Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Belçika Savunma ve Dış Ticaret Bakanı Theo Francken ile Bir Araya Geldi
Tarih: 13.05.2026Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Belçika Kraliçesi Mathilde’nin ülkemizi ziyareti kapsamında Ankara’ya gelen Belçika Savunma ve Dış Ticaret Bakanı Theo Francken ile bir araya geldi. Konuk Bakan, Millî Savunma Bakanlığına gelişinde Bakan Yaşar Güler tarafından askerî törenle karşılandı.
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Belçika Savunma ve Dış Ticaret Bakanı Theo Francken, Millî Savunma Bakanlığında gerçekleştirdikleri baş başa görüşme sonrasında heyetler arası görüşmeye başkanlık etti.
Görüşmelerin ardından Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Belçika Krallığı Savunma Bakanlığı arasında Niyet Mektubu imzalandı. Bakanlar Yaşar Güler ve Theo Francken’in yanı sıra Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Belçika Millî Silahlanma Direktörü Korgeneral Bernard Phaleg de Niyet Mektubu’nu imzaladı.
