecek ve kabul ile ilgili işlemlere başlanacaktır. Yüklenici, kodlandırma ile ilgili yükümlülüğünü malzemenin garanti süresi sonuna kadar tamamlayacaktır. Söz konusu malzeme Milli Kodlandırma Bürosunca kodlandırma sırasına alınacak ve kodlandırma işleminin tamamlanmasını müteakip sonuçlar (NSN ve DD-146 Formu); yükleniciye, Tedarik Dairesi Başkanlıklarına ve ihtiyaç sahibi Kuvvet Komutanlığının Kodlandırma Bürosuna bildirilecektir.
-Kataloglandırma ile ilgili olarak; Kataloglandırma yapılmayacaktır.
6. Garanti ve bakım, onarım; Yüklenici tarafından teslim edilecek malların kabulünden sonra asgari 2 yıl garanti süresi olacaktır. Yüklenici bu mala ait garanti belgelerini İdare adına düzenletmek ve orijinal nüshalarını İdareye (Sıhhi Mal Saymanlığı) teslim etmekle mükelleftir. Alınan mala ilişkin İdare adına garanti belgesi düzenlenmesinin mümkün olmaması durumunda yüklenici garantiye ilişkin taahhütleri içeren bir belgeyi İdareye (Sıhhi Mal Saymanlığı) sunmak zorundadır. Garanti kapsamındaki malzemede sözleşme süresi içerisinde tespit edilecek hata, ayıp ve eksikliklerin garanti sağlayan kişi veya kuruluş tarafından giderilmesini Yüklenici üstelenecektir. Bu yükümlülüğün Yüklenici tarafından yerine getirilmemesi halinde İdare, garantinin sağlanması için yapacağı tüm giderleri Yüklenicinin alacağından keserek veya teminatını paraya çevirerek tahsil eder.
7. Yüklenici, malın ; garanti süresi içinde, gerek malzeme ve isçilik gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde isçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamirini yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür.
8. Yüklenici, garanti süresi boyunca, malın kullanım kılavuzu veya diğer dokümantasyonunda belirtilen periyotlarda bakımını, her türlü sarf malzemesinin bedeli yükleniciye ait olmak üzere gerçekleştirecektir.
9. Malın arızalanması durumunda tamirde geçen süre garanti süresine eklenir.
10. Satış sonrası bakım, onarım ve yedek parça temini; Malın tamir süresi en fazla 3 iş günüdür. Bu süre mala ilişkin arızanın yükleniciye veya yetkili servise bildirildiği tarihinden başlar. Malın arızasının 10 iş günü içerisinde giderilememesi halinde yüklenici tamir sonuna kadar benzer özelliklere sahip başka bir malı idareye tahsis eder.
11. Malın İdareye teslim edildiği tarihten itibaren, kullanım hataları dışında yukarıda belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın 2(iki)’den fazla tekrarlanması veya farklı arızaların 4 (dört)’ten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının 6 (altı)!dan fazla olması ve bu arızaların maldan yararlanamama sonucunu ortaya çıkarması durumunda, yüklenici malı değiştirmekle yükümlüdür. Ancak, malın birden fazla üniteden oluşması halinde yüklenici, sadece arızanın meydana geldiği ünite veya üniteleri değiştirmekle yükümlüdür.
12. Yüklenici bakım ve onarım yükümlülüğünü yerine getirmekten imtina etmesi veya gecikmeli olarak yerine getirmesi nedeniyle malda oluşacak zarar ve hasarların giderilmesinden Yüklenici sorumludur. Yüklenicinin bakım ve onarım yükümlülüğünü tam veya zamanında yerine getirmemesi sebebiyle malın onarımı imkansız hale gelmişse ve bu durum garanti kapsamı dışında ise Yüklenici, malın aynısını ücretsiz temin etmekle yükümlü olacaktır.
13. Sanayii ve Ticaret Bakanlığının “Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliği” esaslarına göre garanti belgesi düzenleme zorunluluğu olan malzemeler için garanti belgesi düzenlenecek ve ETİMESGUT ASKER HASRANESİ BAŞTABİPLİĞİ 701 NU.LI SIHHİYE MAL SAYMANLIĞI'na teslim edilecektir.
14. Montaj ihtiyacı duyulacak malzemenin ulaşım, personel ihtiyaçları da dahil olacak şekilde tüm masrafları yüklenici tarafından karşılanacaktır.
15. Yüklenici söz konusu malzemeyi 30 (otuz) takvim gün teslim süresi içinde karar tebliğinden müteakip tamamını tek parti halinde Etimesgut Asker Hastanesi Baştabipliği 701 No’lu Sıhhi Mal Saymanlığına teslim edecektir. Malzemenin muayenelerinin tamamlanıp kati kabulünün yapılmasına müteakip yüklenici tarafından montajı ve kurulumu yapılarak ilgili personele eğitim verilecektir. Montaj ihtiyacı duyulacak malzemenin ulaşım, personel ihtiyaçları da dahil olacak şekilde tüm masrafları yüklenici tarafından karşılanacak, odanın fiziki şartlarından değişiklik gerekirse yüklenici bunu yerine getirecektir. Yedek parçaların takıldığı cihaz çalışır durumda teslim edilecektir. Malzemenin montajı gerekli hallerde yüklenici tarafından tüm masrafları kendisine ait olmak üzere yapılacaktır.
16. Yüklenici tarafından cihaz başında en az iki gün süre ile 7 (yedi) kullanıcı ve teknik personele ücretsiz olarak eğitim verilecektir.
Kullanım, bakım ve onarım kursunun sonunda yeterli eğitimin alındığını, kursu gören personel miktarını ve süresini gösteren bir belge idareye verilecektir.
17. Yüklenici, alım konusu mala ilişkin bakım talimatları, bakım prosedürleri, yeni parçaların montajı için gerekli montaj bilgilerini içeren teknik kılavuzları ve/veya kullanıcı kılavuzunu İdareye sunmak zorundadır. Yüklenici alım konusu malın teknik kılavuz ve kullanıcı kılavuzlarının orijinal dili dışında, Türkçe iki kopyasını vermek zorundadır.
18. Muayene ve kabul komisyonunca yürürlükteki Mal Alımları Denetim, Muayene ve Kabul İşlemlerine Dair Yönetmeliğe ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mal Alımları, Denetim, Muayene ve Kabul İşlemleri Yönergesi esaslarına, ve teknik evsafa ve yürürlükteki ilgili mevzuata göre yapılır.
19.Alım için yüklenici ile sözleşme imzalanacak ve %6 oranında kesin teminat alınacaktır.
İLANLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR:
1. Bu sayfada yayınlanan bilgilerin hukukî ve mali sorumluluğu bulunmamaktadır. Kamu İhale Bülteni ve ihale dosyasındaki bilgiler esas alınacaktır.
2. İlânla ilgili sorumluluk ve başvuru makamı bilgileri aşağıdadır.
a.Şikayet ve Başvuru Makamı: SAĞLIK HİZMETLERİ ANKARA BÖLGE KOMUTANLIĞI
b.Telefon Numarası: +903122491011/3871-3872-3873
c.Fax Numarası: +903122446440
d.Elektronik Posta adresi: