ANA SAYFA BAKAN KURUMSAL BİRİMLER BASIN FAALİYETİ HİZMETLER SİTE HARİTASI
Bakanlık Geri
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Bakan

1954 doğumlu olan Yaşar GÜLER, Teğmen rütbesiyle 1974’te Kara Harp Okulundan ve 1975’de Muhabere Okulundan mezun olmasını müteakip 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1986’da Kara Harp Akademisinden, 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olduktan sonra Kurmay subay olarak sırasıyla; Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı (1986-1988), Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı (1988-1991), 12’nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü (1991-1992), Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanı (1992-1994), Bosna-Hersek Türk Tugayı Komutan Yardımcısı (1994-1995), Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subayı (1995-1997), Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcısı (1997-1999), Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanı (1999-2000), Genelkurmay Başkanlığı Tatbikatlar Şube Müdürü (2000-2001) olarak görev yapmıştır. 2001 yılında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle 10’uncu Piyade Tu...

Devamı

MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI İHALE DETAYI

İşin Adı 4'üncü Kor.K.lığı 1923-KRG-KAR-001 Albüm No.lu Kor.Kh. Binası C Blok Kapsamlı Bakım Onarımı

İhale Usulü DOĞRUDAN TEMİN

         

İdare Adı : 4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI

Adres : ORGENERAL ESREF AKINCI KISLASI MAMAK/ANKARA

Telefon : +903123695710-2977

Faks : +903123699376

Elektronik Posta Adresi :

         

Malın Niteliği ve Türü BAKIM ONARIM İŞİ

Malın Miktarı 50 KALEM

Mal Teslim Yeri 4'ÜNCÜ KOLORDU KOMUTANLIĞI

Mal Teslim Tarihi 40 GÜN

İhale Yeri 4'ÜNCÜ KOLORDU KOMUTANLIĞI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI

İhale Tarihi 16.05.2016 10:00


İhale İlanı Metni

4'ÜNCÜ KOR.K.LIĞI 1923-KRG-KAR-001 ALBÜM NO.LU KOR.KH. BİNASI C BLOK KAPSAMLI BAKIM ONARIMI 
PURSANTAJ TABLOSU
PROJE NO: 16-06-BBOG-084
S.NU. İŞ GRUPLARI PURSANTAJ YÜZDESİ
A. İNŞAAT İŞLERİ % 58,87
1. DUVAR, SIVA VE BOYA İŞLERİ % 9,37
2. DOĞRAMA, ALÜMİNYUM VE CAM İŞLERİ % 37,39
3. DÖŞEME VE DUVAR KAPLAMALARI İŞLERİ % 12,12
B. MAKİNE İŞLERİ % 5,52
1. MÜŞTEREK TESİSAT VE KALORİFER TESİSATI İŞLERİ % 5,52
C. ELEKTRİK İŞLERİ % 35,61
1. KUVVETLİ AKIM TESİSATI İŞLERİ % 32,73
2. ZAYIF AKIM TESİSATI İŞLERİ % 0,89
3.

YILDIRIMDAN KORUNMA TESİSATI İŞLERİ

% 1,99
GENEL TOPLAM % 100,00

 

T.C.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

4’ÜNCÜ KOLORDU KOMUTANLIĞI

ANKARA

4'ÜNCÜ KOR.K.LIĞI 1923-KRG-KAR-001 ALBÜM NO.LU                                                            KOR.KH. BİNASI C BLOK KAPSAMLI BAKIM ONARIMI

ÖZEL-GENEL İDARİ VE TEKNİK ŞARTNAMESİ

      ŞARTNAME NO:                                                                                                               TARİH:

      İS.:77773196-4230-                -16/İnş.                                                                         Mayıs 2016 

1.

Bu onaylı teknik şartname, yayım tarihinden itibaren yürürlüğe girer.

2.

Bu onaylı teknik şartname üzerinde 4’üncü Kolordu K.lığının yazılı izni olmadan değişiklik yapılamaz.

3.

Bu onaylı teknik şartname, kapak dâhil toplam 25 (Yirmi beş) sayfadan ibarettir.NDEKİLER

1.

KONU

:

3

2.

GENEL HUSUSLAR

:

3-7

3.

ÖZEL HUSUSLAR

:

7-8

4.

İSTEK VE ÖZELLİKLER

:

8-24

5.

NUMUNE ALMA

:

24

6.

DENETİM VE MUAYENE

:

24-25

7.

AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME

:

25

8.

GARANTİ ŞARTLARI

:

25

ÖZEL-GENEL İDARİ VE TEKNİK ŞARTNAME

İŞİN TANIMI:

4'ÜNCÜ KOR.K.LIĞI 1923-KRG-KAR-001 ALBÜM NO.LU KOR.KH. BİNASI C BLOK KAPSAMLI BAKIM ONARIMI

PROJE NO

:

16-06-BBOG-084

İŞİN YERİ

:

GEN. EŞREF AKINCI KIŞLASI MAMAK/ANKARA

KONU

                 Bu şartname, “4'üncü Kor.K.lığı 1923-KRG-KAR-001 Albüm No.lu Kor.Kh. Binası C Blok Kapsamlı Bakım Onarımı” işinin yapılması, yapım özelliklerini, denetim ve muayene metotları ile birlikte diğer hususları kapsar.

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ve ilgili mevzuatlarda yapılan tanımlar bu şartname için de geçerlidir.           

GENEL HUSUSLAR

Yapım işi kapsamında yapılacak bütün imalat, söküm, montaj ve demontaj işlemleri idarece tasdikli projelere, proje kriterlerine, mahal listelerine, şartnamede verilen hususlara bağlı olarak ve fen ve sanat kurallarına uyularak yürütülecektir. İş grupları bünyesindeki imalat iş kalemleri yapılırken, şartnamede, mahal listesinde ve projede belirtilen poz tariflerine ve notlara uyularak gerekli imalatlar yapılacaktır.

Bu ihale dokümanında özellikle belirtilmemiş olsa dahi, işin anahtar teslim olarak eksiksiz hizmete sunulabilmesi için fen ve sanat kuralları açısından yapılması zorunlu imalat kalemleri de bu işin kapsamında gerçekleştirilecektir. Söz konusu imalat kalemleri için ihale bedeli haricinde bir bedel ödenmeyecektir.

Yapılan sözleşme anahtar teslimi götürü bedel esasına göre olduğundan, yüklenicinin işi projesine, mahal listesine ve teknik şartnamesine uygun şekilde yapması esastır. Pursantaj tablosu sadece iş gruplarının yaklaşık maliyete göre yüzdelerini ifade eden bir ölçü şeklidir. Pursantaj tablosunda olsun veya olmasın proje, detay, mahal listesi ve teknik şartnamede belirtilen işlerin fen ve sanat kurallarına uygun bir şekilde yüklenici tarafından yapılması zorunludur. Pursantaj tablosunda yapılan hatalardan yola çıkılarak ek ödeme talep edilmeyecektir.

Söz konusu iş, teklif verilmeden önce isteklilerce mutlaka yerinde görülecek, dolayısıyla keşifte ve metrajda idarece atlanmış, hatalı yazılmış hususlar yüklenici tarafından düzeltilecek ve ileride idareye karşı öne sürülemeyecektir. Yüklenici işe başlamadan önce yerinde yapılan ölçümlerde projeye göre ortaya çıkabilecek farklılıklar için herhangi bir hak talep etmeyecektir.

Projelerde ve şartnamede belirtilmeyen teknik hususlar, eksiklikler ve yapılması teknik zorunluluk gerektiren işler idarenin öngöreceği şekilde ve işin tekniğine uygun olarak yapılacaktır. Projelerde, şartnamede ve mahal listelerinde çelişen teknik hususlar ortaya çıkması halinde idarenin tercih edeceği seçenek esas alınacaktır.

İşin yapımı sırasında karşılaşılacak beklenmedik mimari, statik, elektrik, makine, peyzaj vb. proje ve detay problemleri yüklenici tarafından çözülecek ve çizilecek her türlü proje ve detay çizimleri idare tarafından onaylandıktan sonra uygulanacaktır. Bu amaçla yüklenici tarafından hazırlanması istenen proje ve detay çizimleri için ihale bedeli haricinde bir bedel ödenmeyecektir.

Yapım işi bünyesinde yapılması gerekecek tüm nakliye yatay ve düşey taşımalar, yükleme ve boşaltmalar, montaj, söküm, işçilik, idare tarafından istenilen yere istif ve tasnif işleri yüklenici tarafından karşılanacaktır. İşin yapımı sırasında oluşacak deformasyonlar ve hasarlar yüklenici tarafından giderilecektir.

Yüklenici tüm çalışmalarını su, elektrik, tafiks, doğalgaz, kanalizasyon gibi altyapı imalatlarına ve binaya zarar vermeyecek şekilde yapacaktır. İşin yapılmasına engel olan altyapı imalatları olması durumunda, bu imalatlar idarenin göstereceği doğrultuda deplase edilecektir. Deplase hatları için ayrıca ilave bedel ödenmeyecektir. Deplase sırasında verilebilecek her türlü zarar yüklenici tarafından giderilecektir.

Yapılan imalatlar tamamen kullanılır halde teslim edilecektir. Yapım esnasında bozulan veya hasar gören yol, alt yapı, kaplamalı alan, yeşil alanlar vs. eski hale getirilecek şekilde onarılacaktır. Yapım esnasında hasar gören mevcut yapı/altyapıların onarımı ve/veya yenilenmesi için ayrıca bedel ödenmeyecektir.

İşin yapımı esnasında kazı, yıkım ve sökümden çıkan malzemeler yüklenici tarafından kullanıcı birliğin veya belediyenin yazılı izni ile göstereceği döküm yerine boşaltılacaktır. Döküm yerinin düzeltilmesi yapılacaktır. Tüm yıkım, söküm ve taşıma, döküm yerinin düzeltilmesi işleri fiziki çevreye zarar vermeyecek şekilde yüklenici tarafından bedelsiz olarak yapılacaktır.

İşin yapımı esnasında kazı, yıkım ve sökümden çıkan kullanılabilir veya HEK durumundaki malzemeler yüklenici tarafından tutanakla kullanıcı birlik yetkililerine istenilen yere istif edilerek teslim edilecektir. Kullanılmayacak durumda olan metal hurdalar kullanıcı birlik yetkililerinin göstereceği yere yüklenici tarafından taşınacaktır. Bu işlemler için ayrıca bedel ödenmeyecektir.

İş bünyesinde yapılacak imalatlarla ilgili olarak resmi makamlardan alınması gereken her türlü izin, ruhsat vb. resmi belgeler, her türlü masrafı kendisi tarafından karşılanmak üzere yüklenici tarafından usulüne uygun olarak alınacaktır.

Uygulaması gerçekleştirilecek iş kalemlerinde kullanılacak tüm malzemeler güncel Ulusal ve Uluslararası Kalite Derecelendirme Belgelendirme Kuruluşları standartlarına, yürürlükte olan kanun ve yönetmeliklere uygun olacaktır.

Kullanılacak malzemeler yeni ve daha önce kullanılmamış, orijinal, fiziksel bozulmalar ve ambalajlama hatası olmayan, hasarsız ve ayıpsız(çatlak, kırık, defolu vb.) malzemeler arasından idarenin onayına sunulduktan ve idarenin onayı alındıktan sonra seçilecektir.

Kullanılacak her türlü malzemenin stoku bulunacaktır. İnşaat sahasına getirilen bütün malzemeler olumsuz çevre ve hava koşullarından korunacak; araç, gereç ve insanların geçişini en az etkileyecek şekilde düzenli ve özenli biçimde istif edilecektir.

Yapılacak uygulama ve kullanılacak malzemeler tüm garanti şartlarına haiz olacaktır.

Garanti süresince her türlü tasarım, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici tarafından onarılacak veya yenisi tarafından değiştirilecektir. Garanti süresince hatalardan kaynaklanan imalat bozuklukları yüklenici tarafından yapılacaktır.

İmalatı gerçekleştirilecek her türlü yapım işinin fen, sanat ve teknik koşullara uygunluğu ve seçilecek malzemelerin uygunlukları ile kaliteleri yüklenici firma sorumluluğunda olacak, ihale kapsamında yapımı ve/veya onarımı istenilen her türlü malzeme kullanıcı birlik ve idare ile koordine edilerek uygulamaya sokulacak, koşullara uygun yapım şartlarının sağlanıp sağlanmadığı idare ve idarenin görevlendireceği yapı denetim görevlisi/görevlileri aracılığıyla tespit edilecek, söz konusu şartlara haiz olmayan imalat yıkılıp projesine ve şartnamesine uygun olarak yeniden yaptırılacaktır. Yeniden yapım için idareden ihale bedeli haricinde ayrıca ücret talep edilmeyecektir.

İşin yapımı sırasında proje ve şartnamesine uygun yapılan ancak sonradan kontrolü mümkün olmayan imalatların proje ve şartnamesine uygun yapıldığına dair tutanaklar düzenlenecektir.

İş bünyesinde yapılacak her imalatın başlangıcında, mutlaka örnek bir bölüm yapılacak ve idarenin onayına sunulacaktır. İdarenin onayını müteakip imalata devam edilecektir.

İşin bitimini müteakip, işyeri her türlü ihrazattan ve çalışma artıklarından çevreye uyumlu olacak şekilde yüklenici tarafından temizlenecektir. İşyerinin temizlenmesine ve temizlik sonucu işyerinden çıkan artıkların idare tarafından istenilen yere nakline (yükleme ve boşaltma dâhil) ilişkin tüm masraflar yüklenici tarafından karşılanacaktır.

Yüklenici ile kışla içerisinde çalışma esaslarını kapsayan güvenlik protokolü yapılacaktır. Yüklenici, çalışacak personelin, işçilerin ve araçların belgelerini içeren dosyayı işe başlamadan önce 28’inci Mknz.P.(BG) Tug.K.lığı İsth.Ş.Md.lüğüne elden teslim edecektir.

Yüklenici, personelinin kışla sınırları içinde icra ettiği faaliyetlerinden sorumlu olup, güvenlik konuları ile ilgili olarak idarece alınacak tedbirlere ve nöbetçi heyetlerince kendisine bildirilecek hususlara riayet edecektir.

Yüklenici, iş güvenliği ve işçi sağlığına dair yürürlükte bulunan mevzuata uygun olarak iş yerinde gerekli emniyet tedbirlerini alacak, iş güvenliği için uygun uyarı levhalarını asacak, baret, emniyet kemeri vb. tüm koruyucu malzemelerin işçiler tarafından kullanılmasını sağlayacaktır.

Yüklenici iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili tüm yasa ve yönetmeliklere uyacaktır. Herhangi bir yasa veya yönetmelik ihlali sonucu oluşabilecek her türlü olumsuz durumdan yüklenici sorumlu olacaktır.

Yüklenici, kışla içi hız sınırlarına, trafik kurallarına ve park yeri yasaklarına uyacaktır. Yükleniciye ait araç veya iş makinelerinin kışla içerisinde neden olduğu hasarlar yüklenici tarafından tazmin edilecektir.

Yüklenici, çalıştırdığı personelin dikkatsizlik, tedbirsizlik veya bilgisizliğinden doğabilecek her türlü zarar ile yürürlükteki kanun, yasa, yönetmelik, sözleşme, protokol ve taahhütname dışı davranışlarından sorumlu olacaktır.

Sözleşmenin imzalanmasından sonra, sözleşmede yazılı süre içinde işyeri yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin de yer aldığı komisyon tarafından tutanak karşılığında yükleniciye teslim edilecektir. Yüklenici; yer teslimi tarihinde işe fiilen başlayacak ve aynı gün SGK’da işyeri dosyası açtıracak ve işyeri sicil numarasını idareye bildirecektir. İşyerinin SGK’ya zamanında bildirilmemesi halinde, oluşacak her türlü sorumluluk yükleniciye ait olacaktır.

Yüklenici, All-Risk ve Mali Mesuliyet Sigorta Poliçesini yer teslim tarihi itibariyle yaptıracaktır. Ancak yüklenici, poliçeyi yer teslim tarihinde getiremez ise, yer teslim tarihinden poliçeyi getirdiği tarihe kadar geçen süre boyunca bütün sorumluluğu, üçüncü kişilere karşı mali mesuliyet de dahil olmak üzere kabul etmiş sayılır.

Yüklenici, iş programını sözleşmede yazılı süre içerisinde en az 4 (dört) nüsha olacak şekilde hazırlayarak, onaylanmak üzere idareye teslim edecektir. Yüklenici, yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin ve idarenin gerekli gördüğü değişiklikleri iş programına hemen işleyecek ve onaylı iş programına göre işe başlayacak ve devam edecektir. İş programı idarenin onayı ile geçerli olacaktır. Yüklenici tarafından idareye onaylanmak üzere sunulan iş programının reddedilmesi durumunda, iş programı idareye teslim edilmemiş sayılır.

Yüklenici veya vekili, işin devamı süresince, işyerinde bulunacak, işyerinden ayrılmalarını gerektiren hallerde, yapı denetim görevlisinden/görevlilerinden izin alacaktır.

Yüklenici, işin sözleşme süresi içinde bitirilmesi için, gerekli miktarda malzemeyi ve yeterli sayıda işçiyi her an iş başında bulunduracak, yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin veya idarenin talebi hâlinde, bunları istenen sayıya ve miktara tamamlayacaktır.

Yüklenici, çalıştırdığı işçilerle kullandığı makine, araç ve malzemenin (çalıştırıldıkları yerler ve işler ayrı ayrı belirtilmek üzere) ayrıntılı şekilde gösteren cetvelleri, istenmesi halinde yapı denetim görevlisine/görevlilerine teslim edecektir.

Yüklenici, sözleşmede istenildiği takdirde, işyerinde bulundurulması istenen teknik personele ait noter onaylı taahhütnameyi ve taahhütnamenin ekinde bulunması zorunlu olan diğer belgeleri (diploma, meslek odası kayıt belgesi) sözleşmede yazılı süre içerisinde idareye teslim edecektir. Yüklenici tarafından idareye bildirilen teknik personel; ihale dokümanında yer alan kriterlere uygun olmak zorundadır. Aksi takdirde, kriterlere uygun olmayan teknik personel bildirimleri yapılmamış kabul edilecektir.

Yer tesliminden geçici kabul onay tarihine kadar şantiyeye ait her türlü abonelik ve giderler (elektrik, su vb.) ile diğer kamu veya özel kuruluşlara yapılacak masraflar yüklenici tarafından ödenecektir. Yüklenicinin, idareye ait elektrik ve/veya suyu kullanma talebinde bulunması ve idarenin de bu talebi uygun bulması hâlinde, yer teslimini müteakiben ilgili birlik komutanlığı ile koordineli olarak, yüklenici tarafından işyerine elektrik ve/veya su için ayrı ayrı faal elektronik süzme sayaç takılacaktır. İşin başında ve sonunda sayaçlarda okunup tutanak altına alınan değerler ile o ayki elektrik ve/veya su birim fiyatı üzerinden hesaplanan tutar, yüklenicinin hakedişinden kesilecek veya yüklenici tarafından 4’üncü Kolordu Saymanlık Müdürlüğüne ödenecektir. Elektrik ve/veya su bedelinin ödendiğine dair saymanlıktan alınacak dekontlar idareye teslim edilecektir.

Yüklenici, işyerinde tutulması gereken örneklerine uygun şantiye günlük defterini ve ihtiyaç duyulması hâlinde diğer defterleri (röleve, ataşman defteri vb.) işin süresine yetecek miktarda temin edecek ve yer teslim tarihine kadar idarenin onayına sunacaktır. Yüklenici, yer teslimi tarihinden işin bitirildiği tarihe kadarki yapılan işleri her gün takip ederek söz konusu defterlere işleyip imzalayacak ve yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayını aldıktan sonra, geçici kabul aşamasında idareye teslim edecektir. Yüklenici bu defterleri imzalamış olmakla içindekileri ve yapılan hesapların doğruluğunu kabul etmiş olur. Defterlerin, içeriğindekibilgilerin eksik, yetersiz, hatalı vb. olmasından dolayı yapı denetim görevlisince/görevlilerince onaylanmaması durumunda, söz konusu defterler idareye teslim edilmemiş sayılır.

Yüklenici, yer teslim tarihinden, işin bitim tarihine kadar ki tüm imalat safhalarını (imalat öncesi, imalat anı ve imalat sonrası olacak şekilde) aşama aşama fotoğraflayıp, işin bitiminde CD hâlinde (jpeg formatında) yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayına sunacaktır. Yüklenici, yapı denetim görevlisinin/görevlilerin seçtiği 10x15 ebadındaki fotoğrafları, fotoğraf albümü haline getirip, geçici kabul aşamasında fotoğraf albümünü ve CD’sini idareye teslim edecektir. Fotoğrafların, fotoğraf albümünün ve CD’nin temini yüklenici tarafından karşılanacaktır.

Yüklenici, işçi çalıştırmaya başladığı tarihte hakediş bünyesinde adı geçen işçi temsilcisinin tüm işçiler tarafından seçildiğine dair işçi temsilcisi tutanağı yapı denetim görevlisine/görevlilerine teslim edecektir. Yüklenicinin hakediş talebi üzerine,

İnşaat sırasında yapılmış bütün düzeltmeleri, değişiklikleri içeren ve işin bitmiş durumunu gösteren nihai projeleri (As-Build), yüklenici tarafından bedelsiz olarak hazırlanacak ve işin bitiminde bir takım ozalit hâlinde yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayına sunulacaktır. Yüklenici, yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayını müteakip, nihai projeleri (As-Build) CD ortamında (dwg. ve pdf formatında) ve 2 (iki) takım ozalit kopyaları ile birlikte geçici kabul aşamasında idareye teslim edecektir.

Yüklenicinin ürettiği her türlü proje ve detay çizimlerinin yapı denetim görevlisi/görevlileri ve/veya idare tarafından onaylanmış olması, yükleniciyi yükümlülüklerinden, sorumluluklarından veya onay sonrası çıkabilecek yanlışlıkların düzeltilmesinden kurtarmayacaktır.

Taşınmazlarda taşınır mal saymanları tarafından kayda alınacak taşınır mallara ilişkin MSY:310-8(A) Millî Kodlandırma Hizmetleri Yönergesi esaslarına göre kodlandırma hükümleri uygulanacak ve bununla ilgili uygulama aşağıda belirtildiği gibi olacaktır:

Yüklenici, Millî Savunma Bakanlığı’na herhangi bir malî, idari ve hukuki sorumluluk getirmeksizin, temin etmeyi taahhüt ettiği malzemenin kodlandırılması için gerekli bilgi ve belgeyi (başvuru evrakları ve malzemeyi tam olarak tanımlayan mühendislik çizimleri, standartlar, şartname ve/veya teknik doküman, parça/referans numarasını gösteren üreticiye ait orijinal doküman gibi) sözleşme imzalandığı tarihten itibaren en kısa sürede Türk Millî Kodlandırma Bürosuna (TMKB) vermekle ve TMKB’nin isteği halinde, malzeme tanımlama işlemlerinde yardımcı olmak üzere personel görevlendirmekle yükümlüdür.

Yüklenici, alt yüklenicilerinden/tedarikçilerinden temin ettiği malzeme için de gerekli bilgi ve belgeyi STANAG 4177 kapsamında TMKB’ye vermekten sorumludur. Yüklenici, bu hususa kendi alt yüklenici/tedarikçileri ile yapacağı sözleşmelerde yer verecektir. İstenildiği taktirde bu sözleşmeler TMKB’ye ibraz edilir.

Yüklenici, sözleşme süreci boyunca tedarik/ihtiyaç makamları bilgisi dâhilinde malzeme üzerinde yapılan değişikliklerinden (tadilat, tasarım gibi) doğan güncelleme bilgilerini de sağlamakla yükümlüdür.

Tedarik edilen malzemenin NATO Stok Numarası (NSN) mevcut iseyüklenici kodlandırma işleminden muaf sayılır.

Yüklenici, ana malzeme/çok parçalı sistemlerde ürün ağacında yer alan tüm malzemenin kodlandırılması yerine, üretici tarafından “Tavsiye Edilen Yedek Parça Listesi”nde yer alan malzemelerin kodlandırılmasından yükümlüdür.

Yüklenicinin, muayene aşamasına kadar kodlandırılması mümkün olmayan malzemeler için (ana malzeme/çok parçalı sistemlerde, kodlandırılması NATO ülkeleri ve NATO Kodlandırma Sistemi’ne dâhil olup, NATO üyesi olmayan ülkeler tarafından yapılacak malzemelerde ve acil durumlarda], TMKB’ce onaylanan kodlandırma protokolünün ve malzeme listesinin tedarik/ihtiyaç makamına ibraz edilmesi halinde muayene işlemleri yürütülür ve ilgili Kuvvet Kodlandırma Bürosu tarafından Geçici Stok Numarası (GSN) verilir.

Yukarıda belirtilmeyen hususlarda, MSY:310-8(A) Millî Kodlandırma Hizmetleri Yönergesi’nin ilgili bölümlerinde yer alan hükümler geçerlidir.

İdare tarafından temin edilecek listede yer alan malzemeler için NSN alınması amacıyla gerekli işlemler yüklenici tarafından, malzeme seçimini müteakip başlatılacaktır.

Yüklenici, işyerinde çalışan tüm personelin isimlerini/kimlik bilgilerini, varsa sigorta sicil numaralarıyla birlikte çalışma gün sayılarını ve aldıkları ücretleri belirten tüm kayıtları imzalı olacak şekilde işin bitiminde yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayına sunacak ve yapı denetim görevlisinin /görevlilerinin onayını müteakip idareye teslim edecektir.

Bu yapım işinin ihalesi 4’üncü Kor. İhale Koms.Bşk.lığınca (Mamak/Ankara) yapılacaktır. İhale Komisyonunun kararı sonucu, idare ile alımın gerçekleştirileceği yüklenici firma arasında sözleşme imzalanacak ve kesin teminat alınacaktır. Kesin teminatın iadesi hususunda 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, ve Yapım İşleri Genel Şartnamesindeki hükümler uygulanacaktır.

Bu şartnamede yer almayan tüm hususlarda, başta sözleşmenin doğal eki olan Yapım İşleri Genel Şartnamesi olmak üzere, yürürlükteki ihale mevzuatında yer alan hükümler esas alınacaktır.

3.  ÖZEL HUSUSLAR:

İdarece yapılması istenen bakım ve onarım kapsamında gerçekleştirilecek söküm, yıkım, imalat, tesisat, boya işleri vb. uygulamalar esnasında ve nakliyeleri sırasında; diğer mevcut sıhhi tesisat elemanları, elektrik sistemi, boya, zemin, duvar, kapı, yer kaplaması, duvar kaplaması, mekanik aksam, makina vb. gibi bölümlere herhangi bir zarar verilmeyecektir. Aksi takdirde sorumluluk yükleniciye ait olacaktır ve gerekli onarımlar yüklenici tarafından gerçekleştirilecektir.

Projede bulunan imalatların tümü tamamlandığında, sahadaki inşaat kalıntıları (hafriyat, moloz, harç, seramik, doğrama kalıntıları, pencere/cam parçaları, boya malzemesi ile kalıntıları vb.) bina içi ve dışındaki alanlarda bırakılmayacaktır. İmalatların yapıldığı bölgede genel inşaat çevre temizliği yapılacaktır.

Pis su ve temiz su tesisatının montajı sırasında, ana dağıtım ve ana gider sisteminde her hangi bir sorun yaşanmaması için gerekli şartlar oluşturulmalıdır. Montaj sonrasında pis su ve temiz su tesisat sistemlerinin sağlıklı ve verimli şekilde çalışmasını sağlamak üzere,idarenin onayı alınarak yüklenici tarafından gerekli iyileştirmeler gerçekleştirilecek ve bununla ilgili olarak ayrıca bir bedel ödenmeyecektir.

Mevcut elektrik dağıtım sistemi ve aydınlatma sisteminde herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli şartlar oluşturulmalıdır. Mevcut elektrik ve aydınlatma sistemine müdahale edilmesi gerekmesi durumunda, idarenin onayı alınarak yüklenici tarafından iyileştirmeler gerçekleştirilecek ve bununla ilgili olarak ayrıca bir bedel ödenmeyecektir.

PVC ve alüminyum doğrama imalat kalemleri, doğrama aksesuarını (ispanyolet, menteşe, kilit ve ilaveleri, vasistas makas ve çarpmaları, pivot menteşeler, sürgüler, kapı altı fırçaları, her türlü kapı kolları, hidrolik mekanizmalar benzeri açma, kapama, kilitleme mekanizmaları vb.) kapsayacak, bunlar için ayrıca bir bedel ödenmeyecektir.

Kompakt laminat wc panellerinin yapımı, her türlü bağlantı parçası ve profilleri, ayakları, menteşe, kapı kolu, kilit, sürgü, askı vb. aksesuarı ve laminat levhaları kapsamaktadır. Laminat levhalar, parça ve aksesuarları; su, krozyon etkilerine dayanıklı, şişme, deformasyon, çürüme, kararma, leke yapmayacak özelliklerde olacaktır.

4. İSTEK VE ÖZELLİKLER:

1923-KRG-KAR-001 albüm numaralı Karargah Grup sorumluluğunda bulunan C blok binasının bakım onarımı kapsamında, projede belirtilen kaplama bileşenlerinin, tesisat sisteminin; sökümü/yıkımı ardından yeniden yapımı gerçekleştirilecektir.

4'üncü Kor.K.Lığı 1923-KRG-KAR-001 Albüm No.lu Kor.Kh. Binası C Blok Kapsamlı Bakım Onarımı:

Öncelikle söküm ve yapım işi bünyesinde adı geçen uygulama ve imalatların öncesinde elektrik, su vb. bağlantılar kapatılarak,  gerekli güvenlik önlemleri alınacaktır. Söküm ve yıkım işlerinde mevcut zemin seramiklerine zarar verilmemesi için gerekli tedbir ve önlemler alınacaktır.

İşe ilk olarak pvc ve alüminyum kapı doğramaları ve pencerelerin sökümü ile başlanacaktır. Doğramalar, kapılar ve kasaları tekrar kullanılabilir nitelikte hasarsız olarak sökülerek, idareye tutanakla teslim edilecektir. PVC pencere doğramalarının sökümü sonrası, iç mekânların yağmur vb. dış koşullardan etkilenmemesi için gerekli önlemler alınacaktır.

Mevcut elektrik, su ve kalorifer tesisatı da gerekli güvenlik önlemleri alınarak, tekrar kullanılabilir nitelikte sökülecektir. Söküm işlemi esnasında ısıtma sistemi dağıtım tesisatına zarar verilmeyecektir.

Mevcut projede belirtilen ara duvarlar 18.183/A pozuna uygun olarak yıkılacaktır. Yıkıma başlamadan önce mevcut zemin seramiklerine zarar verilmemesi için gerekli tedbir ve önlemler alınacaktır. Yıkılan duvarların zeminleri mevcut seramik kotunda ve düz bir yüzey oluşacak şekilde kırılacaktır. Yıkım sırasında yer döşemesine verilen zarar yüklenici sorumluluğundadır. Zarar verilmesi durumunda laminat kaplama yüzeyine uygun olacak şekilde gerekli onarım yapılacaktır.

Uygulama projesinde belirtilen soyunma ve sistem odası arasına Y.18.110/01C08 pozuna uygun olarak gazbetondan duvar yapılacaktır. Örülen gazbeton duvara Y.27.501/02 pozuna uygun kaba ve inçe harçla sıva yapılacaktır.

Projede belirtilen PVC doğrama uygulamaları yerinde ölçü alınarak, Y.23.241 pozuna uygun şekilde gerçekleştirilecektir. PVC doğramalar ahşap görünümlü, çift açılır, idarenin onay vereceği renk ve desende olacaktır. PVC doğrama imalatına başlamadan önce idareye PVC doğrama numunesi getirilerek onayı alınacaktır. PVC doğramaların yer, duvar ve tavan bağlantılarında; su, hava ve ses yalıtımı tam olarak sağlanmalı, herhangi bir boşluk bırakılmamalıdır. İmalatın tüm detayı poz tariflerinde ayrıntılı olarak açıklanmıştır. PVC imalatların pencere üniteleri; projede belirtilen boyutlara göre Y.28.645/C06 poz numarasına uygun olarak takılacaktır. Projede yenilenen pencerelere Y.22.071/03 pozuna uygun takılır sökülür sineklik yapılacaktır. Pencere montaj işlemi tamamlandıktan sonra Y.26.020/042A pozuna uygun idarenin onay verdiği renk ve desende mermer ile denizlik yapılacaktır.

Uygulama projesinde belirtilen mahallerde seramik süpürgelikler söküldükten sonra İÖBFA-1 pozuna uygun 2 cm kalınlığında foamboard döşendikten sonra, AC 32 sınıf, 10 mm kalınlığında laminat yer kaplaması ile döşeme yapılacaktır. Yüklenici idareye poz açıklamasına uygun laminat numuneleri getirerek onayına sunacaktır. Onayı alınan laminat numunesi uygulanacaktır. Uygulanan laminat ile döşeme arasında boşluk kalmayacaktır. Yürüme esnasında laminant kaplamada ses gelmeyecektir.

Projede belirtilen kapı uygulamaları üstüne İÖBFA-2 pozuna ve proje detayına uygun hatıl yapılacaktır.

Projede belirtilen mahal iç kapıları Y.22.009/03 pozuna uygun olarak laminat kaplamalı, iki yüzü odun lifinden yapılmış levhalarla (mdf) presli, kraft dolgulu kapı yapılacaktır. (menteşe, kilit ve ilaveleri, sürgüler, kapı altı fırçaları, her türlü kapı kolları, hidrolik mekanizmalar benzeri açma, kapama, kilitleme mekanizmaları, aksesuarları vb. dahil).

Projede belirtilen mahale İÖBFA-3 pozuna uygun yerinde ölçü alınarak çift yöne açılır standart otomatik fotoselli kayar kapı yapılacaktır. Kayar kapı idarenin onay verdiği renk ve desende olacaktır. Kapı dış mahalden içeri şifre ile iç mahalden dışarı sensör yardımı ile açılacaktır. Kapıların camları 4+4 buzlu cam olacaktır. Buzlu cam üzerine 4’üncü kolordu amblemi işlemesi yapılacaktır.

Projede belirtilen mahallerde 23.243/20 pozuna uygun 60x60 cm ebadında 0,70 mm kalınlığında minimum 20 mikron elektrostatik toz boyalı (polyester esaslı) delikli alüminyum plakadan (EN AW 3000 SERİSİ) gizli taşıyıcılı sistem asma tavan yapılacaktır.

Bina içinde gösterilen mahalde duvarlar 27.528/3 pozuna uygun olarak 3 mm kalınlığında saten alçı kaplaması yapılacaktır.

Bütün imalatlar tamamlandıktan sonra Harekat Merkezi duvarları, Soyunma ve Sistem Odalarının duvar ve tavanları MSB.603/2 pozuna uygun olarak boyanacaktır. Yüklenici firma renk kartelası getirerek boya rengini idarenin onayına sunacaktır. İdare istediği takdirde renk kartelasından seçilen boya renkleri numune olarak duvara uygulanacaktır. Onay verilen boya rengi belirtilen mahallere uygulanacaktır.

Radyatörlere giden sıcak su hattında; 204-3105 pozunda temin edilecek 1 1/4” çapında PPR-C malzemeden içme suyu borusuyla radyatörlere sıcak su gönderilecektir. Radyatörlerden ayrılan su hattında; 204-3102 pozunda temin edilecek 1/2 ” çapında PPR-C temiz su borusu kullanılacaktır. Panel radyatörlere bağlanan 204-3105 poz numaralı ve ayrılan 204-3102 poz numaralı PPR-C temiz su borusu açıkta olmayacak şekilde duvara montajı yapılacaktır. PPR-C boru aynı zamanda ısı yalıtımını sağlayacak şekilde alüminyum folyo kaplı olacaktır. PPR-C temiz su borularına taşıma esnasında hasar verilmeyecektir. PPR-C temiz su borularının panel radyatörlere bağlantısında kullanılacak dirsek, kelepçe, manşon, dişli, t bağlantısı vb. ek bağlantı parçaları için ayrıca ücret ödenmeyecektir. PPR-C boruların panel radyatörlere kadar olan bağlantıları ve bağlantılarında kullanılacak malzemelerin tamamı PPR-C temiz su boru fiyatına dahildir.

Projede gösterilen noktalara, panel radyatörler, 165.722 pozuna uygun 22 tip, 500 mm yüksekliğinde, projede belirtilen uzunluklarda temin edilip yerlerine montajı yapılacaktır. Her radyatöre giriş ve çıkış radyatör vanaları takılacaktır. Bu vanaların fiyatı panel radyatör fiyatına dâhildir. Bunun için ayrıca bedel ödenmeyecektir. Radyatörlere giriş ve çıkış vanaları da uygun bir şekilde bağlantısı yapılacaktır. Radyatör vanaları 8-28 derece arasında 5 farklı derecede ayarlanabilir olacaktır. Bu vanaların maksimum çalışma basıncı 10 bar olacaktır. Maksimum çalışma sıcaklığı 120 °C olacaktır. Radyatörlerin üretiminde zirkonyum kaplama ve kataforez boya teknolojileri kullanılmış olacaktır. Panel radyatörler taşıma sırasında hasar oluşmaması için ambalajlı olacaktır. Radyatörün montajı radyatör ayak aparatıyla yere yapılacaktır. Panel radyatörün montajı için gerekli ayak aparatları panel radyatör fiyatına dahildir. Panel radyatörlerin montajından yüklenici sorumludur. Panel radyatörün montajı için gerekli malzemelere ve işçiliğe ayrıca ücret ödenmeyecektir. Panel radyatörlere suyun girişi üst tarafta çıkışı alt tarafta olacaktır. Panel radyatörlerin arkasından kablo kanalı geçtiğinden dolayı panel radyatörle duvar arasında gerekli boşluk bırakılacaktır.

230.605 pozuna uygun 30 mm camyünü üzeri bez kaplamalı prefabrik boru izolasyonu, duvar dışında kalan borulara uygulanacaktır.

MAKÖ-1 ve MAKÖ-2 pozuna ait sürgülü vana dişli bağlantılı olacaktır. MAKÖ-1 ve MAKÖ-2 pozuna ait sürgülü vanaların idaren onayı alınacaktır. Yatay sıcak su borusundan projede gösterilen noktadan harekât merkezine PPR-C boru çıkarılacaktır. Yatay borudan ayrılan PPR-C borusunun gidiş ve dönüş noktalarına sürgülü vana takılacaktır. Sürgülü vanada sızdırmazlık sağlanacaktır. Sürgülü vananın PPR-C boruya montajı için gerekli ek parçalar sürgülü vana fiyatı içindedir.  Sürgülü vananın, PPR-C boruya montajı yüklenici sorumluluğundadır.

Elektrik işleriyle ilgili imalatlarda ilk önce elektrik enerjisi kesilecek ve enerjinin kesildiğinden emin olunduktan sonra çalışmaya başlanacaktır.

Sistem Odasına 704-105 pozuna uygun iki adet sıva üstü sac tablo montajı yapılacaktır. Bunların biri şebeke panosu diğeri UPS panosu olarak kullanılacaktır. Bu panoların elektrik beslemesi 782-505 pozuna uygun kablo kanalı içerisinden geçirilen 727-121 pozuna uygun 3x25+16 mm² lik nya kablo ile yapılacaktır. Kablo kanalı dış cephede mevcut olan kablo kanalının altından veya üstünden getirilecek ve binanın estetik görüntüsüne zarar verilmeyecektir. Kablo kanalı binanın dış cephe boyası ile aynı renge boyanacaktır. Elekrik beslemesinin getirileceği ana panoya 715-309 pozuna uygun 3x100 Amperlik termik magnetik şalterin montajı yapılacak ve besleme bu şalter üzerinden geçirilerek sistem odasına getirilecektir.

Şebeke panosunun içerisine ELKÖ-4 pozuna uygun alçak gerilim parafodr tip 2-C, 715-308 pozuna uygun 3x63 Amperlik termik magnetik şalter, 718-509 pozuna uygun 4x63A 30 miliamperlik  kaçak akım rölesi, 724-413 pozuna uygun 3x63 amperlik anahtarlı otomatik sigorta,724-401 pozuna uygun 16 ampere kadar  anahtarlı otomatik sigortalar ve 710-100 pozuna uygun bakır topraklama barasının montajı yapılacaktır. 726-204 pozuna uygun 16 mm² lik topraklama kablosu baraya bağlanacak ve bu hat dışarıya çakılacak 983-102 pozuna uygun toprak elektrodu ile irtibatlandırılacaktır. Yapılan topraklama, kalibrasyonu son 1 yıl içinde yapılmış bir topraklama meğeri ile ölçülecektir. Topraklama direnci 5 ohm’un altında olmalıdır. 5 ohm’dan fazla çıkması durumunda firmanın temin edeceği kimyasal ile toprağın iletkenliği artırılarak ölçüm tekrarlanacaktır. Yapılan ölçüm fotoğraflanıp idareye teslim edilecektir. Panonun kapağında 3 adet farklı renkte 725-904 pozuna uygun işaret lambası olacak ve bunlar 3 faz olduğu durumda yanacak, olmadığı durumda ise sönecektir.

UPS panosunun elektrik beslemesi şebeke panosundan ups üzerinden geçirilerek yapılacaktır ve panonun içinde ELKÖ-4 pozuna uygun alçak gerilim parafodr tip 2-C, 718-509 pozuna uygun 4x63A 30 miliamperlik kaçak akım rölesi, 724-413 pozuna uygun 3x63 amperlik anahtarlı otomatik sigorta, 724-401 pozuna uygun 16 ampere kadar  anahtarlı otomatik sigortalar ve 710-100 pozuna uygun bakır topraklama barasının montajı yapılacaktır ve bu bara şebeke panosundaki topraklama barası ile 16 mm² lik topraklama kablosu ile kısa devre edilecektir. Panonun kapağında 3 adet farklı renkte 725-904 pozuna uygun işaret lambası olacak ve bunlar bunlar 3 faz olduğu durumda yanacak, olmadığı durumda ise sönecektir.

Sistem odasının aydınlatması, ELKÖ-5 pozuna uygun sıva üstü led armatür ile yapılacak, 780-101 pozuna uygun, aynı mahale montajı yapılacak gömme normal anahtar ile kontrol edilecek ve 734-101 pozuna uygun normal aydınlatma sortisine göre montajı yapılacaktır.

Soyunma odasının aydınlatması ELKÖ-5 pozuna uygun sıva üstü led armatür ile yapılacak, 780-101 pozuna uygun, aynı mahale montajı yapılacak gömme normal anahtar ile kontrol edilecek ve 734-101 pozuna uygun normal aydınlatma sortisine göre montajı yapılacaktır.

Şifreli kapının elektrik beslemesi projede gösterildiği gibi kablo kanalının içinden getirilerek yapılacak ve kablo kanalı dışında kalan alan MSB 136 pozuna uygun olarak duvar içine gömülecektir.

Harekat merkezinin aydınlatması, ELKÖ-1 pozuna uygun asma tavan led armatürler ile yapılacak ve 780-102 pozuna uygun, aynı mahale montajı yapılacak gömme komitatör anahtarlar ile kontrol edilecektir. Projede belirtildiği gibi 4 devre şeklinde yani komitatör anahtarların her kontağı bir sırayı aydınlatacak şekilde 734-102 pozuna uygun komitatör aydınlatma sortisine göre montajı yapılacaktır.

Soyunma odasına 780-115 pozuna uygun topraklı priz montajları yapılacak ve beslemeleri 727-411 pozuna uygun 3x2,5 mm² lik nym kablo ile MSB 136 pozuna uygun olarak sıva altına gömülerek yapılacaktır ve çerçeveleri 2’li çerçeve olacaktır.

Sistem odasının ve harekat merkezinin çevresi projede gösterildiği gibi 782-505 pozuna uygun alt alta üç sıra halinde kablo kanalları ile dolaşılacaktır. Kablo kanalları arasında 10 cm boşluk bulunacaktır. Üst sıradaki kablo kanalına data prizleri, orta sıradaki kablo kanalına telefon prizleri, alt sıradaki kablo kanalına ise elektrik prizleri ile ups prizlerinin montajı yapılacaktır. Prizlerin montajı projede gösterildiği gibi kablo kanalının içine yapılacaktır ve prizlerin arka tırnakları kablo kanalının arka kısmına sabitlenerek hareketsiz kalması sağlanacaktır. Bunun için kablo kanalının derinliğinin 40 mm seçilmesi uygun olacaktır. Koridor mahalinde ise iki sıra kablo kanalı hattı bulunacaktır. Bunların birinden elektrik hattı geçecek, diğerinden ise bir alt kattaki telefon hat kutusundan sistem odasındaki hat kutusuna getirilecek telefon hattı için boş bir kablo kanalı bırakılacaktır.

Sistem odasında ve harekat merkezinde  projede gösterilen ( tv nin bulunduğu) yerlere 880-1285 pozuna uygun rack tipi 8 li grup priz montajı yapılacak ve elektrik beslemesi 727-410 pozuna uygun 3x4 mm² lik nym kablo ile yapılacaktır.8’li grup prizlerin beslemesi UPS panosundan yapılacak ve grup prizleri besleyen faza başka bir yük bağlanmayacaktır. Yani TV ünitesinin  1,2,3,4 nolu masalar ile amir masasının bulunduğu alana denk gelen kablo kanallarına 782-701 pozuna uygun 2 adet topraklı priz , 782-702 pozuna uygun 2 adet ups prizi ( kırmızı renkli ), ELKÖ-3 pozuna uygun 1 adet ikili data prizi, ELKÖ-2 pozuna uygun 2 adet ikili telefon prizi ve data prizinin bulunduğu kanala bir adet boş priz çerçevesi konulacaktır. Projede bulunan yazıcı ve kağıt kırpma makinasının bulunduğu alana 782-701 pozuna uygun 2 adet topraklı priz konulacaktır. Tv nin bulunduğu alana projede belirtildiği gibi ELKÖ-3 pozuna uygun 1 adet ikili data prizi ve bir adet boş priz çerçevesi konulacaktır. Klimaların bulunduğu alanlarda belirtilen prizlerde 782-701 pozuna uygun 2 adet topraklı priz olacaktır.

Toplantı masasının altına projede gösterildiği gibi 782-400 pozuna uygun şap altı çoklu priz kutusu montajı yapılacaktır. Bu priz kutusunun içinde 782-702 pozuna uygun 3 adet ups prizi ( kırmızı renkli ), ELKÖ-3 pozuna uygun 1 adet ikili data prizi, ELKÖ-2 pozuna uygun 1 adet ikili telefon prizi montajı yapılacaktır. Toplantı masasına gelen elektrik hattı 782-216 pozuna uygun şap altı kablo kanalı ile yapılacaktır. Şap altı kablo kanalının her gözüne sonradan ihtiyaç duyulması halinde hat çekilebilmesi için birer adet kılavuz bırakılacaktır.

Tüm prizlerin elektrik beslemeleri 727-411 pozuna uygun 3x2,5 mm²lik nym kablo ile yapılacaktır. İki veya daha fazla prizin yan yana olduğu durumlarda ikili veya daha fazla çerçeveli priz çerçevesi kullanılacaktır.

Kablo kanalı dışındaki elektrik tesisatları MSB-136 pozuna uygun olarak sıva altına gizlenecektir.

Elektrik imalatıyla ilgili tüm malzemeler, idarenin onayı alındıktan sonra montajı yapılacak, armatürlerin ışık renkleri idare tarafından seçilecektir.

Projeden kaynaklı problemler ve teknik zorunluluk gerektirecek yapılması zorunlu imalatlar yüklenici firma tarafından tamamlanacaktır ve bunun için ekstra bir ücret ödenmeyecektir. Anahtar, priz ve tüm aydınlatma armatürleri idare tarafından seçilecektir. Aydınlatma armatürlerinin aydınlık seviyesi yüksek olacak ve idare, yükleniciden daha yüksek aydınlatma seviyeli bir aydınlatma armatürü talep edebilecektir. Bunun için ekstra bir ücret ödenmeyecektir. Yüklenici işin tamamını çalışır ve sorunsuz bir şekilde idareye teslim edecektir.

Genel temizlik yapıldıktan sonra, inşaat, moloz ve hafriyat artıkları, idari sınırları içerisinde yer alınan ilgili Belediyenin müsaade ettiği alanlara nakledilerek dökülecektir. Yükleme, nakil, boşaltma giderleri, izin müsaadeleri, harç ve benzeri pul giderleri yüklenici tarafından karşılanacaktır.

4.1. İNŞAAT İMALATLARINA AİT POZ TARİFLERİ:

4.1.1. PATLAYICI MADDE KULLANMADAN ÇİM. HARÇLI KARGİR VE HORASAN İNŞAATIN YIKILMASI (18.183/A) 

Tarifi: Çimento harçlı kargir ve horasan inşaatın patlayıcı madde kullanılmadan yıkılması, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, çimento harçlı kargir ve horasan inşaatın yıkılmasının 1 m³ fiyatı:

Kullanılacak mahaller: 69 Nolu Oda, 70 Nolu Oda ve 71 Nolu Oda

4.1.2. 17,5 CM KALINLIĞINDAKİ TECHİZATSIZ GAZBETON DUVAR BLOKLARI İLE DUVAR YAPILMASI (GAZBETON TUTKALI İLE) (G2 SINIFI)(2,50 N/MM² VE 400 KG/M³) (Y.18.110/01C08)

Tarifi: Projesine göre teçhizatsız gazbeton duvar blokları ile gazbeton duvar blokları ile gazbeton tutkalı kullanılarak duvar yapılması için, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik, araç ve giderleri müteahhit genel giderleri ve karı dahil, 1 m2 fiyatı:

Ölçü: Projesindeki boyutlar üzerinden hesaplanır. 0,10 m2 den küçük boşluklar düşülmez.

Kullanılacak mahaller: Sistem Odası

4.1.3. 200/250 KG KİREÇ/ÇİMENTO KARIŞIMI KABA VE İNCE HARÇLA SIVA YAPILMASI (İÇ CEPHE SIVASI) (Y.27.501/02)

Tarifi: 1 m3 dişli kuma 200 kg çimento ve 0,128 ton torbalı sönmüş kireç katılarak hazırlanan harçla ortalama 2 cm kalınlığında kaba sıva yapılması, üzerine 1 m3 mil kuma 250 kg çimento ve 0,076 ton torbalı sönmüş kireç katılarak hazırlanan harçla ortalama 0,8 cm kalınlığında ince sıva yapılması, gerekli zamanlarda sulanması, duvar yüzeyinin temizlenmesi, her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik, çalışma sehpaları inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma müteahhit genel giderleri karı dahil, 1m2 fiyatı:

ÖLÇÜ: Sıvanan bütün yüzeyler projesi üzerinden hesaplanır.

Kullanılacak mahaller: Sistem Odası

4.1.4. PLASTİK DOĞRAMA İMALATI YAPILMASI VE YERİNE KONULMASI (SERT PVC DOĞRAMA PROFİLLERİNDEN HER ÇEŞİT KAPI, PENCERE, KAPLAMA VE BENZERİ İMALAT) (PVC HAMMADDESİ KURŞUN İHTİVA ETMEYEN) (Y.23.241)

Tarifi: İdarece onaylanmış proje ve detaylarına göre yapılan sert PVC profillerden plastik doğramalar ve aksesuarları ve cam çıtaları her türlü hava şartlarına karşı dayanıklı, yüzeyleri pürüzsüz olmalıdır. PVC’den mamul ana profil (Standardına göre et kalınlığı sınıfı "A" olan ve görünür yüzeylerdeki et kalınlığı 2,8 mm, görünmeyen yüzeylerde ise 2,5 mm olmalıdır) kesitlerinde gerek ısı gerekse ses izolasyonu ve ayrıca su tahliyesini hızlandıracak şekilde tasarlanmış ön odacık sistemi olacaktır. Metal takviye profilleri ile ana profillerin (kasa, kanat, orta kayıt) gerekli mukavemeti sağlanacaktır. Metal takviye profilleri, sıcak daldırma metodu ile yapılmış galvanizle pasa karşı korunmuş, sacdan U veya kutu profillerdir. Her iki halde de sac kalınlığı kasa ve kanatlarda 1,5 mm'den fazla orta kayıtta da 2 mm den fazla olmayacaktır. (Ancak çok geniş kayıt ve kanatlarda yapılan hesaplama sonucu atalet momenti yukarıda belirtilen sac kalınlıklarından yüksek çıkarsa çıkan sonuca uyumlu kalınlıkta sac kullanılmalıdır.) Metal takviyeli PVC profiller plastik köşe kaynağı, vida, kanat bağlaması vs. imkânlarla birleştirilerek yardımcı doğrama profilleri, levhalar ve diğer profiller yardımı ile her çeşit pencere doğraması, kapı, camekân ve benzeri imalat yapılır. İmalatçı firmaca önerilen sisteme uygun olarak kanat aralıkları iki sıra EPDM kauçuk contalarla izole edilecektir. Her cins ve kalınlıklardaki camın takılması, cam çıtaları yardımı ile olur. İmalatçı firmaca önerilen sisteme uygun olarak cam tespiti conta, mastik ve diğer usullerle sağlanacaktır. Her pencere kanat çerçevesi (doğraması) doğrama kasasına en az 2 (iki) kapı kanat çerçevesi ise en az 3 (üç)menteşe ile tespit edilir. Menteşeler kanadın ayarlı çalışmasını sağlayacak mukavemette ve dizaynında olacaktır. Plastik doğrama kasa ve kanat bileşimleri 45 derece kesilerek imalatı yapılan plastik doğramanın kargir aksama, kenet ve dübellerle gerektiğinde demir konstrüksiyona (kör kasa) paslanmaz vida kullanılarak bu iş için geliştirilmiş makinelerle kaynatılmak suretiyle tespiti yapılacaktır. Su, hava, ses geçirmeyecek şekilde sızdırmazlığın sağlanması, kanat aralıklarında izolasyonu sağlayacak contaların sisteme uygun olarak yerlerine tespiti için her türlü malzeme ve zayiatı, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, yerine monte edilmiş plastik doğramanın 1 kg fiyatı:

Ölçü:

1) Yalnız sert PVC plastik doğrama malzemesi, EPDM kauçuk conta, silikon esaslı macun, tespit vidaları, birleşim parçaları, profil içinde bulunan takviyeler birlikte tartılır.

2) İdare lüzum gördüğü takdirde proje boyutları üzerinden, profillerin tablodaki ağırlıklarına göre tartı ağırlığını tahkik edebilir. Bu tartı neticesinde tablolara nazaran %7 ağırlık fazlasına kadar ödeme yapılır. Tablodaki ağırlıklara nazaran tartı neticesi bulunan ağırlığın az olması halinde, yapılan imalatın idarece kabul edilmesi şartıyla tartı esas alınır.

3) Detay projelerinde gerek plastik profillerin, gerekse metal takviye profillerinin metre ağırlıkları ile bağlantı elemanlarının birim ağırlıkları belirtilecektir.

Not:

1) Madeni aksamın yerine takılması bedeli doğrama fiyatlarına dâhildir.

Kullanılacak mahaller: Harekât Merkezi

4.1.5. PVC VE ALÜMİNYUM DOĞRAMAYA PROFİL İLE 4+4 MM KALINLIKTA 16 MM ARA BOŞLUKLU ÇİFT CAMLI PENCERE ÜNİTESİ TAKILMASI (Y.28.645/C06)

Tarifi: 4+4 mm kalınlıkta, 16 mm ara boşluklu çift camlı pencere ünitesinin takılacağı yerin ölçüsüne göre hazırlanması, cam yuvasına takozların konulması ve camın yuvaya yerleştirilmesi, profil ve fitilinin yerine oturtulması, camlama takozları ile ünitenin dengelenmesi, profillerin birleşim yerlerine puntalama şeklinde nötral (asitsiz) silikon çekilmesi, inşaat yerinde yükleme, yatay düşey taşıma ve boşaltma, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik araç ve gereç giderleri, yüklenici genel giderleri ve karı dahil 1 m² fiyatı:

Ölçü: Projedeki ölçülere göre cam takılan alanlar hesaplanır.

Kullanılacak mahaller: Harekât Merkezi

4.1.6. PVC ÇERÇEVELİ, PLASTİK TELDEN SİNEKLİK YAPILMASI VE YERİNE KONULMASI (TAKILIR-SÖKÜLÜR) (Y.22.071/03)

Tarifi: Projesine göre bütün kayıtları, pvc profilden, sökülür takılır sineklik çerçevesinin takılacak tel için hazırlanması, delikleri 1mm boyutlarında örneği idarece beğenilmiş olan plastik sineklik telinin çerçeveye konulması, sineklik doğrama ek yerlerinin geçmeli olarak yapılması, köşelere gömme köşebent konulması, yekpare bir kasa ile yerine takılması, her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, müteahhit genel giderleri ve karı dahil, (madeni aksam bedeli hariç) 1 m2 fiyatı

Ölçü: Sineklik çerçeve kayıtları dışından ölçülerek hesaplanır.

Kullanılacak mahaller: Harekât Merkezi

4.1.7. 3 CM KALINLIĞINDA RENKLİ MERMER LEVHA İLE DIŞ DENİZLİK YAPILMASI (3CMX30-40-50CMXSERBEST BOY) (HONLU VEYA CİLALI) (Y.26.020/042A)

Tarifi: Şartnamesine uygun yapılmış tesviye betonu yüzünün temizlenmesi, ıslatılması, 400 kg çimento dozlu harçla bir altlık yapılması, bunun üzerine meyil ve damlalık olarak yekpare şekilde hazırlanmış 3 cm kalınlığında honlu veya cilalı mermer levhadan yapılmış dış denizliğin yerine kaplanması, temizlenmesi, silinmesi ve bu işlerin yapılmasında gerekli her türlü işçilik, malzeme ve zaiyatı, işyerinde yükleme-boşaltma, yatay düşey taşıma, müteahhit genel giderleri ve karı dahil, (tesviye betonu hariç) 1 m2 fiyatı:

Ölçü: Kaplama yapılan yüzeyler projesi üzerinden hesaplanır.

Kullanılacak mahaller: Harekât Merkezi

4.1.8. AC4 SINIF 32 LAMİNAT YER KAPLAMASI İLE DÖŞEME KAPLAMASI YAPILMASI (SÜPÜRGELİK DAHİL) (İÖBFA-1)

Tarifi: Onaylanmış detay projesine uygun, laminat yer kaplaması döşenmeye uygun hale getirilmiş yüzey üzerine, 2 cm kalınlıkta foamboard serilmesi ve üzerine kendinden klipsli (geçmeli) AC+ Sınıf 32 laminat yer kaplamasının tekniğine uygun şekilde döşenmesi ve süpürgeliklerin duvara monte edilmesi, inşaat yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü malzeme ve zaiyatı işçilik araç ve gereç giderleri ve karı dahil 1 m2 fiyatı

Ölçü: Projesindeki ölçülere göre kaplanan bütün alanlar ölçülür. Süpürgelikler için ayrıca ödeme yapılmaz

Kullanılacak mahaller: Harekat Merkezi, Soyunma Odası ve Sistem Odası

4.1.9. HATIL YAPILMASI (İÖBFA-2)

Tarifi: Onaylanmış detay projesine uygun nervürlü beton çelik çubuğunun detay projesine göre kesilip bükülerek hazırlanması yerine konması, bağlanması için demir, bağlama teli ve yıkanmış, elenmiş granülometrik kum-çakıl ve/veya kırmataş, çimento, su ve gerektiğinde katkı malzemesi ile C 25/30 sınıfında üretilen beton malzemeli beton harcının dökülmesi ile her türlü malzeme ve zayiatı, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, işçilik, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, 1 m2 fiyatı:

Kullanılacak mahaller: Sistem Odası

4.1.10. LAMİNAT KAPLAMALI, İKİ YÜZÜ ODUN LİFİNDEN YAPILMIŞ LEVHALARLA (MDF) PRESLİ, KRAFT DOLGULU İÇ KAPI KANADI YAPILMASI, YERİNE TAKILMASI (Y.22.009/03)

Tarifi: Projesine göre; beyaz cam kerestesinden temizi en az 42mm kalınlıkta olacak şekilde, temizi en az 32mm kalınlıkta ve seren başlıklarından yapılan çatkı arasına 32mm’lik kraft dolgu ile meydana getirilen iskeletin iki yüzüne 4 mm dolgu lifi levha (MDF) prese etmek suretiyle iç kapı kanadı yapılması, her iki yüzü laminant kaplanması ve yerine takılması için çivi, vida, tutkal ve benzeri her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma ve madeni akşamların yerine takılması, kapı kanadının yerine takılıp alıştırılması, müteahhit genel giderleri ve karı dahil, (madeni aksam bedeli hariç) 1 m2 fiyatı

Ölçü:

Kapı, kanadının dıştan dışa eni ve boyu çarpılarak alan hesaplanır. Bu ölçüye kapı kasaları dahil edilmez.

Boşluktaki kapı kanatlarının çoğaltılması halinde açılır veya sabit kanatların hepsi kapalı şekilde ölçüye girecektir. (Sabit, kanatlar telaro kasa şeklinde biterse bunlarda kanat ölçüsüne sokulur, ayrıca kasa bedeli ödenmez).

Not:

Genel olarak kapı doğramalarında kullanılacak madeni aksam, idarenin beğenmesi şartı ile her cins kilit ve kilit kolları, aynaları, sürgü, stop lastik tampon, menteşe ve yaylı menteşeden ibarettir.

Madeni aksamın yerlerine takılması işçiliği doğrama fiyatlarına dâhildir.

Kullanılacak mahaller: Sistem Odası

4.1.11. ÇİFT YÖNE AÇILIR STANDART OTOMATİK FOTOSELLİ KAYAR KAPI (AHŞAP GÖRÜNÜMLÜ) (İÖBFA-3)

Tarifi: Sağa ve sola sekronize bir şekilde kendi sabitleri veya mevcut cepheler üzerine kayarak açılan otomatik kapı sistemidir. Simetrik duruşu ve açılacak mesafeyi çift yöne kaydırarak seri açılım sağlayacaktır.

Motor                         : Dahili enkoderli ve rediktörlü, yüksek performanslı, sık kullanıma uygun DC motor olacaktır.

Enerji Besleme         : 160-260V AC 50/60 Hz

Enerji Tüketimi         : 50W-180W (Ekonomik Elektrik Tüketimi)

Açılma ve

Kapanma Kuvveti     : 150N maksimum

Taşıma Kapasitesi   : 220 kg 2 kanat için, 150 kg 1 kanat için

Geçiş Genişliği         : Minumum 900mm, Maksimum 2200 mm

Açılma Hızı                : 0-1,2 m/sn arası değişebilir

Açık Kalma Süresi   : 0-30 sn

Çalışma Sıcaklığı      : -20C ile +60C

Taşıyıcı Birim            : Her kanatta 4 taşıma, 2 denge makarası olup, çift kanatta; 8 taşıma 4 denge makası mevcut olacaktır.

Aktarıcı Birim            : 8M/12 mm özel kayış sistemi, özel tasarım triger kasnak ile sessiz çalışma ve yüksek güvenliğe sahip olacaktır.

Konum Sellektörü    : Dokunmatik tuşlu, 6 konumlu digital sellektör

Test Etme                  : Montaj ve diğer ayarlar için test butonu olacaktır.

Resetleme                 : Kapının kapağı açılmadan sellektör üzerinde tek tuşla resetleme yapılabilir olacaktır.

Arıza Takip Sistemi  : Konum sellektörü üzerinden kodlar ve sesli uyarılar ile arızalanan birimi bildirecektir.

Çarpma Algılama 1   : Geçiş anında (fotosel arızalı bile olsa) çarpmayı algılayıp geri açılma özelliğine sahip olacaktır.

Çarpma Algılama 2  : Geçiş anında veya arkada engel varsa çarpmayı algılayacaktır.

Yarım Açılma            : Yarım açılma (kışlık mod) özelliğine sahip. Yarım açılma mesafesi toplam net açıklığın belli bir yüzdesi olarak girilebilir olacaktır. (%5 ile %90’ı arasında)

Özel Yavaşlama        : Açılma ve kapanmada kısa frenleme mesafesi olacaktır

Kilit                             : Elektronik şifreli geçiş sistemi (sistem üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan)

Güncelleme               : Yazılım güncelleme, versiyon yenileme özelliğine sahip olacaktır.

Kurulum                    : Ön program ayarları yapılmış ve tüm fren ve yavaşlama ayarlarını otomatik yapacaktır.

Mekanizma Ölçüsü  : 125 mm x 168 mm

Stok Rengi                : Naturel eloksal. (İdarenin istediği renk ve desende seçilecektir)

Ray                             : Sessiz çalışmayı sağlayan, kolay değişebilir aşınmaz ray sistemi olacaktır

Kanat                         : Standart ve ısıcamlı kanat profilleri mevcuttur.

Uyumluluk                 : Yangın kaçış ve alarm sistemleri, şifreli kartlı vs. geçiş sistemlerine uyumlu olacaktır.

Güç Kaynağı             : Akü güç kaynağı olacaktır.

Ölçü: Yerinde ölçü alınacaktır.

Kullanılacak mahaller: Harekât Merkezi

4.1.12. 60X60 CM EBADINDA 0,70 MM KALINLIĞINDA MİNİMUM 20 MİKRON ELEKTROSTATİK TOZ BOYALI (POLYESTER ESASLI) DELİKLİ ALÜMÜNYUM PLAKADAN (EN AW 3000 SERİSİ) GİZLİ TAŞIYICILI SİSTEM ASMA TAVAN YAPILMASI (23.243/20)

Tarifi: İdarece onaylanmış proje ve detaylarına göre minimum 0,60 mm kalınlığında galvanizli sacdan mamul gizli taşıyıcı profillerin 40 cm uzunluğunda 4 mm çapındaki özel ayarlı galvanizli çelik askı takımları ile 60 cm aralıklı mesafede ve istenilen kottaki düzeyde teraziye alınarak asılması, tavan kenarlarına min 1 mm kalınlığında gizli taşıyıcılı sistemin alüminyum C profillerin dönülmesi, gizli taşıyıcılı profillerin altında istenilen renkte (60x60) cm ebadında (0,70 mm kalınlığında alüminyum plakanın iki tarafı 20 mikron kalınlığında polyester esaslı elektrostatik toz boyalı tırnaklı alüminyum plakaların (en aw 3000 serisi) yerleştirilmesi, elektrik armatürleri veya tesisat özelliklerine göre yerlerinin açılması suretiyle asma tavan teşkili için her türlü malzeme ve zaiyatı, atölye masrafları, iş yerinde yatay ve düşey taşıma, boşaltma, işçilik, müteahhit genel giderleri ve karı dahil, 1 m2 fiyatı:

Ölçü:

Asma tavan yapılan yüzeyler ölçülür.

0,25 m2 den küçük havalandırma ve elektrik armatürleri boşlukları ile diğer boşluklar düşülmez.

Kullanılacak mahaller: Harekât Merkezi

4.1.13. ÇIPLAK BETON, İNCE SIVA, ALÇI SIVALI VB. YÜZEYLERE SATEN ALÇI KAPLAMA YAPILMASI (27.528/3)

Tarifi: Kaplanacak yüzeylerin; iyice yıkanıp temizlendikten sonra hazırlanan saten alçı harcının (Poz no: 10.061/2) çelik mala ile düzgün ve pürüzsüz bir yüzey elde edilinceye kadar çekilmesi, zımparalanması, tozlardan temizlenmesi için her türlü malzeme ve zaiyatı, işyerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma yatay düşey taşıma, boşaltma, işçilik, müteahhit genel giderleri ve karı dahil, 1 m2 fiyatı:

Ölçü:

Projedeki ölçülere göre, sıvanan bütün yüzeyler (boşluk yanları dahil) hesaplanır.

Doğrama pervazları ve varsa ahşap süpürgelik altında kalan sıva yüzeyleri hesaba katılır.

Bütün boşluklar ve diğer cins kaplama yüzeyleri düşürülür.

Kullanılacak mahaller: Harekat Merkezi

4.1.14. MEVCUT ALÇI PERDAH ÜZERİNE PLASTİK BOYA YAPILMASI (MSB.603/2)

Tarifi: Mevcut alcı perdah uzerine 3 kat su bazlı duvar boyası (plastik-mat) yapılması, her turlu malzeme ve zayiat, iscilik, sehpa, muteahhit karı ve genel giderler dahil 1 m2 fiyatıdır.

Ölçü: Uygulanan yuzeyin alanı alınır.

Kullanılacak mahaller: Harekât Merkezi, Soyunma Odası ve Sistem Odası

4.2. MAKİNA İMALATLARINA AİT POZ TARİFLERİ:

4.2.1. PN 20 POLİPROPİLEN TEMİZ SU BORUSU 1 1/4" 40/6,7 MM (BİNA İÇİNDE, %45).

(204.3105)

TARİFİ: DIN 8077-8078’e uygun, polipropilen (PPR-C), Tip: 3’ten mamul ve Sağlık Bakanlığından içme suyu borusu olarak kullanılmasında sakınca bulunmadığı belgelendirilmiş, boruların iş yerinde temini, projesine uygun olarak kesilmesi, fizyoterm kaynak makinesi ile bağlantı barçalarının boru uçlarına 260°C sıcaklıkta sıkılarak kaynak edilmesi. (Kaynak için her türlü malzeme ve işçilik dahil.) Montaj malzemelerinin bedelleri dahil ödenecektir. 

Ölçü: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.

Kullanılacak mahaller: Harekat merkezi, Soyunma Odası, Sistem Odası, Koridor, 78 Nolu Oda, 76 Nolu Oda

4.2.2. PN 20 POLİPROPİLEN TEMİZ SU BORUSU 1/2" 20/3,4 MM (BİNA İÇİNDE, %45). (204.3102)

TARİFİ: DIN 8077-8078’e uygun, polipropilen (PPR-C), Tip: 3’ten mamul ve Sağlık Bakanlığından içme suyu borusu olarak kullanılmasında sakınca bulunmadığı belgelendirilmiş, boruların iş yerinde temini, projesine uygun olarak kesilmesi, fizyoterm kaynak makinesi ile bağlantı barçalarının boru uçlarına 260°C sıcaklıkta sıkılarak kaynak edilmesi. (Kaynak için her türlü malzeme ve işçilik dahil.) Montaj malzemelerinin bedelleri dahil ödenecektir. 

Ölçü: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.

Kullanılacak mahaller: Harekat merkezi, Soyunma Odası, Sistem Odası, Koridor, 78 Nolu Oda, 76 Nolu Oda

4.2.3. PANEL RADYATÖR (TİP22) 500 mm. (165.722)

TARİFİ: Yapısal konstrüksiyonu TS EN 442-1/2/3 standardına uygun, ısıl güçlerini CE işareti veren laboratuar raporuyla kanıtlayan, su geçen yüzeylerde TS EN 10130 standardına göre Fe P01 kalite ve minimum 1,11 mm. kalınlıkta soğuk çekilmiş sacdan imal, TS EN 442/1 standardına göre maksimum çalışma basıncının en az 1,3 katı basınçta (en az 520 kPa) test edilmiş, TS EN 442/2 standardına göre test edilerek ısıl güçleri tespit edilmiş, çinko veya demir fosfat üzerine astar boyalı ve son kat elektrostatik toz boyalı, ambalajlı olarak işyerinde temini ve montajı.(Tip XY, X panel sayısı, Y konvektör.) Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Tarafından yayınlanan 89/106/EEC Yapım Malzemeleri Yönetmeliğine uygun olarak üretilmiş, CE belgeli olacaktır. Montaj bedeli dahildir. Tespit ve yerleştirme TS-1499'a uygun olarak yapılacaktır.

Ölçü: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.

Kullanılacak mahaller: Harekât merkezi, Soyunma Odası

4.2.4. 30 mm.CAMYÜNÜ ÜZERİ BEZ KAPLAMALI PREFABRİK BORU İZOLASYONU

Ø34 mm(230.605)

TARİFİ: Yalıtılacak borunun korozyona karşı korunması amacıyla sülyen boya ile boyanması ardından dış çapına uygun olarak seçilmiş camyünü prefabrik boru yalıtım malzemesi ile yatılması, yalıtım malzemesinin kesik tarafından açılarak boruya yerleştirilmesi, ince tel ile her 30 cm’de bir bağlanması (250 ºCden düşük sıcak akışkanlı tesisat borularında kullanılacaktır.)

–Galvaniz sac kaplama yapılması durumunda montajlı birim fiyatlar % 30, montaj bedelleri ise % 100 zamlı ödenir.

–Soğuk akışkanlı tesisat borularında 230-1200 Birim Fiyat pozu kullanılacaktır.

–Dış ortamdaki boru hatlarının üzeri projesine uygun, yalıtım çevre uzunluğu 300mm. den büyük olduğunda 0,8mm.; 300 mm.den küçük olduğumda 0,6 mm kalınlıkta alüminyum (Tip 3003 veya 3105 H14 veya H16 alaşım) ile kaplandığında, alüminyum kaplama boyuna her 30 cm’de bir atılan en az 0,5 mm kalınlıkta 13 mm genişlikte paslanmaz çelik veya alüminyum bant ve bant tokaları ile birleştirilir; montajlı birim fiyatlar ve montaj bedelleri %40 oranında arttırılarak kullanılır. (Birim fiyata sülyen boya dahil değildir.) Boru dış çapı cam yünü et kalınlığı

ÖLÇÜ: Metre

KULLANILACAK MAHALLER: Koridor, 78 Nolu Oda, 76 Nolu Oda

4.2.5. SÜRGÜLÜ VANA 1 1/4"  (MAKÖ-1)

TARİFİ: Sürgülü vanalar; akışkan geçişini, iki sızdırmazlık halkası arasında, geçiş yönüne dik olarak kayan bir diskle (sürgü ile) kapatıp, açarak görevlerini yerine getirirler. Sürgü; tek parça olabileceği gibi, çok parçalı da olabilir. Tam açık vana, akış direnci oldukça düşük, düzgünce bir geçiş sağlar. Her iki taraftan akış içinde kullanılabilirler. Vana herhangi bir konumda monte edilebilir. Ancak, milin yere dik ve volanın üstte olması gerekir.

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak mahaller: Koridor

4.2.6. SÜRGÜLÜ VANA 1/2"  (MAKÖ-2)

TARİFİ: Sürgülü vanalar; akışkan geçişini, iki sızdırmazlık halkası arasında, geçiş yönüne dik olarak kayan bir diskle (sürgü ile) kapatıp, açarak görevlerini yerine getirirler. Sürgü; tek parça olabileceği gibi, çok parçalı da olabilir. Tam açık vana, akış direnci oldukça düşük, düzgünce bir geçiş sağlar. Her iki taraftan akış içinde kullanılabilirler. Vana herhangi bir konumda monte edilebilir. Ancak, milin yere dik ve volanın üstte olması gerekir.

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak mahaller: Koridor

4.3. ELEKTRİK İMALATLARINA AİT POZ TARİFLERİ:

4.3.1.   ASMA TAVAN LED PANEL ARMATÜR (40W’a KADAR) (ELKÖ-1)

Tarifi: 60x60 cm boyutlarında asma tavana monte edilebilecek standartlarda, gerekli TS standartlarına uygun ve CE sertifikalı 220-230V şebeke geriliminde ve 50 Hz şebeke frekansında çalışan, çalışması için üzerinde bulunan parçaların haricinde bir cihaz veya aparata ihtiyaç duymayan, cam kapaklı ve beyaz renkte ışık saçan, en az IP 20 koruma sınıflı tavana montaj edildikten sonra hareket etmemesi amacıyla kendinden klipsleri bulunan, en az 30.000 saat kullanım ömrü olan led aydınlatma armatürünün iş yerine getirilerek yerine montajı ve işçilik giderleri dahil fiyatıdır.

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Harekât Merkezi

4.3.2    TOPRAKLI PRİZ 16 A.- 250 V. (45 X 45 MM) KABLO KANAL PRİZLERİ (782-701)

Tarifi: Sebeke ve UPS topraklı prizleri TS IEC 60884-1 standardına uygun, priz delikleri normal veya 45° eğimli, çocuk emniyeti korumalı, IP 20 koruma sınıflı, prizler arası birlestirme barası ile baralı bağlantı uygulaması yapılabilen, Data prizleri RJ-45 tipinde, T568A ve T568B bağlantı tiplerinin ikisini birden destekleyecek tipte,yaylı toz koruma kapaklı, Telefon prizleri RJ-11veya RJ-12 tipinde, yaylı toz koruma kapaklı, üzerlerinde etiketleme için seffaf muhafaza kapaklı yeri bulunan, alev geciktirmeli (UL94 V0) malzemeden mamul (tırnaklı veya kızaklı tip) kablo kanal prizlerinin temini, isyerine nakli, montajı, kablo bağlantılarının yapılması, her nevi malzeme ve isçilik dahil isler halde teslimi.Priz montaj seti ve çerçeve fiyatları birim fiyata dahil edilmistir.)

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Harekât Merkezi

4.3.3.    TOPRAKLI UPS PRİZİ (KIRMIZI RENKLİ) 16 A.- 250 V. (45 X 45 MM) KABLO KANAL PRİZLERİ ( 782-702)

Tarifi: Sebeke ve UPS topraklı prizleri TS IEC 60884-1 standardına uygun, priz delikleri normal veya 45° eğimli, çocuk emniyeti korumalı, IP 20 koruma sınıflı, prizler arası birlestirme barası ile baralı bağlantı uygulaması yapılabilen, Data prizleri RJ-45 tipinde, T568A ve T568B bağlantı tiplerinin ikisini birden destekleyecek tipte,yaylı toz koruma kapaklı, Telefon prizleri RJ-11veya RJ-12 tipinde, yaylı toz koruma kapaklı, üzerlerinde etiketleme için seffaf muhafaza kapaklı yeri bulunan, alev geciktirmeli (UL94 V0) malzemeden mamul (tırnaklı veya kızaklı tip) kablo kanal prizlerinin temini, isyerine nakli, montajı, kablo bağlantılarının yapılması, her nevi malzeme ve isçilik dahil isler halde teslimi.Priz montaj seti ve çerçeve fiyatları birim fiyata dahil edilmistir.)

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Harekat Merkezi

4.3.4     GÖMME KOMİTATÖR ANAHTAR (780-102)

Tarifi:  (TS - 4915)'e uygun sıva altında kullanılacak şekilde, 250 ve. en az 6 A.e dayanabilecek kontakları ve vidalı bağlantı uçları bulunan, yanmayan malzemeden gövdeli veya kapaklı komitatör anahtar temini, işyerine nakli, kasası her nevi ufak malzeme ve işçilik dahil yerine montajı ile birlikte.

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Harekat Merkezi

4.3.5   NORMAL AYDINLATMA SORTİSİ (734-101)

Tarifi: Peşel, bergman veya PVC boru içerisinde linye hatları en az 2,5 mm2 sorti hatları en az 1,5 mm2 faz ve nötr iletkenleri TS 6429'a göre renklendirilmiş plastik izoleli cinsinden olmak üzere buat, klemens, anahtar, armatür, tespit takozu, her nevi malzeme temini, işyerine nakli ve işçilik dahil komple sıva üstü veya sıva altı aydınlatma sortisi yapılması (armatür hariç). Duvar kalınlıkları normalden fazla olduğu hallerde fiyat farkı ödenmez.

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Sistem Odası, Soyunma Odası

4.3.6  GÖMME NORMAL ANAHTAR (780-101)

Tarifi:  (TS - 4915)'e uygun sıva altında kullanılacak şekilde, 250 ve. en az 6 A.e dayanabilecek kontakları ve vidalı bağlantı uçları bulunan, yanmayan malzemeden gövdeli veya kapaklı normal anahtar temini, işyerine nakli, kasası her nevi ufak malzeme ve işçilik dahil yerine montajı ile birlikte.

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Sistem Odası, Soyunma Odası

4.3.7.  KOMÜTATÖR AYDINLATMA SORTİSİ (734-102)

Tarifi: Peşel, bergman veya PVC boru içerisinde linye hatları en az 2,5 mm2 sorti hatları en az 1,5 mm2 faz ve nötr iletkenleri TS 6429'a göre renklendirilmiş plastik izoleli cinsinden olmak üzere buat, klemens, anahtar, armatür, tespit takozu, her nevi malzeme temini, işyerine nakli ve işçilik dahil komple sıva üstü veya sıva altı aydınlatma sortisi yapılması (armatür hariç). Duvar kalınlıkları normalden fazla olduğu hallerde fiyat farkı ödenmez.

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Harekat Merkezi

4.3.8. DATA PRİZİ CAT 5E VEYA CAT 6E RJ-45 (8 KONTAKLI) (22,5 X 45 MM) İKİLİ KABLO KANAL PRİZLERİ (ELKÖ-3)

Tarifi: Sebeke ve UPS topraklı prizleri TS IEC 60884-1 standardına uygun, priz delikleri normal veya 45° eğimli, çocuk emniyeti korumalı, IP 20 koruma sınıflı, prizler arası birlestirme barası ile baralı bağlantı uygulaması yapılabilen, Data prizleri RJ-45 tipinde, T568A ve T568B bağlantı tiplerinin ikisini birden destekleyecek tipte,yaylı toz koruma kapaklı, Telefon prizleri RJ-11veya RJ-12 tipinde, yaylı toz koruma kapaklı, üzerlerinde etiketleme için seffaf muhafaza kapaklı yeri bulunan, alev geciktirmeli (UL94 V0) malzemeden mamul (tırnaklı veya kızaklı tip) ikili kablo kanal prizlerinin temini, isyerine nakli, montajı, kablo bağlantılarının yapılması, her nevi malzeme ve isçilik dahil isler halde teslimi.Priz montaj seti ve çerçeve fiyatları birim fiyata dahil edilmistir.)

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Harekat Merkezi

4.3.9. TELEFON PRİZİ RJ-11 VEYA RJ-12 (6 KONTAKLI) (45 X 45 MM) İKİLİ KABLO KANAL PRİZLERİ (ELKÖ-2)

Tarifi: Sebeke ve UPS topraklı prizleri TS IEC 60884-1 standardına uygun, priz delikleri normal veya  45° eğimli, çocuk emniyeti korumalı, IP 20 koruma sınıflı, prizler arası birlestirme barası ile baralı bağlantı uygulaması yapılabilen, Data prizleri RJ-45 tipinde, T568A ve T568B bağlantı tiplerinin ikisini birden destekleyecek tipte,yaylı toz koruma kapaklı, Telefon prizleri RJ-11veya RJ-12 tipinde, yaylı toz koruma kapaklı, üzerlerinde etiketleme için seffaf muhafaza kapaklı yeri bulunan, alev geciktirmeli (UL94 V0) malzemeden mamul (tırnaklı veya kızaklı tip) ikili kablo kanal prizlerinin temini, isyerine nakli, montajı, kablo bağlantılarının yapılması, her nevi malzeme ve isçilik dahil isler halde teslimi.Priz montaj seti ve çerçeve fiyatları birim fiyata dahil edilmistir.)

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Harekat Merkezi

4.3.10. 200 MM GENİŞLİKTE 3 GÖZLÜ ŞAP ALTI KABLO KANALLARI  (782-216)

Tarifi: Elektrik kablolarının döseme içinden güvenli bir sekilde tasınmasını sağlamak üzere, TS EN 50085-1 ve TS EN 50085-2-2, standartlarına, tasdikli elektrik projesinde belirtilen ebatlara ve Elektrik tesisatı genel teknik sartnamesine uygun, en az 1 mm kalınlığındaki sacın kesilmesi, bükülmesi, ve asağıda belirtilen ebatlarda sızdırmaz tipte kanal haline getirilmesi, kendinden form verilerek ara ayırma bölmelerinin yapılması, yağ ve pasların giderilmesi için kimyasal banyoda tutulması, flaks kaplama isleminden geçirilmesi, ön kurutmaya tabi tutulması sonra TS EN ISO 1461 standardına uygun sıcak daldırma usulüyle galvaniz kaplama yapılması, is yerine nakli, is yerinde yükseklik ayar vidaları ile kanal ve buat yüksekliklerinin ayarlanarak taban dösemesine montajının yapılması, gerekli yerlere buat konulması, kanal içine klavuz tel çekilmesi, (kanal üzerindeki sap kalınlığının az olması durumunda kanallar üzerine "Rabitz teli" uygulaması yapılması) her türlü isçilik ve malzeme dahil isler halde teslimi. NOT: 1- Yatay, dikey ve yön değistirme yerlerinde kullanılacak ek parçaları, dörtlü bağlantı elemanı, seviye ayar ünitesi, dört yönden çıkıs alınabilen kanal buatı, kanal sonlandırma ünitesi, kanal priz kutusu, dübel, vida, , somun, rondela, v.b elemanlarda sıcak daldırma galvaniz kaplı olacaktır. Kanal buatı ve çoklu priz kutusu fiyatları ilgili birim fiyatlardan ayrıca ödenecektir. 2- Kanal üzerine rabitz teli kullanıldığı taktirde rabitz teli fiyatı ilgili birim fiyatlardan ayrıca ödenecektir.

Ölçü: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Harekat Merkezi

4.3.11. ŞAP ALTI VEYA YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME ÇOKLU PRİZ KUTUSU (782-400)

Tarifi: TS EN 50085-1 ve TS EN 50085-2-2 standartlarına, tasdikli elektrik projesinde belirtilen ebatlara ve Elektrik tesisatı genel teknik şartnamesine uygun, montaj için buata uyacak özel kanalları bulunan, gövdesi yanmayan,alev iletmeyen, halojen free malzemeden imal edilmiş,kutunun döşemeye veya buata geçen ebatları minimum 235x235 mm olan,kutu kapak çerçevesi üzerinde gezinmeye karşı dayanıklı en az 3 mm kalınlığında galvanizli sacla kuvvetlendirilmiş, menteşe mili demir çubuktan olan,çift yöne takılabilen kilitlenebilir ve gömme kulplu kapağı bulunan, kapak üst yüzeyidekoratif kaplanmaya müsait bir yapıda olan (kaplama yapıldıktan sonra döşeme ile kapak seviyesi aynı olacak şekilde dizayn edilen), kapağın kapalı halinde fiş kablolarının rahatlıkla dışarıya çıkabilmesi için gerekli lastik tapa ile kaplı boşlukları bulunan, Kutu içine karşılıklı yerleştirilecek şekilde 45x45 mm modüllerden 8 adet veya 22,5x45 mm’lik modüllerden16 adet prizleri montaj etmek için eğimli özel yuvaları olan, zemin seviyesine ayar yapılabilecek tertibatı olan priz kutusunun temini, işyerine nakli, montajının yapılması her nevi malzeme ve işçilik dahil işler halde teslimi. Not: Prizlerin fiyatları ilgili pozlardan ayrıca ödenecektir.

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Harekat Merkezi

4.3.12. 100 X 50 MM' YE KADAR PVC KABLO TAŞIMA SİSTEMLERİ (782-505)

Tarifi: Bina içinde; kuvvetli ve zayıf akım iletkenlerinin emniyetli şekilde taşınmasında kullanılmak üzere tasarlanmış, ISO 9001-2000 belgeli, TS IEC 60695-1-2, TS EN 50085-1,TS EN 50085-2-1,TS EN 50085-2-3 standartlarına uygun, alev iletmeyen, halojen free malzemeden imal edilmiş, mekanik darbelere dayanıklı, kendiliğinden sönen PVC (UL 94 V0 M1) , atmosferik ve UV ışınlarına dayanıklı, IP 40 koruma sınıflı, CE uygunluk işaretli, EEE (Roch) Elektrikli ve Elektronik Eşyalarda Bazı Zararlı Maddelerin Sınırlandırılmasına dair yönetmeliğine uygun,-25°C ila +60°C ortam sıcaklığında çalışabilen, dielektrik akımı 260 kW/cm' ye dayanıklı, RAL 9010 beyaz renkli,(100 mm ve üstündeki ebatlardaki kanallar içten kilitlemeli ve folyo kaplamalı), Kullanılan iç köşe, dış köşe ve dirsek aksesuarları menteşeli tip ve hareketli olan, Kanal tabanlarında duvara montajı kolaylaştıran şablonlaşmış dikey ve yatay montaj delikleri bulunan, PVC kanalların temini, işyerine nakli, yerine montajı, bağlantılarının yapılması, İç köşe,dış köşe,dirsek,sonlandırma,T dirsek ve çerçeveler gibi her türlü bağlantı elemanları dahil işler halde teslimi TEK BÖLMELİ KANALLAR

Ölçü: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Harekat Merkezi, Sistem Odası, Soyunma Odası, Elektrikhane, Koridor, Dış Cephe

4.3.13. KURŞUNSUZ PVC İZOLELİ KABLOYLA BESLEME HATTI 3*2.5 mm2 NYM (712-411)

Tarifi: Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliğinde mevcut listelere göre faz ve nötr iletkenleri plastik izoleli olmak üzere kolon veya besleme hattı tesisi, boru, kroşe, buat muf, dirsek, klemens, demir konsol, boya, her nevi malzeme temini ve işçilik dahil

Ölçü: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Harekat Merkezi, Sistem Odası, Soyunma Odası

4.3.14. KURŞUNSUZ PVC İZOLELİ KABLOYLA BESLEME HATTI 3*4 mm2 NYM (727-410)

Tarifi: Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliğinde mevcut listelere göre faz ve nötr iletkenleri plastik izoleli olmak üzere kolon veya besleme hattı tesisi, boru, kroşe, buat muf, dirsek, klemens, demir konsol, boya, her nevi malzeme temini ve işçilik dahil

Ölçü: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Harekat Merkezi, Sistem Odası

4.3.15. MEVCUT DUVAR İÇİNE ELEKTRİK VE TELEFON BORULARININ DÖŞENMESİ İÇİN KANAL AÇILMASI VE HARÇLA DOLDURULMASI (MSB 136)

Tarifi: Mevcut duvar içine elektrik ve telefon borularının döşenmesi amacıyla duvar sıvasının ve tuğlalarının kırılarak kanal açılması, borular döşendikten sonra kanalın harçla doldurularak  üzerine kaba ve ince sıvanın yapılması için, işçilik  malzeme ve zaiyatı, alet ve edevat giderleri, iş yerindeki yükleme , yatay ve düşey taşımalar, boşaltma, müteahhit karı ve genel giderler dahil 1 metre fiyatıdır.

Ölçü: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Harekat Merkezi, Sistem Odası, Soyunma Odası, Elektrikhane, Koridor, Dış Cephe

4.3.16. SIVA ÜSTÜ SAC TABLO 0.40-0.50 M2. (TS EN 61439-1/2 ) (704-105)

Tarifi: Pano yapılması gerek görülmeyen yerlerde kullanılmak üzere, en az 1 mm. kalınlığında DKP, sacdan sıva üstü tablo tesis edilecektir. Tablo üç kısımdan müteşekkil olacaktır. Kilitlenebilir bir kapağı, köşebent veya profil iskeletli sac kutu ve yale anahtarla açılabilen kilidi, tablo üzerine konulacak cihazları taşıyan şasi üzerinde tablodaki cihazlara kumanda için gerekli delikler bulunan iç kapak, sac kutu kaynaklı olarak yapılacak ve üzerinde şasinin kolayca takılıp çıkarılmasını sağlayacak irtibat imkanları bulunacaktır. Kutunun projesine göre çeşitli iletkenlerin gireceği tarafta bir açıklık bulunacak ve bu açıklık kutuya vidalı olarak tespit edilen bir sac kapakla kapatılacaktır. Kablo girişleri için gerekli delikler kapak üzerinde açılacak ve delik ağızlarına iletken izolesinin bozulmaması için bakalit veya plastik rakor monte edilecektir. Şasi köşebent veya kıvrılarak profil verilmiş DKP, sacdan yapılacak tablo üzerine konulacak. Bütün cihazları, klemensleri v.b. malzemeyi üzerine tespit etmek mümkün olacaktır. Tablodaki cihazlara kumanda için üzerinde delikler bulunan iç kapak şasi üzerine kolayca tespit edilir durumda olacaktır. İç kapak söküldüğünde tablo içindeki bütün bağlantılar ve cihazlar meydana çıkacak, ayrıca bu kapak üzerine her cihaz için etiketler bulunacaktır. Yukarıda adları verilen üç kısmın tablo yerinden sökülmeden birbirinden ayrılması mümkün olacaktır. Tablonun üzerindeki cihazlar yerleştirilmesine ait projeler tip projelere göre hazırlanacak idareye onatılacak bundan sonra imalata geçilecektir. Tablo üzerindeki faz hatları için gerekli sayıda TS 6429'a uygun olarak gri, siyah ve kahverengi renklerle boyalı yanmayan tipte klamens veya bara, açık mavi boyalı nötr ve yeşil/sarı boyalı topraklama baraları bulunacak, bütün demir kısımlar bir kat sülyen ve iki kat mat tabanca boyası ile boyanacak ve tablo kapağı bükülgen iletkenle ana gövdeye bağlanıp topraklanacaktır. Tablonun temini, işyerine nakli ve montajı. Her nevi malzeme, klemensler ve işçilik dahil işler halde teslimi. Ölçü: İç kapak alanı, onanlı projedeki değerle karşılaştırıldıktan sonra bu alanın m2'sine göre ödeme yapılacaktır. Bu bedele her türlü ufak malzeme, boya, bağlantı, montaj dahildir. Tablo üzerindeki sigorta şalter v.b. ile topraklama tesisatı bedeli ayrıca ödenir.

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Sistem Odası

4.3.17. ÜRÜNE AİT AKSESUAR 19" RACK TİPİ 8 Lİ GRUP UPS PRİZ ANAHTARLI (880-1285)

Tarifi:  TS EN 61439-1 ve TS IEC 60884-1 standardına uygun, priz delikleri normal veya 45° eğimli, IP 20 koruma sınıflı, prizler arası birlestirme barası ile baralı bağlantı uygulaması yapılabilen, yaylı toz koruma kapaklı, kırmızı renkli (ups prizi) üzerlerinde etiketleme için seffaf muhafaza kapaklı yeri bulunan, alev geciktirmeli (UL94 V0) malzemeden mamul (tırnaklı veya kızaklı tip) prizlerin temini, isyerine nakli, montajı, kablo bağlantılarının yapılması, her nevi malzeme ve isçilik dahil isler halde teslimi.Priz montaj seti ve çerçeve fiyatları birim fiyata dahil edilmistir.)

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Harekat Merkezi, Sistem Odası

4.3.18. SİGORTA KORUMALI SOKETLİ TİP AG PARAFODR TİP 2 – C SINIFI (ELKÖ-4)

Tarifi:  Değiştirilebilir koruma terminalli veya sabit koruma terminalli, 1, 2, 3 ve 4 kutuplu , TN-C, TN-S ve TT topraklama  sistemlerine uygun, Maksimum ifletleme gerilimi Uc 350 V AC, Tali dağıtım panoları için, enversör kontaklı veya kontaksız, standart tip 18 mm/kutup , kısa devre kesme kapasitesi 20 kA ( In 8/20 µs) , kısa devre kesme kapasitesi 20 kA ( I maks 8/20 µs)

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Sistem Odası

4.3.19. KAÇAK AKIM KORUMA ŞALTERİ 4*63 A.e KADAR(30mA) (718-509)

Tarifi: Elektrik İç Tesisat Yönetmeliklerine, şartnamelere ve standartlara uygun olarak yapılmış elektrik tesisatlarında her hangi bir kaçak olduğunda fazlar ve nötr hattı üzerinde oluşan hata akımı hissederek 10 - 30 ms. süresinde devreyi kesmek suretiyle can ve mal güvenliğini sağlayan, monofaze devrelerde 220 V., trifaze devrelerde 380 V.da çalışan diferansiyel bobinli, sistemin çalışıp çalışmadığını kontrol için üzerinde test butonu bulunan, tablo içi taşıma raylarına monte edilebilen dış etkilere karşı korumalı, CEE 27 ve diğer uluslararası standartlara uygun, hayat koruma için 30 m A, yangına karşı koruma için 300 m A, değerlerinde nötr hattı kopukluğunda bile çalışabilen kaçak akım koruma şalterinin temini montajı, her nevi malzeme ve işçilik dahil işler halde teslimi.

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Sistem Odası

4.3.20. ANAHTARLI OTOMATİK SİGORTA 16 A. (3KA) ( TS 5018-1 EN 60898-1 ) (724-401)

Tarifi: Aynı zamanda anahtar vazifesi gören 3kA kesme kapasiteli, 2 ve 4 kutupluları nötr ve faz kesme özelliğine haiz, B veya C eğrisi, otomatik sigortanın temin ve montajı, her nev’i malzeme ve işçilik dahil

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Sistem Odası

4.3.21. ÇELİK BORU, GAZBORUSU, GALVANİZLİ BORU İÇİNE ÇEKİLEN TOPRAKLAMA HATTI  16 mm2 (726-204)

Tarifi: Çelik boru, gaz borusu veya galvanizli boru içinden esas kolon hatları ile aynı boru içinde çekildiğine göre her nevi malzeme temini ve işçilik dahil.

Ölçü: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Sistem Odası, Dış Cephe

4.3.22. TOPRAK ELEKTRODU (ÇUBUK), ELEKTROLİTİK BAKIR (983-102)

Tarifi: ø 20 mm. çapında en az 3,5 m. uzunluğunda elektrolitik bakır çubuğun işyerinde temini, toprağa çakılabilmesi için ucuna koni biçiminde bir başlığın vidalanması, çubuk 2 parçadan müteşekkil olacaksa irtibatın 4 cm. boyunda diş açılarak temini, toprak seviyesinden itibaren en az 60 cm. derinliğe gömülmesi, indirme iletkenlerine ve bina ihata iletkenlerine gümüş kaynağı veya kızıldan özel tespit kelepçesi ile bağlanması, her nevi ufak malzeme ve işçilik dahil.Not: Zeminin kayalık olması halinde civarında uygun toprak aranır.

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Dış Cephe

4.3.23. PEŞEL , PVC  BORU İÇİNDE BESLEME HATTI  4x25+16 mm2 NYA (727-121)

Tarifi: Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliğinde mevcut listelere göre faz ve nötr iletkenleri plastik izoleli olmak üzere kolon veya besleme hattı tesisi, boru, kroşe, buat muf, dirsek, klemens, demir konsol, boya, her nevi malzeme temini ve işçilik dahil

Ölçü: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Soyunma Odası, Sistem Odası, Elektrikhane, Koridor, Dış Cephe

4.3.24. TERMİK,MAĞNETİK KORUYUCULU ŞALTER 3*63 A.(Tablo Arkası ( TS EN 60947-2) (715-308)

Tarifi: Kompakt tip, cam elyaflı polyester, elektriksel ve mekaniksel dayanımı daha yüksek gövde ve UL-94 standardına göre Vo yanmazlık sınıfına uygun, sürekli olarak en az 150 c' a dayanabilen malzemeden mamul, havalı ortamda kesme yapan, el hareketinden bağımsız açtırma mekanizmalı, termik aşırı akım ve manyetik kısa devre koruyucu röleleri bulunan ( trifaze olanlarda üçer adet koruyucu röle vardır ) akım sınırlama özelliği olan, işletme kısa devre kesme kapasitesi minimum % 50 Icu olan kompakt şalter temin ve montajı. Kesme kapasitesi aşağıda belirtilen değerden yüksek olduğunda, 715-300 ' deki fiyatlar % 20 arttırılır, montaj bedeli arttırılmadan aynen uygulanır. ( I1: Ayarlanan anma akımı, In: Anma akımı, Icu: Kısa devre kesme kapasitesi, Tip testleri yapılmış.)

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Sistem Odası

4.3.25. TERMİK,MAĞNETİK KORUYUCULU ŞALTER 3*100 A.(Tablo Arkası ( TS EN 60947-2) (715-309)

Tarifi: Kompakt tip, cam elyaflı polyester, elektriksel ve mekaniksel dayanımı daha yüksek gövde ve UL-94 standardına göre Vo yanmazlık sınıfına uygun, sürekli olarak en az 150 c' a dayanabilen malzemeden mamul, havalı ortamda kesme yapan, el hareketinden bağımsız açtırma mekanizmalı, termik aşırı akım ve manyetik kısa devre koruyucu röleleri bulunan ( trifaze olanlarda üçer adet koruyucu röle vardır ) akım sınırlama özelliği olan, işletme kısa devre kesme kapasitesi minimum % 50 Icu olan kompakt şalter temin ve montajı. Kesme kapasitesi aşağıda belirtilen değerden yüksek olduğunda, 715-300 ' deki fiyatlar % 20 arttırılır, montaj bedeli arttırılmadan aynen uygulanır. ( I1: Ayarlanan anma akımı, In: Anma akımı, Icu: Kısa devre kesme kapasitesi, Tip testleri yapılmış.)

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Elektrikhane

4.3.26. 3 FAZLI NÖTR KESMELİ SİGORTA 63 A. (3KA) ( TS 5018-1 EN 60898-1 ) (724-413)

Tarifi: Aynı zamanda anahtar vazifesi gören 3kA kesme kapasiteli, 2 ve 4 kutupluları nötr ve faz kesme özelliğine haiz, B veya C eğrisi, otomatik sigortanın temin ve montajı, her nev’i malzeme ve işçilik dahil

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Sistem Odası

4.3.27. İŞARET LAMBASI 250 V.a Kadar (725-904)

Tarifi: Gömme tipte, istenilen renkte, ışıklı işaret lambası sigorta ve şalterin kontakları ile bağlantılarının yapılması dahil komple işaret lambası temin ve montajı, işler halde teslimi.

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Sistem Odası

4.3.28. BAKIR BARA TEMİNİ, MONTAJI VE BOYASI (710-100)

Tarifi: Döküm kutu içine ve panolara konulacak TSE şartlarına uygun bakır bara temin ve montajı ve TS 6429’daki renklere boyanması.

Ölçü: Ölçüsü KİLOGRAM olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Sistem Odası

 4.3.29. SIVA ÜSTÜ LED PANEL ARMATÜR (40W’a KADAR) (ELKÖ-5)

Tarifi: 60x60 cm boyutlarında sıva üstüne monte edilebilecek standartlarda, gerekli TS standartlarına uygun ve CE sertifikalı 220-230V şebeke geriliminde ve 50 Hz şebeke frekansında çalışan, çalışması için üzerinde bulunan parçaların haricinde bir cihaz veya aparata ihtiyaç duymayan, cam kapaklı ve beyaz renkte ışık saçan, en az IP 20 koruma sınıflı, tavana montaj edildikten sonra hareket etmemesi amacıyla kendinden klipsleri bulunan, en az 30.000 saat kullanım ömrü olan led aydınlatma armatürünün iş yerine getirilerek yerine montajı ve işçilik giderleri dahil fiyatıdır.

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Sistem Odası, Soyunma Odası

4.3.30 GÖMME TOPRAKLI PRİZ (780-115)

Tarifi: Sebeke ve UPS topraklı prizleri TS IEC 60884-1 standardına uygun, priz delikleri normal veya 45° eğimli, çocuk emniyeti korumalı, IP 20 koruma sınıflı, prizler arası birlestirme barası ile baralı bağlantı uygulaması yapılabilen, Data prizleri RJ-45 tipinde, T568A ve T568B bağlantı tiplerinin ikisini birden destekleyecek tipte,yaylı toz koruma kapaklı, Telefon prizleri RJ-11veya RJ-12 tipinde, yaylı toz koruma kapaklı, üzerlerinde etiketleme için seffaf muhafaza kapaklı yeri bulunan, alev geciktirmeli (UL94 V0) malzemeden mamul (tırnaklı veya kızaklı tip) kablo kanal prizlerinin temini, isyerine nakli, montajı, kablo bağlantılarının yapılması, her nevi malzeme ve isçilik dahil isler halde teslimi.Priz montaj seti ve çerçeve fiyatları birim fiyata dahil edilmistir.)

Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

Kullanılacak Mahaller: Soyunma Odası

NUMUNE ALMA

Numune alma işlemleri, yürürlükteki Yapım işleri Genel Şartnamesi ve TSK İnşaat Emlak Hizmetleri Yönergesi esasları dâhilinde yapılacaktır.

Yüklenici, tüm malzemeli imalatlarda, imalattan önce yapı denetim görevlisinden/ görevlilerinden ve idareden malzeme onayı alacaktır.

Yüklenici, malzemeleri iş programını aksatmayacak şekilde önceden yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin ve idarenin onayına sunacak ve meydana gelecek gecikmeden sorumlu olacaktır.

Malzemelerin seçimi esnasında yüklenicinin sunacağı Türk Standartlarına uygun olarak üretilmiş en az 3 (üç) alternatifli malzeme numunelerinden birini idare ve yapı denetim görevlisi/ görevlileri seçebileceği gibi, bunların tümünü reddedebilir, yeni malzeme sunulmasını isteyebilir. Aksi takdirde yapı denetim görevlisince/görevlilerince ve idarece malzeme onayı verilmeyecektir.

Yüklenici, yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin ve idarenin talep etmesi durumunda, malzemenumunelerini, bedeli kendisi tarafından karşılanmak üzere idarenin onaylayacağı bir laboratuar ya da kuruluşta tahkikini yaptıracak ve neticelerini yapı denetim görevlisinin/ görevlilerinin ve idarenin onayına sunacaktır.

Yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin ve idarenin onay verdiği malzemelerden mümkün olanların numuneleri, üzerlerine numune kartı yapıştırılarak işin geçici kabulüne kadar numune dolabında muhafaza edilecektir. Numune kartının ve numune dolabının temini yüklenici tarafından karşılanacaktır.

Malzeme seçimi yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin ve idarenin onayı ile kesinlik kazanacaktır. Onay alınmadan kullanılan malzemeler, yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin gerek görmesi halinde

DENETİM VE MUAYENE

Denetim ve muayene işlemleri, yürürlükteki Kamu İhaleleri Sözleşmeleri Kanunu, Yapım İşleri Genel Şartnamesi, Yapım İşleri Muayene ve Kabul Yönetmeliği ile TSK İnşaat Emlak Hizmetleri Yönergesi esasları dâhilinde yapılacaktır.

Söz konusu yapım işi sonucu tamamlanan imalatlar eksiksiz anahtar teslimi şeklinde idareye teslim edilecektir.

İdare gerek görmesi hâlinde, bedeli yüklenici tarafından karşılanmak üzere, kullanılan her türlü malzeme ile yapılan imalatlarla ilgili muayene ve deneyler isteyebilecektir.

Muayenelerde gerekli olabilecek her türlü personel, araç, malzeme, test cihazları vb. yüklenici tarafından temin edilecektir.

Muayene ve kontroller esnasında doğabilecek her türlü kaza ve hasarlardan yüklenici sorumlu olacaktır.

Yüklenici, muayene esnasında gözlemci bulunduracak ve bu gözlemci muayene sonuçlarını imzalayacaktır. Aksi takdirde muayene raporu yüklenici tarafından aynen kabul edilmiş sayılacaktır.

Muayene ve kontroller esnasında her türlü masraf yükleniciye ait olacaktır.

AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME

7.1.           Yüklenici tarafından temin edilecek tüm malzemeler, nakliye ve montaj esnasında dış etkenlerden korunacak şekilde ambalajlanmış olacaktır.

7.2.           Ambalajında hasar, bozuk, eksik çıkan her türlü malzemenin sorumluluğu yükleniciye ait olacaktır. Bu hususta hasarlı ve eksik olan malzemeler, yüklenici tarafından ilave bedel talep edilmeden değiştirilecektir.

8.              GARANTİ ŞARTLARI

8.1.           Yapım işi kapsamında kullanılan bütün malzemelerin garanti süresi geçici kabulü müteakip en az 2 (iki) yıl olup yüklenici bu mallara ait garanti belgelerini idare adına düzenletmek ve orijinal nüshalarını idareye teslim etmekte mükelleftir.

8.2.           Yüklenici, sözleşme kapsamına giren her türlü işçilik ve malzeme hatalarına karşı en az 2 (iki) yıl süreli garanti taahhütnamesini geçici kabul tarihinde yazılı olarak idareye teslim edecektir.

8.3.           Garanti süresince her türlü dizayn, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi ile değiştirilecektir. Garanti süresi içerisinde bakım gerektiğinde yüklenici firma bakım yapacaktır.

8.4.           Garanti kapsamındaki malzemede sözleşme süresi içinde tespit edilecek hata, ayıp ve eksikliklerin garanti sağlayan kişi ve kuruluş tarafından giderilmesini yüklenici üstlenecektir. Bu yükümlülüğün yüklenici tarafından yerine getirilmemesi halinde idare, garantinin sağlanması için yapacağı tüm giderlere yüklenicinin alacaklarından kesmek veya teminatını paraya çevirmek suretiyle tahsil edilecektir.

TEKNİK ŞARTNAMEYİ HAZIRLAYANLAR

NOT:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

İLANLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR:

1. Bu sayfada yayınlanan bilgilerin hukukî ve mali sorumluluğu bulunmamaktadır. Kamu İhale Bülteni ve ihale dosyasındaki bilgiler esas alınacaktır.

2. İlânla ilgili sorumluluk ve başvuru makamı bilgileri aşağıdadır.

a.Şikayet ve Başvuru Makamı: 4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI

b.Telefon Numarası: +903123695710-2977

c.Fax Numarası: +903123699376

d.Elektronik Posta adresi: