ANA SAYFA BAKAN KURUMSAL BİRİMLER BASIN FAALİYETİ HİZMETLER SİTE HARİTASI
Bakanlık Geri
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Bakan

1954 doğumlu olan Yaşar GÜLER, Teğmen rütbesiyle 1974’te Kara Harp Okulundan ve 1975’de Muhabere Okulundan mezun olmasını müteakip 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1986’da Kara Harp Akademisinden, 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olduktan sonra Kurmay subay olarak sırasıyla; Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı (1986-1988), Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı (1988-1991), 12’nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü (1991-1992), Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanı (1992-1994), Bosna-Hersek Türk Tugayı Komutan Yardımcısı (1994-1995), Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subayı (1995-1997), Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcısı (1997-1999), Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanı (1999-2000), Genelkurmay Başkanlığı Tatbikatlar Şube Müdürü (2000-2001) olarak görev yapmıştır. 2001 yılında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle 10’uncu Piyade Tu...

Devamı

MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

GATA 1 NOLU IHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI İHALE DETAYI

İşin Adı 22 Sefer Otobüs Kiralaması Personel Taşıma Hizmet Alımı

İhale Usulü 22-d (Parasal Limit Kapsamında)

         

İdare Adı : GATA 1 Nolu Ihale Komisyon Başkanlığı

Adres : Genaeral Tevfik Sağlam Cad. Etlik/ANKARA

Telefon : +903123042073-77

Faks : +903123042072

Elektronik Posta Adresi :

         

Malın Niteliği ve Türü 22 Sefer Otobüs Kiralaması Personel Taşıma Hizmet Alımı

Malın Miktarı 22 SEFER 22 SEFER

Mal Teslim Yeri GATA K.LIĞI ETLİK/ANKARA

Mal Teslim Tarihi SÖZLEŞMEDE VE ONAY BELGESİNDE BELİRTİLMİŞTİR.

İhale Yeri GATA K.LIĞI 1 NUMARALI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI ETLİK/ANKARA

İhale Tarihi 30.03.2016 10:00


İhale İlanı Metni

AÇIKLAMA                  : 1 NU.LI İHALE KOMISYON BAŞKANLIĞI

ALIM TARIH VE SAATI : 30.03.2016 Çarşamba Günü Saat 10:00

Söz konusu alıma ilişkin teklif mektubu idarenin aşağıda belirtilen adresinden ihale saatine kadar firma/sahsın kendisi veya temsile yetkili kişi tarafından alınacağı gibi Detay kısmında bulunan Teklif Mektubu da kullanılabilir.

Not:    1)     Belgegeçer (Faks) ‘le yapılan katılımlar/fiyat teklifleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

           2)     İstekliler teklif ettikleri bedelin % 3 ‘ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat (Maliye Bakanlığı GATA Nakit Saymanlık Müdürlüğü’ne yatırılabilir.) vereceklerdir. Teklif edilen bedelin % 3 ‘ünden az oranda geçici teminat veren isteklinin teklifi değerlendirme dışı bırakılacaktır.

           3)     Sözleşme yapılacaktır. Sözleşme bedelinin %6’sı oranında kati teminat alınacaktır.

           4)     Otobüsler en az 45 kişilik, 2008 model ve üzeri olacaktır. Araç üzerinde taşıt kartı (B2-D2) bulundurulacaktır.

           5)     İşin süresi  (3) gündür. (08 NİSAN 2016 Saat 09:00’da başlar,  10 NİSAN 2016 Saat 17:30 ‘da  sona erer.)

           6)     Bu işte alt yüklenici çalıştırılmayacak ve işlerin tamamı yüklenicinin kendisi tarafından yapılacaktır.

           7)     Teslim alınan işin muayene ve kabul işlemleri, yürürlükteki “Hizmet Alımları Muayene ve Kabul İşlemleri Yönergesi” ile Hizmet İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümlere göre GATA K.lığı Muayene ve Kabul Komisyon Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

           8)     Yüklenici, işin teslimi için sözleşme ve ekleri uyarınca üzerine düşen yükümlülükleri  yerine getirmemesi nedeniyle oluşan zarardan sorumludur.

           9)     Otobüsler ile personel taşıma (Gidiş-Dönüş) Hizmet Alımına ait Güzergah Çizelgesi ve Sözleşme İhale Komisyonundan incelenebilir.

          10)    İşin yapılacağı yeri ve çevresini gezmek, inceleme yapmak varsa numunesini incelemek, teklifini hazırlamak ve taahhüde girmek için gerekli olabilecek tüm bilgileri temin etmek isteklinin sorumluluğundadır. Tekliflerin değerlendirilmesinde, isteklinin işin yapılacağı yeri incelediği/numuneyi gördüğü/gerekli olabilecek tüm bilgileri temin ettiği ve teklifini buna göre hazırladığı kabul edilir. Bu kapsamda teknik hususlarla ilgili sorularınız için Tel : 0(312) 3042403 – 3042407 ’den iletişime geçiniz.

GATA Komutanlığı 1 Numaralı İhale Komisyon Başkanlığı Etlik/ANKARA

Tel       :  0 312 304 20 73-75-77

Faks     :  0 312 304 20 72

 

SÖZLEŞME TASARISINA AİT İLGİLİ BÖLÜMLER VE İDARİ HUSUSLAR

3. Araç Üzerinde (B2-D2) belgesi bulundurulacaktır.

4. Aracın Seyahat halinde meydana gelebilecek kaza veya arıza durumlarında  yüklenici yeni araç temin edecektir.

5.Yüklenici ihale bedeli dışında yakıt, bakım onarım, hasar bedeli, köprü ve otoban ücretleri, sigorta bedeli ve benzeri ödeme talep etmeyecektir.

6.Yüklenici, idare tarafından bildirilen vakitte/vakitlerde aracı/araçları yola çıkabilecek şekilde personelin bineceği yerde hazır bulunduracaktır.

7.Yüklenici, personel taşıtma hizmetini, hizmette kullanılacak araçların donanımı da dahil olmak üzere alt maddelerde belirtilen kanun ve yönetmenliklere uygun olarak yapacaktır.

a) Yürürlükteki Karayolları Trafik Kanunu ve Yönetmeliği

b) Yürürlükteki Karayolu Taşıma Kanunu ve Yönetmeliği

8. Araçların, yürürlükteki Karayolları Trafik Kanunu ve Yönetmeliği gereği olan periyodik muayeneleri yüklenici tarafından yaptırılmış olacaktır.

9.Yurt içi personel taşıtma esnasında işlenmiş olan trafik kuralı ihlallerinden doğan trafik cezalarından yüklenici sorumlu olacaktır.

10. Araçların iç ve dış temizliği yapılmış olacaktır.

11. Araç koltukları kırık olmayacaktır, yırtık bulunmayacaktır, araçların camları, çatlak veya kırık veya çizik olmayacaktır. Araçların cam ve kapıları, yerine oturacak şekilde kapanır olacaktır. Araçların iç aydınlatmaları çalışır vaziyette olacaktır.

Madde 5- Sözleşmenin türü ve bedeli

“Bu sözleşme birim fiyat sözleşme olup, İdarece hazırlanmış cetvel yer alan her iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için Yüklenici tarafından teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan tutarların toplamı olan ………………………………………………………….…… (rakam ve yazıyla) bedel üzerinden akdedilmiştir.

5.1. İdare yapılacak sefer sayılarını gerektiğinde yükleniciye işin başlama saatinden  12 saat önce bildirerek azaltabilir.

5.2. İşin bedeli olarak ödenecek miktar kontrol teşkilatı veya idarenin belirleyeceği yetkili personel tarafından en az 12 saat öncesinde yükleniciye yapacağı tebligatta belirtilen sefer sayılarının toplamı üzerinden hesaplanarak tespit edilecektir.

Madde 6- Sözleşme bedeline dahil olan giderler

6.1. Taahhüdün (ilave işler nedeniyle meydana gelebilecek artışlar dahil) yerine getirilmesine ilişkin yürürlükteki mevzuat ve sözleşme hükümleri gereğince KDV hariç ihale ve sözleşmeye ve taahhüdün tamamının yapılmasına ait ödenecek bütün vergi, resim harçlarla sözleşme giderleri ile ulaşım, her türlü sigorta giderleri ve malzemeler teklif fiyatına dahil edilmiş olup masraflar sözleşme bedeline dahildir.

6.2. İlgi mevzuatı uyarınca hesaplanacak KATMA Değer Vergisi, sözleşme bedeline dahil olmayıp idare tarafından yükleniciye ödenecektir.

Madde 7- Sözleşmenin ekleri

İhale dokümanı, bu sözleşmenin eki ve ayrılmaz parçası olup, İdareyi ve Yükleniciyi bağlar. Ancak, sözleşme hükümleri ile ihale dokümanını oluşturan belgelerdeki hükümler arasında çelişki veya farklılık olması halinde, ihale dokümanında yer alan hükümler esas alınır.

Madde 8-sözleşmenin süresi

8.1. Sözleşmenin süresi, işe başlama tarihinden itibaren 08 NİSAN 2016 Saat 09:00’da başlar 10 NİSAN 2016 Saat 17:30 ‘da  SONA ERER 3 (ÜÇ) gündür.

Madde 9  - İşin yapılma yeri, işyeri teslim ve işe başlama tarihi

9.1. İşin yapılma yeri: GATA Komutanlığı

9.2. İşyerinin teslimine ilişkin esaslar:

      BU MADDE BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

9.3. İşe başlama tarihi Sözleşmenin taraflarca imzalanmasını müteakip işe başlanacaktır.

9.4. İşin süresi  (3) gündür. ( 08-10 NİSAN 2016 )

Madde 10- Teminata ilişkin hükümler 

10.1. Kesin teminat :

10.1.1.Yüklenici bu işe ilişkin olarak ........... (rakam  ve yazıyla) .......................... kesin teminat vermiştir.

10.1.2. Kesin teminat mektubunun süresi …../…/…. tarihine kadardır. Kanunda veya sözleşmede belirtilen haller ile cezalı çalışma nedeniyle kabulün gecikeceğinin anlaşılması durumunda teminat mektubunun süresi de işteki gecikmeyi karşılayacak şekilde uzatılır.

10.2.  Ek kesin teminat:

10.2.1. Fiyat farkı ödenmesi öngörülen işlerde, fiyat farkı olarak ödenecek bedelin ve /veya iş artışı olması halinde bu artış tutarının % 6’sı oranında teminat olarak kabul edilen değerler üzerinden ek kesin teminat alınır. Fiyat farkı olarak ödenecek bedel üzerinden hesaplanan ek kesin teminat miktarı hakedişlerden kesinti yapılmak suretiyle de karşılanabilir.

10.2.2. Ek kesin teminatın teminat mektubu olması halinde, ek kesin teminat mektubunun süresi, kesin teminat mektubunun süresinden daha az olamaz.

10.3. Yüklenici tarafından verilen kesin ve ek kesin teminat, 4734 sayılı Kanunun 34 üncü maddesinde belirtilen değerlerle değiştirilebilir.

10.4.  Kesin teminat ve ek kesin teminatın geri verilmesi:

10.4.1. Taahhüdün, sözleşme ve ihale dokümanı hükümlerine uygun olarak yerine getirildiği ve Yüklenicinin bu işten dolayı idareye herhangi bir borcunun olmadığı tespit edildikten sonra, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan ilişiksiz belgesinin İdareye verilmesinin ardından kesin teminat ve varsa ek kesin teminatların tamamı, Yükleniciye iade edilecektir.

10.4.2. Yüklenicinin bu iş nedeniyle İdareye ve Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçları ile ücret ve ücret sayılan ödemelerden yapılan kanuni vergi kesintilerinin hizmetin kabul tarihine kadar ödenmemesi durumunda protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın kesin ve ek kesin teminat paraya çevrilerek borçlarına karşılık mahsup edilir, varsa kalanı Yükleniciye iade edilir.

10.4.3. Yukarıdaki hükümlere göre mahsup işlemi yapılmasına gerek bulunmayan hallerde; kesin hesap ve kabul tutanağının onaylanmasından itibaren iki yıl içinde idarenin yazılı uyarısına rağmen talep edilmemesi nedeniyle iade edilemeyen kesin teminat mektupları hükümsüz kalır ve düzenleyen bankaya iade edilir. Teminat mektubu dışındaki teminatlar sürenin bitiminde Hazineye gelir kaydedilir.

10.5. Her ne suretle olursa olsun, İdarece alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.

Madde 11- Ödeme yeri ve şartları

11.1. Sözleşme bedeli karşılığında yapılacak her türlü ödeme; yüklenicinin söz konusu hizmet işini bitirmesinin ardından faturasını kesmesine müteakip kontrol Teşkilatı ile Muayene ve Kabul Komisyon Başkanlığı tarafından düzenlenecek belgeler (hak ediş belgeleri ve hizmet ifa tutanağı) müteakip; Hizmetin bedeli Maliye Bakanlığınca vize edilen ayrıntılı harcama programı ve ayrıntılı finansman programındaki ödenek dağılımına göre malın/hizmetin kati kabulünün yapıldığı 2016 mali yılı bütçesinden ödeneklerin serbest bırakılmasını müteakip GATA Maliye ve Bütçe Şube Müdürlüğü tarafından 2016 yılında tahakkuka bağlandıktan sonra Maliye Bakanlığı GATA Saymanlık Müdürlüğünce 2016 mali yılı bütçesinden ödemesi yapılacaktır.

Madde 12- Avans verilmesi, şartları ve miktarı

Bu iş için avans VERİLMEYECEKTİR.

Madde 13- Fiyat farkı

13.1. Yüklenici, gerek sözleşme süresi, gerekse uzatılan süre içinde, sözleşmenin tamamen ifasına kadar, vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerde artışa gidilmesi veya yeni mali yükümlülüklerin ihdası gibi nedenlerle fiyat farkı verilmesi talebinde bulunamaz.

13.2. Bu iş için fiyat farkı VERİLMEYECEKTİR.

13.3. Sözleşmede yer alan fiyat farkına ilişkin esas ve usullerde sözleşme imzalandıktan sonra değişiklik yapılamaz.

Madde 14- Alt yüklenicilere ilişkin bilgiler ve sorumluluklar

Bu işte alt yüklenici çalıştırılmayacak ve işlerin tamamı yüklenicinin kendisi tarafından yapılacaktır.

Madde 15- Cezalar ve sözleşmenin feshi

15.1. Süre uzatımı verilebilecek haller hariç, idare tarafından uygulanacak cezalar aşağıda belirtilmiştir:

15.1.1.Yüklenici sözleşmeye uygun olarak Hizmeti süresinde teslim etmediği / işi bitirmediği takdirde en fazla 3 (ÜÇ) saat beklenecek, hizmet verilmediği takdirde idare sözleşmeyi feshetme yetkisine sahip olacaktır. Eğer idare sözleşmeyi feshetmek istediği takdirde geçici teminat irat kaydedilir ve sözleşme genel hükümlere göre feshedilir. Araçlardan biri veya hepsi 3 saate kadar gecikmeli kalktığı takdirde yüklenici sözleşme bedelinin % 5 yüzde beş tutarınca ceza öder.          

15.2. Gecikme cezası, ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın yükleniciye yapılacak ödemelerden kesilir. Bu cezanın ödemelerden ve kesin teminat ile varsa ek kesin teminattan karşılanamaması halinde ceza tutarı yükleniciden ayrıca tahsil edilir.

15.3. İhtarda belirtilen sürenin bitmesine rağmen aynı durumun devam etmesi halinde, ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminat ve varsa ek kesin teminat gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.

15.4. Sözleşmenin uygulanması sırasında yüklenicinin 4735 sayılı Kanunun 25 inci maddesinde sayılan yasak fiil veya davranışlarda bulunduğunun tespit edilmesi halinde ise ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.

Madde 16- Süre uzatımı verilebilecek haller ve şartları

16.1. Mücbir sebepler nedeniyle süre uzatımı verilebilecek haller aşağıda sayılmıştır.

16.1.1 Mücbir sebepler:

a) Doğal afetler.

b) Kanuni grev.

c) Genel salgın hastalık.

ç) Kısmi veya genel seferberlik ilanı.

d) Gerektiğinde Kamu İhale Kurumu tarafından belirlenecek benzeri diğer haller.

16.1.2. Yukarıda belirtilen hallerin mücbir sebep olarak kabul edilmesi ve yükleniciye süre uzatımı verilebilmesi için, mücbir sebep olarak kabul edilecek durumun;

a) Yüklenicinin kusurundan kaynaklanmamış olması,

b) Taahhüdün yerine getirilmesine engel nitelikte olması,

c) Yüklenicinin bu engeli ortadan kaldırmaya gücünün yetmemesi,

ç) Mücbir sebebin meydana geldiği tarihi izleyen yirmi gün içinde yüklenicinin İdareye yazılı olarak bildirimde bulunması,

d) Yetkili merciler tarafından belgelendirilmesi, zorunludur.

16.1.3. Yüklenici tarafından zamanında yapılmayan başvurular dikkate alınmaz ve Yüklenici başvuru süresini geçirdikten sonra süre uzatımı isteğinde bulunamaz.

16.2. İdareden kaynaklanan nedenlerle süre uzatımı verilecek haller:

16.2.1. İdarenin sözleşmenin ifasına ilişkin yükümlülüklerini yüklenicinin kusuru olmaksızın, öngörülen süreler içinde yerine getirmemesi ve bu sebeple sorumluluğu yükleniciye ait olmayan gecikmelerin meydana gelmesi, bu durumun taahhüdün yerine getirilmesine engel nitelikte olması ve yüklenicinin bu engeli ortadan kaldırmaya gücünün yetmemiş olması halinde; işi engelleyici sebeplere ve yapılacak işin niteliğine göre, işin bir kısmına veya tamamına ait süre en az gecikilen süre kadar uzatılır.

16.2.2.BU MADDE BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16.3. Süre uzatımına ilişkin diğer hususlarda Genel Şartnamenin ilgili hükümleri uygulanır.

Madde 17-işin yürütülmesine ilişkin kayıt ve tutanaklar

Söz konusu iş ile ilgili, GÖREVLENDİRİLEN KONTROL TEŞKİLATI TARAFINDAN

         a. Hizmet işleri hak ediş raporu,

         b. Hak ediş raporu

         c. Hak ediş icmali

         d.Hizmet işleri kabul teklif belgesi

         e.Tutanak

         f. Muayeneye başlama tutanağı

         g. Hizmet işleri kabul tutanağı

         h. Hizmet ifa tutanağı düzenlenecektir.

Madde 18- Teslim, muayene ve kabul işlemlerine ilişkin şartlar

18.1- Sözleşme konusu iş tamamlandığında 3(üç) iş günü içinde uzman üyeler tarafından Hizmet işi teslim alınır. Yüklenici, işin teslimi için sözleşme ve ekleri uyarınca üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmemesi nedeniyle oluşan zarardan sorumludur.

18.2. Teslim alınan işin muayene ve kabul işlemleri, yürürlükteki “Hizmet Alımları Muayene ve Kabul İşlemleri Yönergesi” ile Hizmet İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümlere göre GATA K.lığı Muayene ve Kabul Komisyon Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

Madde 19- İş ve işyerlerinin korunması ve sigortalanması

19.1. İş yerinde işin başlamasından kabul belgesinin düzenlenmesine kadar her türlü araç malzeme, ihrazat,makine ve taşıtlar ile sözleşme konusu hizmet işinin korunmasından yüklenici sorumludur.
Yüklenici kaza, zarar ve kayıpların meydana gelmesine önlemek amacıyla gereken bütün önlemleri almak ve kendisine verilen talimatlara uymak zorundadır.

Yüklenici işin devamı süresince işyerinde yapılacak her türlü güvenlik önlemi almak zorundadır. Yeterli güvenlik önleminin alınmaması nedeniyle doğabilecek hasar ve zararın ödenmesinden yüklenici sorumludur.

19.2. Cihazlar ve bulunduğu yer yüklenici tarafından sigortalanmayacaktır.

Madde 20- Sözleşmede değişiklik yapılması

20.1. Sözleşme bedelinin aşılmaması ve İdare ile Yüklenicinin karşılıklı olarak anlaşması kaydıyla,

a) İşin yapılma veya teslim yeri,

b) İşin süresinden önce yapılması veya teslim edilmesi kaydıyla işin süresi ve bu süreye uygun olarak ödeme şartlarına ait hususlarda sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılabilir.

20.2. Bu hallerin dışında sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılamaz ve ek sözleşme düzenlenemez.

Madde 21 – Yüklenicinin Ölümü, İflası, Ağır Hastalığı, Tutukluluğu veya Mahkumiyeti

21.1. Yüklenicinin ölümü halinde, sözleşme feshedilmek suretiyle hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilerek kesin teminatları ve varsa diğer alacakları varislerine verilir. Ancak, aynı şartları taşıyan ve talepte bulunan varislere idarenin uygun görmesi halinde, ölüm tarihini izleyen otuz gün içinde varsa ek teminatlar dahil taahhüdün tamamı için gerekli kesin teminatı vermeleri şartıyla sözleşme devredilebilir.

21.2. Yüklenicinin iflas etmesi halinde, sözleşme feshedilerek yasaklama hariç yüklenici hakkında 4735 sayılı Kanun 20 ve 22 inci maddelerine göre işlem yapılır.

21.3. Yüklenici, iş bu sözleşme hükümlerinin yerine getirilmesine engel olacak derecede ağır hastalık, tutukluluk veya özgürlüğü kısıtlayıcı bir ceza nedeniyle taahhüdünü yapamayacak duruma girerse, bu hallerin oluşundan başlamak üzere 30 (otuz) gün içinde idarenin kabul edeceği birini temsilci tayin etmek şartı ile taahhüdüne devam edebilir. Eğer, Yüklenici kendi serbest iradesi ile vekil tayin etmek imkanından mahrum ise, yerine ilgililerce aynı süre içinde genel hükümlere göre bir yasal temsilci tayin edilmesi istenebilir. Yukarıdaki hükümlerin uygulanmaması halinde sözleşme feshedilerek yasaklama hariç 4735 sayılı Kanunun 20 ve 22 nci maddesine göre işlem yapılır.

Madde 22- Yüklenicinin sözleşmeyi feshetmesi

25.1. Yüklenicinin, sözleşme yapıldıktan sonra mücbir sebep halleri dışında, mali acz içinde bulunması nedeniyle taahhüdünü yerine getiremeyeceğini gerekçeleri ile birlikte İdareye yazılı olarak bildirmesi halinde, ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.

Madde 23- İdarenin sözleşmeyi feshetmesi

Aşağıda belirtilen hallerde İdare sözleşmeyi fesheder:

a) Yüklenicinin taahhüdünü ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi veya işi süresinde bitirmemesi üzerine, sözleşmede belirlenen oranda gecikme cezası uygulanmak üzere,

b) Sözleşmenin uygulanması sırasında Yüklenicinin 4735 sayılı Kanunun 25 inci maddesinde belirtilen yasak fiil ve davranışlarda bulunduğunun tespit edilmesi,

hallerinde ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.

Madde 24- Sözleşmeden önceki yasak fiil veya davranışlar nedeniyle fesih

24.1. Yüklenicinin, ihale sürecinde 4734 sayılı Kanuna göre yasak fiil veya davranışlarda bulunduğunun sözleşme yapıldıktan sonra tespit edilmesi halinde, kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.

24.2. Taahhüdün en az % 80’inin tamamlanmış olması ve taahhüdün tamamlattırılmasında kamu yararı bulunması kaydıyla;

a) İvediliği nedeniyle taahhüdün kalan kısmının yeniden ihale edilmesi için yeterli sürenin bulunmaması,

b) Taahhüdün başka bir yükleniciye yaptırılmasının mümkün olmaması,

c) Yüklenicinin yasak fiil veya davranışının taahhüdünü tamamlamasını engelleyecek nitelikte olmaması hallerinde, İdare sözleşmeyi feshetmeksizin Yükleniciden taahhüdünü tamamlamasını isteyebilir ve bu takdirde Yüklenici taahhüdünü tamamlamak zorundadır.

24.3. Ancak bu durumda, Yüklenici hakkında 4735 sayılı Kanunun 26 ncı maddesi hükmüne göre işlem yapılır ve Yükleniciden kesin teminat ve varsa ek kesin teminatların tutarı kadar ceza tahsil edilir. Bu ceza hakedişlerden kesinti yapılmak suretiyle de tahsil edilebilir.

Madde 25- Mücbir sebeplerden dolayı sözleşmenin feshi

28.1. Mücbir sebeplerden dolayı İdare veya Yüklenici sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebilir. Ancak Yüklenicinin mücbir sebebe dayalı bir süre uzatımı talebi varsa idarenin sözleşmeyi feshedebilmesi için uzatılan sürenin sonunda işin sözleşme ve eklerine uygun şekilde tamamlanmamış olması gerekir. Sözleşmenin feshedilmesi halinde, hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilerek kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar iade edilir.

Madde 26- Yüklenicinin Ceza Sorumluluğu

İş tamamlandıktan ve kabul işlemi yapıldıktan sonra tespit edilmiş olsa dahi 4735 sayılı Kanunun 25 inci maddesinde belirtilen ve Türk Ceza Kanununa göre suç teşkil eden fiil veya davranışlarda bulunan Yüklenici ile o işteki ortak veya vekilleri hakkında Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre ceza kovuşturması yapılmak üzere yetkili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur. Bu kişiler hakkında bir cezaya hükmedilmesi halinde, 4735 sayılı Kanunun 27 nci maddesi hükmü uygulanır.

Madde 27- Yüklenicinin Tazmin Sorumluluğu

Yüklenici, taahhüdü çerçevesinde kusurlu veya standartlara uygun olmayan malzeme seçilmesi, verilmesi veya kullanılması, tasarım hatası, uygulama yanlışlığı, denetim eksikliği, taahhüdün sözleşme ve şartname hükümlerine uygun olarak yerine getirilmemesi ve benzeri nedenlerle ortaya çıkan zarar ve ziyandan doğrudan sorumludur. Bu zarar ve ziyan genel hükümlere göre Yükleniciye ikmal ve tazmin ettirileceği gibi, haklarında 4735 sayılı Kanunun 27 nci maddesi hükümleri de uygulanır.

Madde 28- BU MADDE BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

Madde 29- BU MADDE BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

Madde 30- Hüküm bulunmayan haller

Bu sözleşme ve eklerinde hüküm bulunmayan hallerde, ilgisine göre 4734 ve 4735 sayılı Kanun hükümlerine, bu Kanunlarda hüküm bulunması halinde ise genel hükümlere göre hareket edilir.

Madde 31-Diğer Hususlar

31.1. Araçların Mali Sorumluluk Sigortaları olacaktır.

31.2. Araçlarda Koltuk Sigortası Olacaktır.

31.3. İdare, yapılacak sefer sayılarını gerektiğinde yükleniciye işin başlama saatinden 12 saat önce bildirerek azaltabilir.

31.4. İşin bedeli olarak ödenecek miktar, kontrol teşkilatı veya idarenin belirleyeceği yetkili personel tarafından en az 12 saat öncesinde yükleniciye yapacağı tebligatta belirtilen sefer sayılarının toplamı üzerinden hesaplanarak tespit edilecektir.

31.5. İş programına göre araçların görev yerlerinde hazır bulunmalarından sonra görevi iptal olan her bir araç için idare tarafından 150,00 TL. ödeme yapılır.

31.6.Sözleşmenin yürütülmesi esnasında faaliyetlerin iptalini gerektirecek bir hususun meydana gelmesi durumunda yapılan sefer sayısı kadar ödeme yapılacaktır. Yapılmayan seferler ile ilgili yüklenicinin herhangi bir hak talebi olmayacaktır.

 

         

İLANLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR:

1. Bu sayfada yayınlanan bilgilerin hukukî ve mali sorumluluğu bulunmamaktadır. Kamu İhale Bülteni ve ihale dosyasındaki bilgiler esas alınacaktır.

2. İlânla ilgili sorumluluk ve başvuru makamı bilgileri aşağıdadır.

a.Şikayet ve Başvuru Makamı: GATA 1 Nolu Ihale Komisyon Başkanlığı

b.Telefon Numarası: +903123042073-77

c.Fax Numarası: +903123042072

d.Elektronik Posta adresi: