MEBS OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI İHALE DETAYI
İşin Adı MEBS Okl.ve Eğt.Mrk. K.lığı Kışlasındaki 458 Adet Rögarın Temizliğinin Yapılması İşi.
İhale Usulü 4734 sayılı Kanunun 22/D Maddesi Doğrudan Temin
İdare Adı : MEBS Okl. ve Eğt. Mrk. K.lığı
Adres : MEBS Okl ve Eğt.Mrk. Mamak / ANKARA
Telefon : 0312 350 97 97
Faks : 0312 353 03 55
Elektronik Posta Adresi : engin_1583@hotmail.com
Malın Niteliği ve Türü HİZMET ALIMI
Malın Miktarı 8 KALEM
Mal Teslim Yeri MEBS Okl. ve Eğt. Mrk. K.lığı
Mal Teslim Tarihi
İhale Yeri MEBS Okl. ve Eğt. Mrk. K.lığı Doğ.Tem.Top.Sal.
İhale Tarihi 27.03.2018 10:00
İhale İlanı Metni
MEBS.OKL.VE EĞT.MRK. K.LIĞI KIŞLASINDAKİ 458 ADET ROGARI TORTU HAVUZLARININ TEMİZLİĞİNİN YAPILMASI İŞİ İHTİYAÇ LİSTESİ | |||
S.NU. | MİKTAR | ÖLÇÜ | |
1 | 1X1X1 Ebatlarında Kanalizasyon bacası temizliği | 33 | ADET |
2 | 1X1X1.5 Ebatlarında Kanalizasyon bacası temizliği | 42 | ADET |
3 | 1X1X2 Ebatlarında Kanalizasyon bacası temizliği | 255 | ADET |
4 | 1X1X2.5 Ebatlarında Kanalizasyon bacası temizliği | 17 | ADET |
5 | 1X1X3 Ebatlarında Kanalizasyon bacası temizliği | 28 | ADET |
6 | 1.5X1.5X2.5 Ebatlarında Kanalizasyon bacası temizliği | 53 | ADET |
7 | 1X1.5X1.5 Ebatlarında Kanalizasyon bacası temizliği | 21 | ADET |
8 | 2X2X3.5 Ebatlarında Kanalizasyon bacası temizliği | 9 | ADET |
1.Sözleşme yapılacak olup notere tasdik ettirilmeyecektir. Tip İdari Şartname düzenlenmeyecektir.
2.Yapılacak hizmetin süresi; 30 (OTUZ) takvim günüdür.
NOT: Faks ve e-mail ile yapılan teklifler kabul edilmeyecektir Firma yetkili kişiler ile katılımı sağlayacaktır.
Firmalar exel üzerinde kendi firmalarına ait teklif mektupları ile katılabilirler. (teklif mektuplarında mutlaka FİRMA KAŞESİ, TARİH, ISLAK İMZA VE İSİM ayrıca TELEFON VE VERGİ NUMARASI YADA TC KİMLİK NUMARASI (EKAP KAYIT İÇİN) KAŞE HARİCİNDE EL İLE YAZILARAK teslim edilmelidir.)
0312 350 97 97 / 2421
TEKLİF VERECEK İLGİLİLERİN TEKLİFLERİNİ MUTLAKA YER GÖREREK YAPMALARI ÖNEMLE DUYURULUR.
MEBS OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI KIŞLASINDA BULUNAN 458 ADET KANALİZASYON RÖGARI TORTU HAVUZLARININ TEMİZLİĞİNİN YAPILMASI İŞİ
ÖZEL-GENEL TEKNİK ŞARTNAMESİ
İÇİNDEKİLER :
KONU
GENEL HUSUSLAR
İSTEK VE ÖZELLİKLER
DENETİM VE MUAYENE METODLARI
AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME
GARANTİ ŞARTLARI
ŞARTNAME NUMARASI : 2018/
İŞİN TANIMI : MEBS OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI KIŞLASINDA BULUNAN 458 ADET KANALİZASYON RÖGARI TORTU HAVUZLARININ TEMİZLİĞİNİN YAPILMASI İŞİ
YERİ : MEBS OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI MAMAK/ANKARA
MADDE 1. KONU :
Bu Teknik Şartname MEBS Okl. ve Eğt. Mrk. K.lığı kışla rögarlarının temizlik işi ve diğer hususları kapsar.
MADDE 2. GENEL HUSUSLAR:
2.1. İş yapılırken yüklenici firma tarafından kullanılan araç ve işçilikten dolayı oluşan zararlar yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.
MADDE 3. İSTEK VE ÖZELLİKLER:
3.1.KIŞLA RÖGARLARININ VE YAĞMUR KANALLARININ BAKIMI TEMİZLİK İŞİ:
3.1.1.Temizleme işlemi yapılmadan önce mutlaka temizlik için gerekli koşullar sağlanacaktır. Bacalardan çıkacak pislik ve tortular kanalizasyon sistemine geri kaçmadan gerekli alet ve edevatlar ile toplanacak ve araçlara yüklenerek etrafa pis kokuların yayılması önlenecektir.
3.1.2.Baca temizliği yapılırken baca başında en az üç kişi bulunacak, temizliğe başlamadan önce her türlü araç ve gereç hazır edilecek, personelin kılık kıyafeti uygun (çizme, maske, tulum vb.) olacak, temizlik esmasında itinalı çalışılarak her hangi bir tıkanıklık, arıza veya zarara sebebiyet verilmeyecektir. Temizleme sırasında herhangi bir tıkanıklık olursa derhal basınçlı su aracı (kuka) ile müdahale edilerek arıza veya tıkanıklık giderilecektir.
3.1.3.Temizliği yapılacak baca kapağı uygun şekilde açılarak kenara uygun bir yere zarar verilmeden bırakılacak. Temizlik yapılacak baca çıkış ağzı pislik kaçmayacak şekilde kapatılacak, temizleme küreği ile tabandaki pislik alınarak çıkan pislik yere bırakılmadan el arabasına konarak oradan da uygun bir araca dökülecektir. Bacalardan çıkan pislik yere koyulmayacak yere dökülen pisliklerde hemen temizlenecektir.
3.1.4.Temizlik öncesi ilgili logar baca kapağına zarar vermeden açılacak, temizliği biten baca kapağı uygun şekilde kapatılacak, zarar gören baca kapakları aslına uygun olarak tamir edilecektir.
3.1.5.Temizliği yapacak personelin araç ve gereçleri (kazma, kürek, gelberi vb.) tam ve işe uygun olacak.
3.1.6.Temizliği yapacak personel iş esnasında lastik çizmeli, tulumlu, eldivenli ve maskeli olarak görev yapacaktır.
3.1.7.Temizlik yapılacak baca kapakları uygun şekilde açılacak, açma kapama esnasında zarar verilmeyecektir. Zarar verilmesi halinde aslına uygun olarak yüklenici firma tarafından tamir edilecektir.
3.1.8.Temizlik yapılacak baca giriş ve çıkış ağızları uygun şekilde kapatılacak içine pislik ve tortu kaçması engellenecektir. Çalışma esnasında tıkanan kanalizasyon bacası olursa açılması ve açılması esnasında oluşabilecek bütün problemler yüklenici firma tarafından giderilecektir.
3.1.9.Kanalizasyonların temizliği projeye göre ayrılmış bölge sırasıyla yapılacaktır. Projedeki kanalizasyon numaralarına göre bölgeler oluşturulmuş ve temizlik yukarıdan aşağıya doğru bu gruplara göre yapılacaktır. Temizliği yapılacak bölge sırasına göre yapılan temizlik esnasında bölge dışındaki bir kanalda tıkanma olursa derhal müdahale edilecektir. bölgeler içerisinde temizlik yapılırken baca numaraları dikkate alınmayarak en yukarıdan başlanacak aşağıya doğru temizlik yapılarak inilecektir. Temizlik yapılacak Kışla Kanalizasyon Krokisi Lahika 1’dedir.
Bölge 1 : 1nci Çavuş Eğitim Taburu, K devriyesi arası kanalizasyon sistemini kapsar.
1nolu bacadan başlanarak 80nolu baca dahil olmak üzere 80 adet baca temizlenecektir.
Bölge 2 : Alay Hamam Binası, 2 nci Çavuş Eğitim Taburu ve Kışla Mutfağı arkasından geçen kanalizasyonu kapsar.
80nolu bacadan başlanarak 209nolu baca dahil olmak üzere 130 adet baca temizlenecektir.
Bölge 3 : Kışla Mutfağı arkasından başlayarak, El Bombası Atış Alanı dahil Kışla Mutfağı çevresinden geçen kanalizasyonu kapsar.
210nolu bacadan başlanarak 242nolu baca dahil olmak üzere 30 adet baca temizlenecektir.
Bölge 4: Müşterek MEBS binasının sol tarafında ki yoldan başlayarak Tören Alanının önünden Ziyaretçi Parkının çevresi dahil olan kanalizasyon sistemini kapsar.
243nolu bacadan 272nolu baca dahil olmak üzere 30 adet baca temizlenecektir. Temizlik yapılırken kanalizasyonun akış doğrultusuna göre en yukarıdaki bacadan başlanarak aşağı doğru temizlenecektir.
Bölge 5: Müşterek MEBS binasının önünden başlayarak bina çevresi ve Kapalı Spor Salonu çevresi dahil olmak üzere Kapalı Spor Salonu sağ tarafında ki yola kadar olan kanalizasyon sistemini kapsar.
273nolu bacadan 303nolu baca dahil olmak üzere 30 adet baca temizlenecektir. Temizlik yapılırken kanalizasyonun akış doğrultusuna göre en yukarıdaki bacadan başlanarak aşağı doğru temizlenecektir.
Bölge 6 : Kapalı Spor Salonunun sağ tarafında ki yoldan başlayarak; Futbol Sahasının sağ tarafındaki yolun üzerinden, Kurslar Tb. K.’lığı binasının arkası ve iç bahçesi dahil, Gös. Ve Tat. Bl. K.’lığının önüne kadar olan kanalizasyon sistemini kapsar.
303nolu bacadan 340nolu baca dahil olmak üzere 38 adet baca temizlenecektir. Temizlik yapılırken kanalizasyonun akış doğrultusuna göre en yukarıdaki bacadan başlanarak aşağı doğru temizlenecektir.
Bölge 7 : Temel Beden Eğitim alanının sol tarafındaki yoldan başlayarak; Loj. Des. Tb. K. ‘lığının önünden, Revirin önüne kadar olan kanalizasyon sistemini kapsar.
341nolu bacadan 368nolu baca dahil olmak üzere 28 adet baca temizlenecektir. Temizlik yapılırken kanalizasyonun akış doğrultusuna göre en yukarıdaki bacadan başlanarak aşağı doğru temizlenecektir.
Bölge 8 : Tören alanının karşısındaki yeşil alandan başlayarak; Sosyal Tesisler çevresi, Y Binası çevresi ve A Binası çevresinden Yurt Sevgisi Eğitim Alanının arkasına kadar olan kanalizasyon sistemini kapsar.
369nolu bacadan 406nolu baca dahil olmak üzere 43 adet baca ile 455nolu bacadan 458nolu baca dahil olmak üzere toplam 42 adet baca temizlenecektir. Temizlik yapılırken kanalizasyonun akış doğrultusuna göre en yukarıdaki bacadan başlanarak aşağı doğru temizlenecektir.
Bölge 9: 60 Evler Su Pompasından başlayarak; 60 Evler Lojmanları içerisinde ki kanalizasyon sistemi kapsar.
407nolu bacadan 454nolu baca dahil olmak üzere 50 adet baca temizlenecektir. Temizlik yapılırken kanalizasyonun akış doğrultusuna göre en yukarıdaki bacadan başlanarak aşağı doğru temizlenecektir.
MADDE 4. DENETİM VE MUAYENE METOTLARI:
4.1. Yapılacak iş için fiziki göz muayenesi uygulanacaktır.
4.2. Muayene ve kontroller esnasında doğabilecek her türlü kaza ve hasardan yüklenici firma sorumludur.
4.3. Muayenelerde gerekli olabilecek araç, malzeme vb. yüklenici firma tarafından temin edilecektir.
4.4.Yüklenici firma muayene esnasında gözlemci bulunduracak ve bu gözlemci muayene sonuçlarını imzalayacaktır. Aksi takdirde, muayene raporu yüklenici firma tarafından da aynen kabul edilmiş sayılacaktır.
4.5. Muayene ve kontrol esnasında her türlü masraf yüklenici firmaya ait olacaktır.
MADDE 5. AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME:
5.1. Boş Bırakılmıştır.
MADDE 6. GARANTİ ŞARTLARI:
6.1. Temizlik işi muayene ve kabul işlemleri tamamlanana kadar daha önce temizliği yapılan yerlerdeki oluşabilecek herhangi bir tıkanıklık yüklenici tarafından giderilecektir.
MEBS.OKL.VE EĞT.MRK. K.LIĞI KIŞLASINDAKİ 458 ADET ROGARIN TORTU HAVUZLARININ TEMİZLİĞİNİN YAPILMASI İŞİNE AİT SÖZLEŞME
Götürü Bedel Hizmet Alımı Sözleşmesi
Madde 1 - Sözleşmenin tarafları
1.1. Bu Sözleşme, bir tarafta MEBS OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI (bundan sonra İdare olarak anılacaktır) ile diğer tarafta ........................................................................ (bundan sonra Yüklenici olarak anılacaktır) arasında aşağıda yazılı şartlar dahilinde akdedilmiştir.
Madde 2 - Taraflara ilişkin bilgiler
2.1. İdarenin
a) Adı: MEBS OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI
b) Adresi:Abdülkhakhamit Cad. MAMAK / ANKARA
c) Telefon numarası:3123509797
ç) Faks numarası:3123530355
d) Elektronik posta adresi:-
2.2. Yüklenicinin
a) Adı, Soyadı/Ticaret unvanı:
b) T.C. Kimlik No:
c) Vergi Kimlik No:
ç) Yüklenicinin tebligata esas adresi:
d) Telefon numarası:
e) Bildirime esas faks numarası:
f) Bildirime esas elektronik posta adresi:
2.3. Her iki taraf, 2.1. ve 2.2. maddelerinde belirtilen adreslerini tebligat adresi olarak kabul etmişlerdir. Adres değişiklikleri usulüne uygun şekilde karşı tarafa tebliğ edilmedikçe, en son bildirilen adrese yapılacak tebliğ, ilgili tarafa yapılmış sayılır. Yüklenicinin ortak girişim olması durumunda, pilot ortak veya koordinatör ortağa yapılan tebligatlar ortak girişimi oluşturan bütün ortaklara yapılmış sayılır.
2.4. Taraflar, yazılı tebligatı daha sonra süresi içinde yapmak kaydıyla, kurye, faks veya elektronik posta gibi diğer yollarla da bildirim yapabilirler.
Madde 3 - İşin adı, yapılma yeri, niteliği, türü ve miktarı
3.1. İşin adı : MEBS.OKL.VE EĞT.MRK. K.LIĞI KIŞLASINDAKİ 458 ADET ROGARIN TORTU HAVUZLARININ TEMİZLİĞİNİN YAPILMASI HİZMETİ İŞİ.
3.2. İşin yapılma yeri: MEBS Ok.ve Eğt.Mrk.K.lığı Mamak/ANKARA
3.3. İşin niteliği, türü ve miktarı:
Rögar Temizlik Hizmeti. (8 ihtiyaç kalemi)
Madde 4 - Sözleşmenin dili
4.1. Sözleşmenin dili Türkçe'dir.
Madde 5 - Sözleşmenin türü ve bedeli
5.1. Bu sözleşme götürü bedel sözleşme olup işin tamamı için yüklenici tarafından teklif edilen .................................................................................(rakam ve yazıyla) toplam bedel üzerinden akdedilmiştir.
Madde 6 - Sözleşme bedeline dahil olan giderler
6.1. Taahhüdün yerine getirilmesine ilişkin her türlü vergi, resim, harç, yapı kullanım izin belgesi giderleri vb giderler ile ulaşım, sözleşme kapsamındaki her türlü sigorta giderleri sözleşme bedeline
dahildir. İlgili mevzuatı uyarınca hesaplanacak Katma Değer Vergisi sözleşme bedeline dahil olmayıp, İdare tarafından Yükleniciye ödenir.
Madde 7 Sözleşmenin ekleri
7.1. Sözleşme, ekindeki ihale dokümanı ve diğer belgelerle bir bütündür, İdareyi ve Yükleniciyi bağlar. Ancak, Sözleşme hükümleri ile ihale dokümanını oluşturan belgelerdeki hükümler arasında çelişki veya farklılık olması halinde, ihale dokümanında yer alan hükümler esas alınır.
7.2. İhale dokümanını oluşturan belgeler arasındaki öncelik sıralaması aşağıdaki gibidir
1-Sözleşme Tasarısı,
2-İhtiyaç Listesi,
3-Rögar Güzergah Krokisi,
4-Özel Teknik Şartname,
Madde 8 İşyerinin yükleniciye teslimi
8.1.Sözleşmenin imzalanmasından sonra, sözleşmede yazılı süre içinde işe başlanabilmesi için işyeri, ihaleye esas proje ve mahal listesine göre; eksen kazıkları, someler, röperler ve benzerleri, proje sahası, güzergah, zemin veya buna benzer yerler üzerinde kontrol edilerek, İdare tarafından görevlendirilen yapı denetim görevlisinin de bulunduğu komisyon tarafından yükleniciye teslim edilir. Bu hususta iki taraf arasında bir tutanak düzenlenir.
8.2. Yer teslim tutanağının imzalanmasıyla yükleniciye yer teslimi yapılmış olur.
Madde 9 - İşe başlama ve bitirme tarihi
9.1. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 (Beş ) gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanır.
9.2. Yüklenici taahhüdün tümünü, işyeri teslim tarihinden itibaren 30 (Otuz) gün içinde tamamlayarak kabule hazır hale getirmek zorundadır. Sürenin hesaplanmasında; havanın fen noktasından çalışmaya uygun olmayan dönemi ile resmi tatil günleri dikkate alındığından, bu nedenlerle ayrıca süre uzatımı verilmez.
9.3. Bu işyerinde havanın fen noktasından çalışmaya uygun olmadığı günler - tarihleri arasındaki () gündür. Ancak, işin bitiminde bu devre dikkate alınmaz ve İdare Yükleniciden teknik şartları yerine getirerek işi tamamlaması için bu dönemde çalışmasını isteyebilir.
Madde 10 - Süre uzatımı verilebilecek haller ve şartları
10.1. İşin, sözleşmesinde belirlenen zamanda tamamlanıp kabule hazır hale getirilmemesi durumunda, gecikilen her gün için öngörülen günlük gecikme cezası uygulanır.
10.2. Mücbir sebepler nedeniyle süre uzatımı verilebilecek haller aşağıda sayılmıştır:
a) Doğal afetler.
b) Kanuni grev.
c) Genel salgın hastalık.
ç) Kısmi veya genel seferberlik ilanı.
d) Gerektiğinde Kurum tarafından belirlenecek benzeri diğer haller.
10.2.1. Zamanında yapılmayan başvurular dikkate alınmaz ve Yüklenici başvuru süresini geçirdikten sonra süre uzatımı isteğinde bulunamaz. Mücbir sebeplerden etkilenen Yüklenici, mücbir sebeplerin etkisinden kurtulduktan sonra bu durumu İdareye bildirmek zorundadır.
10.2.2. Bu hallerin belgelenmesi ve İdarece kabul edilmesi halinde süre uzatımı verildiği ve bunun kapsamı yükleniciye bildirilir. Bu durumda yüklenici yeni sürelerini gösterir takvimi en geç 3 (üç) iş günü içinde idareye bildirir.
10.2.3. Taraflar, mücbir sebeplerin sonucu olarak Sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmede meydana gelebilecek gecikmeleri en aza indirmek için azami gayreti göstereceklerdir.
10.3. İdareden Kaynaklanan Sebepler: Yüklenici, yetkili kurum ve kuruluşların kural ve işlemlerine uymak kaydıyla;
a. İdareden kaynaklanan nedenlerle Yüklenici işin ifasında gecikmiş ise,
b. İdarenin, bu sözleşmede ve şartnamede sözleşmenin ifasına ilişkin yükümlülüklerini
öngörülen sürede yerine getirmemesi (yer teslimi, projelerin onaylanması, ödenek yetersizliği gibi) ve bu sebeple sorumluluğu yükleniciye ait olmayan gecikmeler meydana gelmiş ise,
c. Gecikme veya durma önceden öngörülemez nitelikte ise,
ç. Bu durumun taahhüdün yerine getirilmesine engel nitelikte olması,
d. Yüklenicinin bu engeli ortadan kaldırmaya gücünün yetmemiş olması, hallerinde,
yüklenicinin idareye yazılı olarak bildirimde bulunması üzerine, bu durumlar, gecikme nedeni olarak kabul edilerek, Yükleniciye süre uzatımı verilebilir. Süre uzatımı verilmesi halinde, yüklenici yeni sürelerini gösterir takvimi en geç 3 (üç) iş günü içinde idareye bildirir.
Madde 11-Teminata ilişkin hükümler
11.1. Geçici ve Kesin teminat alınmayacaktır.
Madde 12 - Ödeme yeri ve şartları
12.1. Yüklenicinin hakedişi Maliye Bakanlığınca belirlenen serbest bırakma oranları dahilinde düzenlenecek ödenek gönderme belgelerine göre 4üncü Kolordu Saymanlık Müdürlüğünce ödenir.
12.2. Hazırlanan hakediş raporları İdarece onaylandıktan sonra otuz gün içinde tahakkuka bağlanarak on beş gün içinde ödenir.
12.3. Yüklenici, her türlü hakediş ve alacaklarını İdarenin yazılı izni olmaksızın başkalarına temlik edemez. Temliknamelerin noter tarafından düzenlenmesi ve İdarece istenilen kayıt ve şartları taşıması gerekir.
Madde 13 - Avans verilmesi şartları ve miktarı
13.1. Bu iş için avans verilmeyecektir.
Madde 14 - Fiyat farkı ödenmesi ve hesaplanması şartları
14.1. Yüklenici, gerek sözleşme süresi gerekse uzatılan süre içinde, sözleşmenin tamamen ifasına kadar, vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerde artışa gidilmesi veya yeni mali yükümlülüklerin ihdası gibi nedenlerle fiyat farkı verilmesi talebinde bulunamaz.
14.2. Yükleniciye fiyat farkı verilmeyecektir.
Madde 15 - Alt yükleniciler
15.1. İşin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
Madde 16. Yüklenicinin Genel Yükümlülükleri:
16.1. Yüklenici işleri gereken özen ve ihtimamı göstermeye sözleşme konusu malı–işi sözleşme dokümanlarına göre belirlenen süre, miktar ve bedeli dahilinde gerçekleştirmeyi ve oluşabilecek kusurları sözleşme hükümlerine uygun olarak gidermeyi kabul ve taahhüt eder. Yüklenici üslenmiş olduğu iş ve bu işe ilişkin programa uygun olarak malın süresinde teslim ve montajı için gerekli her türlü makine araç ve yardımcı tesisleri hazırlamak her türlü malzemeyi ve personeli sağlamak zorundadır. Burada belirtilen yükümlülüklerin ihlal edilmesi halinde yüklenici idarenin ve üçüncü şahısların zararlarını karşılamak zorundadır.
Madde 17 - İşin ve iş yerinin korunması
17.1. Yüklenici, işin kabul tarihine kadar geçecek süreye ilişkin,
Yüklenicinin sözleşme şartları dahilindeki yükümlülükleri kapsamında eksik ve kusurların giderilmesi amacıyla yaptığı çalışmalar sırasında sigortalı kıymetlere verdiği zarar ve ziyanlardan ve işyerindeki
her türlü araç, malzeme, ihzarat, iş ve hizmet makineleri, taşıtlar, tesisler ile sözleşme konusu yapım işinin korunmasından işe başlama tarihinden kabul tarihine kadar sorumludur.
Madde 18- Muayene ve kabul işlemlerine ilişkin şartlar
18.1. İşin teslim süreleri içinde yüklenicinin yazılı müracaatı üzerine, kabul komisyonu oluşturularak özel- genel teknik şartname esas ve usullerine göre kabul yapılır.
18.2. İşlerin özel- genel teknik şartname ve sözleşme uyarınca yapılıp yapılmadığı kabul komisyonu tarafından incelenerek tespit olunur.
18.3. Kabul komisyonu, kabul sırasında iyi durumda ve kabule elverişli olduğu tespit edilmiş olan işlerde kullanılma sonucunda meydana gelen normal aşınma ve eksilmeden doğan durumlar haricinde, işin fen ve sanat kurallarına uygun yapılmamasından kaynaklanabilecek herhangi bir bozukluğun veya ortaya çıkan bir kusurun olup olmadığını inceler.
18.4. Yüklenicinin, bütün yükümlülüklerini yerine getirmiş olduğu ve kendisine yüklenebilecek kabulü engelleyecek bir kusur ve eksiklik görülmediği takdirde kabul tutanağı düzenlenir. Eğer bu süre içinde, sorumluluğu yükleniciye atfedilmeyecek bir kusur veya eksiklik tespit edilmişse bu da tutanakta ayrıca belirtilir.
18.5. İşin kabulüne engel herhangi bir durum görüldüğü takdirde, kabulü engelleyen kusur ve eksikler kabul komisyonu tarafından bir tutanakla tespit edilir ve kabul işlemi yapılmaksızın kusur ve eksiklerin giderilmesi için bir süre belirlenerek durum idareye bildirilir. İdare bu kusur ve eksiklerin tutanakta belirlenen süre içerisinde giderilmesi hususunu yükleniciye tebliğ eder. Kusur ve eksiklerin yüklenici tarafından giderildiği idarece tespit edildiğinde kabul işlemi sonuçlandırılır.
18.6. Kabul tutanağının yetkili makam tarafından onaylanması ile kesin kabul işlemi tamamlanmış olur.
Madde 19 - Yapı denetimi ve sorumluluğuna ilişkin şartlar
19.1. Yüklenici bütün işleri denetim görevlisinin, sözleşme ve eklerindeki hükümlere aykırı olmamak şartı ile vereceği talimata göre yapmak zorundadır.
19.2. Yüklenici tarafından fen ve sanat kurallarına aykırı olarak kusurlu yapıldıkları anlaşılan iş kısımlarını yükleniciye yeniden yaptırmak hususunda yapı denetim görevlisi yetkilidir. Yüklenici, bu konuda kendisine yazılı olarak verilen talimat üzerine, belirlenen süre içinde söz konusu iş kısımlarını ayrıca bir bedel istemeksizin yeniden yapmak zorundadır. Bu hususta bir gecikme olursa sorumluluğu yükleniciye aittir.
Madde 20. Yüklenicinin Sorumlulukları :
20.1. Güvenlik Önlemleri: Yüklenici;
a. İşle ilgili olarak uyulması gereken tüm güvenlik kurallarına uymayı,
b. İş yerlerinde bulunma yetkisine sahip tüm personelin güvenliklerini sağlamayı,
c. İş yerinin ve bu iş nedeniyle kendisine tevdi edilen her türlü ekipman, malzeme, araç gereç
ile bilgi ve belgelerin güvenliğinin sağlanması için her türlü tedbiri almayı,
ç. Sair yükümlülüklerin yerine getirilmesi nedeniyle üçüncü kişilerin can ve mal güvenliklerini sağlanması amacıyla ilgili mevzuat uyarınca her türlü tedbiri almayı kabul eder.
20.2. Yüklenicinin sözleşme konusu iş ile ilgili çalıştıracağı personele ilişkin sorumlulukları
20.1.Yüklenici, işin yerine getirilmesi sırasında yasa yönetmelik ve tüzükler ile belirlenen ve İLO standartlarına uygun iş ve işçi sağlığı ile ilgili tüm güvenlik önlemlerini alacaktır.
20.2.Çalışanların sağlık işleri
Yüklenici bütün giderleri kendisine ait olmak üzere hizmetinde çalışanlar için, gerek teker teker ve gerekse topluca yaşadıkları ve çalıştıkları yerlerde, yürürlükte olan sağlık ve güvenlik mevzuatı hükümlerine uygun olarak her türlü sağlık önlemlerini almak ve çalışanların bulundukları şartlara göre sağlıklı bir şekilde yiyip içmeleri, yatıp kalkmaları ve yıkanmaları, hastalıklardan korunmaları, hastalık veya bir kaza halinde tedavileri konularında ilgili mevzuat hükümlerine ve idare veya yapı denetim görevlisinin kendisine vereceği talimata uymak zorundadır.
20.3.Çalışanların kazaya uğramaları
Yüklenicinin tedbirler almasına rağmen olabilecek kazalarda, yüklenicinin işçi ve personelinden kazaya uğrayanların tedavilerine ilişkin giderlerle kendilerine ödenecek tazminat yükleniciye aittir. Ayrıca işçi ve personelden iş başında veya iş yüzünden ölenlerin defin giderleri ile ailelerine ödenecek tazminatta yüklenici tarafından karşılanır. Yüklenici bu hususta, yürürlükte bulunan genel hükümlere uyacaktır.
20.4.Çalışanların yiyeceği ve içeceği
Yüklenici, işe aldığı işçi ve personelin, özellikle şehir ve kasabalardan uzak yerlerde, yiyeceğini ve içeceğini sağlamak üzere gereken bütün tedbirleri almak zorundadır. Ancak bu, hiçbir şekilde zorlama halini almayacak ve çalışanların dilediği herhangi bir yerden yiyeceğini ve içeceğini temin etme hususundaki serbestlikleri bozulmayacaktır.
20.5.Yüklenicinin çalıştırdığı kişilerin uygunsuzlukları
Yüklenicinin teknik ve yönetici personeli ile hizmetli, işçi ve alt yüklenicileri arasında her ne şekilde olursa olsun, iş başında bulunmasına engel durumları tespit edilenler, idare veya yapı denetim görevlisi tarafından yapılacak tebligat üzerine yüklenici tarafından derhal iş başından uzaklaştırılır.
Madde 21 - Sözleşmede değişiklik yapılması
21.1. Sözleşme imzalandıktan sonra, sözleşme bedelinin aşılmaması ve İdare ile Yüklenicinin karşılıklı olarak anlaşması kaydıyla, aşağıda belirtilen hususlarda sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılabilir:
a) İşin yapılma yeri,
b) İşin süresinden önce yapılması kaydıyla işin süresi ve bu süreye uygun olarak ödeme şartları.
Madde 22 - Gecikme halinde uygulanacak cezalar ve sözleşmenin feshi
22.1. Bu sözleşmede belirtilen süre uzatımı halleri hariç, Yüklenicinin sözleşmeye uygun olarak işi süresinde bitirmediği takdirde 10 gün süreli gecikme cezası uygulanır.
22.2. Yüklenicinin sözleşmeye uygun olarak işi süresinde bitirmediği takdirde, gecikilen her gün için sözleşme bedelinin % 0,5 (binde beş) oranında gecikme cezası uygulanır.
22.3. İhtarda belirtilen sürenin bitmesine rağmen aynı durumun devam etmesi halinde ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.
22.4. Gecikme cezaları ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın Yükleniciye yapılacak hakediş ödemelerinden kesilir. Bu cezaların hakediş ödemelerinden karşılanamaması halinde Yükleniciden ayrıca tahsilat yapılır.
22.5. Kısmi kabul öngörülmeyen işlerde işin tamamının bitirilmemesi halinde, günlük gecikme cezası sözleşme bedeli üzerinden alınır.
Madde 23. Garanti Şartları:
23.1. Bu madde boş bırakılmıştır.
Madde 24 - Sözleşmenin feshine ilişkin şartlar
24.1. Sözleşmenin İdare veya Yüklenici tarafından feshedilmesine ilişkin şartlar
24.1.1.Yüklenicinin sözleşmeyi feshetmesi; sözleşme yapıldıktan sonra mücbir sebep halleri dışında yüklenicinin mali acz içinde bulunması nedeniyle taahhüdünü yerine getiremeyeceğini gerekçeleri ile birlikte yazılı olarak bildirmesi halinde, ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.
24.1.2. İdare aşağıda belirtilen hallerde sözleşmeyi fesheder;
Yüklenicinin taahhüdünü ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi veya işi süresinde bitirmemesi üzerine, sözlemmede belirlenen oranda gecikme cezası uygulanmak üzere, idarenin on gün süreli ve nedenleri açıkça belirtilen ihtarına rağmen aynı durumun devam etmesi halinde protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.
Madde 25 - Sözleşme kapsamında yaptırılabilecek ilave işler, iş eksilişi ve işin tasfiyesi
25.1. Yapım sözleşmelerinde, öngörülemeyen durumlar nedeniyle bir iş artışının zorunlu olması halinde, artışa konu olan işin;
a) Sözleşmeye esas proje içinde kalması,
b) İdareyi külfete sokmaksızın asıl işten ayrılmasının teknik veya ekonomik olarak mümkün olmaması, şartlarıyla, anahtar teslimi götürü bedel ihale edilen yapım işlerinde sözleşme bedelinin % 10’una, kadar oran dahilinde, süre hariç sözleşme ve dokümandaki hükümler çerçevesinde aynı yükleniciye yaptırılabilir.
Madde 26- Anlaşmazlıkların çözümü
26.1. Bu sözleşme ve eklerinin uygulanmasından doğabilecek her türlü anlaşmazlığın çözümünde ANKARA mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.
Madde 27 - Diğer hususlar
27.1. Yapım işinin uygulanması ile ilgili tüm hususlar Özel-Genel Teknik Şartname ve Sözleşmede belirtilmiş olup bu esaslara göre yürütülecektir.
27.2. İş bitiminde Özel-Genel Teknik Şartname esaslarına göre kontrolü yapılacaktır.
27.3. Sözleşmenin uygulanmasında yetkiler 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu esaslarına göre yapılacaktır.
27.4. Mücbir sebep takdiri, ihtar, fesih onayı, uygulaması ve hazine zararlarının tahsili gibi işlemler İdarece yapılacaktır.
27.5. Yerlerinden sökülen moloz ve atıklar yüklenici tarafından taşınarak tahliye edilecektir.
27.6 İş güvenliği ile ilgili tüm önlemler, yüklenici firma tarafından alınacaktır.
27.7. İş esnasında meydana gelen tüm kaza, hasar, yaralanmaların sorumluluğu yüklenici firmaya aittir. Kaza, hasar yada yaralanma gibi bir durum söz konusu olduğunda yüklenici firma bu durumların giderilmesi, onarılması gibi gerekli işlemleri yapacaktır.
27.9.Yüklenici, işyerinde sigortasız işçi çalıştırmayacaktır. Yüklenici yer tesliminden sonra idareye, çalıştıracağı işçilerin kimlik fotokopilerini, ve sigorta giriş belgelerini mutlaka teslim edecektir. Günlük
çalıştırılacak personel isimleri işe başlamadan 1 gün önce sözlü olarak idareye bildirilecek sonrasında kimlik fotokopileri teslim edilecektir.
Madde 28 - Yürürlük
28.1. Bu sözleşme taraflarca imzalandığı tarihte yürürlüğe girer.
Madde 29 Sözleşmenin imzalanması
29.1. Bu sözleşme 29 maddeden ibaret olup, İdare ve Yüklenici tarafından tam olarak okunup anlaşıldıktan sonra …../……/2018 tarihinde bir nüsha olarak imza altına alınmıştır. Ayrıca İdare, Yüklenicinin talebi halinde sözleşmenin "aslına uygun idarece onaylı suretini" düzenleyip Yükleniciye verecektir.
İLANLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR:
1. Bu sayfada yayınlanan bilgilerin hukukî ve mali sorumluluğu bulunmamaktadır. Kamu İhale Bülteni ve ihale dosyasındaki bilgiler esas alınacaktır.
2. İlânla ilgili sorumluluk ve başvuru makamı bilgileri aşağıdadır.
a.Şikayet ve Başvuru Makamı: MEBS Okl. ve Eğt. Mrk. K.lığı
b.Telefon Numarası: 0312 350 97 97
c.Fax Numarası: 0312 353 03 55
d.Elektronik Posta adresi: engin_1583@hotmail.com