ANA SAYFA BAKAN KURUMSAL BİRİMLER BASIN FAALİYETİ HİZMETLER SİTE HARİTASI
Bakanlık Geri
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Bakan

1954 doğumlu olan Yaşar GÜLER, Teğmen rütbesiyle 1974’te Kara Harp Okulundan ve 1975’de Muhabere Okulundan mezun olmasını müteakip 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1986’da Kara Harp Akademisinden, 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olduktan sonra Kurmay subay olarak sırasıyla; Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı (1986-1988), Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı (1988-1991), 12’nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü (1991-1992), Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanı (1992-1994), Bosna-Hersek Türk Tugayı Komutan Yardımcısı (1994-1995), Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subayı (1995-1997), Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcısı (1997-1999), Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanı (1999-2000), Genelkurmay Başkanlığı Tatbikatlar Şube Müdürü (2000-2001) olarak görev yapmıştır. 2001 yılında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle 10’uncu Piyade Tu...

Devamı

MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan Duyurdu: “Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması 120 Gün Daha Uzatıldı”

Tarih: 17.11.2022

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlerle temasları sonucunda 22 Temmuz’da Sayın Cumhurbaşkanımız ve BM Genel Sekreteri riyasetinde imzalanan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın süresi Sayın Cumhurbaşkanımızın duyurduğu gibi 120 gün daha uzatıldı.

Sn. Cumhurbaşkanımız ayrıca geride bırakılan 4 aylık dönemde 500’e yakın gemi ile 11 milyon tondan fazla tahıl ve gıda maddesinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ile bu anlaşmanın dünyanın gıda temini ve güvenliği için ne denli önemli ve faydalı olduğunu hatırlattı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın duyurduğu anlaşmanın görüşmeleri, Millî Savunma Bakanlığının koordinatörlüğünde İstanbul’daki Kalender Kasrı’nda gerçekleştirildi. İkili ve dörtlü formatta, olumlu ve yapıcı bir havada gerçekleşen görüşmelerde daha fazla tahılın gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda alınabilecek ilave tedbirler de ele alındı.

Okunma Sayısı : 1643

Diğer Haberler

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kıbrıs Şehit ve Gazi Derneklerinin Değerli Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kıbrıs Şehit ve Gazi Derneklerinin Değerli Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi, 28’inci Mekanize Piyade Tümen Komutanlığında İnceleme ve Denetlemelerde Bulundu

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi, 28’inci Mekanize Piyade Tümen Komutanlığında İnceleme ve Denetlemelerde Bulundu

Mutlu Barış Harekâtı’nın 51’inci Yılı Kutlu Olsun

Mutlu Barış Harekâtı’nın 51’inci Yılı Kutlu Olsun

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi, Mutlu Barış Harekâtı’nın 51’inci Yılı Dolayısıyla Düzenlenen Resepsiyona Katıldı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi, Mutlu Barış Harekâtı’nın 51’inci Yılı Dolayısıyla Düzenlenen Resepsiyona Katıldı