4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI İHALE DETAYI
İşin Adı 4'üncü Kor.K.lığı 2000-GRJ-BAR-012 Albüm Numaralı MEBS Bl. Garajı ve Telsiz Parkı Dinlenme Salonu Duş/Hela Mahallerinin Bakım Onarımı
İhale Usulü DOĞRUDAN TEMİN
İdare Adı : 4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI
Adres : ORGENERAL ESREF AKINCI KISLASI MAMAK/ANKARA
Telefon : +903123695710-2977
Faks : +903123699376
Elektronik Posta Adresi :
Malın Niteliği ve Türü BAKIM ONARIM İŞİ
Malın Miktarı 71 KALEM
Mal Teslim Yeri 4'ÜNCÜ KOLORDU KOMUTANLIĞI
Mal Teslim Tarihi 40 GÜN
İhale Yeri 4'ÜNCÜ KOLORDU KOMUTANLIĞI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI
İhale Tarihi 02.05.2016 11:00
İhale İlanı Metni
4'ÜNCÜ KOR.K.LIĞI 2000-GRJ-BAR-012 ALBÜM NUMARALI MEBS BL. GARAJI VE TELSİZ PARKI DİNLENME SALONU DUŞ/HELA MAHALLERİNİN BAKIM ONARIMI
ÖZEL-GENEL İDARİ VE TEKNİK ŞARTNAMESİ
ŞARTNAME NO: TARİH:
İS.:77773196-4230- -16/İnş. Nisan 2016 onaylı teknik şartname, yayım tarihinden itibaren yürürlüğe girer.
2.
Bu onaylı teknik şartname üzerinde 4’üncü Kolordu K.lığının yazılı izni olmadan değişiklik yapılamaz.
3.
Bu onaylı teknik şartname, kapak dâhil toplam 30 (Otuz) sayfadan ibarettir.
İÇİNDEKİLER
1.
KONU
:
3
2.
GENEL HUSUSLAR
:
3-7
3.
ÖZEL HUSUSLAR
:
7-8
4.
İSTEK VE ÖZELLİKLER:
8-29
5.
NUMUNE ALMA
29
6.
DENETİM VE MUAYENE
29-30
7.
AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME
:
30
8.
GARANTİ ŞARTLARI
30
ÖZEL-GENEL İDARİ VE TEKNİK ŞARTNAME
İŞİN TANIMI
4'ÜNCÜ KOR.K.LIĞI 2000-GRJ-BAR-012 ALBÜM NUMARALI MEBS BL. GARAJI VE TELSİZ PARKI DİNLENME SALONU DUŞ/HELA MAHALLERİNİN
BAKIM ONARIMI
PROJE NO
:
16-06-DTYB-076
İŞİN YERİ
GEN. EŞREF AKINCI KIŞLASI MAMAK/ANKARA
KONU
Bu şartname, ”4'üncü Kor.K.lığı 2000-GRJ-BAR-012 Albüm Numaralı MEBS Bl. Garajı ve Telsiz Parkı Dinlenme Salonu Duş/Hela Mahallerinin Bakım Onarımı” işinin yapılması, yapım özelliklerini, denetim ve muayene metotları ile birlikte diğer hususları kapsar.
4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ve ilgili mevzuatlarda yapılan tanımlar bu şartname için de geçerlidir.
GENEL HUSUSLAR
Yapım işi kapsamında yapılacak bütün imalat, söküm, montaj ve demontaj işlemleri idarece tasdikli projelere, proje kriterlerine, mahal listelerine, şartnamede verilen hususlara bağlı olarak ve fen ve sanat kurallarına uyularak yürütülecektir. İş grupları bünyesindeki imalat iş kalemleri yapılırken, şartnamede, mahal listesinde ve projede belirtilen poz tariflerine ve notlara uyularak gerekli imalatlar yapılacaktır.
Bu ihale dokümanında özellikle belirtilmemiş olsa dahi, işin anahtar teslim olarak eksiksiz hizmete sunulabilmesi için fen ve sanat kuralları açısından yapılması zorunlu imalat kalemleri de bu işin kapsamında gerçekleştirilecektir. Söz konusu imalat kalemleri için ihale bedeli haricinde bir bedel ödenmeyecektir.
Yapılan sözleşme anahtar teslimi götürü bedel esasına göre olduğundan, yüklenicinin işi projesine, mahal listesine ve teknik şartnamesine uygun şekilde yapması esastır. Pursantaj tablosu sadece iş gruplarının yaklaşık maliyete göre yüzdelerini ifade eden bir ölçü şeklidir. Pursantaj tablosunda olsun veya olmasın proje, detay, mahal listesi ve teknik şartnamede belirtilen işlerin fen ve sanat kurallarına uygun bir şekilde yüklenici tarafından yapılması zorunludur. Pursantaj tablosunda yapılan hatalardan yola çıkılarak ek ödeme talep edilmeyecektir.
Söz konusu iş, teklif verilmeden önce isteklilerce mutlaka yerinde görülecek, dolayısıyla keşifte ve metrajda idarece atlanmış, hatalı yazılmış hususlar yüklenici tarafından düzeltilecek ve ileride idareye karşı öne sürülemeyecektir. Yüklenici işe başlamadan önce yerinde yapılan ölçümlerde projeye göre ortaya çıkabilecek farklılıklar için herhangi bir hak talep etmeyecektir.
Projelerde ve şartnamede belirtilmeyen teknik hususlar, eksiklikler ve yapılması teknik zorunluluk gerektiren işler idarenin öngöreceği şekilde ve işin tekniğine uygun olarak yapılacaktır. Projelerde, şartnamede ve mahal listelerinde çelişen teknik hususlar ortaya çıkması halinde idarenin tercih edeceği seçenek esas alınacaktır.
İşin yapımı sırasında karşılaşılacak beklenmedik mimari, statik, elektrik, makine, peyzaj vb. proje ve detay problemleri yüklenici tarafından çözülecek ve çizilecek her türlü proje ve detay çizimleri idare tarafından onaylandıktan sonra uygulanacaktır. Bu amaçla yüklenici tarafından hazırlanması istenen proje ve detay çizimleri için ihale bedeli haricinde bir bedel ödenmeyecektir.
Yapım işi bünyesinde yapılması gerekecek tüm nakliye yatay ve düşey taşımalar, yükleme ve boşaltmalar, montaj, söküm, işçilik, idare tarafından istenilen yere istif ve tasnif işleri yüklenici tarafından karşılanacaktır. İşin yapımı sırasında oluşacak deformasyonlar ve hasarlar yüklenici tarafından giderilecektir.
Yüklenici tüm çalışmalarını su, elektrik, tafiks, doğalgaz, kanalizasyon gibi altyapı imalatlarına ve binaya zarar vermeyecek şekilde yapacaktır. İşin yapılmasına engel olan altyapı imalatları olması durumunda, bu imalatlar idarenin göstereceği doğrultuda deplase edilecektir. Deplase hatları için ayrıca ilave bedel ödenmeyecektir. Deplase sırasında verilebilecek her türlü zarar yüklenici tarafından giderilecektir.
Yapılan imalatlar tamamen kullanılır halde teslim edilecektir. Yapım esnasında bozulan veya hasar gören yol, alt yapı, kaplamalı alan, yeşil alanlar vs. eski hale getirilecek şekilde onarılacaktır. Yapım esnasında hasar gören mevcut yapı/altyapıların onarımı ve/veya yenilenmesi için ayrıca bedel ödenmeyecektir.
İşin yapımı esnasında kazı, yıkım ve sökümden çıkan malzemeler yüklenici tarafından kullanıcı birliğin veya belediyenin yazılı izni ile göstereceği döküm yerine boşaltılacaktır. Döküm yerinin düzeltilmesi yapılacaktır. Tüm yıkım, söküm ve taşıma, döküm yerinin düzeltilmesi işleri fiziki çevreye zarar vermeyecek şekilde yüklenici tarafından bedelsiz olarak yapılacaktır.
İşin yapımı esnasında kazı, yıkım ve sökümden çıkan kullanılabilir veya HEK durumundaki malzemeler yüklenici tarafından tutanakla kullanıcı birlik yetkililerine istenilen yere istif edilerek teslim edilecektir. Kullanılmayacak durumda olan metal hurdalar kullanıcı birlik yetkililerinin göstereceği yere yüklenici tarafından taşınacaktır. Bu işlemler için ayrıca bedel ödenmeyecektir.
İş bünyesinde yapılacak imalatlarla ilgili olarak resmi makamlardan alınması gereken her türlü izin, ruhsat vb. resmi belgeler, her türlü masrafı kendisi tarafından karşılanmak üzere yüklenici tarafından usulüne uygun olarak alınacaktır.
Uygulaması gerçekleştirilecek iş kalemlerinde kullanılacak tüm malzemeler güncel Ulusal ve Uluslararası Kalite Derecelendirme Belgelendirme Kuruluşları standartlarına, yürürlükte olan kanun ve yönetmeliklere uygun olacaktır.
Kullanılacak malzemeler yeni ve daha önce kullanılmamış, orijinal, fiziksel bozulmalar ve ambalajlama hatası olmayan, hasarsız ve ayıpsız(çatlak, kırık, defolu vb.) malzemeler arasından idarenin onayına sunulduktan ve idarenin onayı alındıktan sonra seçilecektir.
Kullanılacak her türlü malzemenin stoku bulunacaktır. İnşaat sahasına getirilen bütün malzemeler olumsuz çevre ve hava koşullarından korunacak; araç, gereç ve insanların geçişini en az etkileyecek şekilde düzenli ve özenli biçimde istif edilecektir.
Yapılacak uygulama ve kullanılacak malzemeler tüm garanti şartlarına haiz olacaktır.
Garanti süresince her türlü tasarım, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici tarafından onarılacak veya yenisi tarafından değiştirilecektir. Garanti süresince hatalardan kaynaklanan imalat bozuklukları yüklenici tarafından yapılacaktır.
İmalatı gerçekleştirilecek her türlü yapım işinin fen, sanat ve teknik koşullara uygunluğu ve seçilecek malzemelerin uygunlukları ile kaliteleri yüklenici firma sorumluluğunda olacak, ihale kapsamında yapımı ve/veya onarımı istenilen her türlü malzeme kullanıcı birlik ve idare ile koordine edilerek uygulamaya sokulacak, koşullara uygun yapım şartlarının sağlanıp sağlanmadığı idare ve idarenin görevlendireceği yapı denetim görevlisi/görevlileri aracılığıyla tespit edilecek, söz konusu şartlara haiz olmayan imalat yıkılıp projesine ve şartnamesine uygun olarak yeniden yaptırılacaktır. Yeniden yapım için idareden ihale bedeli haricinde ayrıca ücret talep edilmeyecektir.
İşin yapımı sırasında proje ve şartnamesine uygun yapılan ancak sonradan kontrolü mümkün olmayan imalatların proje ve şartnamesine uygun yapıldığına dair tutanaklar düzenlenecektir.
İş bünyesinde yapılacak her imalatın başlangıcında, mutlaka örnek bir bölüm yapılacak ve idarenin onayına sunulacaktır. İdarenin onayını müteakip imalata devam edilecektir.
İşin bitimini müteakip, işyeri her türlü ihrazattan ve çalışma artıklarından çevreye uyumlu olacak şekilde yüklenici tarafından temizlenecektir. İşyerinin temizlenmesine ve temizlik sonucu işyerinden çıkan artıkların idare tarafından istenilen yere nakline (yükleme ve boşaltma dâhil) ilişkin tüm masraflar yüklenici tarafından karşılanacaktır.
Yüklenici ile kışla içerisinde çalışma esaslarını kapsayan güvenlik protokolü yapılacaktır. Yüklenici, çalışacak personelin, işçilerin ve araçların belgelerini içeren dosyayı işe başlamadan önce 28’inci Mknz.P.(BG) Tug.K.lığı İsth.Ş.Md.lüğüne elden teslim edecektir.
Yüklenici, personelinin kışla sınırları içinde icra ettiği faaliyetlerinden sorumlu olup, güvenlik konuları ile ilgili olarak idarece alınacak tedbirlere ve nöbetçi heyetlerince kendisine bildirilecek hususlara riayet edecektir.
Yüklenici, iş güvenliği ve işçi sağlığına dair yürürlükte bulunan mevzuata uygun olarak iş yerinde gerekli emniyet tedbirlerini alacak, iş güvenliği için uygun uyarı levhalarını asacak, baret, emniyet kemeri vb. tüm koruyucu malzemelerin işçiler tarafından kullanılmasını sağlayacaktır.
Yüklenici iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili tüm yasa ve yönetmeliklere uyacaktır. Herhangi bir yasa veya yönetmelik ihlali sonucu oluşabilecek her türlü olumsuz durumdan yüklenici sorumlu olacaktır.
Yüklenici, kışla içi hız sınırlarına, trafik kurallarına ve park yeri yasaklarına uyacaktır. Yükleniciye ait araç veya iş makinelerinin kışla içerisinde neden olduğu hasarlar yüklenici tarafından tazmin edilecektir.
Yüklenici, çalıştırdığı personelin dikkatsizlik, tedbirsizlik veya bilgisizliğinden doğabilecek her türlü zarar ile yürürlükteki kanun, yasa, yönetmelik, sözleşme, protokol ve taahhütname dışı davranışlarından sorumlu olacaktır.
Sözleşmenin imzalanmasından sonra, sözleşmede yazılı süre içinde işyeri yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin de yer aldığı komisyon tarafından tutanak karşılığında yükleniciye teslim edilecektir. Yüklenici; yer teslimi tarihinde işe fiilen başlayacak ve aynı gün SGK’da işyeri dosyası açtıracak ve işyeri sicil numarasını idareye bildirecektir. İşyerinin SGK’ya zamanında bildirilmemesi halinde, oluşacak her türlü sorumluluk yükleniciye ait olacaktır.
Yüklenici, All-Risk ve Mali Mesuliyet Sigorta Poliçesini yer teslim tarihi itibariyle yaptıracaktır. Ancak yüklenici, poliçeyi yer teslim tarihinde getiremez ise, yer teslim tarihinden poliçeyi getirdiği tarihe kadar geçen süre boyunca bütün sorumluluğu, üçüncü kişilere karşı mali mesuliyet de dahil olmak üzere kabul etmiş sayılır.
Yüklenici, iş programını sözleşmede yazılı süre içerisinde en az 4 (dört) nüsha olacak şekilde hazırlayarak, onaylanmak üzere idareye teslim edecektir. Yüklenici, yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin ve idarenin gerekli gördüğü değişiklikleri iş programına hemen işleyecek ve onaylı iş programına göre işe başlayacak ve devam edecektir. İş programı idarenin onayı ile geçerli olacaktır. Yüklenici tarafından idareye onaylanmak üzere sunulan iş programının reddedilmesi durumunda, iş programı idareye teslim edilmemiş sayılır.
Yüklenici veya vekili, işin devamı süresince, işyerinde bulunacak, işyerinden ayrılmalarını gerektiren hallerde, yapı denetim görevlisinden/görevlilerinden izin alacaktır.
Yüklenici, işin sözleşme süresi içinde bitirilmesi için, gerekli miktarda malzemeyi ve yeterli sayıda işçiyi her an iş başında bulunduracak, yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin veya idarenin talebi hâlinde, bunları istenen sayıya ve miktara tamamlayacaktır.
Yüklenici, çalıştırdığı işçilerle kullandığı makine, araç ve malzemenin (çalıştırıldıkları yerler ve işler ayrı ayrı belirtilmek üzere) ayrıntılı şekilde gösteren cetvelleri, istenmesi halinde yapı denetim görevlisine/görevlilerine teslim edecektir.
Yüklenici, sözleşmede istenildiği takdirde, işyerinde bulundurulması istenen teknik personele ait noter onaylı taahhütnameyi ve taahhütnamenin ekinde bulunması zorunlu olan diğer belgeleri (diploma, meslek odası kayıt belgesi) sözleşmede yazılı süre içerisinde idareye teslim edecektir. Yüklenici tarafından idareye bildirilen teknik personel; ihale dokümanında yer alan kriterlere uygun olmak zorundadır. Aksi takdirde, kriterlere uygun olmayan teknik personel bildirimleri yapılmamış kabul edilecektir.
Yer tesliminden geçici kabul onay tarihine kadar şantiyeye ait her türlü abonelik ve giderler (elektrik, su vb.) ile diğer kamu veya özel kuruluşlara yapılacak masraflar yüklenici tarafından ödenecektir. Yüklenicinin, idareye ait elektrik ve/veya suyu kullanma talebinde bulunması ve idarenin de bu talebi uygun bulması hâlinde, yer teslimini müteakiben ilgili birlik komutanlığı ile koordineli olarak, yüklenici tarafından işyerine elektrik ve/veya su için ayrı ayrı faal elektronik süzme sayaç takılacaktır. İşin başında ve sonunda sayaçlarda okunup tutanak altına alınan değerler ile o ayki elektrik ve/veya su birim fiyatı üzerinden hesaplanan tutar, yüklenicinin hakedişinden kesilecek veya yüklenici tarafından 4’üncü Kolordu Saymanlık Müdürlüğüne ödenecektir. Elektrik ve/veya su bedelinin ödendiğine dair saymanlıktan alınacak dekontlar idareye teslim edilecektir.
Yüklenici, işyerinde tutulması gereken örneklerine uygun şantiye günlük defterini ve ihtiyaç duyulması hâlinde diğer defterleri (röleve, ataşman defteri vb.) işin süresine yetecek miktarda temin edecek ve yer teslim tarihine kadar idarenin onayına sunacaktır. Yüklenici, yer teslimi tarihinden işin bitirildiği tarihe kadarki yapılan işleri her gün takip ederek söz konusu defterlere işleyip imzalayacak ve yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayını aldıktan sonra, geçici kabul aşamasında idareye teslim edecektir. Yüklenici bu defterleri imzalamış olmakla içindekileri ve yapılan hesapların doğruluğunu kabul etmiş olur. Defterlerin, içeriğindekibilgilerin eksik, yetersiz, hatalı vb. olmasından dolayı yapı denetim görevlisince/görevlilerince onaylanmaması durumunda, söz konusu defterler idareye teslim edilmemiş sayılır.
Yüklenici, yer teslim tarihinden, işin bitim tarihine kadar ki tüm imalat safhalarını (imalat öncesi, imalat anı ve imalat sonrası olacak şekilde) aşama aşama fotoğraflayıp, işin bitiminde CD hâlinde (jpeg formatında) yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayına sunacaktır. Yüklenici, yapı denetim görevlisinin/görevlilerin seçtiği 10x15 ebadındaki fotoğrafları, fotoğraf albümü haline getirip, geçici kabul aşamasında fotoğraf albümünü ve CD’sini idareye teslim edecektir. Fotoğrafların, fotoğraf albümünün ve CD’nin temini yüklenici tarafından karşılanacaktır.
Yüklenici, işçi çalıştırmaya başladığı tarihte hakediş bünyesinde adı geçen işçi temsilcisinin tüm işçiler tarafından seçildiğine dair işçi temsilcisi tutanağı yapı denetim görevlisine/görevlilerine teslim edecektir. Yüklenicinin hakediş talebi üzerine,
İnşaat sırasında yapılmış bütün düzeltmeleri, değişiklikleri içeren ve işin bitmiş durumunu gösteren nihai projeleri (As-Build), yüklenici tarafından bedelsiz olarak hazırlanacak ve işin bitiminde bir takım ozalit hâlinde yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayına sunulacaktır. Yüklenici, yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayını müteakip, nihai projeleri (As-Build) CD ortamında (dwg. ve pdf formatında) ve 2 (iki) takım ozalit kopyaları ile birlikte geçici kabul aşamasında idareye teslim edecektir.
Yüklenicinin ürettiği her türlü proje ve detay çizimlerinin yapı denetim görevlisi/görevlileri ve/veya idare tarafından onaylanmış olması, yükleniciyi yükümlülüklerinden, sorumluluklarından veya onay sonrası çıkabilecek yanlışlıkların düzeltilmesinden kurtarmayacaktır.
Taşınmazlarda taşınır mal saymanları tarafından kayda alınacak taşınır mallara ilişkin MSY:310-8(A) Millî Kodlandırma Hizmetleri Yönergesi esaslarına göre kodlandırma hükümleri uygulanacak ve bununla ilgili uygulama aşağıda belirtildiği gibi olacaktır:
Yüklenici, Millî Savunma Bakanlığı’na herhangi bir malî, idari ve hukuki sorumluluk getirmeksizin, temin etmeyi taahhüt ettiği malzemenin kodlandırılması için gerekli bilgi ve belgeyi (başvuru evrakları ve malzemeyi tam olarak tanımlayan mühendislik çizimleri, standartlar, şartname ve/veya teknik doküman, parça/referans numarasını gösteren üreticiye ait orijinal doküman gibi) sözleşme imzalandığı tarihten itibaren en kısa sürede Türk Millî Kodlandırma Bürosuna (TMKB) vermekle ve TMKB’nin isteği halinde, malzeme tanımlama işlemlerinde yardımcı olmak üzere personel görevlendirmekle yükümlüdür.
Yüklenici, alt yüklenicilerinden/tedarikçilerinden temin ettiği malzeme için de gerekli bilgi ve belgeyi STANAG 4177 kapsamında TMKB’ye vermekten sorumludur. Yüklenici, bu hususa kendi alt yüklenici/tedarikçileri ile yapacağı sözleşmelerde yer verecektir. İstenildiği taktirde bu sözleşmeler TMKB’ye ibraz edilir.
Yüklenici, sözleşme süreci boyunca tedarik/ihtiyaç makamları bilgisi dâhilinde malzeme üzerinde yapılan değişikliklerinden (tadilat, tasarım gibi) doğan güncelleme bilgilerini de sağlamakla yükümlüdür.
Tedarik edilen malzemenin NATO Stok Numarası (NSN) mevcut iseyüklenici kodlandırma işleminden muaf sayılır.
Yüklenici, ana malzeme/çok parçalı sistemlerde ürün ağacında yer alan tüm malzemenin kodlandırılması yerine, üretici tarafından “Tavsiye Edilen Yedek Parça Listesi”nde yer alan malzemelerin kodlandırılmasından yükümlüdür.
Yüklenicinin, muayene aşamasına kadar kodlandırılması mümkün olmayan malzemeler için (ana malzeme/çok parçalı sistemlerde, kodlandırılması NATO ülkeleri ve NATO Kodlandırma Sistemi’ne dâhil olup, NATO üyesi olmayan ülkeler tarafından yapılacak malzemelerde ve acil durumlarda], TMKB’ce onaylanan kodlandırma protokolünün ve malzeme listesinin tedarik/ihtiyaç makamına ibraz edilmesi halinde muayene işlemleri yürütülür ve ilgili Kuvvet Kodlandırma Bürosu tarafından Geçici Stok Numarası (GSN) verilir.
Yukarıda belirtilmeyen hususlarda, MSY:310-8(A) Millî Kodlandırma Hizmetleri Yönergesi’nin ilgili bölümlerinde yer alan hükümler geçerlidir.
İdare tarafından temin edilecek listede yer alan malzemeler için NSN alınması amacıyla gerekli işlemler yüklenici tarafından, malzeme seçimini müteakip başlatılacaktır.
Yüklenici, işyerinde çalışan tüm personelin isimlerini/kimlik bilgilerini, varsa sigorta sicil numaralarıyla birlikte çalışma gün sayılarını ve aldıkları ücretleri belirten tüm kayıtları imzalı olacak şekilde işin bitiminde yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayına sunacak ve yapı denetim görevlisinin /görevlilerinin onayını müteakip idareye teslim edecektir.
Bu yapım işinin ihalesi 4’üncü Kor. İhale Koms.Bşk.lığınca (Mamak/Ankara) yapılacaktır. İhale Komisyonunun kararı sonucu, idare ile alımın gerçekleştirileceği yüklenici firma arasında sözleşme imzalanacak ve kesin teminat alınacaktır. Kesin teminatın iadesi hususunda 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, ve Yapım İşleri Genel Şartnamesindeki hükümler uygulanacaktır.
Bu şartnamede yer almayan tüm hususlarda, başta sözleşmenin doğal eki olan Yapım İşleri Genel Şartnamesi olmak üzere, yürürlükteki ihale mevzuatında yer alan hükümler esas alınacaktır.
3. ÖZEL HUSUSLAR:
İdarece yapılması istenen bakım ve onarım kapsamında gerçekleştirilecek söküm, yıkım, imalat, tesisat, boya işleri vb. uygulamalar esnasında ve nakliyeleri sırasında; diğer mevcut sıhhi tesisat elemanları, elektrik sistemi, boya, zemin, duvar, kapı, yer kaplaması, duvar kaplaması, mekanik aksam, makina vb. gibi bölümlere herhangi bir zarar verilmeyecektir. Aksi takdirde sorumluluk yükleniciye ait olacaktır ve gerekli onarımlar yüklenici tarafından gerçekleştirilecektir.
Projede bulunan imalatların tümü tamamlandığında, sahadaki inşaat kalıntıları (hafriyat, moloz, harç, seramik, doğrama kalıntıları, pencere/cam parçaları, boya malzemesi ile kalıntıları vb.) bina içi ve dışındaki alanlarda bırakılmayacaktır. İmalatların yapıldığı bölgede genel inşaat çevre temizliği yapılacaktır.
Pis su ve temiz su tesisatının montajı sırasında, ana dağıtım ve ana gider sisteminde her hangi bir sorun yaşanmaması için gerekli şartlar oluşturulmalıdır. Montaj sonrasında pis su ve temiz su tesisat sistemlerinin sağlıklı ve verimli şekilde çalışmasını sağlamak üzere,idarenin onayı alınarak yüklenici tarafından gerekli iyileştirmeler gerçekleştirilecek ve bununla ilgili olarak ayrıca bir bedel ödenmeyecektir.
Mevcut elektrik dağıtım sistemi ve aydınlatma sisteminde herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli şartlar oluşturulmalıdır. Mevcut elektrik ve aydınlatma sistemine müdahale edilmesi gerekmesi durumunda, idarenin onayı alınarak yüklenici tarafından iyileştirmeler gerçekleştirilecek ve bununla ilgili olarak ayrıca bir bedel ödenmeyecektir.
PVC ve alüminyum doğrama imalat kalemleri, doğrama aksesuarını (ispanyolet, menteşe, kilit ve ilaveleri, vasistas makas ve çarpmaları, pivot menteşeler, sürgüler, kapı altı fırçaları, her türlü kapı kolları, hidrolik mekanizmalar benzeri açma, kapama, kilitleme mekanizmaları vb.) kapsayacak, bunlar için ayrıca bir bedel ödenmeyecektir.
Kompakt laminat wc panellerinin yapımı, her türlü bağlantı parçası ve profilleri, ayakları, menteşe, kapı kolu, kilit, sürgü, askı vb. aksesuarı ve laminat levhaları kapsamaktadır. Laminat levhalar, parça ve aksesuarları; su, krozyon etkilerine dayanıklı, şişme, deformasyon, çürüme, kararma, leke yapmayacak özelliklerde olacaktır.
4. İSTEK VE ÖZELLİKLER:
2000-GRJ-BAR-012 albüm numaralı MEBS Bl. sorumluluğunda bulunan telsiz parkı binasının duş/hela bakım onarımı kapsamında, projede belirtilen hela ve duş elemanlarının, vitrifiye elemanlarının, kaplama bileşenlerinin, tesisat sisteminin ve tente elemanlarının; sökümü/yıkımı ardından yeniden yapımı gerekmektedir.
4'üncü Kor.K.lığı 2000-GRJ-BAR-012 Albüm Numaralı Mebs Bl. Garajı Ve Telsiz Parkı Dinlenme Salonu Duş/Hela Mahallerinin Bakım Onarımı:
Öncelikle söküm ve yapım işi bünyesinde adı geçen uygulama ve imalatların öncesinde elektrik, su vb. bağlantılar kapatılarak, gerekli güvenlik önlemleri alınacaktır.
İşe ilk olarak, duş kabinleri, pvc ve alüminyum kapı doğramaları ve pencerelerin sökümü ile başlanacaktır. Doğramalar, duş ve hela kapıları ve kasaları tekrar kullanılabilir nitelikte hasarsız olarak sökülerek, idareye tutanakla teslim edilecektir. PVC pencere doğramalarının sökümü sonrası, iç mekânların yağmur vb. dış koşullardan etkilenmemesi için gerekli önlemler alınacaktır.
Mevcut elektik ve su tesisatı da gerekli güvenlik önlemleri alınarak, tekrar kullanılabilir nitelikte sökülecektir. Söküm işlemi esnasında ısıtma sistemi dağıtım tesisatına zarar verilmeyecektir.
Lavabo, pisuar, armatür vb. vitrifiye elamanlarının demonte edilmesinin ardından, projede belirtilen mekânlarının; seramik yer ve duvar kaplamaları 18.198/12A pozuna uygun olarak sökülecektir. Bu söküm esnasında tekrar kullanılabilir nitelikteki diğer yapı bileşenlerine zarar verilmeyecektir.
Mevcut projede belirtilen mutfak bölümünün tezgah ve dolabı 18.183/A pozuna uygun olarak sökülecektir. Hela kabinlerinin zemini ve hela taşları, 18.183/A pozuna göre kaldırılarak, düzenlenecek olan alafranga klozet tesisat bağlantıları için 18.185/A pozuna uygun kazı yapılacaktır. Projede belirtilen yerlere Y.18.001/C15 pozuna uygun tuğla duvar yapılacaktır.
Tesisat sisteminin döşenmesinin ardından, Y.27.501/08 pozuna uygun olarak duvar yüzeyinin bozuk kısımlarına tek kat kaba sıva yapılarak, seramik kaplamasına uygun (terazisinde ve mastarlı) hale getirilecektir. Daha sonra projede belirtilen kısımlara Y.26.006/406 pozuna göre idarenin onay verdiği renk, ebat ve desende duvar seramikleri döşenecektir. Seramik kaplamanın bitimlerine “seramik bitim profili” uygulanacaktır. İç köşe ve dış köşe birleşimlerinde ise “seramik köşe profili” uygulanacaktır.
Projede belirtilen mahallere Y.27.581 pozuna göre gerekli tesviyesinin ve harç dolgusunun yapılmasının ardından, Y.19.085/021 pozuna göre elastomerik reçine esaslı sıvı plastik kaplama malzemesi ile 2 kat halinde toplam 1 mm kalınlıkta su yalıtımı yapılacaktır. Projede belirtilen yerlere seramik yer kaplamaları Y.26.005/404 (42,5x42,5 cm veya 45x45 cm) ve Y.26.005/302 (30x30 cm veya 33x33 cm) pozlarına uygun olarak döşenecektir. Seramik duvar ve yer kaplamalarının renk ve desenine idare ile birlikte karar verilecektir.
Projede belirtilen mahallere stropiyerden İÖBFA-3 pozuna uygun kemer uygulama yapılacaktır.
Giriş mahaline İÖBFA-2 pozuna uygun oval körüklü tente imalatı ve montajı yapılacaktır.
Döşeme ve duvar seramik kaplamalarının tamamlanmasının ardından yerinde ölçü alınarak, PVC doğrama uygulamaları Y.23.241 pozuna; alüminyum kapı doğramaları ise Y.23.244/F pozuna uygun şekilde gerçekleştirilecektir. PVC ve alüminyum doğramaların yer, duvar ve tavan bağlantılarında; su, hava ve ses yalıtımı tam olarak sağlanmalı, herhangi bir boşluk bırakılmamalıdır. İmalatın tüm detayı poz tariflerinde ayrıntılı olarak açıklanmıştır. PVC ve alüminyum imalatların pencere üniteleri; projede belirtilen boyutlara göre Y.28.645/C06 poz numarasına uygun olarak takılacaktır. Pencereler çift açılır olacaktır. Projede yenilenen pencerelere Y.22.071/03 pozuna uygun takılır sökülür sineklik yapılacaktır. Pencere montaj işlemi tamamlandıktan sonra Y.26.020/041B pozuna uygun mermer ile dış denizlik yapılacaktır.
Bina içinde gösterilen mahalde duvarlar 27.528/3 pozuna uygun olarak 3 mm kalınlığında saten alçı kaplaması yapılacak ve MSB.603/2 pozuna uygun olarak boyanacaktır. Yüklenici firma renk kartelası getirerek seçilecek boyayı idarenin onayına sunacaktır.
Projede belirtilen mahal iç kapıları Y.22.009/03 pozuna uygun olarak laminat kaplamalı, iki yüzü odun lifinden yapılmış levhalarla (mdf) presli, kraft dolgulu kapı yapılacaktır. (menteşe, kilit ve ilaveleri, sürgüler, kapı altı fırçaları, her türlü kapı kolları, hidrolik mekanizmalar benzeri açma, kapama, kilitleme mekanizmaları, aksesuarları vb. dahil).
Projede belirtilen mahallerde 23.243/20 pozuna uygun 60x60 cm ebadında 0,70 mm kalınlığında minimum 20 mikron elektrostatik toz boyalı (polyester esaslı) delikli alüminyum plakadan (EN AW 3000 SERİSİ) gizli taşıyıcılı sistem asma tavan yapılacaktır. Asma tavanın taşıyıcı sistemine idare ile birlikte karar verilecektir. Gerekli görülmesi halinde mevcut asma tavan sökülecektir. Taşıyıcı sistem Y.23.101 pozuna uygun paslanmaz çelik boya ile astarlanmış kutu profiller (40x40x2 mm) montajlanacaktır. Profillerin ebat ve montajına idareden onay alınarak değişiklik yapılabilir.
İmalat detayları MSB.922/A poz tarifinde ayrıntılı olarak açıklanan Kompakt Laminat WC-Duş bölücü panelleri, kendine özgü eloksallı alüminyum tespit profilleri ve paslanmaz çelik ayaklar vasıtasıyla terazisinde montajı gerçekleştirilecektir. Ardından da sürgülü kilit, tutamak, askılık vb. bileşenleri takılacaktır.
Tüm bu imalatların ardından akrilik tezgâhın (İÖBFA-1) montajı gerçekleştirilecektir. Tezgahın tasarımı yapılıp idarenin onayı alındıktan sonra imalata başlanacaktır. Akrilik tezgah lavabolar ile bütünleşik olarak imal edilecektir. Montaj yüzeyleri ve ara kesitlerinde gerekli su sızdırmazlığı sağlanacaktır.
Tüm yıkım ve söküm işlemlerinin ardından mevcut durumda bulunan kullanma suyu tesisatı kalorifer tesisatı ve pis su gider tesisatları projeye uygun olarak yenilenecektir.
117-304 Poz numaralı Elektrikli Su Isıtıcısında ısıtılan su ile banyo ve lavabolarda sıcak su temini sağlanmaktadır. Önce işlem yapılacak olan dairenin ana su tesisat vanası kapatılıp, hat içerisindeki basınçlı su boşaltılacaktır. Sonra mevcutta kullanılan termosifon, su bağlantı vanaları ve elektrik bağlantısı ile birlikte komple sökülecektir. Tüm bu işlemlerde mevcut duvar (sıva, boya), su ve elektrik tesisatı estetiği korunacaktır. Ardından termosifon teknik tanımlarına uygun yeni elektrikli termosifonun projede gösterildiği yerlere montajı yüklenici tarafından yaptırılacaktır. Termosifonun duvara bağlantısının yapıldığı askı ayak sistemi ve duvara ankrajı termosifonun tam dolu ağırlığını kullanım ömrü boyunca taşıyacak dayanımda olacaktır. Bu durum yüklenici firma garantisindedir.
Su bağlantı tesisatı yapılmadan önce termosifona girecek şebeke hattının basıncı ölçülecek ve 6 (altı) bar basınçtan yüksek çıkması durumunda cihazı yüksek basınçtan korumak için hatta basınç regülatörü bağlanacaktır. Termosifonun sıcak ve soğuk su giriş-çıkışlarına dayanıklı yeni spiral çelik hortumları bağlanacaktır. Korozyona karşı dayanıklı yeni yüksek basınç emniyet ventili termosifonun soğuk su giriş noktasına bağlanacak ve bağlantısı yapıldıktan sonra gerekli ayarlaması yapılacaktır.
Lavaboya, banyo ve duş mahaline giden sıcak su hattında; 204.3103 pozunda temin edilecek 3/4” (Ø25 mm) PPR-C malzemeden içme suyu borusuyla lavaboya sıcak su gönderilecektir. Lavabolar ile banyo ve duş mahalline giden soğuk su hatları ise 204.3102 pozunda temin edilecek ½” (Ø 20 mm) çapında PPR-C içme suyu borusu ile çekilecektir. Panel radyatörlere bağlanan ve ayrılan 204-3103 poz numaralı Ø 25 mm PPR-C Temiz su borusu açıkta olmayacak şekilde montajı yapılacaktır. PPR-C boru aynı zamanda ısı yalıtımını sağlayacak şekilde cam yünü alüminyum folyo kaplı olacaktır. Tüm sıcak ve soğuk temiz su boruları duvara gömülecektir. Pis su boruları gözükmeyecek şekilde zemine gömülecektir.
Lavabodan ve yer süzgeçlerinden (097-303) gelen pis su gider hattı 204.402 pozunda temin edilecek Ø70 mm çapında sert PVC pis su borusu ile bağlanacaktır. Bu hat duvar dışına çıktığı noktadan rögara kadar olan aralıkta 04.290/603 pozunda temin edilecek Ø150 mm çapında koruge pis su gider borusu ile ana hat yapılacaktır. Muayene bacası içinde kalan koruge boru bitim noktasına çekvalf takılacaktır. 079.800 pozunda temin edilecek gömme rezervuarlı alafranga tuvalet seti arka tarafından bağlanmak üzere 204.403 pozunda Ø 100 mm çapında sert PVC pis su borusu, bu ana hatta projede gösterildiği gibi bağlanacaktır.
Montajın ardından temiz su ve pis su sistemine su verilerek kaçaklar ve sızıntılar kontrol edilecektir. Tüm temiz su ve pis su tesisatı; teknik bir zorunluluk arz etmedikçe duvar ve/veya döşemeye gömülü olacaktır. Pis su tesisatının gideri kontrol ve muayene edilecektir. Pis su tesisatında, giderin boru içerisinde gerekli akış hızını kazandıracak yeterli ve uygun eğimle seyretmesi sağlanacaktır. Dış ortamda eğim %3 olacak şekilde kazı yapılacaktır. Borunun konumlandırılması için gerekli kazı işlemleri firma tarafından yapılacaktır. Dış pis su borusu hendek içine ve bölgedeki donma seviyesinin altına (80-100 cm) döşenecektir. Pis su borularının dış ortama bağlantısından önce temizleme kapağı yerleştirilecektir.
WC’de 079.800 pozuna uygun gömme rezervuarlı alafranga tuvalet seti kullanılacak ve kullanılacak olan malzeme montajlanmadan önce idarenin onayına sunulacaktır. Bu tuvaletin pis su gideri projede de belirtildiği gibi arkadan çıkışlı olacaktır. Bu tuvalet setine deponun iç takımı, ve boruları da dahildir. Kare profilden kapağı olan tuvalet kâğıtlığı 094.400 pozuna uygun olarak temin edilecek ve projede gösterilen noktaya montajlanacaktır.
089-109 Poz numaralı musluk (ara) kromajlı 1. Sınıf ½’’ lavabo ve termosifonda sıcak ve soğuk su bağlantısında uygun yere montajı yapılacaktır.
097-303 poz numaralı yer süzgeci lavabo ve koridorda uygun yere montajı yapılacaktır.
Lavaboda MAKÖ-5 pozuna uygun lavabo bataryaları kullanılacaktır. Kullanılacak olan malzeme dikdörtgen prizma profilinde, tepe yüksekliği 20-25 cm arası ölçüde, sabit başlıklı, yandan görüntüsü köşeli J harfi şeklinde, açma kapama kolu yanda olan (projede belirtildiği gibi), mermerit tezgâha gömme (lavabo üzerine monte edilir tip, ara musluk dahil komple takım) olacaktır. Ara muslukları tezgâh altında, dışarıdan görülmeyecek şekilde, fayans üzeri konumda bulunacaktır. Süngerlik, havluluk, sıvı sabunluk ve ayna sırasıyla MAKÖ-3, MAKÖ-9, MAKÖ-7, MAKÖ-8 pozlarına uygun olarak temin edilip montajlanacak ve tüm bu malzemeler montajı yapılmadan önce idarenin onayına sunulacak ve onayı alındıktan sonra bağlanacaktır.
Banyoda MAKÖ-2 pozuna uygun banyo ve duş bataryası seti temin edilerek montajı yapılacaktır. Biri üstte sabit, diğeri mobil başlık olmak üzere iki adet bataryası bulunacak, bir kol yardımıyla sıcak ve soğuk su karışımının sağlandığı bir armatürü olacaktır. Banyo ve duş bataryası seti için idareden onay alınacaktır. Banyo pis su gideri projede gösterilen doğrultuda MAKÖ-10 pozunda temin edilen 1,5x8 cm ebatlarında duş kabini gider ızgarası bağlanacak ve süzülen su, altında bulunan 10-15 cm arası derinliğindeki deliğe akacaktır. Kat borularının tümü (WC, BANYO) 204-402 poz numaralı sert pvc plastik boru, bağlantı borusuna bağlanacaktır. Boru birleştirmelerinde boruların su akışı yönünde 45 derecelik çatallar kullanılarak birleştirilecektir. Buradan akan pis su tesisatı 204.403 pozundaki Ø100 mm çapında ana hatta bağlanacaktır. Lavabodan ayrılan boru u yapacak şekilde montajı yapılacaktır. Hela ve banyoların pis su gider boruları ayrı olarak montajı yapılacak ve 2 ayrı boru olarak rögara bağlanacaktır.
Metal askılık duvarın yanlarına (projede gösterildiği gibi) elbise askılığı MAKÖ-4 pozuna uygun olarak temin edilerek montajı yapılacaktır. Soyunma kabinlerine de MAKÖ-4 pozuna uygun elbise askılığı montajı yapılacaktır.
Projede gösterilen noktalara, panel radyatörler, 165.708 pozuna uygun 22 tip, 600 mm yüksekliğinde, projede belirtilen uzunluklarda temin edilip yerlerine montajı yapılacaktır. 165-722 pozuna uygun 22 tip, 500 mm yüksekliğinde, projede belirtilen uzunluklarda temin edilip yerlerine montajı yapılacaktır. Her radyatöre giriş ve çıkış vanaları takılacaktır. Bu vanaların fiyatı panel radyatör fiyatına dâhidir. Radyatörlere giriş çıkış vanaları da uygun bir şekilde bağlantısı yapılacaktır. Bunun için ayrıca bedel ödenmeyecektir.
Soyunma kabininde, dinlenme salonunda ve lavaboda bulunan aynalar MAKÖ-8 pozunda 60 x120 cm ebatlarında, dikey olacaktır. Ayların montajında idareden onay alınacaktır.
Duş kabinlerinde asma tavan arasına 30x20 cm ebadında profile sahip 261.151 pozuna uygun havalandırma kanalı imalatı yapılacaktır. Her duş kabinin hizasında bu kanal boyunca asma tavana monteli 267.101 pozunda 30x30 cm ebatlarında çift sıra kanatlı, DKP malzemeden dağıtıcı menfez temin edilip montajlanacaktır. Bu menfezler yapılacak asma tavan panellerinin merkezine gelecek şekilde ve/veya estetik açıdan görüntü bozukluğu yaratmadan duş kabinlerinin merkezine (olabildiğince) denk gelecek şekilde bağlanacaktır. Duş esnasında açığa çıkan buharlı havayı bu menfezlerden emerek dışarı atmasını sağlayacak kanal tipi radyal aspiratör ise 253.703 pozunda, 300 m3/h kapasitede olacaktır. Aspiratör teçhizatının dış ortam etkenlerinden korunması için idarenin onay verdiği şekilde, havalandırma kanalı yapımında kullanılan malzemeden bir muhafaza yapılacaktır. İçerideki nemli havanın atıldığı noktada, havalandırma kanalı ağzına 267.402 pozuna uygun sabit kanatlı menfez takılacaktır.
MAKÖ-1 pozuna ait tuvalet fırçası, paslanmaz çelikten olacaktır. Tuvalet fırçası kutulu olacaktır. Fırça mutlaka paslanmaz çelik muhafazalı olacaktır. Tuvalet fırçası yuvarlak, plastik kıllı olacaktır. Tuvalet fırçasının sapı da paslanmaz çelik olacaktır. Hijyen açısından fırça beyaz renkte olacaktır.
Projede gösterilmemiş, teknik zorunluluk gerektiren ufak ölçüdeki tüm onarım ve imalatlar idarenin onayladığı şekilde yüklenici tarafından yapılacaktır. Bunun için ek ücret talep edilmeyecektir.
Elektrik işleriyle ilgili imalatlarda ilk önce elektrik enerjisi kesilecek ve enerjinin kesildiğinden emin olunduktan sonra çalışmaya başlanacaktır.
Giriş mahaline 704-104 pozuna uygun sıva üstü sac tablo montajı yapılacaktır. Bu panonun elektrik beslemesi sistem kontrol merkezi mahalinde bulunan elektrik panosundan alınacak ve 727-409 pozuna uygun kurşunsuz pvc izoleli 3x6 mm² lik nym kablo ile olacaktır ve bu kablo 782-502 pozuna uygun olan kablo kanalı içerisinden ile getirilecektir. Panonun içine 718-502 pozuna uygun olan kaçak akım koruma şalterin montajı yapılacaktır. Kaçak akım koruma şalterinin çıkışına 724-402 pozuna uygun anahtarlı otomatik sigorta (25A), 724-401 pozuna uygun anahtarlı otomatik sigorta (16A) ve yine 724-401 pozuna uygun anahtarlı otomatik sigorta (10A) bağlanacaktır. 25A ‘lik sigortanın çıkışına termosifon linyesi bağlanacak ve linye 727-410 pozuna uygun 3x4 mm²’lik nym kablo ile yapılacaktır. 16A’lik sigortanın çıkışına 735-101 pozuna uygun priz linyesi bağlanacaktır. 10A’lik sigortanın çıkışına ise 734-101 pozuna uygun normal aydınlatma sortisi ve 734-102 pozuna uygun komütatör aydınlatma sortisi bağlanacaktır.
Giriş mahalindeki aydınlatma ELKÖ-2 pozuna uygun olan led panel armatür ile yapılacaktır ve 780-102 pozuna uygun gömme komütatör anahtar, led panel armatürü ve merdiven mahalindeki pozuna uygun 40 WATT’lık led projektörü kontrol edecektir.
Dinlenme odasındaki ELKÖ-2 pozuna uygun olan led panel armatürlerde, 780-102 pozuna uygun olan komütatör anahtar ile iki devre şeklinde kontrol edilecektir. Aynı zamanda bu komütatör anahtar ELKÖ-4 pozuna uygun şerit led setinide kontrol edecektir. 780-101 pozuna uygun olan gömme normal anahtar ise soyunma odasındaki ELKÖ-3 pozuna uygun olan sıva üstü led panel armatürü kontrol edecektir. Projede belirtilen yerlere 780-113 pozuna uygun iki adet gömme normal priz takılacak ve 735-101 pozuna uygun priz sortisine göre yapılacaktır. Mevcut durumda bulunan telefon prizi sökülerek yerine 780-103 pozuna uygun olan telefon fiş-prizi ile değiştirilecektir.
Koridor mahalinde projede belirtilen yerlere 724-401 pozuna uygun iki adet 16A anahtarlı otomatik sigorta takılacak (sigorta kutusuyla birlikte) ve bu sigortaların çıkışı termosifonlara bağlanacaktır. Ayrıca projede belirtilen yere 780-113 pozuna uygun priz bağlanacak ve bu işlem 735-101 pozuna uygun priz sortisine göre yapılacaktır. Bu mahalde, projede belirtilen yerlere ELKÖ-2 pozuna uygun olan iki adet led panel armatür bağlanacak ve bunun elektriksel bağlantıları 734-101 pozuna uygun normal aydınlatma sortisi şeklinde olacaktır. 780-101 pozuna uygun gömme normal anahtarlar bu led panel armatürleri, 780-102 pozuna uygun gömme komütatör anahtarın ise birinci kontağı havalandırma motorunu kontrol ederken , ikinci kontağı WC,1.Banyo,2.Banyo ve Lavabo mahallerindeki ELKÖ-1 pozuna uygun olan dairesel led armatürler, ELKÖ-2 pozuna uygun olan led panel armatürü ve aynanın ELKÖ-4 pozuna uygun şerit ledini kontrol edecektir.
Tüm elektrik tesisatı MSB-136 pozuna uygun olarak sıva altına gizlenecektir. Sıva üzerinde kesinlikle elektrik tesisatı bulunmayacaktır.
Tüm mahallerdeki armatürlerin ışık renkleri idarenin onayı alınarak seçilecektir.
Projeden kaynaklı problemler ve teknik zorunluluk gerektirecek yapılması zorunlu imalatlar yüklenici firma tarafından tamamlanacaktır ve bunun için ekstra bir ücret ödenmeyecektir. Anahtar, priz ve tüm aydınlatma armatürleri idare tarafından seçilecektir. Aydınlatma armatürlerinin aydınlık seviyesi yüksek olacak ve idare, yükleniciden daha yüksek aydınlatma seviyeli bir aydınlatma armatürü talep edebilecektir. Bunun için ekstra bir ücret ödenmeyecektir. Yüklenici işin tamamını çalışır ve sorunsuz bir şekilde idareye teslim edecektir.
Genel temizlik yapıldıktan sonra, inşaat, moloz ve hafriyat artıkları, idari sınırları içerisinde yer alınan ilgili Belediyenin müsaade ettiği alanlara nakledilerek dökülecektir. Yükleme, nakil, boşaltma giderleri, izin müsaadeleri, harç ve benzeri pul giderleri yüklenici tarafından karşılanacaktır.
4.1. İNŞAAT İMALATLARINA AİT POZ TARİFLERİ:
4.1.1. PATLAYICI MADDE KULLANMADAN DEMİRLİ VE DEMİRSİZ BETON İNŞAATININ YIKILMASI (18.185/A)
Tarifi: Patlayıcı madde kullanmadan, demirli ve demirsiz beton inşaatın yıkılması, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, demirli ve demirsiz beton inşaatın yıkılmasının 1 m³ fiyat
Kullanılacak mahaller: Lavabo, Banyo 1, Banyo 2, WC ve Telsiz Parkı WC
4.1.2. 200 KG ÇİMENTO DOZLU TESVİYE TABAKASI YAPILMASI (Y.27.581)
Tarifi: Proje ve detay projesine göre, tesviye tabakası yapılacak yerin temizlenmesi, yıkanması,1 m3 dişli kuma 200 kg çimento katılarak elde edilen harçla ortalama 3 cm kalınlığında mastarında sıkıştırılarak tesviye tabakası yapılması, gerektiğinde sulanması, harç ve benzeri artıklardan temizlenmesi için gerekli her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, 1 m2 fiyatı
Ölçü: Tesviye yapılan yerin alanı projesi üzerinden hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Lavabo, Banyo 1, Banyo 2, Wc, Soyunma Odası (Mutfak), Koridor, Giriş Holü, Dinlenme Odası, Merdiven ve Telsiz Parkı WC
4.1.3. PATLAYICI MADDE KULLANMADAN ÇİM. HARÇLI KARGİR VE HORASAN İNŞAATIN YIKILMASI (18.183/A)
Tarifi: Çimento harçlı kargir ve horasan inşaatın patlayıcı madde kullanılmadan yıkılması, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, çimento harçlı kargir ve horasan inşaatın yıkılmasının 1 m³ fiyatı:
Kullanılacak mahaller: Lavabo, Banyo 1, Banyo 2, Wc, Soyunma Odası (Mutfak) ve Telsiz Parkı WC
4.1.4. ELASTOMERİK REÇİNE ESASLI SIVI PLASTİK KAPLAMA MALZEMESİ İLE 2 KAT HALİNDE TOPLAM 1 MM KALINLIKTA SU YALITIMI YAPILMASI (Y.19.085/021)
Tarifi: Tasdikli detay projesine göre hazırlanmış yüzeylerin oynak, kırık, çatlak parçalardan, yağ, toz ve benzeri yapışmayı engelleyecek kalıntılardan arındırılması ve ürün teknik uygulama şartlarına uygun şekilde yıkanması, yüzeyler kuruduktan sonra, birinci kat olarak elastomerik reçine esaslı sıvı plastik yüzey kaplama malzemesinin su ile maksimum 1/4 oranında inceltilerek fırça, rulo yada püskürtme yöntemi ile aynı doğrultuda yüzeye uygulanması, ürün teknik uygulama şartlarına uygun süre geçtikten sonra ikinci kat olarak elastomerik reçine esaslı sıvı plastik yüzey kaplama malzemesinin inceltilmeden, birinci kat uygulamaya dik şekilde fırça, rulo yada püskürtme yöntemi ile yüzeye uygulanması, her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik araç ve gereç giderleri, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, gerektiğinde çalışma sehpaları kurulması ve sökülmesi ile müteahhit genel giderleri ve karı dahil 1 m² fiyatı:
Ölçü: Projedeki ölçülere göre yalıtım yapılan bütün yüzeyler hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Lavabo, Banyo 1, Banyo 2, Wc, Soyunma Odası (Mutfak), Koridor, Giriş Holü ve Dinlenme Odası
4.1.5. 190 MM KALINLIĞINDA YATAY DELİKLİ TUĞLA (190 X 190 X 135 MM) İLE DUVAR YAPILMASI YATAY DELİKLİ TUĞLA DUVAR YAPILMASI (LD BİRİM) (Y.18.001/C15)
Tarifi: Projesine göre yatay delikli tuğla ile çimento-kireç karışımı harç kullanılarak duvar yapılması, lüzumunda sulanması, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, 1 m² fiyatı:
Ölçü: Projesindeki boyutlar üzerinden hesaplanır. 0,10 m² den küçük boşluklar düşülmez.
Kullanılacak mahaller: Lavabo ve Soyunma Odası (Mutfak)
4.1.6. SERAMİK, FAYANS VB. KAPLAMA SÖKÜLMESİ (18.198/12A)
Tarifi: Seramik, fayans vb. kaplama sökülmesi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, seramik, fayans vb. kaplama sökülmesinin 1 m² fiyatı:
Ölçü: Sökülen kaplama alanı hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Lavabo, Banyo 1, Banyo 2, Wc, Soyunma Odası (Mutfak), Koridor, Giriş Holü, Dinlenme Odası, Merdiven ve Telsiz Parkı WC
4.1.7. 350 KG ÇİMENTO DOZLU HARÇLA TEK KAT KABA SIVA YAPILMASI (Y.27.501/08)
Tarifi: 1 m3 mil kumuna 350 kg çimento katılmasıyla hazırlanan harçla önce bir tabaka serpme atılması ve üzerine aynı harçla bir defada beton veya betonarme yüzeyler üzerine ortalama 1,2 cm kalınlığında sıva yapılması, duvar yüzeyinin temizlenmesi, gerekli zamanlarda sulanması, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, çalışma sehpaları, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, 1 m2 fiyatı :
Ölçü: Sıvanan bütün yüzeyler projesi üzerinden hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Banyo 1, Banyo 2, Wc ve Soyunma Odası (Mutfak)
4.1.8. (42,5 X 42,5 CM) VEYA (45 X 45 CM) ANMA EBATLARINDA, HER TÜRLÜ DESEN VE YÜZEY ÖZELLİĞİNDE, I.KALİTE, RENKLİ SERAMİK YER KAROLARI İLE 3 MM DERZ ARALIKLI DÖŞEME KAPLAMASI YAPILMASI (KARO YAPIŞTIRICISI İLE) (Y.26.005/404)
Tarifi: Onaylanmış detay projesine uygun düzgün yüzeyin, yapışması engelleyici kir, toz, çapak ve benzeri kalıntılarından arındırılması ve nemlendirilmesi, yüzey üzerine çimento esaslı, yüksek performanslı, kayma özelliği azaltılmış, açık bekletme süresi uzatılmış karo yapıştırıcının sürülmesi ve özel tarak ile yivlendirilmesi, (42,5x42,5 cm) veya (45x45 cm) anma ebatlarında her türlü desen ve yüzey özelliğine sahip, 1. kalite, renkli seramik yer karosunun, mastar ve tesviyesine uygun olarak, 3mm derz aralıkları bırakılarak döşenmesi, derzleri istenilen renkte çimento esaslı, standart performanslı derz dolgu malzemesi ile doldurulması, kaplama yapılan yüzeyin temizlenmesi, her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik araç ve gereç giderleri, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve karı dahil 1 m2 fiyatı:
Ölçü: Kaplama yapılan yüzey ve varsa süpürgelik projesindeki ölçülere göre hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Lavabo, Banyo 1, Banyo 2, Wc, Soyunma Odası (Mutfak), Koridor, Giriş Holü ve Dinlenme Odası
4.1.9. (30 X 30 CM) VEYA (33 X 33 CM) ANMA EBATLARINDA, HER TÜRLÜ DESEN VE YÜZEY ÖZELLİĞİNDE, I.KALİTE, BEYAZ SERAMİK YER KAROLARI İLE 3 MM DERZ ARALIKLI DÖŞEME KAPLAMASI YAPILMASI (KARO YAPIŞTIRICISI İLE) (Y.26.005/302)
Tarifi: Onaylanmış detay projesine uygun düzgün yüzeyin, yapışmayı engelleyici kir, toz, çapak ve benzeri kalıntılarından arındırılması ve nemlendirilmesi, yüzey üzerine çimento esaslı, yüksek performanslı, kayma özelliği azaltılmış, açık bekletme süresi uzatılmış karo yapıştırıcının sürülmesi ve özel tarak ile yivlendirilmesi, (42,5x42,5 cm) veya (45x45 cm) anma ebatlarında her türlü desen ve yüzey özelliğine sahip, 1. kalite, renkli seramik yer karosunun, mastar ve tesviyesine uygun olarak, 3mm derz aralıkları bırakılarak döşenmesi, derzleri istenilen renkte çimento esaslı, standart performanslı derz dolgu malzemesi ile doldurulması, kaplama yapılan yüzeyin temizlenmesi, her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik araç ve gereç giderleri, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve karı dahil 1 m2 fiyatı:
Ölçü: Kaplama yapılan yüzey ve varsa süpürgelik projesindeki ölçülere göre hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Telsiz Parkı WC
4.1.10. (20 X 60 CM) VEYA (30 X 60 CM) VEYA (33 X 60 CM) ANMA EBATLARINDA, HER TÜRLÜ DESEN VE YÜZEY ÖZELLİĞİNDE, I.KALİTE, RENKLİ SERAMİK DUVAR KAROLARI İLE 3 MM DERZ ARALIKLI DUVAR KAPLAMASI YAPILMASI (KARO YAPIŞTIRICISI İLE) (Y.26.006/406)
Tarifi: Onaylanmış detay projesine uygun düzgün yüzeyin, yapışmayı engelleyici kir, toz, çapak ve benzeri kalıntılarından arındırılması ve nemlendirilmesi, yüzey üzerine çimento esaslı, yüksek performanslı, kayma özelliği azaltılmış, açık bekletme süresi uzatılmış karo yapıştırıcının sürülmesi ve özel tarak ile yivlendirilmesi, (20x60 cm veya 30x60 cm veya 33x66 cm) anma ebatlarında her türlü desen ve yüzey özelliğine sahip, 1. kalite, renkli seramik duvar karosunun, mastarına uygun olarak, 3mm derz aralıkları bırakılarak döşenmesi, derzleri istenilen renkte çimento esaslı, standart performanslı derz dolgu malzemesi ile doldurulması, kaplama yapılan yüzeyin temizlenmesi, her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik araç ve gereç giderleri, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve karı dahil 1 m2 fiyatı:
Ölçü: Kaplama yapılan yüzeyler projesi üzerindeki ölçülere göre hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Lavabo, Banyo 1, Banyo 2, Wc, ve Koridor
4.1.11. 13 MM COMPACT LAMİNAT İLE BÖLME PANOSU VE KAPI YAPILMASI (MSB.922/A)
Tarifi: Emprenye selülozik esaslı fiber levha tabakalarının imalatı esnasında tüm katmanları ile birlikte ısı ve yüksek basınç altında preslenmesi ile elde edilen 13 mm. kalınlıktaki masif levhaların atölyelerde proje ve detaylarına göre seçilen ölçü ve renklerde hazırlanması, gerekli kenarların yuvarlatılması, birleşim yerlerinde silikon kullanılması, hazır hale getirilen compact laminat levhaların montaja hazır hale getirilmesi (aksesuar bedelleri hariç ), aksesuar montajının yapılması, yerine takılıp, alıştırılması için gerekli her turlu malzeme, isçilik, yatay ve düşey tasımalar, yükleme-boşaltma, alet edevat giderleri, nakliye, müteahhit karı ve genel giderler dahil 1m2 fiyatı:
Ölçü: Projedeki boyutlar üzerinden alanı hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Banyo 1, Banyo 2, Wc ve Soyunma Odası (Mutfak)
4.1.12. AKRİLİKTEZGAH (İÖBFA-1)
Tarifi: 1/3 akrilik (polyester ihtiva etmemelidir) + 2/3 doğal mineral esaslı masif kompozit plakala kaplamalı olmalıdır. Kullanılacak plaka kalınlığı 10mm den az olmamalıdır.
İçerdiği bileşenler geri dönüşümlü ve çevre dostu olmalı ve çevreye zararlı etkisi olmamalıdır. Hijyenik-Gözeneksiz yüzeye sahip olmalı, ek yerleri kesinlikle belirsiz olmalı ve süpürgelik dönüşleri kendinden raduslu (dairesel) olmalıdır. Mantar ve bakteri üremesine izin verilmemelidir. Darbeye dayanıklı masif ve güçlü darbelerde ezilmez ve kırılmaz olacaktır.
Su geçirmez olmalıdır. 190 derece ısıya kadar dayanıklı olmalıdır. Bir noktadan asılan 50 kg’a kadar yükü taşıma özelliğine sahip olmalıdır. Plakalar hafif hareketlerde esneyebilir olmalı ve kırılmamalıdır. Yanıcı olmamalıdır. Nemden etkilenmemelidir. Gözeneksiz yüzeyi sayesinde leke tutmamalı ve kolayca temizlenebilir olmalıdır.
Masif yapısı sayesinde tamir edilebilir olmalıdır. Plaka rengi ve dokusu kalıcı olmalıdır. Plakalar en az on yıl garantili olmalıdır. İnşaat sahasında yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltmalar, her türlü malzeme ve zayiat, işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri, montajı ve kârı dâhil, 1 adet fiyatı:
Ölçü: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır
Kullanılacak mahaller: Lavabo
4.1.13. NATUREL-MAT VE ELOKSALLI ISI YALITIMLI ALÜMİNYUM DOĞRAMA İMALATI YAPILMASI VE YERİNE KONULMASI (Y.23.244/F)
Tarifi: İdarece onanmış proje, detay resimleri ve beğenilmiş numunesine göre; sınıflandırma, kimyasal bileşim, mekanik özellikleri, tasarım, ölçü ve kalınlık toleransları bakımından mevcut standartlara ve teknik şartnamesine uygun ekstrüzyonla biçimlendirilmiş, taşıyıcı alüminyum doğrama profilleri (kasa, kayıt, kanat profilleri) naturel-mat ve eloksallı alüminyum profillerle; her türlü bir veya çift eksenli, normal açılır veya sürme vs.; pencere, camekan, kapı kanadı ve kasasının v.b. fabrikada imali, her türlü montaj malzemeleri (epdm fitili , montajın yapılacağı yerle (kör kasa vs) doğrama arasında ısı, su, hava sızdırmazlığı yalıtımını sağlamak için PVC pestili (bitümlü folyo bant), montaj dübeli vs.) ile yerine takılması ve çalışır halde teslimi, işyerine nakli, her türlü malzeme zayiatı, işçilik, iş yerinde yatay ve düşey taşıma giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil 1 kg fiyatı :
Ölçü:
1)Alüminyum imal edilen aksam ile birlikte tartılır (vida, perçin, koruma ambalajı dâhil). Birlikte tartılması halinde; kilit ve ilaveleri, pencere kolları, kapı kolları, menteşeler, vasistas makas ve çarpmaları, sürgüler, kapı altı fırçaları, hidrolik mekanizmalar, pivot mekanizmaları, sürme ve çift eksen mekanizmaları v.b. gibi ayrıca bedeli ödenen aksesuarlar varsa ağırlıkları düşülür. Aksesuar bedelleri varsa kendi rayicinden yoksa yetkili makamlarca tasdikli fatura bedeline % 25 müteahhit kârı ve genel gider ilave edilerek ödenir.
2)İdare lüzum gördüğü takdirde proje boyutları üzerinden, profillerin tablodaki ağırlıklarına göre tartı ağırlığını tahkik edebilir. Bu tartı neticesinde tablolara nazaran %7 ağırlık fazlasına kadar ödeme yapılır. Tablodaki ağırlıklara nazaran tartı neticesi bulunan ağırlığın az olması halinde, yapılan imalatın idarece kabul edilmesi şartıyla tartı esas alınır.
Not:
1)Taşıyıcı alüminyum profilleri statik hesaba göre gerekli mukavemeti sağlaması şartı ile 2 mm ( ± %10) et kalınlığında olacaktır. (Taşıyıcı özelliği olmayan cam çıtaları, T bini profilleri, adaptör profilleri, köşebentler vs. gibi tamamlayıcı profillerde bu şart aranmaz).
2)Doğramaların köşe birleşimlerinde alüminyum profilden mamul köşe bağlama elemanı (ısı yalıtımlı olması halinde ısı yalıtımlı profilin her iki köşesine de) kullanılacak ve köşeler preslenmiş olacaktır
3)Isı yalıtımlı alüminyum profiller en az üç odacıklı olacaktır.
4)İmalatçı firmalardan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alınmış "Kapasite Raporu" istenir ve Rapor'un ibrazından sonra ödeme yapılır.
Kullanılacak mahaller: Giriş Holü
4.1.14. PLASTİK DOĞRAMA İMALATI YAPILMASI VE YERİNE KONULMASI (SERT PVC DOĞRAMA PROFİLLERİNDEN HER ÇEŞİT KAPI, PENCERE, KAPLAMA VE BENZERİ İMALAT) (PVC HAMMADDESİ KURŞUN İHTİVA ETMEYEN) (Y.23.241)
Tarifi: İdarece onaylanmış proje ve detaylarına göre yapılan sert PVC profillerden plastik doğramalar ve aksesuarları ve cam çıtaları her türlü hava şartlarına karşı dayanıklı, yüzeyleri pürüzsüz olmalıdır. PVC’den mamul ana profil (Standardına göre et kalınlığı sınıfı "A" olan ve görünür yüzeylerdeki et kalınlığı 2,8 mm, görünmeyen yüzeylerde ise 2,5 mm olmalıdır) kesitlerinde gerek ısı gerekse ses izolasyonu ve ayrıca su tahliyesini hızlandıracak şekilde tasarlanmış ön odacık sistemi olacaktır. Metal takviye profilleri ile ana profillerin (kasa, kanat, orta kayıt) gerekli mukavemeti sağlanacaktır. Metal takviye profilleri, sıcak daldırma metodu ile yapılmış galvanizle pasa karşı korunmuş, sacdan U veya kutu profillerdir. Her iki halde de sac kalınlığı kasa ve kanatlarda 1,5 mm'den fazla orta kayıtta da 2 mm den fazla olmayacaktır. (Ancak çok geniş kayıt ve kanatlarda yapılan hesaplama sonucu atalet momenti yukarıda belirtilen sac kalınlıklarından yüksek çıkarsa çıkan sonuca uyumlu kalınlıkta sac kullanılmalıdır.) Metal takviyeli PVC profiller plastik köşe kaynağı, vida, kanat bağlaması vs. imkânlarla birleştirilerek yardımcı doğrama profilleri, levhalar ve diğer profiller yardımı ile her çeşit pencere doğraması, kapı, camekân ve benzeri imalat yapılır. İmalatçı firmaca önerilen sisteme uygun olarak kanat aralıkları iki sıra EPDM kauçuk contalarla izole edilecektir. Her cins ve kalınlıklardaki camın takılması, cam çıtaları yardımı ile olur. İmalatçı firmaca önerilen sisteme uygun olarak cam tespiti conta, mastik ve diğer usullerle sağlanacaktır. Her pencere kanat çerçevesi (doğraması) doğrama kasasına en az 2 (iki) kapı kanat çerçevesi ise en az 3 (üç)menteşe ile tespit edilir. Menteşeler kanadın ayarlı çalışmasını sağlayacak mukavemette ve dizaynında olacaktır. Plastik doğrama kasa ve kanat bileşimleri 45 derece kesilerek imalatı yapılan plastik doğramanın kargir aksama, kenet ve dübellerle gerektiğinde demir konstrüksiyona (kör kasa) paslanmaz vida kullanılarak bu iş için geliştirilmiş makinelerle kaynatılmak suretiyle tespiti yapılacaktır. Su, hava, ses geçirmeyecek şekilde sızdırmazlığın sağlanması, kanat aralıklarında izolasyonu sağlayacak contaların sisteme uygun olarak yerlerine tespiti için her türlü malzeme ve zayiatı, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, yerine monte edilmiş plastik doğramanın 1 kg fiyatı:
Ölçü:
1) Yalnız sert PVC plastik doğrama malzemesi, EPDM kauçuk conta, silikon esaslı macun, tespit vidaları, birleşim parçaları, profil içinde bulunan takviyeler birlikte tartılır.
2) İdare lüzum gördüğü takdirde proje boyutları üzerinden, profillerin tablodaki ağırlıklarına göre tartı ağırlığını tahkik edebilir. Bu tartı neticesinde tablolara nazaran %7 ağırlık fazlasına kadar ödeme yapılır. Tablodaki ağırlıklara nazaran tartı neticesi bulunan ağırlığın az olması halinde, yapılan imalatın idarece kabul edilmesi şartıyla tartı esas alınır.
3) Detay projelerinde gerek plastik profillerin, gerekse metal takviye profillerinin metre ağırlıkları ile bağlantı elemanlarının birim ağırlıkları belirtilecektir.
Not:
1) Madeni aksamın yerine takılması bedeli doğrama fiyatlarına dâhildir.
2) Plastik doğrama aksesuarı (ispanyolet, menteşe, kilit ve ilaveleri, vasistas makas ve çarpmaları, pivot menteşeler, sürgüler, kapı altı fırçaları, her türlü kapı kolları, hidrolik mekanizmalar benzeri açma, kapama, kilitleme mekanizmaları vb.) tartıya dâhil edilmez.
Kullanılacak mahaller: Wc ve Dinlenme Odası
4.1.15. PVC VE ALÜMİNYUM DOĞRAMAYA PROFİL İLE 4+4 MM KALINLIKTA 16 MM ARA BOŞLUKLU ÇİFT CAMLI PENCERE ÜNİTESİ TAKILMASI (Y.28.645/C06)
Tarifi: 4+4 mm kalınlıkta, 16 mm ara boşluklu çift camlı pencere ünitesinin takılacağı yerin ölçüsüne göre hazırlanması, cam yuvasına takozların konulması ve camın yuvaya yerleştirilmesi, profil ve fitilinin yerine oturtulması, camlama takozları ile ünitenin dengelenmesi, profillerin birleşim yerlerine puntalama şeklinde nötral (asitsiz) silikon çekilmesi, inşaat yerinde yükleme, yatay düşey taşıma ve boşaltma, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik araç ve gereç giderleri, yüklenici genel giderleri ve karı dahil 1 m² fiyatı:
Ölçü: Projedeki ölçülere göre cam takılan alanlar hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Wc, Giriş Holü ve Dinlenme Odası
4.1.16. PVC ÇERÇEVELİ, PLASTİK TELDEN SİNEKLİK YAPILMASI VE YERİNE KONULMASI (TAKILIR-SÖKÜLÜR) (Y.22.071/03)
Tarifi: Projesine göre bütün kayıtları, pvc profilden, sökülür takılır sineklik çerçevesinin takılacak tel için hazırlanması, delikleri 1mm boyutlarında örneği idarece beğenilmiş olan plastik sineklik telinin çerçeveye konulması, sineklik doğrama ek yerlerinin geçmeli olarak yapılması, köşelere gömme köşebent konulması, yekpare bir kasa ile yerine takılması, her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, müteahhit genel giderleri ve karı dahil, (madeni aksam bedeli hariç) 1 m2 fiyatı
Ölçü: Sineklik çerçeve kayıtları dışından ölçülerek hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Wc ve Dinlenme Odası
4.1.17. 3 CM KALINLIĞINDA BEYAZ MERMER LEVHA İLE DIŞ DENİZLİK YAPILMASI (3CMX30-40-50CMXSERBEST BOY) (HONLU VE CİLALI HARİÇ HER TÜRLÜ YÜZEY İŞLEMLİ) (Y.26.020/41B)
Tarifi: Şartnamesine uygun yapılmış tesviye betonu yüzünün temizlenmesi, ıslatılması, 400 kg çimento dozlu harçla bir altlık yapılması, bunun üzerine meyil ve damlalık olarak yekpare şekilde hazırlanmış 3 cm kalınlığında mermer levhadan (honlu ve cilalı hariç her türlü yüzey işlemli) yapılmış dış denizliğin yerine kaplanması, temizlenmesi, silinmesi ve bu işlerin yapılmasında gerekli her türlü işçilik, malzeme ve zaiyatı, işyerinde yükleme-boşaltma, yatay düşey taşıma, müteahhit genel giderleri ve karı dahil, (tesviye betonu hariç) 1 m2 fiyatı:
Ölçü: Kaplama yapılan yüzeyler projesi üzerinden hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Wc ve Dinlenme Odası
4.1.18. MEVCUT ALÇI PERDAH ÜZERİNE PLASTİK BOYA YAPILMASI (MSB.603/2)
Tarifi: Mevcut alcı perdah uzerine 3 kat su bazlı duvar boyası (plastik-mat) yapılması, her turlu malzeme ve zayiat, iscilik, sehpa, muteahhit karı ve genel giderler dahil 1 m2 fiyatıdır.
Ölçü: Uygulanan yuzeyin alanı alınır.
Kullanılacak mahaller: Soyunma Odası (Mutfak), Giriş Holü ve Dinlenme Odası
4.1.19. OVAL KÖRÜKLÜ TENTE İMALATI YAPILMASI VE YERİNE KONULMASI (İÖBFA-2)
Tarifi: 5 yıl solmaz su tutmaz garantili %100 akrilik kumaştan imal edilen, 0,90 metreye kadar öne açılabilen, ipli manuel çalışan, alüminyum alaşımlı gövde ve elektrostatik fırın boyalı tente imalatı yapılması ve yerine tespiti için her türlü malzeme ve zayiat, atelye giderleri, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, işçilik müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil.
Kullanılacak mahaller: Merdiven
4.1.20. STROPİYERDEN KEMER UYGULAMA YAPILMASI (İÖBFA-3)
Tarifi: Uygulama yapılacak duvarların iple terazisi alınarak gerekli olduğu takdirde sıva ile düzeltilmesi yapılacaktır. Yapılacak yer stropiyerin düzgün yapışması için yer yer keser veya spatula ile tırıtıklar açılacaktır. Stropiyerin arkasına yapıştırıcı sürülerek duvara montajı yapılacaktır. Stropiyer malzemesi su ve nemden etkilenmeyecek kalitede olacaktır.
Kullanılacak mahaller: Lavabo ve Dinlenme Odası
4.1.21. İNCE SIVA, ALÇI SIVALI VB. YÜZEYLER ÜZERİNE 3 MM KALINLIĞINDA SATEN ALÇI KAPLAMA YAPILMASI (27.528/3)
Tarifi: Kaplanacak yüzeylerin; iyice yıkanıp temizlendikten sonra hazırlanan saten alçı harcının (Poz no: 10.061/2) çelik mala ile düzgün ve pürüzsüz bir yüzey elde edilinceye kadar çekilmesi, zımparalanması, tozlardan temizlenmesi için her türlü malzeme ve zaiyatı, işyerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma yatay düşey taşıma, boşaltma, işçilik, müteahhit genel giderleri ve karı dahil, 1 m2 fiyatı:
Ölçü:
Projedeki ölçülere göre, sıvanan bütün yüzeyler (boşluk yanları dahil) hesaplanır.
Doğrama pervazları ve varsa ahşap süpürgelik altında kalan sıva yüzeyleri hesaba katılır.
Bütün boşluklar ve diğer cins kaplama yüzeyleri düşürülür.
Kullanılacak mahaller: Soyunma Odası (Mutfak), Giriş Holü ve Dinlenme Odası
4.1.22. HER ÇEŞİT PROFİL, ÇELİK ÇUBUK VE ÇELİK SACLARLA KARKAS, (ÇERÇEVE) İNŞAAT YAPILMASI, YERİNE TESPİTİ (YAPI KARKASI, KÖPRÜLERDE PROFİL DEMİRLERİNDEN KİRİŞLER, BAŞLIKLAR, BAĞLANTILAR VE BENZERİ İMALATLAR) (Y.23.101)
Tarifi: Her çeşit profil, çelik çubuk, çelik, saçlarla projesine göre her yükseklik ve açıklıkta karkas inşaat yapılması, parçaların perçin, bulon ve kaynakla eklenmesi, bütün aksamın yerine monte edilmesi, her türlü malzeme ve zayiatı, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, taşıyıcı iskele veya kaldırma tertibatı, boşaltma, işçilik, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, (boya bedeli hariç) yapılması ve yerine konulması, 1 ton fiyatı:
Ölçü:
1)Ölçmede tartı esastır, kullanılan profil demiri perçin, cıvata, ek levhaları ve benzeri tespit elemanları birlikte boyanmadan ve montajdan önce tartılır ve ataşmana geçirilir.
2)Ancak idareler lüzum gördüğü takdirde, proje boyutları üzerinden bütün profillerin ve düğüm noktaları levhalarının cetveldeki ağırlıklarına nazaran tartı ağırlığını tahkik edebilir. Bu tartı neticesinde; cetvellere nazaran % 7 ağırlık fazlasına kadar ödeme yapılır. % 7 den fazla ağırlık dikkate alınmaz. Hesap tahkikinde perçin ve cıvata delikleri dolu alınır. Bu tartı neticesinde bulunan ağırlığın cetveldekinden az olması halinde yapılan imalâtın idarece kabul edilmesi şartıyla tartı esas alınır.
Kullanılacak mahaller: Lavabo, Banyo 1, Banyo 2, Wc, Koridor, Giriş Holü ve Dinlenme Odası
4.1.23. 60X60 CM EBADINDA 0,70 MM KALINLIĞINDA MİNİMUM 20 MİKRON ELEKTROSTATİK TOZ BOYALI (POLYESTER ESASLI) DELİKLİ ALÜMÜNYUM PLAKADAN (EN AW 3000 SERİSİ) GİZLİ TAŞIYICILI SİSTEM ASMA TAVAN YAPILMASI (23.243/20)
Tarifi: İdarece onaylanmış proje ve detaylarına göre minimum 0,60 mm kalınlığında galvanizli sacdan mamul gizli taşıyıcı profillerin 40 cm uzunluğunda 4 mm çapındaki özel ayarlı galvanizli çelik askı takımları ile 60 cm aralıklı mesafede ve istenilen kottaki düzeyde teraziye alınarak asılması, tavan kenarlarına min 1 mm kalınlığında gizli taşıyıcılı sistemin alüminyum C profillerin dönülmesi, gizli taşıyıcılı profillerin altında istenilen renkte (60x60) cm ebadında (0,70 mm kalınlığında alüminyum plakanın iki tarafı 20 mikron kalınlığında polyester esaslı elektrostatik toz boyalı tırnaklı alüminyum plakaların (en aw 3000 serisi) yerleştirilmesi, elektrik armatürleri veya tesisat özelliklerine göre yerlerinin açılması suretiyle asma tavan teşkili için her türlü malzeme ve zaiyatı, atölye masrafları, iş yerinde yatay ve düşey taşıma, boşaltma, işçilik, müteahhit genel giderleri ve karı dahil, 1 m2 fiyatı:
Ölçü:
Asma tavan yapılan yüzeyler ölçülür.
0,25 m2 den küçük havalandırma ve elektrik armatürleri boşlukları ile diğer boşluklar düşülmez.
Kullanılacak mahaller: Lavabo, Banyo 1, Banyo 2, Wc, Koridor, Giriş Holü ve Dinlenme Odası
4.1.24. LAMİNAT KAPLAMALI, İKİ YÜZÜ ODUN LİFİNDEN YAPILMIŞ LEVHALARLA (MDF) PRESLİ, KRAFT DOLGULU İÇ KAPI KANADI YAPILMASI, YERİNE TAKILMASI (Y.22.009/03)
Tarifi: Projesine göre; beyaz cam kerestesinden temizi en az 42mm kalınlıkta olacak şekilde, temizi en az 32mm kalınlıkta ve seren başlıklarından yapılan çatkı arasına 32mm’lik kraft dolgu ile meydana getirilen iskeletin iki yüzüne 4 mm dolgu lifi levha (MDF) prese etmek suretiyle iç kapı kanadı yapılması, her iki yüzü laminant kaplanması ve yerine takılması için çivi, vida, tutkal ve benzeri her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma ve madeni akşamların yerine takılması, kapı kanadının yerine takılıp alıştırılması, müteahhit genel giderleri ve karı dahil, (madeni aksam bedeli hariç) 1 m2 fiyatı
Ölçü:
Kapı, kanadının dıştan dışa eni ve boyu çarpılarak alan hesaplanır. Bu ölçüye kapı kasaları dahil edilmez.
Boşluktaki kapı kanatlarının çoğaltılması halinde açılır veya sabit kanatların hepsi kapalı şekilde ölçüye girecektir. (Sabit, kanatlar telaro kasa şeklinde biterse bunlarda kanat ölçüsüne sokulur, ayrıca kasa bedeli ödenmez).
Not:
Genel olarak kapı doğramalarında kullanılacak madeni aksam, idarenin beğenmesi şartı ile her cins kilit ve kilit kolları, aynaları, sürgü, stop lastik tampon, menteşe ve yaylı menteşeden ibarettir.
Madeni aksamın yerlerine takılması işçiliği doğrama fiyatlarına dâhildir.
Kullanılacak mahaller: Koridor
4.2. MAKİNA İMALATLARINA AİT POZ TARİFLERİ:
4.2.1. PANEL RADYATÖR (TİP22) 500 mm. (165.722)
TARİFİ: Yapısal konstrüksiyonu TS EN 442-1/2/3 standardına uygun, ısıl güçlerini CE işareti veren laboratuar raporuyla kanıtlayan, su geçen yüzeylerde TS EN 10130 standardına göre Fe P01 kalite ve minimum 1,11 mm. kalınlıkta soğuk çekilmiş sacdan imal, TS EN 442/1 standardına göre maksimum çalışma basıncının en az 1,3 katı basınçta (en az 520 kPa) test edilmiş, TS EN 442/2 standardına göre test edilerek ısıl güçleri tespit edilmiş, çinko veya demir fosfat üzerine astar boyalı ve son kat elektrostatik toz boyalı, ambalajlı olarak işyerinde temini ve montajı.(Tip XY, X panel sayısı, Y konvektör.) Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Tarafından yayınlanan 89/106/EEC Yapım Malzemeleri Yönetmeliğine uygun olarak üretilmiş, CE belgeli olacaktır. Montaj bedeli dahildir. Tespit ve yerleştirme TS-1499'a uygun olarak yapılacaktır.
ÖLÇÜ: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Dinlenme Odası
4.2.2. PANEL RADYATÖR (TİP22) 600 mm. (165.708)
TARİFİ: Yapısal konstrüksiyonu TS EN 442-1/2/3 standardına uygun, ısıl güçlerini CE işareti veren laboratuar raporuyla kanıtlayan, su geçen yüzeylerde TS EN 10130 standardına göre Fe P01 kalite ve minimum 1,11 mm. kalınlıkta soğuk çekilmiş sacdan imal, TS EN 442/1 standardına göre maksimum çalışma basıncının en az 1,3 katı basınçta (en az 520 kPa) test edilmiş, TS EN 442/2 standardına göre test edilerek ısıl güçleri tespit edilmiş, çinko veya demir fosfat üzerine astar boyalı ve son kat elektrostatik toz boyalı, ambalajlı olarak işyerinde temini ve montajı.(Tip XY, X panel sayısı, Y konvektör.) Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Tarafından yayınlanan 89/106/EEC Yapım Malzemeleri Yönetmeliğine uygun olarak üretilmiş, CE belgeli olacaktır. Montaj bedeli dahildir. Tespit ve yerleştirme TS-1499'a uygun olarak yapılacaktır.
ÖLÇÜ: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Koridor
4.2.3. PN 20 POLİPROPİLEN TEMİZ SU BORUSU 3/4" 25/4,2 MM (BİNA İÇİNDE, %45). (204.3103)
TARİFİ: DIN 8077-8078’e uygun, polipropilen (PPR-C), Tip: 3’ten mamul ve Sağlık Bakanlığından içme suyu borusu olarak kullanılmasında sakınca bulunmadığı belgelendirilmiş, boruların iş yerinde temini, projesine uygun olarak kesilmesi, fizyoterm kaynak makinesi ile bağlantı barçalarının boru uçlarına 260°C sıcaklıkta sıkılarak kaynak edilmesi. (Kaynak için her türlü malzeme ve işçilik dahil.) Montaj malzemelerinin bedelleri ayrıca ödenecektir.
ÖLÇÜ: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Lavabo, Banyo 1, Banyo 2, Wc, Dinlenme Salonu, Koridor
4.2.4. HAVLULUK (PASLANMAZ ÇELİK). (MAKÖ-9)
TARİFİ: Yaklaşık Ø10 cm çapında, 5 mm kalınlığında paslanmaz çelik malzemeden veya krom kaplamalı çelikten imal edilmiş halkanın, içerisinde serbestçe hareket edebileceği mafsal ile beraber duvara vida ve dübel ile montajlanabildiği havluluğun iş yerinde temini ve projede gösterilen yerlere montajı.
ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Koridor
4.2.5. ELEKTRİKLİ SU ISITICISI 80 L 1800 WATT ve ÜZERİ (TS-2212 EN 60335-2-21/a2) (117-304)
TARİFİ: Belirli gerilim sınırları dahilinde kullanılmak üzere tasarlanmış elektrikli teçhizat ile ilgili yönetmelik (2006/95/AT) hükümlerine göre piyasaya arz edilmiş olacaktır.
- Boş ağırlığı 30±10 (otuz artı eksi on) kg olacaktır.
-80 Litre hacminde olacaktır.
- Yüksekliği 86±10 (seksen altı artı eksi on) cm olacaktır.
- Genişliği 44±5 (kırk dört artı eksi beş) cm olacaktır.
- Derinliği 44±5 (kırk dört artı eksi beş) cm olacaktır.
- Su giriş-çıkış borusu çapı ½” (bir bölü iki inç) olacaktır.
- Çalışma basıncı en az 9 (dokuz) bar, maksimum basıncı ise en az 13 (on üç) bar olacaktır.
- Su sıcaklığı ayar aralığı en az 10-75 (on litre yetmiş beş) °C aralığına sahip olacaktır.
- Termosifon içerisinde monoblok poliüretan yalıtım sistemi olacaktır.
- Cihazın deposunu korozyona ve delinmeye karşı koruyan magnezyum anot çubuğuna sahip olacaktır.
- Termosifon kazanı titanyum katkılı emaye kaplı, sac malzemeden imal edilmiş olacaktır. Bu hususlar yüklenici tarafından belgelenecektir.
- Ürün TS ve EN standartlarına sahip olacaktır.
- Yukarıda belirtilen teknik detaylara uygun ürünle birlikte gelen fleksibıl sıcak ve soğuk su bağlantı boruları, emniyet ventili ve basınç regülatörü, sigorta kutusu ile birlikte temin edilip montajlanacaktır.
ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Koridor
4.2.6. PN 20 POLİPROPİLEN TEMİZ SU BORUSU 1/2" 20/3,4 MM (BİNA İÇİNDE, %45). (204.3102)
TARİFİ: DIN 8077-8078’e uygun, polipropilen (PPR-C), Tip: 3’ten mamul ve Sağlık Bakanlığından içme suyu borusu olarak kullanılmasında sakınca bulunmadığı belgelendirilmiş, boruların iş yerinde temini, projesine uygun olarak kesilmesi, fizyoterm kaynak makinesi ile bağlantı barçalarının boru uçlarına 260°C sıcaklıkta sıkılarak kaynak edilmesi. (Kaynak için her türlü malzeme ve işçilik dahil.) Montaj malzemelerinin bedelleri dahil ödenecektir.
ÖLÇÜ: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Lavabo, Banyo 1, Banyo 2, Wc, Koridor
4.2.7. MUSLUK (ARA) KROMAJLI 1. SINIF ½ " . (089-109)
TARİFİ: Aşağıdaki kalite belgesini haiz armatürlerin işyerinde temini ve yerine montajı.
- Ürün TS standartlarına sahip olacaktır.
-ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Koridor, Lavabo
4.2.8. GÖMME REZERVUARLI ALAFRANGA TUVALET SETİ (50x36 CM). (079.800)
TARİFİ: Beyaz renkte sırlı seramikten duvara asma tip, ekstra sınıf asma klozet (TS EN 997’ye uygun), sert plastik veya droplast oturma yeri ve kapağı; TS EN 12164, TS EN 12165 standartlarına uygun hammaddeden üretilmiş, TS EN 248 yüzey standart gerekliliklerine TS 15 EN 1213’e uygun klasik veya seramik salmastralı, ankastre ara kesme valfi, rozet dahil; gömme duvar içine monte edilen plastik ve paslanmaz çelik aksamlı rezervuar TS 823, TS 2535’e uygun; montaj elemanları ile birlikte işyerinde temini ve montajı.
NOT: Ürünler 305/2011 Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’ne uygun, CE uygunluk işareti ile olarak piyasaya arz edilmiş olacaktır.
ÖLÇÜ: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Wc
4.2.9. KÂĞITLIK (PASLANMAZ ÇELİK, KARE PROFİL SAC KAPAKLI). (094-400)
TARİFİ: Paslanmaz çelik sacdan kâğıtlığın kromajlı tespit vidaları ve özel takoz veya dübelleri ile birlikte işyerinde temini ve yerine montajı.
ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Wc
4.2.10. TUVALET FIRÇASI (MAKÖ-1)
TARİFİ: Ürün malzemesi paslanmaz çelik olacak şekilde yerinde temini.
ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Wc
4.2.11. DUŞ GİDER IZGARASI (MAKÖ-10)
TARİFİ: Paslanmaz çelik veya pirinç pik döküm kromajlı ızgaralı 15x80 cm ebatlarında, en az 8 cm derinliğinde TSE belgeli banyo süzgecinin iş yerinde temini ve yerine montajı.
ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Banyo 1, Banyo 2
4.2.12. BANYO VE DUŞ BATARYASI SETİ. (MAKÖ-2)
TARİFİ: İdare tarafından onaylanacak; duş borusu ve fleksibıl duş hortumu, sabit duş başlığı, mobil duş başlığı ve fleksibıl duş hortumu ve duş armatürü ile birlikte takım halinde temin edilecektir. Biri üstte sabit, diğeri altta mobil başlık olmak üzere iki adet bataryası bulunacak, Duş borusu ucuna bağlı olan üstteki sabit batarya yönü doğrusal olarak yere dik konumda olacaktır. Bu sabit başlığın yüksekliği ayarlanabilir olacaktır.
Alt kısımdaki ikinci mobil başlık duş borusuna bağlı olacaktır. Mobil başlığa su, duş borusunda bağlı olduğu noktadan aktarılacaktır ve bu noktada suyun akışının mobil bataryaya veya sabit başlığa yönlendirildiği bir vana bulunacaktır.
Duş borusuna ise su, fleksibıl banyo hortumu ile duş armatüründen (sıcak-soğuk su karışımı ayarlanmış halde) aktarılacak şekilde olacaktır. Bu armatür ise sıcak-soğuk su karışımı bir kol (eviye tipi) yardımıyla ayarlanabilen cinsten olacaktır. Aynı zamanda suya bataryalara veya armatür ağzından akışına yön veren buton şeklinde vanaya sahip olacaktır.
Ürün ISO, TSE, TS EN ve garanti belgeli olacaktır.
ÖLÇÜ: Ölçüsü TAKIM olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Banyo 1, Banyo 2
4.2.13. SÜNGERLİK. (MAKÖ-3)
TARİFİ: 8-10 cm sepet yüksekliği 20x20 cm ebatlarında, duvar köşelerine monte edilebilir tipte, yaklaşık 5 mm kalınlığında krom kaplama ve/veya paslanmaz çelik çubuklarla örülü kafes sistemi halinde, üstteki çerçevesi krom kaplama ve/veya paslanmaz çelik malzemeden imal edilmiş, TSE ve garanti belgeli, duş mekânlarında sünger, sabun vs. banyo teçhizatlarının konulabildiği seramik ve fayansa vidalı ve/veya yapıştırıcı ile monte edilebilir tipte süngerliğin iş yerinde temini ve montajı.
ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Banyo 1, Banyo 2
4.2.14. METAL ASKILIK. (MAKÖ-4)
TARİFİ: Yaklaşık Ø 7 mm kalınlığında, silindirik, 4-5 cm uzunluğunda, silindirik paslanmaz çelik veya krom kaplamalı çelikten imal edilmiş metal 2 adet çubuğun, birbirine göre yaklaşık 60° açılı V şeklinde, duvara göre 45° açılı konumlandırılmış halde üretildiği, toplamda iki adet askılık kancasına sahip olan, vida ve dübel ile duvar, fayans ve seramiğe montelenebilen askılığın iş yerinde temini ve montajı. TSE standartlarına uygun üretim olacaktır.
ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Lavabo, Banyo 1, Banyo 2, Soyunma Odası (Mutfak)
4.2.15. LAVABO ARMATÜR (MAKÖ-5)
TARİFİ: Kullanılacak olan malzeme dikdörtgen prizma profilinde, tepe yüksekliği 20-25 cm arası ölçüde, sabit başlıklı, yandan görüntüsü köşeli J harfi şeklinde, açma kapama kolu yanda olan (projede belirtildiği gibi), tezgâha gömme (lavabo üzerine monte edilir tip, ara musluk dahil komple takım) olacaktır. Ara muslukları tezgâh altında, dışarıdan görülmeyecek şekilde, fayans üzeri konumda bulunacaktır. Getirilecek malzeme idare tarafından onaylatılacaktır.
TSE, TS EN kalite ve garanti belgesine haiz armatürlerin işyerinde temini ve yerine montajı. Lavabo üzerine monte edilir tip, spiral iki adet filtreli ara musluk dahil komple takım.
ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Lavabo
4.2.16. Z PEÇETELİK (MAKÖ-6)
TARİFİ: 20,5x9x26 cm boyutlarında, 430 kalite paslanmaz çelikten imal edilmiş, 200 adet kağıt kapasiteli z peçetelik davara montajı yapılacaktır. Getirilecek malzeme idare tarafından onaylatılacaktır.
Kullanılacak mahaller: Lavabo
4.2.17. SIVI SABUNLUK. (MAKÖ-7)
TARİFİ: Buzlu cam malzemeden kabı olan Ø7-10 cm çapında ve 10-15 cm yüksekliğinde silindirik hazneye sahip olacaktır. Bu haznenin bir paslanmaz çelik malzeme ve/veya krom kaplı çelikten imal edilmiş yaklaşık 3-5 mm kalınlığında 10-12 mm genişliğinde bileziğe geçirilmiş halde; bileziğin fayans ve seramiğe vida ile dübellerle duvara montajlanabildiği sabunluğun iş yerinde temini ve montajı. Malzeme TSE belgeli ve CE uygunluk işareti ile piyasaya arz edilmiş olacaktır. İşçilik ve yerinde montajı fiyata dâhildir.
ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Lavabo
4.2.18. AYNA (KRİSTAL CAM) 60X120 CM. (MAKÖ-8)
TARİFİ: Cam kalınlığı 4 mm, ayna kenarı rodajlı, ayna üzerinde şeritler olduğunda, şeritler bizoteli olacaktır. Duvara bağlantı vidaları pirinç malzemeden ve minimum 5 mikron nikel kaplamalı veya paslanmaz çelikten olacaktır. Ayna duvar askısı vida ve dübeller ile duvarda yerine montajı. Aynalar 305/2011/AB Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine uygun olarak, CE uygunluk işareti ile piyasaya arz edilmiş olacaktır. İşçilik ve yerinde montajı fiyata dâhildir.
ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Lavabo, Soyunma Odası (Mutfak), Dinlenme Odası
4.2.19. YER SÜZGECİ SERT PLASTİK 15x15 cm(TS 327/3’ E göre) (097-303)
TARİFİ: Pik dökümden, kendinden koku fermetürlü, ızgaralı ve temizleme tapalı yer süzgecinin işyerinde temini ve yerine montajı. h=13,5 cm. Ø 50 mm
ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Lavabo, Koridor
4.2.20. SERT PVC PLASTİK PİS SU BORUSU (GEÇME MUFLU, ÇAP: 75-70 MM, ET KALINLIĞI 3 MM). (204-402)
TARİFİ: TS-275-1 EN 1329-1/T1’e uygun, sert PVC plastik pis su borularının işyerinde temini ve geçme muflu olarak yerine montajı.
ÖLÇÜ: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Lavabo, Banyo 1, Banyo 2, Wc
4.2.21. SERT PVC PLASTİK PİS SU BORUSU (GEÇME MUFLU, ÇAP: 100-110 MM, ET KALINLIĞI 3 MM). (204-403)
TARİFİ: TS-275-1 EN 1329-1/T1’e uygun, sert PVC plastik pis su borularının işyerinde temini ve geçme muflu olarak yerine montajı.
ÖLÇÜ: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Lavabo, Wc, Telsiz Park Wc, Banyo 1, Banyo 2
4.2.22. Ø 150 mm KORUGE KANALİZASYON BORULARI (YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN (HDPE) VE POLİPROPİLEN (PP) ESASLI (TS EN 13476-1) (sn 8) (04.290/63)
TARİFİ: Koruge boru ve ek parçaları kanalizasyon, evsel ve endüstriyel atıklarının uzaklaştırılmasında kullanılacaktır.. Koruge borular döşenirken bağlantı yerlerinde sızdırmazlık sağlanacaktır. Borular döşenirken zemin sıkıştırması yapılacak ve zeminin dolgu malzemesi ile doldurulacaktır.
ÖLÇÜ: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Bina Dışı
4.2.23. EN GENİŞ KENARI 600 MM.YE KADAR OLANLARDA 0,60 MM KALINLIKTA, GALVANİZLİ SACDAN PROJEDEKİ ÖLÇÜLERDE DİKDÖRTGEN HAVA KANALI YAPILMASI. (261.151)
TARİFİ: Dikdörtgen kesitli havalandırma kanalları, bu iş için imal edilmiş otomatik makinalarda üretilecek, kendinden flanşlı ya da kendinden mastikli flanşlar ile köşe parçalarının mastiklenerek monte edilmesi, kendinden yapışkanlı neopren contanın flanş yanal kesiti boyunca yerleştirilmesi, G klips veya 140 mm metal sıkıştırma parçaları kullanılarak uygun aralıklarla sabitlenecektir. Kullanılacak galvanizli saclar aşağıdaki kalınlıklarda ve TS-EN 10346 ya uygun DX 51 D+Z 275 gr/m2 Çinko kaplı sacdan olacaktır. Kanallar enerji performansı yönetmeliğine ve TS-EN 1507 standartlarına uygun sızdırmazlık temin etmek amacı ile tasarımcının projede belirttiği basınç sınıfına göre sızdırmazlık testine tabi tutulacaktır. Keskin dönüşlerde dirsek parçalarına içten eğrisel kanatlar (vane) konması, cihazlara ve apareylere bağlantılarda esnek bağlantı parçaları konulması, bilcümle birleştirilmesi ve tespit malzemesi dahil imal ve montajı 499 mm.den fazla genişlikteki kanallarda askı ve tespit için uygun ölçüde profiller kullanılarak, profil ile kanal arasına konulacak titreşim engelleyici malzeme ile montajı yapılacaktır. Vidalı askı çubukları ile tavan ve duvara tespit edilecektir.
ÖLÇÜ: Ölçüsü METREKARE olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Banyo 1, Banyo 2, Wc
4.2.24. 100 M3/H, KANAL TİPİ ASPİRATÖR. (253.701)
TARİFİ: İki kanal arasına montajı yapılabilen, gövdesi galvanizli çelik sacdan veya elektrostatik toz boya ile boyanmış, elektrik bağlantıları fabrikada yapılmış, motoru ve elektrik bağlantı kutusu en az IP 44 koruma sınıfında olacaktır. Kanatlar geriye veya öne eğik tipte, rulmanlar ömür boyu bakım gerektirmeyen tipte olacaktır. Fan gövdesi, titreşim tutucu takozlar üzerine monte edilecek, fan çıkış ağzında koruyucu tel kafes bulunacaktır. Aksiyel fanlı hız kontrollü yapılarak fan devri değiştirilebilir, Fan motorları üzerinde standart termik koruma bulunan, Kanal tipi aspiratörün temini, montajı her türlü işçilik dâhil çalışır durumda teslimi. (Cihaz kapasitelerinde 100 Pa değerlerindeki hava debisi esas alınacaktır.)
ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Wc
4.2.25. 300 M3/H, KANAL TİPİ ASPİRATÖR. (253.703)
TARİFİ: İki kanal arasına montajı yapılabilen, gövdesi galvanizli çelik sacdan veya elektrostatik toz boya ile boyanmış, elektrik bağlantıları fabrikada yapılmış, motoru ve elektrik bağlantı kutusu en az IP 44 koruma sınıfında olacaktır. Kanatlar geriye veya öne eğik tipte, rulmanlar ömür boyu bakım gerektirmeyen tipte olacaktır. Fan gövdesi, titreşim tutucu takozlar üzerine monte edilecek, fan çıkış ağzında koruyucu tel kafes bulunacaktır. Aksiyel fanlı hız kontrollü yapılarak fan devri değiştirilebilir, Fan motorları üzerinde standart termik koruma bulunan, Kanal tipi aspiratörün temini, montajı her türlü işçilik dâhil çalışır durumda teslimi. (Cihaz kapasitelerinde 100 Pa değerlerindeki hava debisi esas alınacaktır.)
ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Wc
4.2.26. DAĞITICI MENFEZ ÇİFT SIRA KANATLI 100-500 CM². (267.101)
TARİFİ: Üç firmadan getirilecek prospektüslerden onananlardan birisini uygulamak üzere çift yönde kabili ayar kanatlı tipte, çerçevesi, iki kat istenilen renkte boyalı, ayar tertibatı, sızdırmazlık malzemesi teferruatı ve montaj dahil tam ve tekmil.
ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Banyo 1, Banyo 2
4.2.27. SABİT KANATLI MENFEZ 1000 CM²’YE KADAR. (267.402)
TARİFİ: İstenilen renkte iki kat antipas boya ile boyalı DKP sacdan temiz hava alış ve pis hava çıkış ağızlarına takılmak üzere sabit kanatlı menfezlerin temini ve yerine montajı. Menfez galvanizli sacdan olduğu takdirde montajlı birim fiyatlar %10 artacaktır.
ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak mahaller: Wc
4.3. ELEKTRİK İMALATLARINA AİT POZ TARİFLERİ:
4.3.1. DAİRESEL LED ASMA TAVAN ARMATÜRÜ (15W’A KADAR) (ELKÖ-1)
Tarifi: Asma tavana monte edilebilecek standartlarda, gerekli TS standartlarına uygun ve CE sertifikalı 220-230V şebeke geriliminde ve 50 Hz şebeke frekansında çalışan,en az IP 25 korumalı, çalışması için üzerinde bulunan parçaların haricinde bir cihaz veya aparata ihtiyaç duymayan, cam kapaklı ve beyaz renkte ışık saçan, asma tavana montaj edildikten sonra hareket etmemesi amacıyla kendinden klipsleri bulunan, en az 30.000 saat kullanım ömrü olan led aydınlatma armatürünün iş yerine getirilerek yerine montajı ve işçilik giderleri dahil fiyatıdır.
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Banyo 1, Banyo 2, WC
4.3.2. LED PROJEKTÖRLER 40 WATT’A KADAR ( 25 WATT DAHİL ) (220 V AC ) (742-452)
Tarifi: Gövdesi ile ön cam çerçevesi enjeksiyon alüminyum dökümden şnal edilmiş, fırın boya ile boyanmış, ön camı temperlenmiş, 250°C ısıya ve darbelere karşı dayanıklı, IP 54 koruma sınıflı, cam ile gövde arası özel slikon conta ile kaplanmış, gövde arkasında yada altında bağlantı kutusu bulunan,watt başına en az 100 lümen olan özel mercekli yüksek güçlü ledlerden oluşan, sabit akım led sürücü devresi ve soğutucusu bulunan, en az 30000 saat ışıma ömürlü, en az % 90 verimli, (-20 °C ile +85°C) arasında çalışabilen, (tavana, duvara, zemine) montaj yapılabilmesi için gerekli montaj aparatları bulunan, TS EN 60598-1, TS 8702 EN 60598-2-5,TS EN 61347-2-13 standartlarına ve 2006/95/AT belirli gerilim sınırları dahilinde kullanılmak üzere tasarlanmış elektrikli teçhizat ile ilgili yönetmeliğine uygun imal edilmiş, CE uygunluk işaretiyle piyasaya arz edilmiş projektörün iş yerine temini, her nevi malzeme ve işçilik dahil işler halde teslimi.
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Merdiven
4.3.3. ASMA TAVAN LED PANEL ARMATÜR (40W’a KADAR) (ELKÖ-2)
Tarifi: 60x60 cm boyutlarında asma tavana monte edilebilecek standartlarda, gerekli TS standartlarına uygun ve CE sertifikalı 220-230V şebeke geriliminde ve 50 Hz şebeke frekansında çalışan, çalışması için üzerinde bulunan parçaların haricinde bir cihaz veya aparata ihtiyaç duymayan, cam kapaklı ve beyaz renkte ışık saçan, tavana montaj edildikten sonra hareket etmemesi amacıyla kendinden klipsleri bulunan, en az 30.000 saat kullanım ömrü olan led aydınlatma armatürünün iş yerine getirilerek yerine montajı ve işçilik giderleri dahil fiyatıdır.
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Lavabo, Koridor, Giriş Holü, Dinlenme Odası
4.3.4. GÖMME NORMAL PRİZ : (Ölçü: Adet) (TS- 40) (780-113)
Tarifi: TS 40’a uygun, sıva altında kullanılacak şekilde 250V ve en az 10A’e dayanabilecek şekilde kontakları ve vidalı bağlantı uçları bulunan, yanmayan malzemeden gövdeli normal priz temini, kasası, her nevi ufak malzeme ve işçilik dahil yerine montajı.
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Lavabo, Koridor, Dinlenme Odası
4.3.5. GÖMME NORMAL ANAHTAR: (Ölçü: Adet) (TS 4915 EN 60669-1) (780-101)
Tarifi: TS 4915 EN 60669-1’e uygun sıva altında kullanılacak şekilde 250 ve en az 6A’e dayanabilecek kontakları ve vidalı bağlantı uçları bulunan, yanmayan malzemeden gövdeli ve kapaklı normal anahtar temini, iş yerine nakli, kasası her nevi ufak malzeme ve işçilik dahil yerine montajı ile birlikte.
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Koridor, Dinlenme Odası
4.3.6. GÖMME KOMÜTATÖR ANAHTAR: (Ölçü: Adet) (TS 4915 EN 60669-1) (780-102)
Tarifi: TS 4915 EN 60669-1’e uygun sıva altında kullanılacak şekilde 250 ve en az 6A’e dayanabilecek kontakları ve vidalı bağlantı uçları bulunan, yanmayan malzemeden gövdeli ve kapaklı komütatör anahtar temini, iş yerine nakli, kasası her nevi ufak malzeme ve işçilik dahil yerine montajı ile birlikte.
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Koridor, Giriş Holü, Dinlenme Odası
4.3.7. NORMAL AYDINLATMA SORTİ (734-101)
Tarifi: Paşel, bergman veya PVC boru içerisinde linye hatları en az 2,5mm2 sorti hatları en az 1,5mm2 faz ve nötr iletkenleri TS 6429’a göre renklendirilmiş plastik izoleli cinsinden olmak üzere buat, klemens, anahtar, armatür, tespit takozu, her nevi malzeme temini, iş yerine nakli ve işçilik dahil komple sıva üstü veya sıva altı aydınlatma sortisi yapılması (armatür hariç).Duvar kalınlıkları normalden fazla olduğu hallerde fiyat farkı ödenmez.
Ölçü: Linye uzunluğu 35 m’yi geçmedikçe ayrıca bedel ödenmez. Linye hattının 35m’den sonrası için ayrıca besleme hattı olarak Birim Fiyat No.727-000’den ödeme yapılır. Normal sorti ve avize sortisinde bir tek sorti normal olarak alınacak. Bu sortilere bağlanan ilave sortiler paralel olarak kabul edilecektir. Vaevien sortisinde iki vaevien anahtar ve bir sorti normal vaevien sortisi, buna bağlı diğer sortiler paralel sorti kabul edilecektir. Deviyatör anahtarların kendi birim fiyatlarından ayrıca ödenir. Komütatör anahtar ile idare edilen sortilerden aynı mahalde bulunan ilk iki sorti bir komütatör sorti, diğerleri paralel sorti olarak kabul edilecektir. Anahtar yerine şalter kullanıldığında anahtar fiyatı düşülecek, ayrıca şalter fiyatı ödenecektir. Trifaze sorti, her armatüre üç fazlı dört veya beş iletkenli besleme yapılan normal sortiye benzer. Trifaze sortide anahtar kontaktör, kontaktör kumanda hatları ayrıca ödenir. Her armatürün ayrı fazdan beslenmesi halinde ilk sorti tek faszlı mnormal ,buna bağlı diğer sortiler tek fazlı paralel sorti olarak ödenecektir. Armatür bedelleri birim fiyat no 742-000’den ayrıca ödenir.
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Koridor, Dinlenme Odası
4.3.8. KOMÜTATÖR AYDINLATMA SORTİ (734-102)
Tarifi: Paşel, bergman veya PVC boru içerisinde linye hatları en az 2,5mm2 sorti hatları en az 1,5mm2 faz ve nötr iletkenleri TS 6429’a göre renklendirilmiş plastik izoleli cinsinden olmak üzere buat, klemens, anahtar, armatür, tespit takozu, her nevi malzeme temini, iş yerine nakli ve işçilik dahil komple sıva üstü veya sıva altı aydınlatma sortisi yapılması (armatür hariç).Duvar kalınlıkları normalden fazla olduğu hallerde fiyat farkı ödenmez.
Ölçü: Linye uzunluğu 35 m’yi geçmedikçe ayrıca bedel ödenmez. Linye hattının 35m’den sonrası için ayrıca besleme hattı olarak Birim Fiyat No.727-000’den ödeme yapılır. Normal sorti ve avize sortisinde bir tek sorti normal olarak alınacak. Bu sortilere bağlanan ilave sortiler paralel olarak kabul edilecektir. Vaevien sortisinde iki vaevien anahtar ve bir sorti normal vaevien sortisi, buna bağlı diğer sortiler paralel sorti kabul edilecektir. Deviyatör anahtarların kendi birim fiyatlarından ayrıca ödenir. Komütatör anahtar ile idare edilen sortilerden aynı mahalde bulunan ilk iki sorti bir komütatör sorti, diğerleri paralel sorti olarak kabul edilecektir. Anahtar yerine şalter kullanıldığında anahtar fiyatı düşülecek, ayrıca şalter fiyatı ödenecektir. Trifaze sorti, her armatüre üç fazlı dört veya beş iletkenli besleme yapılan normal sortiye benzer. Trifaze sortide anahtar kontaktör, kontaktör kumanda hatları ayrıca ödenir. Her armatürün ayrı fazdan beslenmesi halinde ilk sorti tek faszlı mnormal ,buna bağlı diğer sortiler tek fazlı paralel sorti olarak ödenecektir. Armatür bedelleri birim fiyat no 742-000’den ayrıca ödenir.
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Koridor, Dinlenme Odası, Giriş Holü
4.3.9. MEVCUT DUVAR İÇİNE ELEKTRİK VE TELEFON BORULARININ DÖŞENMESİ İÇİN KANAL AÇILMASI VE HARÇLA DOLDURULMASI (MSB 136)
Tarifi: Mevcut duvar içine elektrik ve telefon borularının döşenmesi amacıyla duvar sıvasının ve tuğlalarının kırılarak kanal açılması, borular döşendikten sonra kanalın harçla doldurularak üzerine kaba ve ince sıvanın yapılması için, işçilik malzeme ve zaiyatı, alet ve edevat giderleri, iş yerindeki yükleme , yatay ve düşey taşımalar, boşaltma, müteahhit karı ve genel giderler dahil 1 metre fiyatıdır.
Ölçü: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Koridor, Giriş Holü, Lavabo, Dinlenme Odası
4.3.10. TELEFON FİŞ-PRİZİ (780-103)
Tarifi: Sıva altında veya üstünde kullanılacak şekilde ve kuvvetli akımla kullanılan fiş ve prizlerden farklı şekilde erkek ve dişi kontakları bulunan , telefon makinaları bağlantısı için , vidalı bağlantı uçlarını haiz yanmayan malzemeden gövdeli özel telefon fiş –prizi , kasası her nevi ufak malzeme ve işçilik dahil , yerine montajı ile birlikte .
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Dinlenme Odası
4.3.11. ANAHTARLI OTOMATİK SİGORTA (3 kA)-25 A'E kadar ( 724-402)
Tarifi: Aynı zamanda anahtar vazifesi gören 3 kA kesme kapasiteli, 2 ve 4 kutupluları nötr ve faz kesme özelliğine haiz, B veya C eğrisi, otomatik sigortanın temin ve montajı, her nev'i malzeme ve işçilik dâhil
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Giriş Holü
4.3.12. SIVA ÜSTÜ SAC TABLO 0.30-0.40 M² (0.40 M² DAHİL) (704-104)
Tarifi: Pano yapılması gerek görülmeyen yerlerde kullanılmak üzere , en az 1 mm kalınlığında DKP , sacdan sıva üstü tablo tesis edilecektir. Tablo 3 kısımdan müteşekkil olacaktır. Kilitlenebilir bir kapağı, köşebent veya profil iskeletli sac kutu ve yale anahtarla açılabilen kilidi, tablo üzerine konulacak cihazları taşıyan şasi üzerinde tablodaki cihazlara kumanda için gerekli delikler bulunan iç kapak, sac kutu kaynaklı olarak yapılacak veya üzerinde şasinin kolayca takılıp çıkarılmasını sağlayacak irtibat imkanları bulunacaktır. Kutunun projesine göre çeşitli iletkenlerin gireceği tarafta bir açıklık bulunacak ve bu açıklık kutuya vidalı olarak tespit edilen bir sac kapakla kapatılacaktır. Kablo girişleri için gerekli delikler kapak üzerinde açılacak ve delik ağızlarına iletken izolesinin bozulmaması için bakalit veya plastik rakor monte edilecektir. Şasi köşebent veya kıvrılarak profil verilmiş DKP, sacdan yapılacak tablo üzerine konulacak. Bütün cihazları, klemensleri vb. malzemeyi üzerine tespit etmek mümkün olacaktır. Tablodaki cihazlara kumanda için üzerinde delikler bulunan iç kapak şasi üzerine kolayca tespit edilir durumda olacaktır. İç kapak söküldüğünde tablo içindeki bütün bağlantılar ve cihazlar meydana çıkacak, ayrıca bu kapak üzerine her cihaz için etiketler bulunacaktır. Yukarıda adları verilen 3 kısmın tablo yerinden sökülmeden birbirinden ayrılması mümkün olacaktır. Tablonun üzerindeki cihazlar yerleştirilmesine ait projeler tip projelere göre hazırlanacak idareye onaylatılacak bundan sonra imalata geçilecektir. Tablo üzerindeki faz hatları için gerekli sayıda TS 6429 a uygun olarak gri , siyah ve kahverengi renkler ile boyalı yanmayan tipte klemens veya bara , açık mavi boyalı nötr ve yeşil/sarı boyalı topraklama baraları bulunacak, bütün demir kısımlar bir kat sülyen ve iki kat mat tabanca boyası ile boyanacak ve tablo kapağı bükülgen iletkenle ana gövdeye bağlanıp topraklanacaktır.Tablonun temini işyerine nakli ve montajı her nevi malzeme klemens ve işçilik dahil işler halde teslimi. Ölçü: iç kapak alanı , onanlı projedeki değerle karşılaştırıldıktan sonra bu alanın m² göre ödeme yapılacaktır.Bu bedele her türlü ufak malzeme boya, bağlantı,montaj dahildir. Tablo üzerindeki sigorta şalter vb ile topraklama tesisatı bedeli ayrıca ödenir.
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Giriş Holü
4.3.13. ANAHTARLI OTOMATİK SİGORTA (3 kA)-16 A'E kadar ( 724-401)
Tarifi: Aynı zamanda anahtar vazifesi gören 3 kA kesme kapasiteli, 2 ve 4 kutupluları nötr ve faz kesme özelliğine haiz, B veya C eğrisi, otomatik sigortanın temin ve montajı, her nev'i malzeme ve işçilik dâhil
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Giriş Holü, Koridor
4.3.14. KAÇAK AKIM KORUMA ŞALTERLERİ-2X40 A’E KADAR (30 Ma) ( 718-502)
Tarifi: Elektrik iç tesisat yönetmeliklerine, şartnamelere ve standartlara uygun olarak yapılmış elektrik tesisatlarında herhangi bir kaçak olduğunda fazlar ve nötr hattı üzerinde oluşan hata akımı hissederek 10-30 ms. süresinde devreyi kesmek suretiyle can ve mal güvenliğini sağlayan, monofaze devrelerde 220 V trifaze devrelerde 380 V ile çalışan diferansiyel bobinli, sistemin çalışıp çalışmadığını kontrol için üzerinde test butonu bulunan tablo içi taşıma raylarına monte edilebilen dış etkilere karşı korumalı, CEE 27 ve diğer uluslararası standartlara uygun ve hayat koruma için 30ma yangına karşı koruma için 300ma değerlerinde nötr hattı kopukluğunda bile çalışabilen kaçak akım koruma şalterinin temini,montajı, hernevi malzeme ve işçilik dahil. İşler halde teslimi.
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Giriş Holü
4.3.15. KURŞUNSUZ PVC İZOLELİ (NYM) KABLO 3X6 MM² ( 727-409)
Tarifi: Elektrik iç tesisleri yönetmeliğinde mevcut listelere göre faz ve nötr iletkenleri plastik izoleli olmak üzere kolon veya besleme hattı tesisi, boru, kroşe, buat muf, dirsek,klemens, demir konsol ve boya her nevi malzeme temini ve işçilik dahil
Ölçü: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Sistem Kontrol Merkezi, Mu. İşl. Tk. Malzemeliği, Telsiz Parkı WC, Giriş Holü, WC, Koridor
4.3.16. KURŞUNSUZ PVC İZOLELİ (NYM) KABLO 3X4 MM² ( 727-410)
Tarifi: Elektrik iç tesisleri yönetmeliğinde mevcut listelere göre faz ve nötr iletkenleri plastik izoleli olmak üzere kolon veya besleme hattı tesisi, boru, kroşe, buat muf, dirsek,klemens, demir konsol ve boya her nevi malzeme temini ve işçilik dahil
Ölçü: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Koridor, Giriş Holü
4.3.17. PRİZ SORTİSİ (735-101)
Tarifi: Peşel,bergman veya PVC boru içersinde linye ve sorti hatları en az 2,5 mm² kesitte faz, nötr ve güvenlik hatlı prizde faz, nötr ve güvenlik hatlı prizde faz, nötr ve güvenlik iletkenleri TS– 6429’a göre renklendirilmiş plastik izoleli cinsinden olmak üzere buat, klemens, priz, her nevi malzeme temini, işyerine nakil ve işçilik dahil, komple priz sortisi yapılması.
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Lavabo, Koridor, Dinlenme Odası
4.3.18. ŞERİT LED SETİ (ELKÖ-4)
Tarifi: Şerit uzunluğu :5m , 3M yapışkanlı bant , şerit genişliği 10mm olan, en az 30000 saat kulanım ömürlü, 220 V AC ile çalışabilecek, metrelik güç tüketimi yaklaşık 15w olacaktır. Sürücü, trafo vb. ara elemanları ,her nevi malzeme temini ve işçilik dahil.
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Lavabo, Dinlenme Odası
4.3.19. SIVA ÜSTÜ LED PANEL ARMATÜR (40W’a KADAR) (ELKÖ-3)
Tarifi: 60x60 cm boyutlarında sıva üstüne monte edilebilecek standartlarda, gerekli TS standartlarına uygun ve CE sertifikalı 220-230V şebeke geriliminde ve 50 Hz şebeke frekansında çalışan, çalışması için üzerinde bulunan parçaların haricinde bir cihaz veya aparata ihtiyaç duymayan, cam kapaklı ve beyaz renkte ışık saçan, tavana montaj edildikten sonra hareket etmemesi amacıyla kendinden klipsleri bulunan, en az 30.000 saat kullanım ömrü olan led aydınlatma armatürünün iş yerine getirilerek yerine montajı ve işçilik giderleri dahil fiyatıdır.
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Soyunma Odası
4.3.20. KABLO TAŞIMA SİSTEMLERİ 21x12 MM – 40x17 MM’YE KADAR (782-502)
Tarifi: Bina içinde ; kuvvetli ve zayıf akım iletkenlerinin emniyetli şekilde taşınmasında kullanılmak üzere tasarlanmış, ISO 9001-2000 belgeli, TS IEC 60695-1-2, TS EN 50085-1, TS EN 50085-2-1, TS EN 50085-2-3 standartlarına uygun alev iletmeyen halojen free malzemeden imal edilmiş, mekanik darbelere dayanıklı, kendiliğinden sönen pvc ( UL 94 V0 M1) atmosferik ve UV ışınlarına dayanıklı IP 40 koruma sınıflı CE belgeli EEE yönetmeliğine uygun -25ºC ile +60ºC çalışabilen dielektrik akımı 260 kw/cm ‘’ dayanıklı RAL 9010 beyaz renkli, iç köşe,dış köşe aksesuarları menteşeli tip ve hareketli olan, kanal tabanlarında duvara montajı kolaylaştıran şablonlaşmış dikey ve yatay montaj delikleri bulunan pvc kanalların temini iş yerine nakli yerine montajı, bağlantılarının yapılması,iç köşe, dış köşe, dirsek, sonlandırma, t dirsek ve çerçeveler gibi her türlü bağlantı elemanları dahil işler halde teslimi
Ölçü: Ölçüsü METRE olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Sistem Kontrol Merkezi, Mu. İşl. Tk. Malzemeliği, Telsiz Parkı WC, Giriş Holü, WC, Koridor
NUMUNE ALMA
Numune alma işlemleri, yürürlükteki Yapım işleri Genel Şartnamesi ve TSK İnşaat Emlak Hizmetleri Yönergesi esasları dâhilinde yapılacaktır.
Yüklenici, tüm malzemeli imalatlarda, imalattan önce yapı denetim görevlisinden/ görevlilerinden ve idareden malzeme onayı alacaktır.
Yüklenici, malzemeleri iş programını aksatmayacak şekilde önceden yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin ve idarenin onayına sunacak ve meydana gelecek gecikmeden sorumlu olacaktır.
Malzemelerin seçimi esnasında yüklenicinin sunacağı Türk Standartlarına uygun olarak üretilmiş en az 3 (üç) alternatifli malzeme numunelerinden birini idare ve yapı denetim görevlisi/ görevlileri seçebileceği gibi, bunların tümünü reddedebilir, yeni malzeme sunulmasını isteyebilir. Aksi takdirde yapı denetim görevlisince/görevlilerince ve idarece malzeme onayı verilmeyecektir.
Yüklenici, yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin ve idarenin talep etmesi durumunda, malzemenumunelerini, bedeli kendisi tarafından karşılanmak üzere idarenin onaylayacağı bir laboratuar ya da kuruluşta tahkikini yaptıracak ve neticelerini yapı denetim görevlisinin/ görevlilerinin ve idarenin onayına sunacaktır.
Yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin ve idarenin onay verdiği malzemelerden mümkün olanların numuneleri, üzerlerine numune kartı yapıştırılarak işin geçici kabulüne kadar numune dolabında muhafaza edilecektir. Numune kartının ve numune dolabının temini yüklenici tarafından karşılanacaktır.
Malzeme seçimi yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin ve idarenin onayı ile kesinlik kazanacaktır. Onay alınmadan kullanılan malzemeler, yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin gerek görmesi halinde
DENETİM VE MUAYENE
Denetim ve muayene işlemleri, yürürlükteki Kamu İhaleleri Sözleşmeleri Kanunu, Yapım İşleri Genel Şartnamesi, Yapım İşleri Muayene ve Kabul Yönetmeliği ile TSK İnşaat Emlak Hizmetleri Yönergesi esasları dâhilinde yapılacaktır.
Söz konusu yapım işi sonucu tamamlanan imalatlar eksiksiz anahtar teslimi şeklinde idareye teslim edilecektir.
İdare gerek görmesi hâlinde, bedeli yüklenici tarafından karşılanmak üzere, kullanılan her türlü malzeme ile yapılan imalatlarla ilgili muayene ve deneyler isteyebilecektir.
Muayenelerde gerekli olabilecek her türlü personel, araç, malzeme, test cihazları vb. yüklenici tarafından temin edilecektir.
Muayene ve kontroller esnasında doğabilecek her türlü kaza ve hasarlardan yüklenici sorumlu olacaktır.
Yüklenici, muayene esnasında gözlemci bulunduracak ve bu gözlemci muayene sonuçlarını imzalayacaktır. Aksi takdirde muayene raporu yüklenici tarafından aynen kabul edilmiş sayılacaktır.
Muayene ve kontroller esnasında her türlü masraf yükleniciye ait olacaktır.
AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME
7.1. Yüklenici tarafından temin edilecek tüm malzemeler, nakliye ve montaj esnasında dış etkenlerden korunacak şekilde ambalajlanmış olacaktır.
7.2. Ambalajında hasar, bozuk, eksik çıkan her türlü malzemenin sorumluluğu yükleniciye ait olacaktır. Bu hususta hasarlı ve eksik olan malzemeler, yüklenici tarafından ilave bedel talep edilmeden değiştirilecektir.
8. GARANTİ ŞARTLARI
8.1. Yapım işi kapsamında kullanılan bütün malzemelerin garanti süresi geçici kabulü müteakip en az 2 (iki) yıl olup yüklenici bu mallara ait garanti belgelerini idare adına düzenletmek ve orijinal nüshalarını idareye teslim etmekte mükelleftir.
8.2. Garanti süresince her türlü dizayn, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi ile değiştirilecektir. Garanti süresi içerisinde bakım gerektiğinde yüklenici firma bakım yapacaktır.
8.3. Garanti kapsamındaki malzemede sözleşme süresi içinde tespit edilecek hata, ayıp ve eksikliklerin garanti sağlayan kişi ve kuruluş tarafından giderilmesini yüklenici üstlenecektir. Bu yükümlülüğün yüklenici tarafından yerine getirilmemesi halinde idare, garantinin sağlanması için yapacağı tüm giderlere yüklenicinin alacaklarından kesmek veya teminatını paraya çevirmek suretiyle tahsil edilecektir.
NOT:FAKS VE MAİL İLE YAPILAN TEKLİFLER DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR.
İLANLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR:
1. Bu sayfada yayınlanan bilgilerin hukukî ve mali sorumluluğu bulunmamaktadır. Kamu İhale Bülteni ve ihale dosyasındaki bilgiler esas alınacaktır.
2. İlânla ilgili sorumluluk ve başvuru makamı bilgileri aşağıdadır.
a.Şikayet ve Başvuru Makamı: 4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI
b.Telefon Numarası: +903123695710-2977
c.Fax Numarası: +903123699376
d.Elektronik Posta adresi: