ANA SAYFA BAKAN KURUMSAL BİRİMLER BASIN FAALİYETİ HİZMETLER SİTE HARİTASI
Bakanlık Geri
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Bakan

1954 doğumlu olan Yaşar GÜLER, Teğmen rütbesiyle 1974’te Kara Harp Okulundan ve 1975’de Muhabere Okulundan mezun olmasını müteakip 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1986’da Kara Harp Akademisinden, 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olduktan sonra Kurmay subay olarak sırasıyla; Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı (1986-1988), Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı (1988-1991), 12’nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü (1991-1992), Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanı (1992-1994), Bosna-Hersek Türk Tugayı Komutan Yardımcısı (1994-1995), Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subayı (1995-1997), Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcısı (1997-1999), Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanı (1999-2000), Genelkurmay Başkanlığı Tatbikatlar Şube Müdürü (2000-2001) olarak görev yapmıştır. 2001 yılında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle 10’uncu Piyade Tu...

Devamı

MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIĞI İHALE DETAYI

İşin Adı 1923-İDA-BAR-450 ALBÜM NUMARALI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI BİNASI BAKIM VE ONARIMI

İhale Usulü DOĞRUDAN TEMİN

         

İdare Adı : ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIĞI

Adres : ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIĞI 06790 ETİMESGUT/ANKARA

Telefon : +903122491110-17(3021-3022)

Faks :

Elektronik Posta Adresi :

         

Malın Niteliği ve Türü YAPIM İŞİ

Malın Miktarı 40 KALEM İŞ

Mal Teslim Yeri ZH.BRL.OK.VE EĞT.TÜM.K.LIĞI ETİMESGUT/ANKARA

Mal Teslim Tarihi SÖZLEŞMENİN İMZALANMASINI MÜTEAKİP 5 (BEŞ) GÜN İÇİNDE YER TESLİMİ YAPILACAK 20 (YİRMİ) TAKVİM GÜNÜ İŞİN SÜRESİ

İhale Yeri ZH.BRL.OK.VE EĞT.TÜM.K.LIĞI İH.KOMS.BŞK.LIĞI ETİMESGUT/ANKARA

İhale Tarihi 23.02.2017 10:00


İhale İlanı Metni

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNUN 22/D MADDESİNE GÖRE DOĞRUDAN TEMİN USULÜ ALIM İÇİN TEKLİF MEKTUBUDUR
ZIRHLI BİRLİKLER OKULU VE EĞİTİM TÜMEN KOMUTANLIĞI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI  ETİMESGUT / ANKARA
TEKLİF SAHİBİNİN                                                                              Tarih:……./……./2017
ADI SOYADI / FİRMA ADI:
TEBLİĞ ADRESİ:
E-MAİL ADRESİ (Varsa):  
BAĞLI OLDUĞU VERGİ
DAİRESİ VE VERGİ
NUMARASI:  
TELEFON VE FAKS
NUMARASI  TEL:                                      FAKS:
ÖDEME YAPILACAK
BANKA ADI / ŞUBE / HESAP NO:  
        "Doğrudan Temin"i oluşturan ihtiyaç listesi tarafımızdan incelenmiş, okunmuş ve herhangi bir ayrımın ve sınırlama yapılmadan bütün koşullarıyla kabul edilmiştir. 1923-İDA-BAR-450 ALBÜM NUMARALI İHALE KOMSİYON BAŞKANLIĞI BİNASI BAKIM VE ONARIMI işine ilişkin olarak aşağıdaki hususları içeren teklifimizin arz ederim / ederiz.

S. NO MALZEMENİN İSMİ MİKTARI TEKLİF EDİLEN TUTAR MALZEMENİN ÖZELLİKLERİ
1         1923-İDA-BAR-450 ALBÜM NUMARALI İHALE KOMSİYON BAŞKANLIĞI BİNASI BAKIM VE ONARIMI
40 KALEM İŞ   (ANAHTAR TESLİMİ GÖTÜRÜ BEDEL)
TOPLAM (KDV HARİÇ)    
1. Teklifimiz  (rakam ve yazı ile) ……………....……………………………………TL.dir
2. Aldığınız herhangi bir teklifi veya en düşük teklifi seçmek zorunda olmadığınızı kabul ediyoruz.
3. ‘Doğrudan Temin’ konusu işle ilgili olmak üzere idarenizce yapılacak / yaptırılacak diğer işlerde, idarenizin çıkarlarına aykırı düşecek hiçbir eylem ve oluşum içinde olmayacağımızı taahhüt ediyoruz.
4. Sözleşme yapılacak, teminat alınacaktır. (Kat'i Teminatın Süresi 400 (dörtyüz) takvim günüdür.) Teklif ettiğimiz tutarın binde 5,69 oranında karar pulu,  binde 9,48 sözleşme pulu ve % 6 Kat'i teminat (vergi, harç, nakliye, sigorta, her türlü yükleme boşaltma vb.) ödemeyi taahhüt ediyoruz. 
5. 4734 Sayılı K.İ.K.’in 10’ncu ve 11’nci maddesinde belirtilen ihale dışı bırakılma ve ihaleye katılamama şartlarına haiz olmadığımızı beyan ediyoruz.
6. Yapılacak uygulama ve kullanılacak malzemeler 2 (iki) yıl süre ile üretici firma garantisinde, malzeme ile imalatlar ve onarımlar ise 1 (bir) yıl süreyle yüklenici firma garanti süresi olacağını taahhüt ederiz.
7. Doğrudan Temine katılan tüm istekliler noterden onaylı terör örgütleri ile bağlantısı olmadığına dair Taahhütname verecektir. 
8. Doğrudan Temin’in üzerimizde kalması durumunda malzemeler (SÖZLEŞMENİN İMZALANMASINI MÜTEAKİP 5 (BEŞ) GÜN İÇİNDE YER TESLİMİ YAPILACAK VE 20 (YİRMİ) TAKVİM GÜNÜ İÇERİSİNDE TAMAMINI İDARENİN İSTEDİĞİ İŞLERİ YAPMAYI VE BU İŞ İÇİN EKSTRA ÜCRET TALEP ETMEDİĞİMİZİN KABULÜNÜ ARZ EDERİM.)

Teklifin Verileceği Tarih ve Saat: 23 Şubat 2017 / 10:00
Zh.Brl.Ok. ve Eğt. Tüm.K.lığı İh.Koms.Bşk.lığı  ETİMESGUT / ANKARA
Tel : 0 312 249 11 45                    

 


                        FİRMA  “ YETKİLİ KİŞİ ”


          İMZA:                                                                               


ADI SOYADI:

 

İşin Adı                                 : 1923-İDA-BAR-450 ALBÜM NUMARALI İHALE KOMSİYON                       BAŞKANLIĞI BİNASI BAKIM VE ONARIMI

1)        Bu taahhütnamenin imza tarihi itibariyle, 4734 sayılı Kanunun 11’inci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendinde belirtilen “Terör örgütlerine iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu, Milli İstihbarat Teşkilatı veya Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bildirilen gerçek ve tüzel kişiler“ listesi içerisinde bulunmadığımızı ve terör örgütlerine iltisakımızın yahut irtibatımızın olmadığını beyan ediyoruz. Bu durumda değişiklik olması halinde, idareye derhal bildirmeyi kabul ve taahhüt ediyoruz.

2)        Tarafımızın 4734 sayılı Kanunun 11’inci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendinde belirtilen “Terör örgütlerine iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu, Milli İstihbarat Teşkilatı veya Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçek ve tüzel kişiler“ listesine alınması veya terör örgütlerine iltisakımızın yahut irtibatımızın olduğunun idare tarafından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı vb. kurumlara yapılacak araştırmalar sonucu tespit edilmesi halinde sözleşmemizin feshedileceğini, sözleşmemizin feshedilmesi nedeniyle herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağımızı gayrikabili rücü kabul beyan ve taahhüt ediyoruz.

NOT : Noterden Onaylı Olacaktır.

 

1923-İDA-BAR-450 ALBÜM NUMARALI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI BİNASI BAKIM VE ONARIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

 1. KONU

 1.1.   Bu teknik şartname Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı 1923-İDA-BAR-450 ALBÜM NUMARALI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI BİNASI BAKIM VE ONARIMI işi yapım özelliklerini, muayene metotlarını ve diğer hususlarını kapsar.

2. GENEL HUSUSLAR

2.1. Ayıplı ve yapı denetim görevlilerinin uygun görmediği malzemeler yenileriyle değiştirilecektir. 

2.2. Kullanılacak malzemeler daha önce kullanılmamış orijinal, hasarsız, birinci sınıf malzemeler arasından idarenin onayına sunulduktan sonra seçilecektir.

2.3. İnşaat sahasına getirilen bütün malzemeler olumsuz hava şartlarından korunacaktır.

2.4. Tüm yıkım, söküm ve taşıma işleri fiziki çevreye zarar vermeyecek şekilde yapılacaktır. İnşaat alanında sökülen her türlü malzeme kullanıcı birliğe tutanak karşılığı teslim edilecektir. Kullanılmayacak durumda olan hurdalar belediyenin belirlemiş olduğu döküm alanına yüklenici firma tarafından taşınacaktır.

2.5. Onarım veya yenileme işleri bünyesinde yapılması gerekecek tüm nakliye yatay ve düşey taşımalar, yükleme ve boşaltmalar, montaj, de montaj, işçilik, idare tarafından istenilen yere istif ve tasnif işleri yüklenici firma tarafından karşılanacaktır. Yapım sırasında oluşacak deformasyonlar ve hasarlar yüklenici firma tarafından giderilecektir.

2.6. İmalatı gerçekleştirilecek her türlü yapım işinin fen, sanat ve teknik koşullara uygunluğu ve seçilecek malzemelerin uygunlukları ile kaliteleri yüklenici firma sorumluluğunda olacak. ihale kapsamında yapımı ve/veya onarımı istenilen her türlü malzeme, kullanıcı ile koordine edilerek uygulamaya sokulacak, koşullara uygun yapım şartları sağlanıp sağlanmadığı idare ve idarenin görevlendireceği yapı denetim görevlisi/görevlileri aracılığıyla tespit edilecek, söz konusu şartlara haiz olamayan imalat yeniden yaptırılacaktır.

2.7. Kullanılacak bütün yerli ve ithal malzemenin menşei idareye önceden bildirilecek ve idarenin onayı alınacaktır.

2.8. İnşaat sırasında yapılması gerekecek tüm nakliye, yatay ve düşey taşımalar yükleme ve boşaltmalar, montaj, demontaj, işçilik, idare tarafından istenilen yere istif ve tasnif işleri yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.

2.9. Yüklenici firma çalışma alanında gerekli emniyet tedbirlerini alacak, iş güvenliği için uygun uyarı levhalarını asacak, ayrıca çalıştığı alanda çalıştırdığı personel için işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğüne uygun olarak düzenleyecektir.

2.10. Yüklenici firma inşaatın yeri ve teknik şartname arasında olabilecek aykırı bir durumu ihale öncesi idareye bildirecektir. Aksi halde ihalesi sonrası söz konusu durumdan kaynaklanan sorumluluk yüklenici firmaya aittir.

2.11. . Onaylı uygulama projelerinde ve teknik şartnamelerde gösterilen imalat tariflerine ve sağlanması gereken standartlara uygun olarak imalatlar yapılacaktır. Projede ve şartnamede belirtilmeyen teknik hususlar eksiklikler ve yapılması teknik zorunluluk gerektiren işler idarenin ön göreceği ve işin tekniğine uygun şekilde yapılacaktır. Proje, teknik şartname ve mahal listesinde çelişen teknik hususların ortaya çıkması durumunda nihai karar idare tarafından verilecektir.

2.12. Yüklenici askeri bölge içi trafik kurallarına uyacak ve trafik yoğunluğunu olabildiğince az yükleyecek şekilde organize edecektir. Tüm güvenlik protokolleri kullanıcı birlikle koordine edilecek, düzenlenecek tutanaklardan birer suret idareye teslim edilecektir.

2.13. Yüklenici firma tarafından hakediş bünyesinde adı geçen işçi temsilcinin tüm işçiler tarafından seçildiğine dair “İŞÇİ TEMSİLCİSİ TUTANAĞI” ile “İŞÇİ TEMSİLCİSİ TAAHHÜTNAMESİ” idareye teslim edilecektir.

2.14. Söz konusu işin uygulama projesi EK’te sunulmuştur.

2.15. Garanti sırasında her türlü dizayn, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi tarafından değiştirilecektir.

2.16. Malzemeler için önce Türk Standartları, daha sonra idarece kabul edilecek milletlerarası standart ve belgeler esas alınacaktır.

2.17. Bütün imalatlar ve şantiye sahası işletmeye devredilmeden önce tamamen temizlenmiş olacak ve her türlü düzenlemeleri yapılmış, proje ve şartnamelerde belirtilmiş olan fonksiyonlarını tam olarak yerine getirir (çalışır) vaziyette teslim edecektir

2.18. Yüklenici imalat sırasında zarar verdiği yerleri aslına uygun olarak düzeltecektir.

2.19. Yüklenici, kesin kabule kadar imalatını yaptığı inşaatın bakımını ve onarımını yapmakla mükelleftir.

2.20. Yapılacak bütün imalat ve montaj işlemleri idarece tasdikli projelere uygun olarak gerçekleştirilecektir. İş sırasında karşılaşılacak beklenmedik mimari, statik, elektrik, makine, peyzaj vb. proje ve detay problemleri yüklenici firma tarafından çözülerek, çizilecek her türlü proje idare tarafından onaylandıktan sonra uygulanacaktır.

2.21. Yüklenici işe başlamadan önce yerinde yapılan ölçümlerde röleve projeye göre ortaya çıkabilecek farklılıklar için yüklenici firma herhangi bir hak talep etmeyecektir.

2.22. Söz konusu iş, sözleşme öncesi yüklenici tarafından mutlaka yerinde görülecek, dolayısıyla keşifte ve metrajda idarece atlanmış, hatalı yazılmış hususlar yüklenici tarafından düzeltilecek ve ileride idareye karşı öne sürülemeyecektir.    

2.23. Yüklenici işe başladığının ilk günü iş programını yapı denetim görevlisine onaylatmak zorundadır. Yapı denetim görevlisinin gerekli gördüğü revizyonları iş programına hemen işleyecek ve uygun görülen iş programına göre işe başlayacak ve devam edecektir. Yüklenici, yapılacak ve/veya yapılan her imalat için yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayını alacaktır.

2.24. Yüklenici, ekiplerindeki personel sayısını yapı denetim görevlisinin uygun bulduğu tarihlerde uygun göreceği sayıya çıkarılacaktır.

2.25. Yüklenici firma kesinlikle sigortasız ve 18 yaşından küçük personel çalıştırmayacaktır, tespit edilmesi durumunda işin feshedileceği bilinmelidir.

2.26. İmalat yapılacak saha içerisinde çevreye verilecek deformasyon, hasar, yıkım, çökme, çatlama vb. gibi durumlarda yüklenici zarar vermiş olduğu yerleri yapmakla yükümlüdür.

3. İSTEK VE ÖZELLİKLER

İnşaat İmalat ve Malzeme Özellikleri:

3.1.  Eternit çatı örtüsü, moloz sökülmesi nakliyesinin yapılması

Eternitlerin bağlantı yerlerinden ve ahşap tavan kaplama tahtalarının itina ile sökülmesi, idarenin istediği yere istiflenmesi. İnşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü malzeme ve zayiat, işçilik, araç ve gereç giderleri, yüklenici genel giderleri ve kari dahil.

ÖLÇÜ: m2

3.2. Mevcut ahşap, çelik, betonarme kiriş veya aşıklı çatı üzerine (4 cm)  polistren dolgulu (üst 0.70 mm trapezoinal, alt 0.50 mm düz) alüminyum levhalar (EN AW 3003, Al-Mn1 Cu) ile ısı yalıtımlı çatı örtüsü yapılması

Mevcut ahşap, çelik, betonarme kiriş veya âşıklı çatı üzerine, üst 0.7 mm trapezoidal, alt 0,50 mm düz,  40 mm polistren dolgulu sandviç alüminyum panellerin (EN AW 3003 Al-Mn Cu) birbiri üzerine şartnamesine ve projesine uygun olarak bindirilmesi, âşıklara tespiti, pop perçin ile perçinlenmesi, aksesuarların(mahya saçak altı, duvar dibi kenar kaplama vb.) yerine konulması, enine ve boyuna binilerler trifon, rondela altı ve pop perçin deliklerinin silikonlaması, İnşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü malzeme ve zayiat, işçilik, araç ve gereç giderleri, yüklenici genel giderleri ve kari dahil, poliüretan dolgulu boyalı sıcak daldırma galvaniz sac panel levlahalar ile ısı yalıtımlı çatı örtüsü yapılmasının 1m² fiyatı:

ÖLÇÜ: Meyilli satıh üzerinden hesaplanır.

3.3. Alçı duvar levhaları ile tek iskeletli taş yünü levha dolgulu bölme duvar yapılması (Tek profil-60 cm aks aralığı) (12,5 mm tek kat alçı duvar levhası ile)

İdarece onaylanmış proje ve detaylara göre; 75 mm’lik Duvar U-profillerinin (DU75) vida ve plastik dübel kullanılarak 60 cm aralıklarla taban ve tavana sabitlenmesi, DU75 ve yan duvarlara tutturulacak 75 mm lik Duvar C-profillerin (DC75) altına 75 mm’lik ses yalıtım bandının yapıştırılması; DC75 profillerin kesilmesi, DC75 profillerinin 60 cm aralıklarla DU75 profillerinin arasına geçirilmesi, 5 cm kalınlıkta 52 kg/m³ yoğunluğundaki taş yünü levhaların yerleştirilmesi ve 12,5 mm’lik alçı duvar levhasının DU75 ve DC75 profillerine 25 mmlik borazan vidalarla sabitlenmesi, gerektiği durumlarda alçı duvar levhasının kesilerek ebatlanması, derz dolgu alçısı ile 3 mm den fazla boşluklara ön dolgu yapılması, vida başlarının derz dolgu alçısıyla kapatılması, derz bandının alçı duvar levhasının ek yerlerine yapıştırılması, bant üzerine derz dolgu alçısı uygulanması suretiyle bölme duvarın oluşturulması her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, işyerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma ile müteahhit genel giderleri ve karı dahil, 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: Projesindeki boyutlar üzerinden m²  olarak hesaplanır.

NOT: 0,50 m² den küçük boşluklar düşülmez.

3.4.  Yeni sıvalı yüzeylere macun ve  astar uygulanarak iki kat su bazlı (mat)  boya yapılması

Boyanacak yüzeylere; zımpara, taşlama ve temizlik yapıldıktan sonra, 0,075 kg su bazlı astar uygulanır ve 0,350 kg macun işleminden sonra yüzey zımparalanır, bunun üzerine 0,075 kg su bazlı astar üzerine istenilen renkte 0.100 kg 1.Kat, 0,100 kg 2. Kat su bazlı mat boya yapılması için her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, yüklenici ve karı giderleri dâhil, 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: Projesi üzerinden boya yapılan yüzeyler ölçülür. Tüm boşluklar düşülür.

NOT: 3 m den yüksek duvar ve tavanlarda ayrıca iş iskelesi verilir. Sıva için iş iskelesi varsa, ayrıca boyaya verilmez.

3.5.  Saten alçılı ve alçı panel yüzeylere astar uygulanarak iki kat su bazlı mat boya yapılması

Boyanacak yüzeylere; temizlik yapıldıktan sonra, 0,150 kg su bazlı astar uygulanır, bunun üzerine istenilen renkte 0.100 kg 1.Kat, 0,100 kg 2. Kat su bazlı mat boya yapılması için her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, yüklenici ve karı giderleri dâhil, 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: Projesi üzerinden boya yapılan yüzeyler ölçülür. Tüm boşluklar düşülür.

NOT: 3 m den yüksek duvar ve tavanlarda ayrıca iş iskelesi verilir. Sıva için iş iskelesi varsa, ayrıca boyaya verilmez.

3.6.  Eski boyalı yüzeylere astar uygulanarak iki kat su bazlı mat boya yapılması(iç cephe)

Eski boyalı yüzeylerin tel fırça, zımpara veya mekanik yolla temizlenmesi, gerekli alçı tamiratının yapılması, zımparalanması, 0,150 kg su bazlı astar sürülmesi, istenilen renkte 0,100 kg 1.kat, 0,100 kg 2.kat su bazlı ipekmat boya yapılması için her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, yüklenici genel giderleri ve karı dâhil, 1 m² fiyatı

ÖLÇÜ: Projesi üzerinden boya yapılan yüzeyler ölçülür. Tüm boşluklar düşülür.

NOT: 3 m den yüksek duvar ve tavanlarda ayrıca iş iskelesi verilir. Sıva için iş iskelesi varsa, ayrıca boyaya verilmez.

3.7.   Ahşaptan masif tablalı iç kapı kasa ve pervazı yapılması yerine konulması

Projesine göre iç kapılara 1.kalite beyaz çamdan (köknar), temizi en az 45 mm kalınlıkta masif kasa ve temizi en az 22 mm kalınlıkta her iki taraflı pervazın yapılması, duvara konacak üçer adet takozlara tespit edilmesi, gerektiğinde pervaz ya da kasa kenarına, çıta konulması, bu işler için gerekli her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, işyerindeki yatay ve düşey taşıma, boşaltma yüklenici genel giderleri ve karı dâhil,(boya ve cila hariç) 1 m² fiyatı;

ÖLÇÜ: Projesine göre yapılan kasa ve pervaz alanı hesaplanır.

NOT: Çıta ölçüye dâhil edilmez.

3.8.  Ahşaptan masif tablalı iç kapı kanadı yapılması ve yerine konulması

Projesine göre iç kapılara; 1. Sınıf çam kerestesinden seren, başlık ve kayıtları, temizi en az 45 mm kalınlıkta, tablaları, temizi 30*80 mm kalınlıkta gösterilen sayıda kinişli parçaların birleştirilerek, masif tablalı iç kapı kanadı yapılması, yerine konulması, madeni aksamının takılması, çivi, vida ve benzeri her türlü malzeme ve zayiatı, araç, gereç, işçilik, işyerinde yükleme, boşaltma, yüklenici genel giderleri ve karı dahil, (boya, madeni aksam bedeli hariç) 1 m² fiyatı;

ÖLÇÜ: 1) Kapı kanadının dıştan dışa eni ve boyu çarpılarak alan hesaplanır. Bu ölçüye kapı kasaları dâhil edilmez.

2) Boşluktaki kapı kanatlarının çoğaltılması halinde açılır ya da sabit kanatları hepsi kapsar şekilde ölçüye dâhil edilir.(Sabit kanatlar telaro kasa şeklinde biterse, kasalar kanat ölçüsüne sokulur, ayrıca kasa bedeli ödenmez.)

NOT: 1) Genel olarak kapı doğramalarında kullanılacak madeni aksam; idarenin beğenmesi şartı ile her cins kilit ve kilit kolları, aynaları, sürgü, stop lastikli tampon, menteşe ve yaylı menteşeden ibarettir.

2) Madeni aksamın yerlerine takılması işçiliği doğrama fiyatlarına dâhildir.

3.09.  85 mm kalınlığında yatay delikli tuğla(190*85*190 mm) ile duvar yapılması

Projesine göre yatay delikli tuğla ile çimento-kireç karışımı harç kullanılarak duvar yapılması, lüzumunda sulanması, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, he türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, araç ve gereç giderleri, yüklenici genel giderleri ve karı dahil, 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: projesindeki boyutlar üzerinden hesaplanır.0,10 m2 den küçük boşluklar düşülmez.

3.10.  190 mm kalınlığında yatay delikli tuğla(190*190*135 mm) ile duvar yapılması

Projesine göre yatay delikli tuğla ile çimento-kireç karışımı harç kullanılarak duvar yapılması, lüzumunda sulanması, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, he türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, araç ve gereç giderleri, yüklenici genel giderleri ve karı dahil, 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: projesindeki boyutlar üzerinden hesaplanır.0,10 m2 den küçük boşluklar düşülmez.

3.11.  Demir borudan kaynakla korkuluk yapılması, yerine konulması

Projesine göre her çapta boru ile pencere ve bahçe duvarı parmaklıkları ve benzeri işler yapılması, Ferforje pencere demirlerinin bağlantının mutlaka duvara yapılması ve dikey demirlerin en az 4 noktadan birbirine bağlanması, dikey pencere demirlerin kalınlığı en az 12x12mm ferforje kareden olması, pencerelerin açılır kanatlarının olduğu alan denk gelen perfore demirlerin menteşe ile korkuluk kasasına sabitlenip açılır-kapanır şekilde yapılması, parçaların kaynak ile eklenmesi yerine tespiti için her türlü malzeme ve zayiat, atölye giderleri, işyerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, işçilik, yüklenici genel giderleri ve karı dâhil (boya bedeli hariç) 1kg fiyatı:

ÖLÇÜ: İmalat ve varsa tespit malzemesi ile birlikte boyanmadan ve montajdan önce tartılır.

3.12. Demir yüzeylere iki kat antipas, iki kat sentetik boya yapılması

Demir imalat yüzeylerin zımpara ve tel fırça ile temizlenmesi, 0,100 kg 1.kat 0,100 kg 2.kat (her kat farklı renkte) antipas sürülmesi, 0,100kg 1.kat, 1,100 kg 2.kat idarenin belirlediği renkte sentetik boya ile boyanması, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, müteahhit genel giderleri ve karı dahil 1m² fiyatı:

ÖLÇÜ: m²

3.13. Plastik doğrama imalatı yapılması ve yerine konulması (Sert PVC doğrama profillerinden her çeşit kapı, pencere, kaplama ve benzeri imalat)

İdarece onaylanmış proje ve detaylarına göre yapılan sert PVC profillerinden plastik doğramalar ve aksesuarları ve cam çıtaları her türlü hava şartlarına karşı dayanıklı, yüzeyleri pürüzsüz olmalıdır. PVC den mamul ana profil (standartlarına göre et kalınlığı sınıfı ‘A’ olan ve görünür yüzeylerdeki et kalınlığı 2,8 mm, görünmeyen yüzeylerde ise 2,5 mm olmalıdır.) kesitlerinde gerek ısı gerekse ses izolasyonu ve ayrıca su tahliyesini hızlandıracak şekilde tasarlanmış ön odacık sistemi olacaktır. Metal takviye profilleri ile ana profillerin ( kasa, kanat, orta kayıt) gerekli mukavemeti sağlanacaktır. Metal takviye profilleri, sıcak daldırma metodu ile yapılmış galvanizle pasa karşı korunmuş, sacdan U veya kutu profillerdir. Her iki halde de sac kalınlığı kasa ve kanatlarda 1,5 mm den fazla orta kayıtta 2 mm fazla olmayacaktır. ( Ancak çok geniş kayıt ve kanatlarda yapılan hesaplama sonucu atalet momenti yukarıda belirtilen sac kalınlıklarından yüksek çıkarsa çıkan sonuca uyumlu kalınlıkta sac kullanılmalıdır.) Metal takviyeli PVC profiller plastik köşe kaynağı, vida, kanat bağlaması vs. imkânlarla birleştirilerek yardımcı doğrama profilleri, levhalar ve diğer profiller yardımı ile her çeşit pencere doğraması, kapı, camekan ve benzeri imalat yapılır. İmalatçı firmaca önerilen sisteme uygun olarak kanat aralıkları iki sıra EPDM kauçuk contalarla izole edilecektir. Her cins ve kalınlıklardaki camın takılması, cam çıtaları yardımı ile olur. İmalatçı firmaca önerilen sisteme uygun olarak cam tespiti conta, mastik ve diğer usullerle sağlanacaktır. Her pencere kanat çerçevesi ( doğraması ) doğrama kasasına en az iki kapı kanat çerçevesi ise en az 3 menteşe ile tespit edilir. Menteşeler kanadın ayarlı çalışmasını sağlayacak mukavemette ve dizaynında olacaktır. Plastik doğrama kasa ve kanat birleşimleri kırk beş derece kesilerek imalatı yapılan plastik doğramanın kargir aksama kenet ve dübellerle gerektiğinde demir konstrüksiyon ( kör kasa ) paslanmaz vida kullanılarak bu iş için geliştirilmiş makinelerle kaynatılmak sureti ile tespiti yapılacaktır. Su, hava, ses geçirmeyecek şekilde sızdırmazlığı sağlanması, kanat aralıklarında izolasyonu sağlayacak contaların sisteme uygun olarak yerlerine tespiti için her türlü malzeme ve zayiatı, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve karı dahil, yerine monte edilmiş plastik doğramanın 1 kg fiyatı :

ÖLÇÜ: Yalnız sert PVC plastik doğrama malzemesi, EPDM kauçuk conta, silikon esaslı macun, tespit vidaları, birleşim parçaları, profil içinde bulunan takviyeler birlikte tartılır.

NOT: Madeni aksamın yerine takılması bedeli doğrama fiyatlarına dâhildir.

3.14.  (30 x 30 cm ) veya (33 x 33 cm) anma ebatlarında, her türlü desen ve yüzey özelliğinde, 1. kalite, beyaz, sırlı porselen karo ile 3 mm derz aralıklı döşeme kaplaması yapılması (karo yapıştırıcısı ile)

Onaylanmış detay projesine uygun düzgün yüzeyin, yapışmayı engelleyici kir, toz, çapak ve benzeri kalıntılardan arındırılması ve nemlendirilmesi, yüzey üzerine çimento esaslı, yüksek performanslı, kayma özelliği azaltılmış, açık bekletme süresi uzatılmış karo yapıştırıcının sürülmesi ve özel tarak ile yivlendirilmesi, (33 x 33 cm) anma ebatlarında her türlü desen ve yüzey özelliğine sahip, 1. Kalite, beyaz, sırlı porselen karonun, mastar ve tesviyesine uygun olarak, 3 mm derz aralıkları bırakılarak döşenmesi, derzlerin istenilen çimento esaslı, yüksek performanslı, yüksek aşınma dayanımlı, su emilimi azaltılmış derz dolgu malzemesi ile doldurulması, kaplama yapılan yüzeyin temizlenmesi, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik araç ve giderleri, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve karı dahi 1 m² fiyatı

ÖLÇÜ: Kaplama yapılan yüzey ve varsa süpürgelik projesi üzerindeki ölçülere göre hesaplanır.

3.15.  (25 x 33 cm ) veya (25 x 40cm ) anma ebatlarında, her türlü desen ve yüzey özelliğinde, 1. kalite, beyaz seramik duvar karoları ile 3 mm derz aralıklı duvar kaplaması yapılması (karo yapıştırıcısı ile)

Onaylanmış detay projesine uygun düzgün yüzeyin, yapışmayı engelleyici kir, toz, çapak ve benzeri kalıntılardan arındırılması ve nemlendirilmesi, yüzey üzerine çimento esaslı, standart performanslı, kayma özelliği azaltılmış karo yapıştırıcının sürülmesi ve özel tarak ile yivlendirilmesi, (25 x 33 cm) veya anma ebatlarında her türlü desen ve yüzey özelliğine sahip, 1. Kalite, beyaz, seramik duvar karosunun, mastarına olarak, 3 mm derz aralıkları bırakılarak döşenmesi, derzlerin istenilen çimento esaslı, standart performanslı derz dolgu malzemesi ile doldurulması, kaplama yapılan yüzeyin temizlenmesi, her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik araç ve giderleri, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, yüklenici genel giderleri ve karı dahi 1 m² fiyatı

ÖLÇÜ: Meyilli satıh üzerinden hesaplanır.

3.16.  350 kg çimento dozlu harçla tek kat kaba sıva yapılması

1 m3 mil kumuna 350 kg çimento katılmasıyla hazırlanan harçla önce bir tabaka serpme atılması ve üzerine aynı harçla bir defada beton ve betonarme yüzeyler üzerine ortalama 1,2 cm kalınlığında sıva yapılması, duvar yüzeyinin temizlenmesi, gerekli zamanlarda sulanması, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, çalışma sehpaları, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve karı dahil, 1 m2 fiyatı:

ÖLÇÜ: Sıvanan bütün yüzeyler projesi üzerinden hesaplanır.

3.17. 4 mm lik kontraplak levhalarla eğimli tavan kaplaması yapılması          

Mevcutta bulunan latalara gerektiği taktirde ilaveler yapılarak sağlamlaştırılması, kırık çatlak ve kullanılamayacak düzeyde olup taşıyıcılığını yitirmiş lataların yenileniyle değiştirilmesi, 4 mm kalınlığındaki kontraplakların latalara monte edilmesi, alt yüzeyden bakıldığında çatının taşıyıcı sistemi görülmeyecek şekilde kapatılması, kaplama yapılan yüzeyin temizlenmesi, her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik araç ve giderleri, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, yüklenici genel giderleri ve karı dahi 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: Kaplama yapılan yüzeyin projesi üzerinden hesaplanır.

3.18. Ahşap yüzeylere bir kat sentetik boya yapılması

Boyanacak yüzeylerdeki varsa budakların yakılması, bozuk boyaların kazılması, zımpara v fırça ile temizlenmesi, tozlardan arındırılması, 0.175 kg sentetik esaslı ahşap koruyucu astar uygulanması, 0.230 kg sentetik boya macunu uygukanması, kuruduktan sonra tekrar ince zımpara ile pürüzlerin alınması 0.120 kg sentetik astar boya 1 kat uygulanması ve yüzey kurumasını tamamladıktan sonra, 0.110 kg 1 kat sentetik boya istenilen renkte uygukanması için her türü malzeme v zayiatı, işçilik yüklenici genel giderleri ve karı dahil, 1 m2 fiyatı:

ÖLÇÜ:a) Boyanan yüzeyler ölçülür.

b)Kapı ve bölmelerde;

1) Telaro kasalı planlarda, sıvadan sıvaya iki yüzü ölçülür.

2)Kasalı (pevazsız) olanlarda, kasadan kasaya düşey düzlemdeki iki yüzün ölçüsüne kasa alanları dahil edilir.

3) Kasa ve pervazlı olanlarda pervaza iki yüzün ölçüsüne kasa dâhil edilir.

4) Bütün ölçülerde girinti, çıkıntı ve cam boşlukları ölçüye katılmaz. Pervaz kenarlarında çıta varsa, ölçü buradan alınır.

c) Camekân ve pencerelerden;

1)Camekân ve pervazlı pencerelerden; pervaz dışından pervaz dışına, pervazsız pencerelerde sıva yüzüne olmak üzere düşey düzlemdeki alanı ölçülür. Yalnız bir satıh hesaba alınır, iki satıh boyanır. Cam boşluğu çıkarılmaz, denizlik, kasa ve kenarları mevcut ise ayrıca ölçülerek alana ilave edilir.

2) Çift pencerelerde aynen ölçülür, iki pencere arasındaki ahşap kasa ayrı ölçülür ve alana ilave edilir. Her iki pencerenin iki yüzü boyanır, birer yüzü hesap edilir. Cam boşluğu çıkarılmaz.

3.19. Tip ahşap mutfak tezgâh altı dolabı yapılması ve yerine monte edilmesi (1,68x0,85) =1,43m²

5781 nolu tip ahşap mutfak tezgah altı dolabı, proje ve detaylarına uygun olarak 0,65 mm lamine levha kaplanmış 19 mm yonga levha ile yongalama levhadan ahşap mutfak tezgah altı dolabı yapılması, iş yerine kadar nakledilmesi, yerine montajı, madeni aksam yerlerinin hazırlanarak, madeni aksamlarının takılması, her türlü malzeme, işçilik, yükleme ve boşaltma, yatay ve düşey taşıma ile müteahhit genel giderleri ve karı dahil, (madeni aksam bedelleri hariç) 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: Dolabın ön cephesi projesi üzerinden hesaplanır.

3.20. Tip ahşap mutfak tezgah üstü dolabı yapılması ve yerine monte edilmesi (3,04x0,80) =2,46m²       

5781 nolu tip ahşap mutfak tezgah üstü dolabı, proje ve detaylarına uygun olarak 0,65 mm lamine levha kaplanmış 19 mm yonga levha ile yongalama levhadan ahşap mutfak tezgah üstü dolabı yapılması, iş yerine kadar nakledilmesi, yerine montajı, madeni aksam yerlerinin hazırlanarak, madeni aksamlarının takılması, her türlü malzeme, işçilik, yükleme ve boşaltma, yatay ve düşey taşıma ile müteahhit genel giderleri ve karı dahil, (madeni aksam bedelleri hariç) 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: Dolabın ön cephesi projesi üzerinden hesaplanır.

3.21.  3 cm Renkli Mermer Plaklarla Tezgah Üstü Kaplaması Yapılması

Mutfak vb. Mahallerdeki tezgah üzerlerinin 3 cm kalınlığında renkli mermer plaklardan maksimum iki parça kullanılarak kaplanması, duvarla birleşim yerlerine aynı mermerden süpürgelik konulması, eviye boşluğu açılması, damlalık yapılması, mermer plak kenarlarının pahlanması için, işçilik her türlü malzeme ve zayiatı, alet ve edevat giderleri, iş yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşımalar, boşaltma, müteahhit karı ve genel giderler dahil, 1 m2 fiyatı:

ÖLÇÜ: Mermer kaplama yapılan tezgâh üzeri alanı hesaplanır. Süpürgelikler hesaba katılmaz.

3.22.  Beton santralinde üretilen veya satın alınan ve beton pompasıyla basılan, C16/20 basınç dayanım sınıfında beton dökülmesi(beton nakli dahil)

Beton üretimine uygun komple beton tesisinde(asgari 60m3/sa. kapasiteli, dört gözlü agrega bunkerli kompresörlü ve kumanda kabini ile birlikte bilgisayar kontrollü, min. 50 ton kapasiteli çimento silosu bulunan konveyör bant sistemli, geri kazanım ünitesi, agrega ve beton deneylerini yapabilecek kapasitede laboratuvar, jeneratör, yeteri kadar transmikser ve mobil beton pompası ile en az  bir adet yükleyici, katkı tankı ve ekipmana sahip periyodik kalibrasyonu yapılmış beton üretim tesisi) standardına ve projesine uygun, yıkanmış elenmiş, granülometrik kum-çakıl ve/veya kırma taş, çimento, su ve gerektiğinde katkı malzemesi ile C16/20 sınıfında üretilen veya bu niteliklere sahip beton tesisinden satın alınan hazır beton harcının; beton kalite kontrollerinin yapılması, transmikserlere yüklenmesi, işyerine kadar nakli, döküm yerine beton pompası ile basılması, yerleştirilmesi, vibratör ile sıkıştırılması, sulanması, soğuktan, sıcaktan ve diğer dış tesirlerden korunması ve bakımının yapılması, gerekli ve yeter sayıda deney için numune alınması ve gerekli deneylerin yapılması, için gerekli her türlü işçilik, malzeme ve zayiatı, makine araç, gereç ve laboratuvar giderleri, işyerindeki her türlü yatay ve düşey taşımalar, yükleme ve boşaltmalar, beton bünyesine giren granülometrik kum çakıl veya kırma taşın ve çimentonun temin edildiği, üretildiği veya satın alındığı yerden taşıtlara yüklenmesi, beton tesisine nakli, taşıtlardan boşaltılması, istifi, beton tesisine konulması, beton bünyesinde ve sulama için kullanılan suyun temini ve amortisman giderleri ile her türlü diğer giderler ve müteahhit genel giderleri karı dahil, yerinde dökülmüş ve basınç dayanımı C16/20 betonun;1m³ fiyatı:    

ÖLÇÜ: Projedeki boyutlar üzerinden hesaplanır.

3.23. El veya kompresörle patlayıcı madde kullanılmadan yumuşak kaya kazılması (tabakalaşmış kalker, marnlı kalker, marn, şist, gre, gevşek konlomera, alçı taşı, volkanik tüfler (bazalt tüfleri hariç) 0,400 m³ den büyük aynı cins blok taşlar ve benzeri zeminler)

Kazının yapılması, taşıtlara yükleme ve boşaltılması veya 4 metreye kadar atılması, depo, imla veya sedde yerinde serilmesi imalat veya inşaat yapıldıktan sonra kazı yerinde kalan boşlukların doldurulması, bunların düzeltilmesi için her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik, araç ve gereç giderleri müteahhit gene giderleri ve karı dahil, (taşımalar hariç) 1 m³ fiyatı:

ÖLÇÜ: Kazının hacmi kazı projesi üzerinden hesaplanır.

NOT:1) Makine ile kazı yapılmasının mümkün olmadığı (makinenin giremediği, girmesine müsaade edilmeyen veya ulaşımın sağlanamadığı iş mahallerinde) veya makineli kazı yapılması halinde telafisi mümkün olmayan zararların oluşmaması için (koruma ve SİT alanları vb.) yapı denetim elemanı tarafından, yerinde yapılacak tespit ve teknik gerekçeleri belirtmek ve idarenin onayının alınmasından sonra el ile kazı birim fiyatı uygulanır.

2) Kazı betonarme pabuç hacimleri kadar yapılacaktır. Yapı denetim elamanının gerekli görmesi halinde kazı yapılan alanlar, toprağın kaymasını engellemek amacıyla iksa (çukur yanlarının desteklenmesi) yapılacaktır.

3.24.   Patlayıcı madde kullanmadan demirli ve demirsiz betonun yıkılması

Patlayıcı madde kullanılmadan demirli ve demirsiz beton inşaatın belirlenen yıkım yöntemine göre yıkılması ve sökülmesi, yıkım ve sökümden çıkan malzemlerin; vasıtalara yüklenmesi, nihai ortalama 100 m mesafeye kadar taşınması, boşaltılması, tabakalar haline serilerek düzeltilmesi veya idarece gösterilecek yerde depo edilmesi ile aşğıda “Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar” başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için gerekli olan her türlü işçilik, malzeme, makine, alet ve araç giderleri ile yüklenici karı ve genel masraflar.

NOT: Yıkım ve söküm işine; idarenin göstereceği yerlerde ve boyutlarda pis ve temiz su boruları için duvar ve döşemede delik açılması dahildir.

Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar

Dolgu veya depoya gidecek malzemenin nihai ortalama 100 m’den fazla mesafeye taşınması, demirli beton inşaatın yıkılmasından çıkan demirlerin ayrılması, yıkımdan çıkan işe yarar taş tuğlaların ayrılması, malzemenin dolgularda kullanılması sırasında yapılan sulama ve sıkıştırma işleri.

ÖLÇÜ: Demirli ve demirsiz beton inşaatın yıkımından önce yerinde boşluksuz ölçülen metreküp cinsinden hacmidir.

3.25.    Güvenlik hatlı normal aydınlatma sortisi

Peşel, bergman veya PVC boru içerisinde linye hatları en az 2,5 mm2 sorti hatları en az 1,5 mm2 faz ve nötr iletkenleri TS 6429a göre renklendirilmiş plastik izoleli cinsinden olmak üzere buat, klemens, anahtar, sigorta, armatür, tespit takozu, her nevi malzeme temini, işyerine nakli ve işçilik dahil komple sıva üstü veya sıva altı aydınlatma sortisi yapılması (armatür hariç). Duvar kalınlıkları normalden fazla olduğu hallerde fiyat farkı ödenmez.

Binada mevcut bulunan aydınlatma tesisatının idare tarafından istenilen bölgelerde demontajı yapılarak; idarenin gerekli gördüğü yerlere hattın taşınarak yeni yerine montajı yapılması veya demontajı olan ekipmanların istenilen yere istif ve tasnif işleri.

ÖLÇÜ: Adet

3.26.    Güvenlik hatlı paralel aydınlatma sortisi 

Peşel, bergman veya PVC boru içerisinde linye hatları en az 2,5 mm2 sorti hatları en az 1,5 mm2 faz ve nötr iletkenleri TS 6429a göre renklendirilmiş plastik izoleli cinsinden olmak üzere buat, klemens, anahtar, sigorta, armatür, tespit takozu, her nevi malzeme temini, işyerine nakli ve işçilik dahil komple sıva üstü veya sıva altı aydınlatma sortisi yapılması (armatür hariç). Duvar kalınlıkları normalden fazla olduğu hallerde fiyat farkı ödenmez.

Binada mevcut bulunan aydınlatma tesisatının idare tarafından istenilen bölgelerde demontajı yapılarak; idarenin gerekli gördüğü yerlere hattın taşınarak yeni yerine montajı yapılması veya demontajı olan ekipmanların istenilen yere istif ve tasnif işleri.

ÖLÇÜ: Adet

3.27.    Güvenlik hatlı priz sortisi  

Peşel, bergman veya PVC boru içerisinde linye ve sorti hatları en az 2,5 mm2 kesitte faz, nötr ve güvenlik hatlı prizde faz, nötr ve güvenlik iletkenleri TS EN 60445'a göre renklendirilmiş plastik izoleli cinsinden olmak üzere buat, klamens, priz, sigorta her nevi malzeme temini, işyerine nakil ve işçilik dahil, komple sıva üstü veya sıva altı priz sortisi yapılması.

Binada mevcut bulunan priz tesisatının idare tarafından istenilen bölgelerde demontajı yapılarak; idarenin gerekli gördüğü yerlere hattın taşınarak yeni yerine montajı yapılması veya demontajı olan ekipmanların istenilen yere istif ve tasnif işleri.

ÖLÇÜ: Adet

3.28.    Linye hattı peşel, bergman veya PVC boru içerisinde plastik izoleli iletkenler, sorti hatları kurşunsuz, antigron, (NVV), (NYM) nevinden malzeme ile güvenlik hatlı etanj normal sorti

Linye ve sorti hatlarının tesis şekli verilmiş olan tamamen etanj malzeme (buat, klamens, anahtar v.b.) ile linye hatları en az 2,5 mm2 sorti hatları en az 1,5 mm2 olmak üzere her nevi malzeme temini işyerine nakli ve işçilik dahil, komple sıva üstü veya sıva altı etanj aydınlatma sorti yapılması.

ÖLÇÜ: Adet

3.29.    Linye hattı peşel, bergman veya PVC boru içerisinde plastik izoleli iletkenler, sorti hatları kurşunsuz, antigron, (NVV), (NYM) nevinden malzeme ile güvenlik hatlı etanj paralel sorti      

Linye ve sorti hatlarının tesis şekli verilmiş olan tamamen etanj malzeme (buat, klamens, anahtar v.b.) ile linye hatları en az 2,5 mm2 sorti hatları en az 1,5 mm2 olmak üzere her nevi malzeme temini işyerine nakli ve işçilik dahil, komple sıva üstü veya sıva altı etanj aydınlatma sorti yapılması.

ÖLÇÜ: Adet

3.30.    Linye hattı peşel, bergman veya PVC boru içerisinde plastik izoleli (NYA) iletken, sorti hatları kurşunsuz antigron (NVV), (NYM) cinsinden malzeme ile güvenlik hatlı etanş priz sortisi           

Linye ve sorti hatlarının tesis şekli verilmiş olan tamamen etanj malzeme (buat, klamens, priz vb.) ile prizlerin dış kapaklı ve güvenlik hatlı olarak tesis edilmesi, linye ve sorti hatları en az 2,5 mm2 kesitte etanj, priz sortisi yapılması, her nevi malzeme temini, işyerine nakli ve işçilik dahil, komple sıva üstü veya sıva altı etanj priz sorti yapılması. Not: İletkenler TS 6429a göre renklendirilecektir.

ÖLÇÜ: Adet

3.31.    Flüoresan armatür S1 - 2 x 20 W (18W) lık Armatür                  

Bütün flöresan armatürler mutlaka gerekli kapasitede ampul başına bir adet paralel bağlı kondansatörü olacak ve kondansatörler kontrollükçe 20 – 40 W'lık bir seri lamba ile sağlamlığı tespit edildikten sonra monte edilecektir. (Kondansatörsüz armatürlere armatür bedeli ödenmeyecek ve kabule mani teşkil edecektir. Kompanzasyon tesisi yapılması halinde ayrıca kondansatör bedeli ödenmeyecektir.) Tip S 1 petekli flöresan armatür; (TS EN 60598-1 ve TS 8698 EN 60598-2-1 standartlarına uygun) En az 1,50 mm. kalınlığında demir sacdan özel profilli 16 - 20 cm. derinlik ampul cins ve adedine göre genişlik ve uzunlukta kasası, aynı sacdan veya plastik 2 cm. genişlikte 3 cm. aralıklı dikdörtgen veya eşkenar dörtgen açılabilen peteği kaidesi ve reflektörü ile 3 kısımdan ibaret dışı istenilen renkte özel fırın boyalı armatür, galvanizli tespit vidası, flöresan ampulü, TSE belgeli balastları ve starteri, yanmayan malzemeden kilitli tip duyu, TSE belgeli bağlantı kabloları, her nevi malzeme ve işçilik dahil komple armatür yapılması, işyerine nakli ve yerine montajı.

ÖLÇÜ: Adet

3.32.    Flöresan Armatür S1 - 4 x 20 W (18W).lık Armatür (Kare)       

Bütün flöresan armatürler mutlaka gerekli kapasitede ampul başına bir adet paralel bağlı kondansatörü olacak ve kondansatörler kontrollükçe 20 – 40 W'lık bir seri lamba ile sağlamlığı tespit edildikten sonra monte edilecektir. (Kondansatörsüz armatürlere armatür bedeli ödenmeyecek ve kabule mani teşkil edecektir. Kompanzasyon tesisi yapılması halinde ayrıca kondansatör bedeli ödenmeyecektir.) Tip S 1 petekli flöresan armatür; (TS EN 60598-1 ve TS 8698 EN 60598-2-1 standartlarına uygun) En az 1,50 mm. kalınlığında demir sacdan özel profilli 16 - 20 cm. derinlik ampul cins ve adedine göre genişlik ve uzunlukta kasası, aynı sacdan veya plastik 2 cm. genişlikte 3 cm. aralıklı dikdörtgen veya eşkenar dörtgen açılabilen peteği kaidesi ve reflektörü ile 3 kısımdan ibaret dışı istenilen renkte özel fırın boyalı armatür, galvanizli tespit vidası, flöresan ampulü, TSE belgeli balastları ve starteri, yanmayan malzemeden kilitli tip duyu, TSE belgeli bağlantı kabloları, her nevi malzeme ve işçilik dahil komple armatür yapılması, işyerine nakli ve yerine montajı.

ÖLÇÜ: Adet

3.33.    Polipropilen temiz su boruları (TS EN ISO 15874-1,2,3,5,7) PN 20 Polipropilen borular Dış çap/Et kalınlığı: 25/4,2 (bütün bağlantı malzemeleri ve askı aparatları dahil) ölçü: metre

DIN 8077-8078 e uygun, polipropilen (ppr-c), tip; 3 ten mamül ve Sağlık Bakanlığından içme suyu borusu olarak kullanılmasında sakınca bulunmadığı belgelendirilmiş, boruların iş yerinde temini projesine uygun olarak kesilmesi, fizyoterm kaynak makinası ile bağlantı parçalarının boru uçlarına 260 ˚C sıcaklıkta ısıtılarak kaynak edilmesi (kaynak için her türlü malzeme ve işçilik dahil.)  Bina içi tesisatında kullanılan, polipropilen boruların kendi aralarında fizyoterm kaynaklı veya vana, rakor, musluk, vb. gibi malzemelerin bağlantılarında kullanılan bir tarafı kaynaklı diğer tarafı prinç vidalı olarak kullanılan polipropilen ppr-c ”T”, vb gibi bağlantı parçaları ile plastık ve metal kelepçe, askı, kovan gibi her türlü tespit malzemesi dahil.

NOT: Sağlık Bakanlığının içme suyunda kullanılmasında sakınca bulunmadığına dair belgelendirilmiş olacaktır.

3.34.    Gömme rezervuarlı alaturka tuvalet seti (4 köşeli hela taşı, hela sifonu koku fermetürlü, gömme rezarvuar ve bağlantıları, musluk dahil).

Beyaz renkte, 4 köşeli hela taşı; TS-EN 274-1-2-3’ e uygun 6 cm. koku fermetürlü Ø100 mm lik pik sifonu ve pik çanağı veya 100 mm lik pvc’den yepkare yapılmış 80 ˚C sıcaklığa ve asitlere karşı dayanıklı 6 cm. koku fermetürlü alaturka hela sifonu; en 12164, TS EN 12165 standartlarına uygun hammaddeden üretilmiş, TS EN 248 yüzey standart gerekliliklerine sahip TS EN 200’ e uygun musluk; duvar içine monte edilen plastik ve paslanmaz çelik aksamlı rezarvuar TS 823, TS 2535’ye uygun; montaj elemanları ile birlikte işyerine temini ve montajı çalışır halde teslimi. (4 köşeli hela taşı, hela sifonu koku fermetürlü, gömme rezarvuar ve bağlantıları, musluk dahil). Ürünler 305/2011 Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’ ne uygun, CE uygunluk işareti olarak piyasaya arz edilmiş olacaktır.

3.35.    Lavobolar 50*60 cm konsollu

Sabit sabunluklu veya sabunluksuz, beyaz renkte, lavabonun montaj elemanları ile birlikte, işyerinde teslimi, yerine montajı. Lavabolar 305/2011 Yapı Malzemeleri yönetmeliğine uygun, CE uygunluk işareti ile olarak piyasaya arz edilmiş olacaktır. 50*60 cm konsollu.

3.36.    Gömme tip batarya, (lavabo üzerine monte edilir tip ve prinçten kromajlı ara muslukları ve bağlantı boruları dahil) prinç kumandasız sifonlu

Birinci sınıf: (batarya TS EN 200; sifon TS EN 817; sifon TS-EN 274-1-2-3)

3.37.    Aynalar TS 5229 EN-1036 takriben 40*60

Cam kalınlığı 5 mm, ayna kenarı rodajlı, ayna üzerinde seritler olduğunda, şeritler bizoteli olacaktır. Duvara bağlantı vidaları prinç malzemeden ve minimum 5 mikron nikel kaplamalı veya paslanmaz çelikten olacaktır. Ayna, duvar askısı vida ve dübeller ile duvarda yerine montajı. Aynalar 305/2011 Yapı Malzemeleri yönetmeliğine uygun, CE uygunluk işareti ile olarak piyasaya arz edilmiş olacaktır. Takriben 40*60 cm

3.38.    Sıvı sabun makinası

TSE kalite belgeli haznesine konulan sıvı sabunu mevcut kola bir defa basmak suretiyle el yıkamaya yeterli miktarda akıtan, emme basma sistemi ile çalışan, dışı ve içi abs plastik gövdeli ve 400 gr sıvı sabun alan plastik sıvı sabun makinası yerinde temini ve montajının yapılması. Sıvı sabun makinası 305/2011 Yapı Malzemeleri yönetmeliğine uygun, CE uygunluk işareti ile olarak piyasaya arz edilmiş olacaktır.

3.39.    Sabit contalı PVC 100 plastik pis su boruları Dış çap:100 et kalınlığı 3,2 mm (bütün ara bağlantı malzemeleri ve askı aparatları dahil)

Boru ve ekleme parçaları TS-275-1 EN 1329-1’e uygun sert PVC 100 plastik, basit fabrikasyon u konumlu. TS EN 681-1’ e uygunluk belgeli contası ve PVC sekman ve kapak ilaveli pis su borularının iş yerinde temini ve yerine montajı dış çap:100 et kalınlığı: 3,2 mm

3.40.    Sabit contalı PVC 100 plastik pis su boruları Dış çap:50 et kalınlığı 3 mm (bütün ara bağlantı malzemeleri ve askı aparatları dahil)

Boru ve ekleme parçaları TS-275-1 EN 1329-1’e uygun sert PVC 100 plastik, basit fabrikasyon u konumlu. TS EN 681-1’ e uygunluk belgeli contası ve PVC sekman ve kapak ilaveli pis su borularının iş yerinde temini ve yerine montajı dış çap:50 et kalınlığı: 3 mm

4. DENETİM VE MUAYENE

4.1. Geçici kabul tarihinden itibaren 2 (iki) yıl süre ile tesisat, işçilik ve malzeme yönünden garanti taahhütnamesi verilecektir. Garanti taahhütnamesinde garanti dışında kalacak unsurlar belirtilecektir. Yapı denetim görevlilerince gerek görülmesi halinde; geçici kabulü müteakip Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Garanti Belgesi onaylı garanti belgesi düzenlenecektir.

4.2. Onarımdan dolayı bina ve müştemilatında oluşacak bozukluk hata onarım eksikleri keşifte eksik olarak gösterilmiş bile olsa yüklenici tarafından karşılanacaktır.

4.3. Söz konusu onarım sonucu bina, elektrik-inşaat-sıhhi tesisat ve makine açısından eksiksiz, anahtar teslimi şeklinde idareye teslim edilecektir.

4.4. İmalatlar; Yapım işleri Genel Şartnamesi, Teknik Şartname hükümleri ve yapı denetim görevlisinin öneri, tavsiye ve istekleri doğrultusunda yapılacaktır. Aykırı durumlarda yapı denetim görevlisi yapılan imalatların düzeltilmesini, sökülüp veya yıkılıp tekrar yapılmasını isteyebilir.

4.5. Geçici/kesin kabuller sırasında doğabilecek her türlü kaza ve hasarlardan yüklenici sorumlu olacaktır.

4.6. Geçici/kesin kabullerde gerekli olabilecek araç, malzeme vb. yüklenici firma tarafından temin edilecektir.

4.7. Yüklenici firma muayene esnasında gözlemci bulundurması ve bu gözlemcinin muayene sonuçlarını onaylaması gerekmektedir. Aksi takdirde, muayene raporunu yüklenici firma da aynen kabul etmiş sayılacaktır.

4.8. Geçici/kesin kabuller esnasında her türlü masraf yükleniciye ait olacaktır.

4.9. Yüklenici tarafından şantiye sahasına getirilen ve/veya şantiye sahasından çıkarılan tüm inşaat imalat malzeme miktarları yapı denetim görevlisine/görevlilerine tutanakla ibraz ettirilecektir. İbraz edilmeyen malzemelere ait imalatlar hak edişe dahil edilmeyecektir.

4.10.Bu teknik şartnamede belirtilmeyen hususlar ve uygulama hususları için Çevre ve Şehircilik  Bakanlığı’nın İnşaat ve Tesisat Birim Fiyatları, İnşaat Birim Fiyat Analizleri v.b. kitaplardaki hususlar geçerlidir.

4.11. 1923-İDA-BAR-450 ALBÜM NUMARALI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI BİNASI BAKIM VE ONARIMI işinin; muayene, kontrol ve kabulü Kamu İhale Kanunu “Yapım işleri Muayene ve Kabul Yönetmeliği” hükümlerine göre yapılacaktır.

EK       : EK-A Uygulama Projesi

 

 

1923-İDA-BAR-450 ALBÜM NUMARALI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI BİNASI BAKIM VE ONARIMI İŞİNE AİT SÖZLEŞME

Madde 1 - Sözleşmenin tarafları

1.1. Bu Sözleşme, bir tarafta ZH.BRL.OKL.VE EĞT.TÜM. K.LIĞI (bundan sonra İdare olarak anılacaktır) ile diğer tarafta ....................................................................................... (bundan sonra Yüklenici olarak anılacaktır) arasında aşağıda yazılı şartlar dahilinde akdedilmiştir.

Madde 2 - Taraflara ilişkin bilgiler

2.1. İdarenin

a) Adı:ZH.BRL.OKL.VE EĞT.TÜM. K.LIĞI

b) Adresi: ZH.BRL.OKL.VE EGT.TÜM.K.LIGI 06990 ETİMESGUT - ANKARA

c) Telefon numarası:3122491110/2501

ç) Faks numarası:3122491118

d) Elektronik posta adresi:zhbrloklihalekom@kkk.tsk.tr

2.2. Yüklenicinin

a) Adı, Soyadı/Ticaret unvanı: ..................................................

b) T.C. Kimlik No: ....................................................................

c) Vergi Kimlik No: ...................................................................

ç) Yüklenicinin tebligata esas adresi: ................................................

d) Telefon numarası: ..................................................................

e) Bildirime esas faks numarası: ......................................................

f) Bildirime esas elektronik posta adresi: ............................................

2.3. Her iki taraf, 2.1. ve 2.2. maddelerinde belirtilen adreslerini tebligat adresi olarak kabul etmişlerdir. Adres değişiklikleri usulüne uygun şekilde karşı tarafa tebliğ edilmedikçe, en son bildirilen adrese yapılacak tebliğ, ilgili tarafa yapılmış sayılır. Yüklenicinin ortak girişim olması durumunda, pilot ortak veya koordinatör ortağa yapılan tebligatlar ortak girişimi oluşturan bütün ortaklara yapılmış sayılır.

2.4. Taraflar, yazılı tebligatı daha sonra süresi içinde yapmak kaydıyla, kurye, faks veya elektronik posta gibi diğer yollarla da bildirim yapabilirler.

Madde 3 - İşin adı, yapılma yeri, niteliği, türü ve miktarı

3.1. İşin adı: 1923-İDA-BAR-450 ALBÜM NUMARALI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI BİNASI BAKIM VE ONARIMI

3.2. İşin yapılma yeri: Zh.Brl.Okl.ve Eğt.Tüm.K.lığı Etimesgut/ANKARA

3.3. İşin niteliği, türü ve miktarı: 40 (Kırk) Kalem Yapım İşi.

Madde 4 - Sözleşmenin dili

4.1. Sözleşmenin dili Türkçe'dir.

Madde 5 - Tanımlar

5.1. Bu Sözleşmenin uygulanmasında, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Yapım İşleri Genel Şartnamesinde ve ihale dokümanında oluşturan diğer belgelerde yer alan tanımlar geçerlidir.

Madde 6 - Sözleşmenin türü ve bedeli

6.1. Bu Sözleşme, anahtar teslimi götürü bedel sözleşme olup, ihale dokümanında yer alan uygulama projeleri ve bunlara ilişkin mahal listelerine dayalı olarak, işin tamamı için yüklenici tarafından teklif edilen ...................................................................................... (rakam ve yazıyla) toplam bedel üzerinden akdedilmiştir.

6.2. Yapılan işlerin bedellerinin ödenmesinde, yüklenicinin teklif ettiği toplam bedel esas alınır.

Madde 7 - Sözleşme bedeline dahil olan giderler

7.1. Taahhüdün yerine getirilmesine ilişkin her türlü vergi, resim, harç, yapı kullanım izin belgesi giderleri vb giderler ile ulaşım, sözleşme kapsamındaki her türlü sigorta giderleri sözleşme bedeline dahildir. İlgili mevzuatı uyarınca hesaplanacak Katma Değer Vergisi sözleşme bedeline dahil olmayıp, İdare tarafından Yükleniciye ödenir.

Madde 8 - Sözleşmenin ekleri

8.1. Sözleşme, ekindeki ihale dokümanı ve diğer belgelerle bir bütündür, İdareyi ve Yükleniciyi bağlar. Ancak, Sözleşme hükümleri ile ihale dokümanını oluşturan belgelerdeki hükümler arasında çelişki veya farklılık olması halinde, ihale dokümanında yer alan hükümler esas alınır.

8.2.İhale dokümanını oluşturan belgeler

8.2.1. İhale dokümanını oluşturan belgeler arasındaki öncelik sıralaması aşağıdaki gibidir

1-Sözleşme,

2-Metraj Cetveli,

3-Mahal Listesi

4-Pursantaj,

5-Teknik Şartname,

                6-Uygulama Projesi

8.3. Varsa, zeyilnameler ait oldukları dokümanın öncelik sırasına sahiptir.

Madde 9 - İşe başlama ve bitirme tarihi

9.1. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 (Beş ) gün içinde Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre yer teslimi yapılarak işe başlanır.

9.2. Yüklenici taahhüdün tümünü, işyeri teslim tarihinden itibaren 20 (Yirmi) takvim günü içinde tamamlayarak geçici kabule hazır hale getirmek zorundadır. Sürenin hesaplanmasında; havanın fen noktasından çalışmaya uygun olmayan dönemi ile resmi tatil günleri dikkate alındığından, bu nedenlerle ayrıca süre uzatımı verilmez.

9.3. Bu işyerinde havanın fen noktasından çalışmaya uygun olmadığı günler - tarihleri arasındaki (-) gündür. Ancak, işin bitiminde bu devre dikkate alınmaz ve İdare Yükleniciden teknik şartları yerine getirerek işi tamamlaması için bu dönemde çalışmasını isteyebilir. Zorunlu nedenlerle ertesi yıla sari hale gelen işlerde, çalışmaya uygun olmayan devre, ödenek durumuna ve imalatın cinsine göre dikkate alınır.

Madde 10-Teminata ilişkin hükümler

10.1. Kesin teminat

10.1.1. Yüklenici ,................................................................................................ (rakam ve yazıyla) kesin teminat vermiştir.

10.1.2. Teminatın, teminat mektubu şeklinde verilmesi halinde; kesin teminat mektubunun süresi ….../….../............. tarihine kadardır. Kanunda veya sözleşmede belirtilen haller ile cezalı çalışma nedeniyle kesin kabulün gecikeceğinin anlaşılması durumunda teminat mektubunun süresi de işteki gecikmeyi karşılayacak şekilde uzatılır.

10.2. Ek kesin teminat

10.2.1. Fiyat farkı hesaplanmasının öngörülmesi halinde, fiyat farkı olarak ödenecek bedelin ve/veya iş artışı olması halinde bu artış tutarının % 6'sı oranında teminat olarak kabul edilen değerler üzerinden ek kesin teminat alınır. Fiyat farkı olarak ödenecek bedel üzerinden hesaplanan ek kesin teminat hakedişlerden kesinti yapılmak suretiyle de karşılanabilir.

10.2.2. Ek kesin teminatın teminat mektubu olması halinde, ek kesin teminat mektubunun süresi, kesin teminat mektubunun süresinden daha az olamaz.

10.3. Yüklenici tarafından verilen kesin teminat ve ek kesin teminat, 4734 sayılı Kanunun 34 üncü maddesinde belirtilen değerlerle değiştirilebilir. Her ne suretle olursa olsun, İdarece alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.

10.4. Kesin teminatın ve ek kesin teminatın geri verilmesi

10.4.1. Kesin teminatın ve ek kesin teminatın geri verilmesi hususunda Yapım İşleri Genel Şartnamesindeki hükümler uygulanır.

Madde 11 - Ödeme yeri ve şartları

11.1. Yüklenicinin hakedişi; Kantin Başkanlığınca geçici kabulün yapılması ve hakediş belgesinin onayına müteakiben, ödeme imkânlarına uygun olarak tek veya iki seferde ödeme yapılacaktır.

11.2. Hakediş raporları, bu Sözleşmenin eki olan Yapım işleri Genel Şartnamesinde düzenlenen esaslar çerçevesinde, kanuni kesintiler de yapılarak her ayın ilk beş iş günü içinde düzenlenir. Hazırlanan hakedişler raporları İdarece onaylandıktan sonra otuz gün içinde tahakkuka bağlanarak on beş gün içinde ödenir.

Bu iş için sözleşme bedeli üzerinden; ödenek tespit olunmuştur. Yüklenici yapım işi için sözleşmede belirtilen ödenekleri iş programına uygun şekilde imalat ve/veya ihzarat olarak sarf etmek zorundadır.

11.3. Yukarıda belirtilen yılı ödenekleri, toplam sözleşme bedeli içinde kalmak kaydıyla Yüklenicinin de görüşü alınarak artırılabilir. Yüklenici artırılan ödenekleri, onaylanan revize iş programına uygun şekilde yılı içinde imalat ve/veya ihrazat olarak gerçekleştirmek zorundadır.

11.4. İdarenin talebi olmaksızın Yüklenici iş programına nazaran daha fazla iş yaparsa, İdare bu fazla işin bedelini imkan bulduğu takdirde öder.

11.5. Yüklenici, her türlü hakediş ve alacaklarını İdarenin yazılı izni olmaksızın başkalarına temlik edemez. Temliknamelerin noter tarafından düzenlenmesi ve İdarece istenilen kayıt ve şartları taşıması gerekir.

Madde 12 - İş programı

12.1. Yüklenici, iş programını yer tesliminin yapıldığı tarihten itibaren 5 (Beş) gün içinde, sözleşme bedeli üzerinden bir günde yapılması gereken iş tutarını hesaplayarak, ödeneklerin yıllara göre dağılım esasları ile varsa işin kısımları ile bitirme tarihlerini de dikkate alarak İdarece verilen örneklere uygun olarak hazırlar. Bu programda ayrıca; iş kalemlerini ve iş gruplarını, aylık imalatı ve iş miktarlarını, yıllık ödenek dilimleri ve bunların aylara dağılımı gösterilir ve iş programı (en az dört nüsha) hazırlanarak onaylanmak üzere İdareye teslim edilir.

12.2. İdare, iş programını verildiği tarihten başlamak üzere 5 (Beş) gün içinde onaylar.

12.3. İş programının hazırlanması ve uygulanması ile ilgili diğer hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.

Madde 13 - Fiyat farkı ödenmesi ve hesaplanması şartları

13.1. Yüklenici, gerek sözleşme süresi gerekse uzatılan süre içinde, sözleşmenin tamamen ifasına kadar, vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerde artışa gidilmesi veya yeni mali yükümlülüklerin ihdası gibi nedenlerle fiyat farkı verilmesi talebinde bulunamaz.

13.2. Yükleniciye fiyat farkı verilmeyecektir. Ancak, mücbir sebepler veya İdarenin kusuru nedeniyle işin bitim tarihinin süre uzatımı verilmek suretiyle uzatılması halinde, ilan/davet tarihinde yürürlükte bulunan fiyat farkı esasları uyarınca fiyat farkı ödenir.

13.3. Sözleşmede yer alan fiyat farkına ilişkin esas ve usullerde sözleşme imzalandıktan sonra değişiklik yapılamaz.

Madde 14 - Alt yükleniciler

14.1. İhale konusu işte idarenin onayı ile alt yüklenici çalıştırılabilir.

14.2. İşin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz. Alt yüklenicilerin yaptıkları işlerle ilgili sorumluluğu yüklenicinin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.

14.3. Alt yüklenicilerin çalıştırması ve sorumlulukları konusunda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır.

Madde 15 - İşin ve iş yerinin korunması ve sigortalanması

15.1. Yüklenici; işyerlerindeki her türlü araç, malzeme, ihzarat, iş ve hizmet makineleri, taşıtlar, tesisler ile sözleşme konusu iş için, işin özellik ve niteliğine göre, işe başlama tarihinden geçici kabul tarihine kadar geçen süre içinde oluşabilecek deprem, su baskını, toprak kayması, fırtına, yangın gibi doğal afetler ile hırsızlık, sabotaj gibi risklere karşı, Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler çerçevesinde "all risk" sigorta yaptırmak zorundadır.

15.2. Yüklenici, işin geçici kabul tarihinden kesin kabul tarihine kadar geçecek süreye ilişkin,

a) Yüklenicinin sözleşme şartları dahilindeki yükümlülükleri kapsamında eksik ve kusurların giderilmesi amacıyla yaptığı çalışmalar sırasında sigortalı kıymetlere verdiği zarar ve ziyanlar,

b) Bakım devresi esnasında ortaya çıkan ve inşaat devresinde yüklenicinin sorumlu olduğu bir nedene dayanan ziyan ve hasarlara karşı genişletilmiş bakım devresi teminatını içeren sigorta yaptırmak zorundadır.

15.3. Yüklenicinin iş ve iş yerinin korunması ve sigortalanması ile ilgili sorumlulukları konusunda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır.

Madde 16 - Süre uzatımı verilebilecek haller ve şartları

16.1. Süre uzatımıyla ilgili hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.

Madde 17 - Teslim, muayene ve kabul işlemlerine ilişkin şartlar

17.1. İşin teslim etme ve teslim alma şekil ve şartları ile kısmi kabul, geçici ve kesin kabul işlemleri Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre yürütülür.

Madde 18 - Teminat süresi

18.1. Teminat süresi 12 ay olup, bu süre geçici kabul itibar tarihinden başlar.

Madde 19 - Yapı denetimi ve sorumluluğuna ilişkin şartlar

19.1. İşlerin denetimi, yapı denetim görevlisinin yetkileri, Yüklenici ile yapı denetim görevlisi arasındaki anlaşmazlıklar ve diğer hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.

Madde 20 - Yüklenicilerin/Alt yüklenicilerin sorumluluğu

20.1. Yüklenici ve alt yüklenicinin sorumluluğuna ilişkin hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır.

Madde 21 - Teknik personel, makine, teçhizat ve ekipman bulundurulması

21.1.  Bu madde boş bırakılmıştır.

Madde 22 - Sözleşmede değişiklik yapılması

22.1. Sözleşme imzalandıktan sonra, sözleşme bedelinin aşılmaması ve İdare ile Yüklenicinin karşılıklı olarak anlaşması kaydıyla, aşağıda belirtilen hususlarda sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılabilir:

a) İşin yapılma yeri,

b) İşin süresinden önce yapılması kaydıyla işin süresi ve bu süreye uygun olarak ödeme şartları.

Madde 23 - Gecikme halinde uygulanacak cezalar ve sözleşmenin feshi

23.1. Bu sözleşmede belirtilen süre uzatımı halleri hariç, Yüklenicinin sözleşmeye uygun olarak işi süresinde bitirmediği takdirde en az 10 gün süreli yazılı ihtar yapılarak gecikme cezası uygulanır.

23.2. Yüklenicinin sözleşmeye uygun olarak işi süresinde bitirmediği takdirde, gecikilen her gün için sözleşme bedelinin % 0,06 (Onbinde Altı) oranında gecikme cezası uygulanır.

23.3. İhtarda belirtilen sürenin bitmesine rağmen aynı durumun devam etmesi halinde ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminatı gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.

23.4. Gecikme cezaları ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın Yükleniciye yapılacak hakediş ödemelerinden kesilir. Bu cezaların hakediş ödemelerinden karşılanamaması halinde Yükleniciden ayrıca tahsilât yapılır.

23.5. Kısmi kabul öngörülmeyen işlerde işin tamamının bitirilmemesi halinde, günlük gecikme cezası sözleşme bedeli üzerinden alınır.

23.6. Kısmi gecikme cezası uygulanan işlerde, işin tamamının süresinde bitirilmemesi halinde gecikme cezası işin bitirilmeyen kısımları için uygulanır. Bu durumda sözleşme bedelinin tamamı üzerinden gecikme cezası uygulanmaz.

Madde 24 - Sözleşmenin feshine ilişkin şartlar

24.1. Sözleşmenin İdare veya Yüklenici tarafından feshedilmesine ilişkin şartlar ve sözleşmeye ilişkin diğer hususlarda 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.

Madde 25 - Sözleşme kapsamında yaptırılabilecek ilave işler, iş eksilişi ve işin tasfiyesi

25.1. Sözleşme kapsamında yaptırılabilecek ilave işler, iş eksilişi ve işin tasfiyesine ilişkin hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.

Madde 26 - Sözleşmede bulunmayan işlere ait birim fiyat tespiti

26.1. Sözleşme ve eklerinde birim fiyatı bulunmayan yeni iş kalemlerinin bedeli, Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre hesaplanır.

Madde 27 - Yüklenicinin sözleşme konusu iş ile ilgili çalıştıracağı personele ilişkin sorumlulukları

27.1. Yüklenicinin sözleşme konusu işte çalıştıracağı personelle ilgili sorumlulukları ve buna ilişkin şartlarda, Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.

Madde 28 - Geçici kabul noksanları

28.1. Geçici kabul noksanları için düzenlenen her hakedişte yapılan iş tutarının % 3’üne karşılık gelen kısmı tutulur ve bu tutar, geçici kabul noksanı bulunmayan işlerde geçici kabul onay tarihinden sonra, geçici kabul noksanı bulunan işlerde ise bu eksikliklerin tamamlanmasını müteakip, geçici kabul onay tarihinden sonra yükleniciye ödenir. Fiyat farkı ödenen işlerde bu tutar, sözleşme tarihinden itibaren aylık TEFE (Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi) üzerinden güncelleştirilmek suretiyle kesilir.

Madde 29 - Anlaşmazlıkların çözümü

29.1. Bu sözleşme ve eklerinin uygulanmasından doğabilecek her türlü anlaşmazlığın çözümünde ANKARA mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.

Madde 30 - Hüküm bulunmayan haller

30.1. Bu sözleşme ve eklerinde hüküm bulunmayan hallerde, ilgisine göre 4734 sayılı Kanun ve 4735 sayılı Kanun hükümleri, bu Kanunlarda hüküm bulunmaması halinde ise Borçlar Kanunu hükümleri uygulanır.

Madde 31 - Diğer hususlar

33.1. İşin tamamı teknik şartname, proje, mahal listesi, ve sözleşme esaslarına göre yapılacaktır.
33.2. Kullanılacak tüm malzemeler piyasa teamülü orijinal ambalajında olacaktır.

33.3. Yapılacak uygulama ve kullanılacak malzemeler tüm garanti şartlarına haiz olacaktır. Malzemeler TSE/CE/DIN belgeli ve 2 (iki) yıl üretici firma garantisinde, malzeme ile imalatlar ve onarımlar ise 1 yıl süreyle yüklenici firma garantisinde olacaktır.

33.4. Garanti süresince her türlü tasarım, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi tarafından değiştirilecektir. Garanti süresince hatalardan kaynaklanan imalat bozuklukları yüklenici firma tarafından yapılacaktır.

33.5. Yapım esnasında ihtiyaç duyulan tüm güvenlik ve emniyet önlemleri yüklenici tarafından alınacak ayrıca yakınındaki mevcut bina ve/veya yapılara herhangi bir zarar verilmemesi sağlanacak, verilen zararlar ise yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.

33.6. İşin yapılacağı yerde yapım esnasında meydana gelecek hasarlar ve arızalardan yüklenici sorumludur.
33.7. Her türlü nakliye, yükleme, boşaltma ve montaj işleri yükleniciye aittir.
33.8. Yapım işinde kullanılacak her türlü malzeme öncelikle yapı denetim görevlisi onayına sunularak yapı denetim görevlisinin onayı alınacak, yapı denetim görevlisinin onayı alınmadan hiçbir malzeme imalat ve bakım onarım işlerinde kullanılmayacaktır.
33.9. İşe başlamadan önce yapılacak işin yerinin hazırlanması işleri yükleniciye aittir.

Bina tamamen kullanılabilecek şekilde teslim edilecektir. Yapım esnasında bozulan veya hasar gören yol, alt yapı, kaplamalı alan, yeşil alanlar v.s. eski hale getirilecek şekilde onarılacaktır.

33.10. İş kapsamında imalatların yapılması sırasında; söküm vb. durumlarda ortaya çıkan tüm malzemeler idareye aittir. Ancak idare tarafından moloz olarak kabul edilen malzemelerin; taşıtlara yüklenmesi ve şantiye sahasından uzaklaştırılması yükleniciye aittir. Çöp niteliğindeki moloz, inşaat artığı, hafriyat döküntüleri v.b. atıklar, yüklenici firma tarafından geçici kabul öncesi, kışla dışına atılmak üzere bulunduğu yerden temizlenecektir.
33.11. Sökümden çıkan kullanılabilir veya HEK durumdaki malzemeler yüklenici firma tarafından ilgili birlik taşınmaz mal sorumlusunun da iştiraki ile tutanakla birlik yetkililerine ve istenilen yere istif edilerek teslim edilecektir.

33.12. Yüklenici; Geçici kabul öncesinde inşaat alanının (Cam, pencere, kapı, zemin, duvar v.s. bölgeler) boya taşması, tozlanma, sıva sıçraması v.b. kirlenmelerinin ayrıntılı temizliğini yapacaktır.

33.13. Yüklenici firma iş sahasında gerekli emniyet tedbirlerini alacak, iş güvenliği için uygun uyarı levhaları asacaktır. Ayrıca şantiyede çalıştırdığı personelin ikamesinden ve kullanılacak makine ve teçhizatın temin edilmesinden sorumludur.  

33.14. Yüklenici Çalışma Süresince Kışlaya Giriş Yapacak Personel, Araç, İş Makinesi v.s. İçin; İstihbarat Şube Md.lüğüne Müracaat Ederek Güvenlik Protokolü yapacaktır.

Madde 34 - Yürürlük

34.1. Bu sözleşme taraflarca imzalandığı tarihte yürürlüğe girer.

Madde 35 - Sözleşmenin imzalanması

35.1. Bu sözleşme 35 (Otuzbeş) maddeden ibaret olup, İdare ve Yüklenici tarafından tam olarak okunup anlaşıldıktan sonra ….../…../……... Tarihinde bir nüsha olarak imza altına alınmıştır. Ayrıca İdare, Yüklenicinin talebi halinde sözleşmenin "aslına uygun idarece onaylı suretini" düzenleyip Yükleniciye verecektir.

 

ZH.BRL.OKL. VE EĞT. TÜMEN K.LIĞI İLE ………………………………………………………. KIŞLA BÜNYESİNDE YAPILACAK İNŞAAT BAKIM – ONARIM VE MALZEME ALIMI FAALİYETLERİ İLE İLGİLİ GÜVENLİK PROTOKOLÜ

            Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı sorumluluğunda bulunan                              1923-İDA-BAR-450 ALBÜM NUMARALI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI BİNASI BAKIM VE ONARIMININ Yapılması için, Komutanlığımız sınırları içerisinde faaliyet gösteren ………………………………………………………………… firması ile düzenlenen güvenlik protokolü aşağıda olduğu gibidir.

1. PERSONEL İŞLEMLERİ  :

           a.         Müteahhit firma işe başlamadan önce aşağıda belirtilen hususları içeren bir dosya oluşturarak İsth. ve İKK.Ş. Md.lüğüne verecektir.

(1)          İşçilerin ve araçların şirket tarafından görevlendirildiğine ait yazı,       

(2)          İşçilerin Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

(3)                   Araç ruhsatı ve sürücü belge fotokopisi,

(4)       İşçilerin Savcılık adli sicil kayıt belgesi,

            b. Sabıka kaydı olan veya işveren tarafından şüphelenilmesi durumunda sabıka kaydı tespit edilen işçilere kışla içerisinde görev verilmeyecektir.

            c.         2 Nu.lı Nizamiye’den girişlerine müsaade edilen personel, arama, kimlik tespiti ve kayıt yapıldıktan sonra firma sorumlusu ve nizamiyelerden sorumlu birlik komutanlığınca görevlendirilecek nezaretçi er eşliğinde topluca iş sahasına götürülecektir. İş bitiminden sonra aynı şekilde nizamiyelerden toplu şekilde çıkışlarının yapılması sağlanacaktır. Bu husus                                 İs. Ş. Md.lüğünce yakinen takip ve kontrol edilecektir.

            ç.         Yüklenici firma tarafından kışla içerisinde çalıştırılacak personelden hal, hareket ve kılık kıyafetleri uygun olmayanların tespiti halinde personel ikaz edilecek, devamı halinde kışla içerisinde çalışmaları için girişlerine müsaade edilmeyecektir.

            d.         Müteahhit, iş yerinde bir sorumlu personel tayin edecek ve kimliğini bölgesinden sorumlu ilgili komutanlığa ve İsth.ve İKK.Ş. Müdürlüğüne bildirilecektir. Sorumlu tayin edilen kişi müteahhitin olmadığı durumlarda işçilerin kontrolünden sorumlu olacaktır.

            e.         Müteahhit firma temsilcisi personelinin birlik sınırları içinde icra ettiği faaliyetlerinden sorumludur.

            f.          Müteahhit firma çalışanları kışla içerisinde işverenin belirttiği talimat esasları doğrultusunda hareket edeceklerdir.

            g.  Birlik içinde çalışan işçiler, iş mahalli dışında dolaşmamaları konusunda ikaz edilecektir.

            ğ.         Müteahhit firmalarda çalışan personel, yaptıkları işlerin nedeni ve kışla içerisindeki gördükleri faaliyetlerin icrası hakkında dışarıda açıklama yapmamaları konusunda firma yetkililerince uyarılacaktır.

           h.         Müteahhit firma işçileri birlik içinde kamu kurumları kılık kıyafet yönetmeliğinde belirtilen kılık ve kıyafette bulunacaklardır.

            ı.          Görevli firma personelinin isimleri iş yüküne göre her hafta başında İsth. ve İKK. Ş.Md.lüğüne bildirilecek, personel çalışma saatleri dışında birlik içinde kalmamaları ve özellikle gece süresince her hangi bir vesile ile birlik sınırları içine girmeye teşebbüs etmemeleri konusunda müteahhit firmaca uyarılacaktır.

2.         ARAÇLAR      :

           a.         Müteahhit firmanın teslim ettiği personel ve araç listesi İsth. ve İKK.Ş. Md.lüğünce                           2 Nu.lı Nizamiye’ye gönderilecek, burada, giriş / çıkışlar liste üzerinden kontrol yapılarak                  giren / çıkan personel ve araçların kayıtları muntazaman tutulacaktır. Listede bilgileri bulunmayan araç ve firma çalışanı kışla ve lojman bölgesine alınmayacaktır

            b.         Müteahhit firma, personel ve araç değişikliklerini bir gün önceden İsth. Ş. Md.lüğüne bildirecektir. Aksi takdirde kışlaya alınmayacaktır.

            c.         Müteahhit firma, araçlarının kendilerine tahsisli olan yollardan intikalini ve sürücülerinin trafik kurallarına, hız limitlerine ve park yeri yasaklarına riayetini sağlayacak, araçlara yabancı kimse alınmayacak ve giriş / çıkışlarda kayıt yaptırılacaktır.

            ç.         Müteahhit firmaya ait araç veya iş makinelerinin birlik içinde neden olduğu hasarlar müteahhit firmaca tanzim edilecektir.

3.         NİZAM KARAKOLUNDA      :

           a.         İşçilerin ve araçlarının işyerine intikali müteahhit firmaca alınacak tertibe göre toplu yapılacak ve münferit giriş / çıkışlara izin verilmeyecektir. (Hastalık, münferit işin bitimi vb. durumlar hariç)

            b.         İşçiler, nizamiyeden çalışma bölgesine yetkili firma temsilcisi nezaretinde topluca gidecek, kendilerine verilen yaka kartlarını nizamiye girişinden itibaren kışlayı terk edinceye kadar yakalarına takacak ve yıpranmasına engel olacak şekilde taşıyacaklardır.

            c.         Nizamiyelerde kabul edilebilecek belgeler nüfus cüzdanı ve ehliyettir. Süresi geçmiş, yıpranmış fotoğraf ve belgeler kabul edilmeyecektir. Bu tür personel firmalar tarafından çalışmak maksadıyla getirilmeyecektir.

4.         İŞYERİNDE   :

            a.         Firma, çalışma yapılan inşaatların yakın çevreleri ile aynı zamanda kendi iş emniyetlerini ve koruyucu önlemleri almaktan, ayrıca ilgisiz ve yetkisiz kişilerin inşaat alanına girişlerini engelleyecek uyarı levhalarını koymaktan ve gerekli tedbirleri zamanında almaktan sorumludur.

            b.         İş yerine gerekli izin alınmadan yanıcı, yakıcı, parlayıcı ve patlayıcı madde ile kanunen yasak olan yiyecek ve içecek maddeleri getirilmeyecektir.

            c.         Müteahhit firma, personelinin dikkatsizlik, tedbirsizlik veya bilgisizliğinden doğabilecek her türlü zarar ile kanun, protokol ve taahhütname dışı davranışlardan sorumlu olacaktır.

            ç.         Müteahhit firmaların yaptıkları işler esnasında teknik konularla ilgili koordinatörlüğü                      İs. Ş.Md.lüğünce ve iş güvenliği konularıyla ilgili koordinatörlüğü firma tarafından görevlendirilecek personel tarafından sağlanacaktır. 

5. DİĞER HUSUSLAR:

            a.         Bu protokol maddelerinin uygulanması işi veren komutanlıklar / Müdürlükler, iş güvenliğinden sorumlu ilgili Ş. Md. lüğünce denetlenecek, görülen eksik / aksak hususların derhal giderilmesi sağlanacaktır.

            b.         Müteahhit firma çalışanları 08.00–18.00, saatleri arasında kışlaya giriş – çıkış yapacaklardır.  Mevsime göre iş başlangıç ve bitiş süreleri komutanlık izni ile değiştirilecektir. İş gereği veya zaman yetersizliğinden dolayı çalışma saatleri dışında veya tatil günlerinde çalışma gerektiğinde, hafta içinde aynı gün öğleye kadar, hafta sonu çalışmaları için ise Perşembe günü öğleye kadar gerekli izin talebi İstihkam Şube Müdürlüğüne yapılacaktır.

            c.         Müteahhit firma birlik bünyesinde yapacağı işlerde 18 yaşından küçük ve sigortasız işçi çalıştırmayacaktır.

            ç.         İşçiler Tümen içinde hizmet veren ring aracından, ana kantin ve şubelerinden istifade edemez, Sb., Astsb. ve Svl. Memur Gazinolarını kullanamaz ve bu bölgelere giremez. Müteahhit Firma işçilerin yiyecek ve diğer zorunlu ihtiyaçlarını giderecek tedbirleri çalışma mahalli dışına çıkmayacak şekilde almaktan / aldırmaktan sorumludur.

            d.         Firma personeli kışla içerisinde fotoğraf makinesi, ses ve görüntü kayıt cihazları ile cep telefonu ve diğer haberleşme cihazlarını yanlarında bulundurmayacak ve kullanmayacaktır.

            e.         Belirlenen esas ve kurallara uymayan işçi ve araçlar uyarıya meydan verilmeden inzibatlar vasıtası ile Tümen K.lığı dışına çıkarılacak ve bir daha çalışmak için kabul edilmeyecektir. 

            f.          Mevcut uygulamalarda aksaklık olduğu taktirde, bu protokol Tümen Komutanlığınca kısmen ya da tamamen değiştirilebilecek ya da iptal edilebilecektir.

         

İLANLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR:

1. Bu sayfada yayınlanan bilgilerin hukukî ve mali sorumluluğu bulunmamaktadır. Kamu İhale Bülteni ve ihale dosyasındaki bilgiler esas alınacaktır.

2. İlânla ilgili sorumluluk ve başvuru makamı bilgileri aşağıdadır.

a.Şikayet ve Başvuru Makamı: ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIĞI

b.Telefon Numarası: +903122491110-17(3021-3022)

c.Fax Numarası:

d.Elektronik Posta adresi: