ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIĞI İHALE DETAYI
İşin Adı 2004-LOJ-BET-523, 2002-LOJ-BET-636, 2002-LOJ-BET-637, 2002-LOJ-BET-638 ALBÜM NUMARALI ÇAĞLAYAN LOJMANLARI ALBÜM NUMARALI MUZAFFER İNAN, METİN TÜMAY, ENGİN ABAY VE YAKUP BALBEY APARTMANI ASANSÖRLERİNİN KULLANIM STANDARTLARINA UYGUN HALE GETİRİLMESİ
İhale Usulü 22/D DOĞRUDAN TEMİN
İdare Adı : ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIĞI
Adres : ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIĞI 06790 ETİMESGUT/ANKARA
Telefon : +903122491110-17(3021-3022)
Faks :
Elektronik Posta Adresi :
Malın Niteliği ve Türü 2004-LOJ-BET-523, 2002-LOJ-BET-636, 2002-LOJ-BET-637, 2002-LOJ-BET-638 ALBÜM NUMARALI ÇAĞLAYAN LOJMANLARI ALBÜM NUMARALI MUZAFFER İNAN, METİN TÜMAY, ENGİN ABAY VE YAKUP BALBEY APARTMANI ASANSÖRLERİNİN KULLANIM STANDARTLARINA UYGUN HALE GETİRİLMESİ
Malın Miktarı 1 KALEM
Mal Teslim Yeri TANK OKUL KOMUTANLIĞI ÇAĞLAYAN LOJMANLARI ETİMESGUT/ANKARA
Mal Teslim Tarihi KARARIN TEBLİĞİNE MÜTEAKİP 15 (ONBEŞ) TAKVİM GÜNÜ
İhale Yeri TNK.OKL.K.LIĞI İHL.KOMS.BŞK.LIĞI ETİMESGUT/ANKARA
İhale Tarihi 01.11.2022 10:00
İhale İlanı Metni
ANAHTAR TESLİMİ GÖTÜRÜ BEDEL TEKLİF MEKTUBU
TANK OKUL KOMUTANLIĞI İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA ….. /….. /.....
İhale Kayıt Numarası
İhalenin adı
2004-LOJ-BET-523, 2002-LOJ-BET-636, 2002-LOJ-BET-637, 2002-LOJ-BET-638 ALBÜM NUMARALI ÇAĞLAYAN LOJMANLARI ALBÜM NUMARALI MUZAFFER İNAN, METİN TÜMAY, ENGİN ABAY VE YAKUP BALBEY APARTMANI ASANSÖRLERİNİN KULLANIM STANDARTLARINA UYGUN HALE GETİRİLMESİ
Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı
Uyruğu
TC Kimlik Numarası1
Vergi Kimlik Numarası
Adresi
Telefon ve Faks numarası
1)Yukarıda ihale kayıt numarası ve adı yer alan ihaleye ilişkin ihale dokümanını oluşturan tüm belgeler tarafımızdan okunmuş, anlaşılmış ve kabul edilmiştir. Teklif fiyata dahil olduğu belirtilen tüm masraflar ve teklif geçerlilik süresi de dahil olmak üzere ihale dokümanında yer alan tüm düzenlemeleri dikkate alarak teklif verdiğimizi, dokümanda yer alan yükümlülükleri yerine getirmememiz durumunda uygulanacak yaptırımları kabul ettiğimizi beyan ediyoruz.
2)4734 sayılı Kanunun 4 üncü maddesindeki “yerli istekli” tanımı gereğince [yerli/yabancı] istekli durumundayız.
3)İstekliler ihaleyi kazanmaları durumunda; Tank Okul Komutanlığı Mly. ve Büt.Ş.Md.lüğünce düzenlenecek Ödeme Emri Belgesi, Maliye Bakanlığınca belirlenen serbest bırakma oranları dahilinde ödenek gönderilmesini müteakip Tank Okul Komutanlığı Saymanlık Müdürlüğünce ödeme yapılacaktır.
4)İşin süresi 15 (onbeş) takvim günüdür.
5)Teknik şartnameyi elden teslim alarak, teknik şartname esaslarında belirtilen hususlara uygun olarak yapım işini tamamlayacağımızı taahhüt ederiz.
6)İhale konusu işin tamamını Katma Değer Vergisi hariç toplam …………………………................. anahtar teslimi götürü bedel üzerinden yapmayı kabul ve taahhüt ederiz.
Adı SOYADI/Ticaret Unvanı –
Kaşe ve İmza2
1Türk vatandaşı gerçek kişiler 11 rakamdan oluşan T.C. Kimlik numaralarını yazacaklardır.
2Teklif vermeye yetkili kişi tarafından imzalanacaktır. Ortak girişim olarak teklif verilmesi halinde, teklif mektubu bütün ortaklar veya yetki verdikleri kişiler tarafından imzalanacaktır.
2004-LOJ-BET-523, 2002-LOJ-BET-636, 2002-LOJ-BET-637, 2002-LOJ-BET-638 ALBÜM NUMARALI ÇAĞLAYAN LOJMANLARI ALBÜM NUMARALI MUZAFFER İNAN, METİN TÜMAY, ENGİN ABAY VE YAKUP BALBEY APARTMANI ASANSÖRLERİNİN KULLANIM STANDARTLARINA UYGUN HALE GETİRİLMESİ İŞİ TEKNİK ŞARTNAMESİ
1. KONU
1.1. Bu teknik şartname Tank Okul Komutanlığı “2004-LOJ-BET-523, 2002-LOJ-BET-636, 2002-LOJ-BET-637, 2002-LOJ-BET-638 ALBÜM NUMARALI ÇAĞLAYAN LOJMANLARI ALBÜM NUMARALI MUZAFFER İNAN, METİN TÜMAY, ENGİN ABAY VE YAKUP BALBEY APARTMANI ASANSÖRLERİNİN KULLANIM STANDARTLARINA UYGUN HALE GETİRİLMESİ” işinin yapım özelliklerini, muayene metotlarını ve diğer hususlarını kapsar.
2. GENEL HUSUSLAR
2.1 Kullanılacak tüm malzemeler; Türkiye ve Avrupa’da geçerli TS EN 81-1 Asansör Standardına, 95/16/AT Asansör Yönetmeliğine ve CE normlarına haiz olmalıdır.
2.2. Seçim; Asansör için montajı yapılacak tüm parça ve aksamlarının markası, menşei ve TSE/CE işaretli olduğunu belgelemek için idarenin onayı alınacaktır. İdarenin seçmesi için en az 3 ayrı marka ürün numunesi idareye sunulacaktır. İdarenin seçimi gerçekleşmeden ürün şantiyeye getirilmeyecektir. Ayrıca kalite belgesine sahip ürünlerin üzerinde mutlaka damga aranacaktır. Örneğin TSE/CE’ye uygunluk belgesi varsa ürünün üzerinde TSE/CE’yi ifade eden damga basılmış olacaktır. Bu şartlara uymayan malzemeler şantiyeye sokulmayacaktır.
2.3. Ayıplı ve muayene/geçici kabul komisyonunun uygun görmediği malzemeler yenileriyle değiştirilecektir.
2.4. Bu şartnamede bulunan veya bulunmayan hususlar için; TSE,TSEK , VDE, CE, TS EN 81-1 gibi yürürlükte olan yönetmelikler geçerli olup; işin yapıldığı tarihte, yürürlükte olan hükümleri esas kabul edilecektir. Standartlara uygun olmak şartıyla İdare tercih yapma hakkına sahiptir, bu şartnamenin tamamındaki her türlü çelişkide bu kaide geçerlidir.
2.5. Asansörün geçici kabul tarihinden itibaren 2 (iki) yıl süre ile tesisat, işçilik ve malzeme yönünden
garanti taahhütnamesi verilecektir. Garanti taahhütnamesinde garanti dışında kalacak unsurlar
belirtilecektir.
2.6. Garanti süresi içerisinde arızalanan parçalar ücretsiz olarak yenisi ile değiştirilecektir.
2.7. Kullanılacak malzemeler daha önce kullanılmamış orijinal, hasarsız, birinci sınıf malzemeler arasından idarenin onayına sunulduktan sonra seçilecektir.
2.8. İş sahasına getirilen bütün malzemeler olumsuz hava şartlarından korunacaktır.
2.9.Tüm yıkım, söküm ve taşıma işleri fiziki çevreye zarar vermeyecek şekilde yapılacaktır. İş sahası alanında sökülen her türlü malzeme idareye tutanak karşılığı teslim edilecektir. Kullanılmayacak durumda olan metal hurdalar idarenin göstereceği yere yüklenici tarafından taşınacaktır.
2.10. Onarım veya yenileme işleri bünyesinde yapılması gerekecek tüm nakliye yatay ve düşey taşımalar, yükleme ve boşaltmalar, montaj, demontaj, işçilik, idare tarafından istenilen yere istif ve tasnif işleri yüklenici tarafından karşılanacaktır. Yapım sırasında oluşacak deformasyonlar ve hasarlar yüklenici tarafından giderilecektir.
2.11. İmalatı gerçekleştirilecek her türlü yapım işinin fen, sanat ve teknik koşullara uygunluğu ve seçilecek malzemelerin uygunlukları ile kaliteleri yüklenici sorumluluğunda olacak. İhale kapsamında yapımı ve/veya onarımı istenilen her türlü malzeme, kullanıcı ile koordine edilerek uygulamaya sokulacak, koşullara uygun yapım şartları sağlanıp sağlanmadığı idare ve idarenin görevlendireceği yapı denetim görevlisi/görevlileri aracılığıyla tespit edilecek, söz konusu şartlara haiz olamayan imalat yeniden yaptırılacaktır.
2.12. Kullanılacak bütün yerli ve ithal malzemenin menşei idareye önceden bildirilecek ve idarenin onayı alınacaktır.
2.13. Yüklenici, asansörlerin tesis edileceği binayı, asansörlerin tesis edildiği kuyu ve elektrik sistemini, yerinde detaylı ve kapsamlı olarak inceleyerek bahse konu iş hususunda kendini tamamen bilgi sahibi kılacak, mevcut durum, engeller vb. tüm bilgi, belge ve verileri toplayacak, tüm gerekli bilgileri(riskler, beklenmedik olaylar ve işlerin ifasını etkileyebilecek faktörler yönünden) edinmiş kabul edilecek ve teklifinde bunları dikkate alacaktır.
2.14. İnşaat sırasında yapılması gerekecek tüm nakliye, yatay ve düşey taşımalar yükleme ve boşaltmalar, montaj, demontaj, işçilik, idare tarafından istenilen yere istif ve tasnif işleri yüklenici tarafından karşılanacaktır.
2.15.Yüklenici çalışma alanında gerekli emniyet tedbirlerini alacak, iş güvenliği için uygun uyarı levhalarını asacak, ayrıca çalıştığı alanda çalıştırdığı personel için işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğüne uygun olarak düzenleyecektir. Onaylı uygulama projelerinde ve teknik şartnamelerde gösterilen imalat tariflerine ve sağlanması gereken standartlara uygun olarak imalatlar yapılacaktır.
2.16. Montaj esnasında kontrol formları düzenlenecek, asansörün geçici kabulünde bu formlar kontrollere teslim edilecektir. Montaj esnasında kontroller istediği zaman malzemeleri, montajı kontrol etme hakkına sahiptir. Bu kontrollerde gereken kolaylık sağlanacaktır.
2.17. Yüklenici inşaatın yeri ve teknik şartname arasında olabilecek aykırı bir durumu ihale öncesi idareye bildirecektir. Aksi halde ihalesi sonrası söz konusu durumdan kaynaklanan sorumluluk yükleniciye aittir.
2.18. Projede ve şartnamede belirtilmeyen teknik hususlar, eksiklikler ve yapılması teknik zorunluluk gerektiren işler idarenin ön göreceği ve işin tekniğine uygun şekilde yapılacaktır. Proje, teknik şartname ve mahal listesinde çelişen teknik hususların ortaya çıkması durumunda nihai karar idare tarafından verilecektir. Yüklenici kendisine bildirilen karara hiçbir bedel ve süre talep etmeksizin uymak zorundadır.
2.19.Yüklenici askeri bölge içi trafik kurallarına uyacak ve trafik yoğunluğunu olabildiğince az yükleyecek şekilde organize edecektir. Tüm güvenlik protokolleri kullanıcı birlikle koordine edilecek, düzenlenecek tutanaklardan birer suret idareye teslim edilecektir.
2.20.Yüklenici tarafından hak ediş bünyesinde adı geçen işçi temsilcinin tüm işçiler tarafından seçildiğine dair “İŞÇİ TEMSİLCİSİ TUTANAĞI” ile “İŞÇİ TEMSİLCİSİ TAAHHÜTNAMESİ” idareye teslim edilecektir.
2.21.Garanti sırasında her türlü dizayn, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici tarafından onarılacak veya yenisi tarafından değiştirilecektir.
2.22. Malzemeler için önce Türk Standartları, daha sonra idarece kabul edilecek milletlerarası standart ve belgeler esas alınacaktır.
2.23. Yapılan imalatlar yürürlükte olan; Elektrik Tesisatları Genel Yönetmeliği, Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği, Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği, Elektrik Tesislerinde Topraklama Yönetmeliği, Binaların Yangından Korunması Yönetmeliğine uygun olarak yapılacaktır.
2.24. Bütün cihazlar işletmeye devredilmeden önce tamamen temizlenmiş olacak ve sistemlerin her türlü ayarları yapılmış, proje ve şartnamelerde belirtilmiş olan fonksiyonlarını tam olarak yerine getirir (çalışır) vaziyette teslim edecektir
2.25. Yüklenici imalat sırasında zarar verdiği yerleri aslına uygun olarak düzeltecektir.
2.26. Yapılacak bütün imalat ve montaj işlemleri idarece tasdikli projelere uygun olarak gerçekleştirilecektir. İş sırasında karşılaşılacak beklenmedik mimari, statik, elektrik, makine, peyzaj vb. proje ve detay problemleri yüklenici tarafından çözülerek, çizilecek her türlü proje idare tarafından onaylandıktan sonra uygulanacaktır.
2.27. Yüklenici işe başlamadan önce yerinde yapılan ölçümlerde röleve projeye göre ortaya çıkabilecek farklılıklar için yüklenici herhangi bir hak talep etmeyecektir.
2.28. Söz konusu iş, sözleşme öncesi müteahhitçe mutlaka yerinde görülecek, dolayısıyla keşifte ve metrajda idarece atlanmış, hatalı yazılmış hususlar müteahhitçe düzeltilecek ve ileride idareye karşı öne sürülemeyecektir.
2.29. Yüklenici işe başladığının ilk günü iş programını yapı denetim görevlisine onaylatmak zorundadır. Yapı denetim görevlisinin gerekli gördüğü revizyonları iş programına hemen işleyecek ve uygun görülen iş programına göre işe başlayacak ve devam edecektir. Yüklenici, yapılacak ve/veya yapılan her imalat için yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayını alacaktır.
2.30. Yüklenici, ekiplerindeki personel sayısını yapı denetim görevlisinin uygun bulduğu tarihlerde uygun göreceği sayıya çıkarılacaktır.
2.31. Yüklenici kesinlikle sigortasız ve 18 yaşından küçük personel çalıştırmayacaktır, tespit edilmesi durumunda işin feshedileceği bilinmelidir.
2.32. Yüklenici, yaptığı işlerin sonucunda ilgili kırmızı etiketli asansörlerin kullanılamaz durumundan kullanılabilir durumuna geçeceğini taahhüt etmelidir. Bu işlemler esnasında ortaya çıkabilecek ve şartnamede yazılı olmayan tüm sorumluluk yükleniciye ait olacaktır.
3. İSTEK VE ÖZELLİKLER
İmalat ve Malzeme Özellikleri:
3.1. KABİN TAMPON VE SEHPALARININ DEĞİŞİMİ
Mevcuttaki kabin tampon ve sehpalarının demontajı, yerine yenilerinin temini, uygun olarak montajının yapılması ve testlerinin tamamlanması.
3.2. ACİL AYDINLATMA VE SESLİ ALRMIN ÇALIŞTIRILMASI
Normal aydınlatmanın yapılamadığı durumlarda devreye girmek üzere, 1 W gücündeki bir lambayı en az 1 saat süreyle yakabilecek kapasitede, otomatik şarjlı bir acil durum aydınlatma düzeni bulunmalıdır. Bu aydınlatma, normal elektriğin kesilmesiyle otomatik olarak devreye girmelidir.
Gerektiğinde dışarıdan yardım istemek için, kabin içinde kolaylıkla fark edilebilir ve acil durum aydınlatma besleme kaynağından veya eşdeğer bir besleme kaynağından beslenen erişilebilir bir sesli alarm tertibatı ve iki yönlü haberleşme bulunmalıdır.
İki yönlü haberleşme, yardım edecek kişinin bulunduğu mahal ( Konutlarda sürekli istihdam edilen bir görevliye tahsis edilen mekanın bulunması durumunda bu mekan/giriş katı mahal olarak kabul edilir. Ayrıca konutlarda ve diğer binalarda güvenlik noktası mahal olarak kabul edilir.) ile sürekli iki yönlü haberleşmeyi sağlamalıdır.
Alarm, kabin butonyeri üzerinde bulunan aydınlatılmış sarı çan sembolü ile işaretli butona basıldığında aktif olmalı ve yardım istenen tarafı bilgilendirecek sesli ve/veya ışıklı uyarıyı sağlatmalıdır.
3.3. KARŞI AĞIRLIK TAMPON YENİLENMESİ
Karşı ağırlık altındaki tampon çarpma plakasının genişliği standartlara uygun hale getirilecek olup, en az tampon genişliği kadar olacaktır.
3.4. KAPI AÇ BUTONU ÇALIŞIR HALE GETİRİLMESİ
Kapı aç butonları yenilenecektir. Satine paslanmaz çelik, engelli kullanımına uygun tam boy tip olacaktır.
3.5. KUYU AMPULLERİNİN TAMAMLANMASI
Kabinin, kuyu içerisinde gidip gelmesi esnasında kabinin herhangi bir konumunda ve tüm kapıların kapalı olması halinde bile aşağıdaki aydınlatma şiddetini sağlayacak şekilde kuyuda kalıcı monte edilmiş elektrikli aydınlatma sağlanmış olmalıdır.
Asansör kuyusunda, durak kapıları kapalı olsa dahi kabin tavanının izdüşümü içerisinde ve döşemenin 1 m üstünde en az 50 lüx şiddetinde bir aydınlatma sağlanmalıdır. Kuyu aydınlatması, kuyu tavanı ve tabanından en çok 0,5 m mesafede konulan birer adet lamba ve bunların arasına konulacak lambalardan meydana gelmelidir. Kuyu boyunca konulan her lamba çalışır halde olmalıdır.
3.6. PARAŞÜT FREN SİSTEMİNİN AYARLANMASI
Paraşüt fren sisteminin ayarlanmasında regülatör sistemi asansör hızını mekanik olarak değerlendirecek ve asansör iniş hızını nominal değerin % 115’ini aştığı takdirde paraşüt fren sistemini harekete geçirerek kabini durduracaktır.
Merkezkaç kuvvet teorisine göre çalışacak ve söz konusu hıza ulaştığında kendini kilitleyip regülatör halatının durmasını sağlayacaktır.
Mekanik kilitleme esnasında, asansörün kumanda akımını kesmek üzere, ayrıca elektrikli bir kontak sistemi kontrol edilecektir.
Kabin güvenlik tertibatını çalıştırmak için hız regülatörü, beyan hızının % 115’ine eşit bir hızdan önce devreye girmeyecektir.
Güvenlik tertibatının kurtarılmasından sonra hız regülatörü normal işletme durumuna otomatik olarak geçecektir.
3.7. KUYU DİBİ MANTAR STOP DEĞİŞTİRİLMESİ
Mevcuttaki kuyu dibi mantar stopların demontajı, yerine yenilerinin temini ve montajının yapılması.
3.8. İKİ YÖNLÜ HABERLEŞME SİSTEMİNİN ÇALIŞTIRILMASI
Gerektiğinde dışarıdan yardım istemek için, kabin içinde kolaylıkla fark edilebilir ve acil durum aydınlatma besleme kaynağından veya eşdeğer bir besleme kaynağından beslenen erişilebilir bir sesli alarm tertibatı ve iki yönlü haberleşme bulunmalıdır.
İki yönlü haberleşme, yardım edecek kişinin bulunduğu mahal ( Konutlarda sürekli istihdam edilen bir görevliye tahsis edilen mekanın bulunması durumunda bu mekan/giriş katı mahal olarak kabul edilir. Ayrıca konutlarda ve diğer binalarda güvenlik noktası mahal olarak kabul edilir.) ile sürekli iki yönlü haberleşmeyi sağlamalıdır.
Alarm, kabin butonyeri üzerinde bulunan aydınlatılmış sarı çan sembolü ile işaretli butona basıldığında aktif olmalı ve yardım istenen tarafı bilgilendirecek sesli ve/veya ışıklı uyarıyı sağlatmalıdır.
3.9. ASKI HALATLARININ KISALTILMASI
Mevcuttaki askı halatları standartlara uygun ve emniyetli şekilde kısaltılacaktır.
3.10. MAKİNA MOTOR VİDALARININ DEĞİŞİMİ
Mevcut makine ve motorlara ait vidaların demontajı, yerine yeni vidaların temini ve montajının yapılması.
3.11. KUYU DİBİ VE KABİN ÜSTÜ ALARM ÇALIŞTIRILMASI
Kuyuda mahsur kalan kişilerin kurtarılması için konulmuş kuyu dibi ve kabin üstü alarm tertibatı kuyu güvenlik hacminden kolayca erişilebilir konumda olmalıdır. Çalışır hale getirilmelidir.
3.12. KABİN ÜSTÜ ALARM ÇALIŞIR HALE GETİRİLMESİ
Kuyuda mahsur kalan kişilerin kurtarılması için konulmuş kabin üstü alarm tertibatı kuyu güvenlik hacminden kolayca erişilebilir konumda olmalıdır. Çalışır hale getirilmelidir.
3.13. MAKİNA MOTOR TAHRİK KASNAĞI DEĞİŞİMİ
Mevcut makine ve motorlara ait tahrik kasnağı demontajı, yerine yeni tahrik kasnaklarının temini ve montajının yapılması.
4. DENETİM VE MUAYENE
4.1. Yapılacak tüm onarım, imalat ve montaj işlerinin bitmesinden sonra yüklenici ; TS EN ISO/IEC 17020 standardı kapsamında akredite olan, “A Tipi Muayene Kuruluşu”na muayene ettirilerek yürürlükteki Asansör yönetmeliği esaslarına göre “yeşil veya mavi etiket” alınması konusunda sorumludur. Alınan muayene raporu idareye teslim edilecektir. Tüm masraflar yüklenici tarafından karşılanacaktır.
4.2. Asansörün geçici kabul tarihinden itibaren 2 (iki) yıl süre ile tesisat, işçilik ve malzeme yönünden garanti taahhütnamesi verilecektir. Garanti taahhütnamesinde garanti dışında kalacak unsurlar belirtilecektir.
4.3. Onarımdan dolayı bina ve müştemilatında oluşacak bozukluk hata onarım eksikleri keşifte eksik olarak gösterilmiş bile olsa müteahhitçe karşılanacaktır.
4.4. Söz konusu onarım sonucu bina, elektrik-inşaat-sıhhi tesisat ve makine açısından eksiksiz, anahtar teslimi şeklinde idareye teslim edilecektir.
4.5. İmalatlar; Yapım işleri Genel Şartnamesi, Teknik Şartname hükümleri ve yapı denetim görevlisinin öneri, tavsiye ve istekleri doğrultusunda yapılacaktır. Aykırı durumlarda yapı denetim görevlisi yapılan imalatların düzeltilmesini, sökülüp veya yıkılıp tekrar yapılmasını isteyebilir.
4.6. Muayene ve kontroller sırasında doğabilecek her türlü kaza ve hasarlardan yüklenici sorumlu olacaktır.
4.7. Muayenelerde gerekli olabilecek araç, malzeme vb. yüklenici tarafından temin edilecektir.
4.8. Yüklenici muayene/geçici kabul esnasında gözlemci bulundurması ve bu gözlemcinin muayene sonuçlarını onaylaması gerekmektedir. Aksi takdirde, muayene raporunu yüklenici de aynen kabul etmiş sayılacaktır.
4.9. Muayene ve kontrol esnasında her türlü masraf yükleniciye ait olacaktır.
4.10. Yüklenici tarafından şantiye sahasına getirilen ve/veya şantiye sahasından çıkarılan tüm inşaat imalat malzeme miktarları yapı denetim görevlisine/görevlilerine tutanakla ibraz ettirilecektir. İbraz edilmeyen malzemelere ait imalatlar hak edişe dahil edilmeyecektir.
4.11. Bu teknik şartnamede belirtilmeyen hususlar ve uygulama hususları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İnşaat ve Tesisat Birim Fiyatları, İnşaat Birim Fiyat Analizleri v.b. kitaplardaki hususlar geçerlidir.
4.12. 2004-LOJ-BET-523, 2002-LOJ-BET-636,2002-LOJ-BET-637 VE 2002-LOJ-BET-638 ALBÜM NUMARALI M.İNAN, M.TÜMAY, E.ABAY VE Y.BALBEY APARTMANLARI ASANSÖRLERİNİN EMNİYETLİ KULLANIM STANDARTLARINA GETİRİLMESİ işinin; muayene, kontrol ve kabulü Kamu İhale Kanunu “Yapım işleri Muayene ve Kabul Yönetmeliği” hükümlerine göre yapılacaktır.
Ek: Uygulama Projesi (3 Sayfa)
2004-LOJ-BET-523, 2002-LOJ-BET-636, 2002-LOJ-BET-637, 2002-LOJ-BET-638 ALBÜM NUMARALI ÇAĞLAYAN LOJMANLARI ALBÜM NUMARALI MUZAFFER İNAN, METİN TÜMAY, ENGİN ABAY VE YAKUP BALBEY APARTMANI ASANSÖRLERİNİN KULLANIM STANDARTLARINA UYGUN HALE GETİRİLMESİİŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI
Madde 1 - Sözleşmenin tarafları
1.1. Bu Sözleşme, bir tarafta TANK OKUL KOMUTANLIĞI (bundan sonra İdare olarak anılacaktır) ile diğer tarafta………………… ....................................................................................... ………………………………………………………………………………………….(bundan sonra Yüklenici olarak anılacaktır) arasında aşağıda yazılı şartlar dahilinde akdedilmiştir.
Madde 2 - Taraflara ilişkin bilgiler
2.1. İdarenin
a) Adı: TANK OKUL KOMUTANLIĞI
b) Adresi: TANK OKUL KOMUTANLIĞI 06990 ETİMESGUT - ANKARA
c) Telefon numarası:3122491145
ç) Faks numarası:3122491118
d) Elektronik posta adresi: ahmetyasar.ugurlu@kkk.tsk.tr
2.2. Yüklenicinin
a) Adı, Soyadı/Ticaret unvanı: ...................................................................................................
b) T.C. Kimlik No: .....................................................................................................................
c) Vergi Kimlik No: ...................................................................................................................
ç) Yüklenicinin tebligata esas adresi: ........................................................................................
d) Telefon numarası: ..................................................................................................................
e) Bildirime esas faks numarası: ................................................................................................
f) Bildirime esas elektronik posta adresi: ..................................................................................
2.3. Her iki taraf, 2.1. ve 2.2. maddelerinde belirtilen adreslerini tebligat adresi olarak kabul etmişlerdir. Adres değişiklikleri usulüne uygun şekilde karşı tarafa tebliğ edilmedikçe, en son bildirilen adrese yapılacak tebliğ, ilgili tarafa yapılmış sayılır. Yüklenicinin ortak girişim olması durumunda, pilot ortak veya koordinatör ortağa yapılan tebligatlar ortak girişimi oluşturan bütün ortaklara yapılmış sayılır.
2.4. Taraflar, yazılı tebligatı daha sonra süresi içinde yapmak kaydıyla, kurye, faks veya elektronik posta gibi diğer yollarla da bildirim yapabilirler.
Madde 3 - İşin adı, yapılma yeri, niteliği, türü ve miktarı
3.1. İşin adı: 2004-LOJ-BET-523, 2002-LOJ-BET-636, 2002-LOJ-BET-637, 2002-LOJ-BET-638 ALBÜM NUMARALI ÇAĞLAYAN LOJMANLARI ALBÜM NUMARALI MUZAFFER İNAN, METİN TÜMAY, ENGİN ABAY VE YAKUP BALBEY APARTMANI ASANSÖRLERİNİN KULLANIM STANDARTLARINA UYGUN HALE GETİRİLMESİ
3.2. İşin yapılma yeri: Tank Okul Komutanlığı Etimesgut/ANKARA
3.3. İşin niteliği, türü ve miktarı: 13 (onüç) Kalem Yapım İşi.
Madde 4 - Sözleşmenin dili
4.1. Sözleşmenin dili Türkçe'dir.
Madde 5 - Tanımlar
5.1. Bu Sözleşmenin uygulanmasında, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Yapım İşleri Genel Şartnamesinde ve ihale dokümanında oluşturan diğer belgelerde yer alan tanımlar geçerlidir.
Madde 6 - Sözleşmenin türü ve bedeli
6.1. Bu Sözleşme, anahtar teslimi götürü bedel sözleşme olup, ihale dokümanında yer alan uygulama projeleri ve bunlara ilişkin mahal listelerine dayalı olarak, işin tamamı için yüklenici tarafından teklif edilen .......................................................................................................
……………………………………………………………………………………………………..… (rakam ve yazıyla) toplam bedel üzerinden akdedilmiştir.
6.2. Yapılan işlerin bedellerinin ödenmesinde, yüklenicinin teklif ettiği toplam bedel esas alınır.
Madde 7 - Sözleşme bedeline dahil olan giderler
7.1. Taahhüdün yerine getirilmesine ilişkin her türlü vergi, resim, harç, yapı kullanım izin belgesi giderleri vb giderler ile ulaşım, sözleşme kapsamındaki her türlü sigorta giderleri sözleşme bedeline dahildir. İlgili mevzuatı uyarınca hesaplanacak Katma Değer Vergisi sözleşme bedeline dahil olmayıp, İdare tarafından Yükleniciye ödenir.
Madde 8 - Sözleşmenin ekleri
8.1. Sözleşme, ekindeki ihale dokümanı ve diğer belgelerle bir bütündür, İdareyi ve Yükleniciyi bağlar. Ancak, Sözleşme hükümleri ile ihale dokümanını oluşturan belgelerdeki hükümler arasında çelişki veya farklılık olması halinde, ihale dokümanında yer alan hükümler esas alınır.
8.2.İhale dokümanını oluşturan belgeler
8.2.1. İhale dokümanını oluşturan belgeler arasındaki öncelik sıralaması aşağıdaki gibidir
1-Sözleşme,
2-Metraj Cetveli,
3-Mahal Listesi
4-Pursantaj,
5-Teknik Şartname,
6-Uygulama Projesi
8.3. Varsa, zeyilnameler ait oldukları dokümanın öncelik sırasına sahiptir.
Madde 9 - İşe başlama ve bitirme tarihi
9.1. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 (Beş ) gün içinde Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre yer teslimi yapılarak işe başlanır.
9.2. Yüklenici taahhüdün tümünü, işyeri teslim tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içinde tamamlayarak geçici kabule hazır hale getirmek zorundadır. Sürenin hesaplanmasında; havanın fen noktasından çalışmaya uygun olmayan dönemi ile resmi tatil günleri dikkate alındığından, bu nedenlerle ayrıca süre uzatımı verilmez.
9.3. Bu işyerinde havanın fen noktasından çalışmaya uygun olmadığı günler - tarihleri arasındaki () gündür. Ancak, işin bitiminde bu devre dikkate alınmaz ve İdare Yükleniciden teknik şartları yerine getirerek işi tamamlaması için bu dönemde çalışmasını isteyebilir. Zorunlu nedenlerle ertesi yıla sari hale gelen işlerde, çalışmaya uygun olmayan devre, ödenek durumuna ve imalatın cinsine göre dikkate alınır.
Madde 10-Teminata ilişkin hükümler
10.1. Kesin teminat
10.1.1. Yüklenici ,..................................................................................................................................
………………………………………………………..…(rakam ve yazıyla) kesin teminat vermiştir.
10.1.2. Teminatın, teminat mektubu şeklinde verilmesi halinde; kesin teminat mektubunun süresi …...../.….../............... tarihine kadardır. Kanunda veya sözleşmede belirtilen haller ile cezalı çalışma nedeniyle kesin kabulün gecikeceğinin anlaşılması durumunda teminat mektubunun süresi de işteki gecikmeyi karşılayacak şekilde uzatılır.
10.2. Ek kesin teminat
10.2.1. Fiyat farkı hesaplanmasının öngörülmesi halinde, fiyat farkı olarak ödenecek bedelin ve/veya iş artışı olması halinde bu artış tutarının % 6'sı oranında teminat olarak kabul edilen değerler üzerinden ek kesin teminat alınır. Fiyat farkı olarak ödenecek bedel üzerinden hesaplanan ek kesin teminat hakedişlerden kesinti yapılmak suretiyle de karşılanabilir.
10.2.2. Ek kesin teminatın teminat mektubu olması halinde, ek kesin teminat mektubunun süresi, kesin teminat mektubunun süresinden daha az olamaz.
10.3. Yüklenici tarafından verilen kesin teminat ve ek kesin teminat, 4734 sayılı Kanunun 34 üncü maddesinde belirtilen değerlerle değiştirilebilir. Her ne suretle olursa olsun, İdarece alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.
10.4. Kesin teminatın ve ek kesin teminatın geri verilmesi
10.4.1. Kesin teminatın ve ek kesin teminatın geri verilmesi hususunda Yapım İşleri Genel Şartnamesindeki hükümler uygulanır.
Madde 11 - Ödeme yeri ve şartları
11.1. Yüklenicinin hakedişi Tank Okul Komutanlığı Nakit Saymanlık Müdürlüğünce (Etimesgut/ ANKARA) ödenir.
11.2. Hakediş raporları; kanuni kesintiler de yapılarak idarece onaylandıktan sonra, Tank Okul Komutanlığı Mly.Büt.Ş.Md.lüğünce tahakkuka bağlanarak, Maliye Bakanlığınca belirlenen esas ve usuller ile serbest bırakılan ödenekler çerçevesinde, Tank Okul Komutanlığı Nakit Saymanlık Müdürlüğünce yükleniciye ödenecektir. Bu iş için sözleşme bedeli üzerinden ödenek tespit olunmuştur.
11.3. Yukarıda belirtilen yılı ödenekleri, toplam sözleşme bedeli içinde kalmak kaydıyla Yüklenicinin de görüşü alınarak artırılabilir. Yüklenici artırılan ödenekleri, onaylanan revize iş programına uygun şekilde yılı içinde imalat ve/veya ihrazat olarak gerçekleştirmek zorundadır.
11.4. İdarenin talebi olmaksızın Yüklenici iş programına nazaran daha fazla iş yaparsa, İdare bu fazla işin bedelini imkan bulduğu takdirde öder.
11.5. Yüklenici, her türlü hakediş ve alacaklarını İdarenin yazılı izni olmaksızın başkalarına temlik edemez. Temliknamelerin noter tarafından düzenlenmesi ve İdarece istenilen kayıt ve şartları taşıması gerekir.
Madde 12 - İş programı
12.1. Yüklenici, iş programını yer tesliminin yapıldığı tarihten itibaren 5 (Beş) gün içinde, sözleşme bedeli üzerinden bir günde yapılması gereken iş tutarını hesaplayarak, ödeneklerin yıllara göre dağılım esasları ile varsa işin kısımları ile bitirme tarihlerini de dikkate alarak İdarece verilen örneklere uygun olarak hazırlar. Bu programda ayrıca; iş kalemlerini ve iş gruplarını, aylık imalatı ve iş miktarlarını, yıllık ödenek dilimleri ve bunların aylara dağılımı gösterilir ve iş programı (en az dört nüsha) hazırlanarak onaylanmak üzere İdareye teslim edilir.
12.2. İdare, iş programını verildiği tarihten başlamak üzere 5 (Beş) gün içinde onaylar.
12.3. İş programının hazırlanması ve uygulanması ile ilgili diğer hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.
Madde 13 - Fiyat farkı ödenmesi ve hesaplanması şartları
13.1. Yüklenici, gerek sözleşme süresi gerekse uzatılan süre içinde, sözleşmenin tamamen ifasına kadar, vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerde artışa gidilmesi veya yeni mali yükümlülüklerin ihdası gibi nedenlerle fiyat farkı verilmesi talebinde bulunamaz.
13.2. Yükleniciye fiyat farkı verilmeyecektir. Ancak, mücbir sebepler veya İdarenin kusuru nedeniyle işin bitim tarihinin süre uzatımı verilmek suretiyle uzatılması halinde, ilan/davet tarihinde yürürlükte bulunan fiyat farkı esasları uyarınca fiyat farkı ödenir.
13.3. Sözleşmede yer alan fiyat farkına ilişkin esas ve usullerde sözleşme imzalandıktan sonra değişiklik yapılamaz.
Madde 14 - Alt yükleniciler
14.1. İhale konusu işte idarenin onayı ile alt yüklenici çalıştırılabilir.
14.2. İşin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz. Alt yüklenicilerin yaptıkları işlerle ilgili sorumluluğu yüklenicinin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.
14.3. Alt yüklenicilerin çalıştırması ve sorumlulukları konusunda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır.
Madde 15 - İşin ve iş yerinin korunması ve sigortalanması
15.1. Yüklenici; işyerlerindeki her türlü araç, malzeme, ihzarat, iş ve hizmet makineleri, taşıtlar, tesisler ile sözleşme konusu iş için, işin özellik ve niteliğine göre, işe başlama tarihinden geçici kabul tarihine kadar geçen süre içinde oluşabilecek deprem, su baskını, toprak kayması, fırtına,
yangın gibi doğal afetler ile hırsızlık, sabotaj gibi risklere karşı, Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler çerçevesinde "all risk" sigorta yaptırmak zorundadır.
15.2. Yüklenici, işin geçici kabul tarihinden kesin kabul tarihine kadar geçecek süreye ilişkin,
a) Yüklenicinin sözleşme şartları dâhilindeki yükümlülükleri kapsamında eksik ve kusurların giderilmesi amacıyla yaptığı çalışmalar sırasında sigortalı kıymetlere verdiği zarar ve ziyanlar,
b) Bakım devresi esnasında ortaya çıkan ve inşaat devresinde yüklenicinin sorumlu olduğu bir nedene dayanan ziyan ve hasarlara
karşı genişletilmiş bakım devresi teminatını içeren sigorta yaptırmak zorundadır.
15.3. Yüklenicinin iş ve iş yerinin korunması ve sigortalanması ile ilgili sorumlulukları konusunda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır.
Madde 16 - Süre uzatımı verilebilecek haller ve şartları
16.1. Süre uzatımıyla ilgili hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.
Madde 17 - Teslim, muayene ve kabul işlemlerine ilişkin şartlar
17.1. İşin teslim etme ve teslim alma şekil ve şartları ile kısmi kabul, geçici ve kesin kabul işlemleri Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre yürütülür.
Madde 18 - Teminat süresi
18.1. Teminat süresi 12 ay olup, bu süre geçici kabul itibar tarihinden başlar.
Madde 19 - Yapı denetimi ve sorumluluğuna ilişkin şartlar
19.1. İşlerin denetimi, yapı denetim görevlisinin yetkileri, Yüklenici ile yapı denetim görevlisi arasındaki anlaşmazlıklar ve diğer hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.
Madde 20 - Yüklenicilerin/Alt yüklenicilerin sorumluluğu
20.1. Yüklenici ve alt yüklenicinin sorumluluğuna ilişkin hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır.
Madde 21 - Teknik personel, makine, teçhizat ve ekipman bulundurulması
21.1. Yüklenici, 21.3. maddesi uyarınca, İdareye bildirdiği teknik personelin onaylandığının kendisine bildirildiği tarihten itibaren aşağıda adet ve unvanları belirtilen teknik personeli iş programına göre iş yerinde bulundurmak zorundadır.
Adet
Pozisyonu
Mesleki Ünvanı
Mesleki Özellikleri
1
Şantiye Şefi
Makine Mühendisi veya Mimar
En Az 3 yıl Deneyimli
21.2. Yüklenici, yukarıda adet ve mesleki unvanı belirtilen teknik personeli iş programına göre iş başında bulundurmadığı takdirde;
1-
(Mesleki ünvan) için
TL/Gün
1
Makine Mühendisi veya Mimar
350,00
ceza müteakiben düzenlenecek ilk hakedişten kesilir.
21.3. Teknik personelin idareye bildirilmesi ve iş yerinde bulundurulmasıyla ilgili hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır.
21.4. Yüklenici, işe başlama tarihinden itibaren aşağıda cinsi, çeşidi, adedi ve kapasitesi belirtilen makine, teçhizat ve ekipmanı iş programına uygun olarak iş yerinde bulundurmak zorundadır.
Cinsi
Çeşidi
Adedi
Kapasitesi
Madde 22 - Sözleşmede değişiklik yapılması
22.1. Sözleşme imzalandıktan sonra, sözleşme bedelinin aşılmaması ve İdare ile Yüklenicinin karşılıklı olarak anlaşması kaydıyla, aşağıda belirtilen hususlarda sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılabilir:
a) İşin yapılma yeri,
b) İşin süresinden önce yapılması kaydıyla işin süresi ve bu süreye uygun olarak ödeme şartları.
Madde 23 - Gecikme halinde uygulanacak cezalar ve sözleşmenin feshi
23.1. Bu sözleşmede belirtilen süre uzatımı halleri hariç, Yüklenicinin sözleşmeye uygun olarak işi süresinde bitirmediği takdirde en az 10 gün süreli yazılı ihtar yapılarak gecikme cezası uygulanır.
23.2. Yüklenicinin sözleşmeye uygun olarak işi süresinde bitirmediği takdirde, gecikilen her gün için sözleşme bedelinin % 0,06 (Onbinde Altı) oranında gecikme cezası uygulanır.
23.3. İhtarda belirtilen sürenin bitmesine rağmen aynı durumun devam etmesi halinde ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminatı gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.
23.4. Gecikme cezaları ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın Yükleniciye yapılacak hakediş ödemelerinden kesilir. Bu cezaların hakediş ödemelerinden karşılanamaması halinde Yükleniciden ayrıca tahsilât yapılır.
23.5. Kısmi kabul öngörülmeyen işlerde işin tamamının bitirilmemesi halinde, günlük gecikme cezası sözleşme bedeli üzerinden alınır.
23.6. Kısmi gecikme cezası uygulanan işlerde, işin tamamının süresinde bitirilmemesi halinde gecikme cezası işin bitirilmeyen kısımları için uygulanır. Bu durumda sözleşme bedelinin tamamı üzerinden gecikme cezası uygulanmaz.
Madde 24 - Sözleşmenin feshine ilişkin şartlar
24.1. Sözleşmenin İdare veya Yüklenici tarafından feshedilmesine ilişkin şartlar ve sözleşmeye ilişkin diğer hususlarda 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.
Madde 25 - Sözleşme kapsamında yaptırılabilecek ilave işler, iş eksilişi ve işin tasfiyesi
25.1. Sözleşme kapsamında yaptırılabilecek ilave işler, iş eksilişi ve işin tasfiyesine ilişkin hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.
Madde 26 - Sözleşmede bulunmayan işlere ait birim fiyat tespiti
26.1. Sözleşme ve eklerinde birim fiyatı bulunmayan yeni iş kalemlerinin bedeli, Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre hesaplanır.
Madde 27 - Yüklenicinin sözleşme konusu iş ile ilgili çalıştıracağı personele ilişkin sorumlulukları
27.1. Yüklenicinin sözleşme konusu işte çalıştıracağı personelle ilgili sorumlulukları ve buna ilişkin şartlarda, Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.
Madde 28 - Geçici kabul noksanları
28.1. Geçici kabul noksanları için düzenlenen her hakedişte yapılan iş tutarının % 3’üne karşılık gelen kısmı tutulur ve bu tutar, geçici kabul noksanı bulunmayan işlerde geçici kabul onay tarihinden sonra, geçici kabul noksanı bulunan işlerde ise bu eksikliklerin tamamlanmasını müteakip, geçici kabul onay tarihinden sonra yükleniciye ödenir. Fiyat farkı ödenen işlerde bu tutar, sözleşme tarihinden itibaren aylık Yİ-ÜFE (Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) üzerinden güncelleştirilmek suretiyle kesilir.
Madde 29 - Anlaşmazlıkların çözümü
29.1. Bu sözleşme ve eklerinin uygulanmasından doğabilecek her türlü anlaşmazlığın çözümünde ANKARA mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.
Madde 30 - Hüküm bulunmayan haller
30.1. Bu sözleşme ve eklerinde hüküm bulunmayan hallerde, ilgisine göre 4734 sayılı Kanun ve 4735 sayılı Kanun hükümleri, bu Kanunlarda hüküm bulunmaması halinde ise Borçlar Kanunu hükümleri uygulanır.
Madde 31 - Diğer hususlar
31.1. İşin tamamı teknik şartname, proje, mahal listesi ve sözleşme esaslarına göre yapılacaktır.
31.2. Kullanılacak tüm malzemeler piyasa teamülü orijinal ambalajında olacaktır.
31.3. Yapılacak uygulama ve kullanılacak malzemeler tüm garanti şartlarına haiz olacaktır. Malzemeler TSE belgeli ve 2 (iki) yıl üretici firma garantisinde, malzeme ile imalatlar ve onarımlar ise 1 yıl süreyle yüklenici garantisinde olacaktır.
31.4. Garanti süresince her türlü dizayn, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi tarafından değiştirilecektir. Garanti süresince hatalardan kaynaklanan imalat bozuklukları yüklenici firma tarafından yapılacaktır.
33.5. Yapım esnasında ihtiyaç duyulan tüm güvenlik ve emniyet önlemleri yüklenici tarafından alınacak ayrıca yakınındaki mevcut bina ve/veya yapılara herhangi bir zarar verilmemesi sağlanacak, verilen zararlar ise yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.
31.6. İşin yapılacağı yerde yapım esnasında meydana gelecek hasarlar ve arızalardan yüklenici sorumludur.
31.7. Her türlü nakliye, yükleme, boşaltma ve montaj işleri yükleniciye aittir.
31.8. Yapım işinde kullanılacak her türlü malzeme öncelikle yapı denetim görevlisi onayına sunularak yapı denetim görevlisinin onayı alınacak, yapı denetim görevlisinin onayı alınmadan hiçbir malzeme imalat ve bakım onarım işlerinde kullanılmayacaktır.
31.9. İşe başlamadan önce yapılacak işin yerinin hazırlanması işleri yükleniciye aittir.
Bina tamamen kullanılabilecek şekilde teslim edilecektir. Yapım esnasında bozulan veya hasar gören yol, alt yapı, kaplamalı alan, yeşil alanlar v.s. eski hale getirilecek şekilde onarılacaktır.
31.10. İş kapsamında imalatların yapılması sırasında; söküm vb. durumlarda ortaya çıkan tüm malzemeler idareye aittir. Ancak idare tarafından moloz olarak kabul edilen malzemelerin; taşıtlara yüklenmesi ve şantiye sahasından uzaklaştırılması yükleniciye aittir. Çöp niteliğindeki moloz, inşaat artığı, hafriyat döküntüleri v.b. atıklar, yüklenici firma tarafından geçici kabul öncesi, kışla dışına atılmak üzere bulunduğu yerden temizlenecektir.
31.11. Sökümden çıkan kullanılabilir veya HEK durumdaki malzemeler yüklenici firma tarafından ilgili birlik taşınmaz mal sorumlusunun da iştiraki ile tutanakla birlik yetkililerine ve istenilen yere istif edilerek teslim edilecektir.
31.12. Yüklenici; Geçici kabul öncesinde inşaat alanının (Cam, pencere, kapı, zemin, duvar v.s. bölgeler) boya taşması, tozlanma, sıva sıçraması v.b. kirlenmelerinin ayrıntılı temizliğini yapacaktır.
31.13. Yüklenici iş sahasında gerekli emniyet tedbirlerini alacak, iş güvenliği için uygun uyarı levhaları asacaktır. Ayrıca şantiyede çalıştırdığı personelin ikamesinden ve kullanılacak makine ve teçhizatın temin edilmesinden sorumludur.
31.14. Yüklenici Çalışma Süresince Kışlaya Giriş Yapacak Personel, Araç, İş Makinesi v.s. İçin; İstihbarat Şube Md.lüğüne Müracaat Ederek Güvenlik Protokolü yapacaktır.
Madde 32 - Yürürlük
32.1. Bu sözleşme taraflarca imzalandığı tarihte yürürlüğe girer.
Madde 33 - Sözleşmenin imzalanması
33.1. Bu sözleşme 33 (Otuzüç) maddeden ibaret olup, İdare ve Yüklenici tarafından tam olarak okunup anlaşıldıktan sonra ….../…../……... tarihinde bir nüsha olarak imza altına alınmıştır. Ayrıca İdare, Yüklenicinin talebi halinde sözleşmenin "aslına uygun idarece onaylı suretini" düzenleyip Yükleniciye verecektir.
TANK OKUL KOMUTANLIĞI İLE ………………………………………………………. ARASINDA KIŞLA BÜNYESİNDE YAPILACAK 2004-LOJ-BET-523, 2002-LOJ-BET-636, 2002-LOJ-BET-637, 2002-LOJ-BET-638 ALBÜM NUMARALI ÇAĞLAYAN LOJMANLARI ALBÜM NUMARALI MUZAFFER İNAN, METİN TÜMAY, ENGİN ABAY VE YAKUP BALBEY APARTMANI ASANSÖRLERİNİN KULLANIM STANDARTLARINA UYGUN HALE GETİRİLMESİ FAALİYETLERİNE İLİŞKİN GÜVENLİK PROTOKOLÜ
Tank Okul Komutanlığı sorumluluğunda bulunan “2004-LOJ-BET-523, 2002-LOJ-BET-636, 2002-LOJ-BET-637, 2002-LOJ-BET-638 ALBÜM NUMARALI ÇAĞLAYAN LOJMANLARI ALBÜM NUMARALI MUZAFFER İNAN, METİN TÜMAY, ENGİN ABAY VE YAKUP BALBEY APARTMANI ASANSÖRLERİNİN KULLANIM STANDARTLARINA UYGUN HALE GETİRİLMESİ” için, Komutanlığımız sınırları içerisinde faaliyet gösteren ………………………………………………………………….. firması ile düzenlenen güvenlik protokolü aşağıda olduğu gibidir.
1. PERSONEL İŞLEMLERİ:
a. Yüklenici işe başlamadan önce aşağıda belirtilen hususları içeren bir dosya oluşturarak İsth. ve İKK.Ş. Md.lüğüne verecektir.
İşçilerin ve araçların şirket tarafından görevlendirildiğine ait yazı,
İşçilerin Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
(3) Araç ruhsatı ve sürücü belge fotokopisi,
(4) İşçilerin Savcılık adli sicil kayıt belgesi,
b. Sabıka kaydı olan veya işveren tarafından şüphelenilmesi durumunda sabıka kaydı tespit edilen işçilere kışla içerisinde görev verilmeyecektir.
c. Çağlayan Lojman Nizamiye ve 2 Nu.lı Nizamiye’den girişlerine müsaade edilen personel, arama, kimlik tespiti ve kayıt yapıldıktan sonra yüklenici sorumlusu ve nizamiyelerden sorumlu birlik komutanlığınca görevlendirilecek nezaretçi er eşliğinde topluca iş sahasına götürülecektir. İş bitiminden sonra aynı şekilde nizamiyelerden toplu şekilde çıkışlarının yapılması sağlanacaktır. Bu husus Kışla Gazino Md.lüğü ve İs.Ş.Md.lüğünce yakinen takip ve kontrol edilecektir.
ç. Yüklenici tarafından kışla içerisinde çalıştırılacak personelden hal, hareket ve kılık kıyafetleri uygun olmayanların tespiti halinde personel ikaz edilecek, devamı halinde kışla içerisinde çalışmaları için girişlerine müsaade edilmeyecektir.
d. Yüklenici iş yerinde bir sorumlu personel tayin edecek ve kimliğini bölgesinden sorumlu ilgili komutanlığa ve İsth.ve İKK.Ş. Müdürlüğüne bildirilecektir. Sorumlu tayin edilen kişi yüklenici olmadığı durumlarda işçilerin kontrolünden sorumlu olacaktır.
e. Yüklenici temsilcisi personelinin birlik sınırları içinde icra ettiği faaliyetlerinden sorumludur.
f. Yüklenici çalışanları kışla içerisinde işverenin belirttiği talimat esasları doğrultusunda hareket edeceklerdir.
g. Birlik içinde çalışan işçiler, iş mahalli dışında dolaşmamaları konusunda ikaz edilecektir.
ğ. Yüklenici çalışan personel, yaptıkları işlerin nedeni ve kışla içerisindeki gördükleri faaliyetlerin icrası hakkında dışarıda açıklama yapmamaları konusunda yüklenici yetkililerince uyarılacaktır.
h. Yüklenici işçileri birlik içinde kamu kurumları kılık kıyafet yönetmeliğinde belirtilen kılık ve kıyafette bulunacaklardır.
ı. Görevli firma personelinin isimleri iş yüküne göre her hafta başında İsth. ve İKK. Ş.Md.lüğüne bildirilecek, personel çalışma saatleri dışında birlik içinde kalmamaları ve özellikle gece süresince her hangi bir vesile ile birlik sınırları içine girmeye teşebbüs etmemeleri konusunda yüklenici tarafından uyarılacaktır.
2. ARAÇLAR:
a. Yüklenici teslim ettiği personel ve araç listesi İsth. ve İKK.Ş. Md.lüğünce Çağlayan Lojman Nizamiye ve 2 Nu.lı Nizamiye’ye gönderilecek, burada, giriş / çıkışlar liste üzerinden kontrol yapılarak, giren / çıkan personel ve araçların kayıtları muntazaman tutulacaktır. Listede bilgileri bulunmayan araç ve firma çalışanı kışla ve lojman bölgesine alınmayacaktır
b. Yüklenici, personel ve araç değişikliklerini bir gün önceden İsth.Ş.Md.lüğüne bildirecektir. Aksi takdirde kışlaya alınmayacaktır.
c. Yüklenici, araçlarının kendilerine tahsisli olan yollardan intikalini ve sürücülerinin trafik kurallarına, hız limitlerine ve park yeri yasaklarına riayetini sağlayacak, araçlara yabancı kimse alınmayacak ve giriş / çıkışlarda kayıt yaptırılacaktır.
ç. Yükleniciye ait araç veya iş makinelerinin birlik içinde neden olduğu hasarlar yüklenici firmaca tanzim edilecektir.
3. NİZAM KARAKOLUNDA:
a. İşçilerin ve araçlarının işyerine intikali yüklenici tarafından alınacak tertibe göre toplu yapılacak ve münferit giriş / çıkışlara izin verilmeyecektir. (Hastalık, münferit işin bitimi vb. durumlar hariç)
b. İşçiler, nizamiyeden çalışma bölgesine yetkili yüklenici temsilcisi nezaretinde topluca gidecek, kendilerine verilen yaka kartlarını nizamiye girişinden itibaren kışlayı terk edinceye kadar yakalarına takacak ve yıpranmasına engel olacak şekilde taşıyacaklardır.
c. Nizamiyelerde kabul edilebilecek belgeler nüfus cüzdanı ve ehliyettir. Süresi geçmiş, yıpranmış fotoğraf ve belgeler kabul edilmeyecektir. Bu tür personel firmalar tarafından çalışmak maksadıyla getirilmeyecektir.
4. İŞYERİNDE:
a. Yüklenici, çalışma yapılan inşaatların yakın çevreleri ile aynı zamanda kendi iş emniyetlerini ve koruyucu önlemleri almaktan, ayrıca ilgisiz ve yetkisiz kişilerin inşaat alanına girişlerini engelleyecek uyarı levhalarını koymaktan ve gerekli tedbirleri zamanında almaktan sorumludur.
b. İş yerine gerekli izin alınmadan yanıcı, yakıcı, parlayıcı ve patlayıcı madde ile kanunen yasak olan yiyecek ve içecek maddeleri getirilmeyecektir.
c. Yüklenici, personelinin dikkatsizlik, tedbirsizlik veya bilgisizliğinden doğabilecek her türlü zarar ile kanun, protokol ve taahhütname dışı davranışlardan sorumlu olacaktır.
ç. Yüklenicinin yaptıkları işler esnasında teknik konularla ilgili koordinatörlüğü İs.Ş.Md.lüğünce ve iş güvenliği konularıyla ilgili koordinatörlüğü firma tarafından görevlendirilecek personel tarafından sağlanacaktır.
5. DİĞER HUSUSLAR:
a. Bu protokol maddelerinin uygulanması işi veren komutanlıklar / Müdürlükler, iş güvenliğinden sorumlu ilgili Ş.Md.lüğünce denetlenecek, görülen eksik / aksak hususların derhal giderilmesi sağlanacaktır.
b. Yüklenici çalışanları 08.00–18.00, saatleri arasında kışlaya giriş – çıkış yapacaklardır. Mevsime göre iş başlangıç ve bitiş süreleri komutanlık izni ile değiştirilecektir. İş gereği veya zaman yetersizliğinden dolayı çalışma saatleri dışında veya tatil günlerinde çalışma gerektiğinde, hafta içinde aynı gün öğleye kadar, hafta sonu çalışmaları için ise Perşembe günü öğleye kadar gerekli izin talebi İstihkâm Şube Müdürlüğüne yapılacaktır.
c. Yüklenici birlik bünyesinde yapacağı işlerde 18 yaşından küçük ve sigortasız işçi çalıştırmayacaktır.
ç. İşçiler Kışla içinde hizmet veren ring aracından, ana kantin ve şubelerinden istifade edemez, Sb., Astsb. ve De. Memuru Gazinolarını kullanamaz ve bu bölgelere giremez. Yüklenici işçilerin yiyecek ve diğer zorunlu ihtiyaçlarını giderecek tedbirleri çalışma mahalli dışına çıkmayacak şekilde almaktan / aldırmaktan sorumludur.
d. Yüklenicinin personeli kışla içerisinde fotoğraf makinesi, ses ve görüntü kayıt cihazları ile cep telefonu ve diğer haberleşme cihazlarını yanlarında bulundurmayacak ve kullanmayacaktır.
e. Belirlenen esas ve kurallara uymayan işçi ve araçlar uyarıya meydan verilmeden inzibatlar vasıtası ile Kışla dışına çıkarılacak ve bir daha çalışmak için kabul edilmeyecektir.
f. Mevcut uygulamalarda aksaklık olduğu taktirde, bu protokol Tank Okul Komutanlığınca kısmen ya da tamamen değiştirilebilecek ya da iptal edilebilecektir.
2004-LOJ-BET-523, 2002-LOJ-BET-636, 2002-LOJ-BET-637, 2002-LOJ-BET-638 ALBÜM NUMARALI ÇAĞLAYAN LOJMANLARI ALBÜM NUMARALI MUZAFFER İNAN, METİN TÜMAY, ENGİN ABAY VE YAKUP BALBEY APARTMANI ASANSÖRLERİNİN KULLANIM STANDARTLARINA UYGUN HALE GETİRİLMESİ
PURSANTAJ
İHALE BEDELİ =
TOPLAM İMALATLAR İÇERİSİNDE İNŞAAT İMALATLAR YÜZDESİ = % 100
S. No. İŞ GRUBU %
1 KABİN TAMPON VE SEHPALARIN DEĞİŞİMİ %
2 ACİL AYDINLATMA VE SESLİ ALARMIN ÇALIŞTIRILMASI %
3 KARŞI AĞIRLIK TAMPON YENİLENMESİ %
4 KAPI AÇ BUTONU ÇALIŞIR HALE GETİRİLMESİ %
5 KUYU AMPULLERİNİN TAMAMLANMASI %
6 PARAŞUT FREN SİSTEMİNİN AYARLANMASI %
7 KUYU DİBİ MANTAR STOP DEĞİŞTİRİLMESİ %
8 İKİ YÖNLÜ HABERLEŞME SİSTEMİNİN ÇALIŞTIRILMASI %
9 ASKI HALATLARININ KISALTILMASI %
10 MAKİNA MOTOR VİDALARININ DEĞİŞİMİ %
11 KUYU DİBİ VE KABİN ÜSTÜ ALARM ÇALIŞTIRILMASI %
12 KABİN ÜSTÜ ALARM ÇALIŞIR HALE GETİRİLMESİ %
13 MAKİNA MOTOR TAHRİK KASNAĞI DEĞİŞİMİ %
TOPLAM %
2004-LOJ-BET-523, 2002-LOJ-BET-636, 2002-LOJ-BET-637, 2002-LOJ-BET-638 ALBÜM NUMARALI ÇAĞLAYAN LOJMANLARI ALBÜM NUMARALI MUZAFFER İNAN, METİN TÜMAY, ENGİN ABAY VE YAKUP BALBEY APARTMANI ASANSÖRLERİNİN KULLANIM STANDARTLARINA UYGUN HALE GETİRİLMESİ
MAHAL LİSTESİ
S. NO. İNŞAAT /ONARIM MUZAFFER İNAN YAKUP BALBEY ENGİN ABAY METİN TÜMAY
1 KABİN TAMPON VE SEHPALARIN DEĞİŞİMİ X X X X
2 ACİL AYDINLATMA VE SESLİ ALARMIN ÇALIŞTIRILMASI X X X X
3 KARŞI AĞIRLIK TAMPON YENİLENMESİ X X
4 KAPI AÇ BUTONU ÇALIŞIR HALE GETİRİLMESİ X
5 KUYU AMPULLERİNİN TAMAMLANMASI X X
6 PARAŞUT FREN SİSTEMİNİN AYARLANMASI X
7 KUYU DİBİ MANTAR STOP DEĞİŞTİRİLMESİ X
8 İKİ YÖNLÜ HABERLEŞME SİSTEMİNİN ÇALIŞTIRILMASI X X X
9 ASKI HALATLARININ KISALTILMASI X X
10 MAKİNA MOTOR VİDALARININ DEĞİŞİMİ X
11 KUYU DİBİ VE KABİN ÜSTÜ ALARM ÇALIŞTIRILMASI X
12 KABİN ÜSTÜ ALARM ÇALIŞIR HALE GETİRİLMESİ X
13 MAKİNA MOTOR TAHRİK KASNAĞI DEĞİŞİMİ X
UYGULAMA PROJELERİ İÇİN İRTİBAT NU. : 0312 249 11 45
E-POSTA : ahmetyasar.ugurlu@kkk.tsk.tr
İLANLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR:
1. Bu sayfada yayınlanan bilgilerin hukukî ve mali sorumluluğu bulunmamaktadır. Kamu İhale Bülteni ve ihale dosyasındaki bilgiler esas alınacaktır.
2. İlânla ilgili sorumluluk ve başvuru makamı bilgileri aşağıdadır.
a.Şikayet ve Başvuru Makamı: ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIĞI
b.Telefon Numarası: +903122491110-17(3021-3022)
c.Fax Numarası:
d.Elektronik Posta adresi: