ANA SAYFA BAKAN KURUMSAL BİRİMLER BASIN FAALİYETİ HİZMETLER SİTE HARİTASI
Bakanlık Geri
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Bakan

1954 doğumlu olan Yaşar GÜLER, Teğmen rütbesiyle 1974’te Kara Harp Okulundan ve 1975’de Muhabere Okulundan mezun olmasını müteakip 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1986’da Kara Harp Akademisinden, 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olduktan sonra Kurmay subay olarak sırasıyla; Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı (1986-1988), Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı (1988-1991), 12’nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü (1991-1992), Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanı (1992-1994), Bosna-Hersek Türk Tugayı Komutan Yardımcısı (1994-1995), Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subayı (1995-1997), Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcısı (1997-1999), Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanı (1999-2000), Genelkurmay Başkanlığı Tatbikatlar Şube Müdürü (2000-2001) olarak görev yapmıştır. 2001 yılında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle 10’uncu Piyade Tu...

Devamı

MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar: “Bu coğrafyada var olabilmek; etkin, caydırıcı ve saygın bir orduya sahip olmaktan geçer.”

Tarih: 08.05.2023

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, ASPİLSAN Enerji'de düzenlenen "AFGM Genel Sipariş Sözleşmesi Protokolü ve MAN Türkiye AŞ İyi Niyet Sözleşmesi İmza Töreni"ne katıldı. Törende konuşan Bakan Akar, Kayseri'nin önemli bir savunma sanayi tesisine ev sahipliği yapmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Yapılan iş birliği anlaşmalarının hayırlı olmasını dileyen Bakan Akar, "Malumunuz 2 Ekim 2020'de önemli bir yatırım yaparak Türkiye'nin ilk ve tek şarj edilebilir Lityum-İyon Pil Üretim Tesisi'nin temelini attık. Haziran 2022'de lityum-iyon bataryasının seri üretimi başladı. Şimdi bu atılan adımların meyvelerini topluyoruz. ASPİLSAN, aynı zamanda lityum-iyon pillerinin Avrupa'da seri üretimini yapan ilk firma. ASPİLSAN'da farklı tip boyut ve teknolojilerdeki pil hücrelerinin geliştirilmesi çalışmalarına devam edilmektedir." diye konuştu.

Bakan Akar, A400M uçaklarının retrofit faaliyetlerinin de Kayseri'de yapıldığını hatırlatarak şöyle devam etti:

"Kayseri'mizin böylesine önemli bir savunma sanayi tesisine ev sahipliği yapması ayrıca gurur vesilesi. Kayseri'mizin ASPİLSAN gibi bir diğer gururu, Tayyare Fabrikası'nın devamı askerî fabrikalarımıza bağlı 2'nci Hava Bakım Fabrika’mızda A-400M uçaklarının yani 'Koca Yusufların’ bakım ve yenileme işlemlerini yapıyor olması. Dünyanın önde gelen uçak firması Airbus'ın merkezi dışındaki ilk ve tek retrofit merkezi 2'nci Hava Bakım Fabrika'mız ve ASPİLSAN, kendi alanlarında Türkiye'nin ve Kayseri'nin yüz akı olmakta. Bu arada Kayseri'mizin tarihinde şanlı, şerefli bir yeri olan, uçak yapan, uçak ihraç eden TOMTAŞ yeniden doğuyor. Bu iş birliği anlaşmalarıyla da Kayseri'miz, yeni bir başarı hikâyesi daha yazacak. Anadolu'nun parlayan yıldızı Kayseri'mizin bu potansiyeliyle iftihar ediyoruz. Böylece Kayseri istikbale emin adımlarla ilerliyor. Burada en büyük pay azim ve karalılıkla çalışan sizlerindir."

Enerji ihtiyacının artık büyük oranda fosil yakıtlardan karşılandığına değinen Bakan Akar, bu enerji kaynağının kullanımının başta küresel ısınma olmak üzere ciddi çevre kirliğine neden olduğuna dikkati çekti.

PİL TEKNOLOJİLERİ, ARTIK DÜNYAYI DÖNÜŞTÜRÜYOR VE ŞEKİLLENDİRİYOR

Bakan Akar, son yıllarda enerji alanında büyük gelişmeler yaşandığını anlatarak şunları kaydetti:

"Özellikle son 20 yılda enerjinin yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesi yönünde çok önemli gelişmeler yaşandı ve batarya teknolojilerine ilgi her geçen gün daha da arttı. Artık otomobiller, ağır hizmet araçları ve hatta uçaklar artık elektrikli yapıya dönüşüyor. Bu elektrikli araçların çalışabilmesi ve gelişebilmesi için de bataryalar üzerinde yapılan çalışmalara büyük AR-GE kaynakları ayrılıyor. Pil teknolojileri, artık dünyayı dönüştürüyor ve şekillendiriyor. Geleceğin dünyasında hayati önemde olan bu teknolojilerin yerli ve millî imkânlarla elde edilmesi ve geliştirilmesi gereklilik halini almıştır. Zira yerli ve millî üretim, yaşamakta olduğumuz bu hassas süreçte hiç olmadığı kadar önemli rol oynamaktadır. Bu bilinçle, özellikle son 20 yılda güçlü bir iradeyle başlatılan millî teknoloji hamlesiyle başta savunma sanayi olmak üzere hemen her alanda çok önemli adımlar atıldı."

Bakan Akar, Türkiye'nin stratejik öneme sahip birçok silah sistemini, yazılımını ve tasarımını geliştirebildiğini dile getirdi.

Ülkenin insan kaynağını en iyi şekilde değerlendirerek kendine özgü tasarımlarla bu yolda ilerlendiğinin altını çizen Bakan Akar, şöyle dedi:

"Her zaman ifade ettiğimiz gibi, başta savunma sanayisi olmak üzere tüm alanlarda yerli ve millî üretim yapmak bizler için bir tercih değil, zorunluluk. Bu coğrafyada var olabilmek; etkin, caydırıcı ve saygın bir orduya sahip olmaktan geçer. Güçlü ordu için güçlü savunma sanayisine sahip olmamız gerektiği de apaçık ortada. Yerli ve millî ürünlerimizin ordumuza sağladığı yüksek öz güven ve motivasyonla bugün TSK, umudunu bizlere bağlamış olan mazlum ve mağdurlara yardım elini uzatmakta, faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde barış, huzur ve istikrara katkı sağlamaktadır. Ülkemizin, bu faaliyetleri başarıyla devam ettirebilmesi için her alanda güçlü olmaktan başka çaresi yok. İhtiyaç duyduğumuz teknolojileri yerli ve millî imkânlarla üretmek de bizim için bir tercih olmaktan çıkıp zorunluluk haline gelmiştir. Yerli ve millî savunma sanayimizin belirlenen hedeflere ulaşması için üretilen her ürün, gerçekleştirilen her proje, yapılan her iş birliği anlaşması ve her toplantının işlevselliğine, alınan kararların uygulanabilirliğine önem veriyoruz."

Konuşmanın ardından Askerî Fabrikalar Genel Müdürü İmdat Ersoy, ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, ASPİLSAN Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Necati Tekin ve MAN Türkiye AŞ Otobüs Geliştirme Dış Donanım Müdürü Ahmet Ömer Acer arasında sözleşme imzalandı.

Okunma Sayısı : 975

Diğer Haberler

30 Ağustos'un Zafer Ruhu Meydanlarda Yankılanıyor

30 Ağustos'un Zafer Ruhu Meydanlarda Yankılanıyor

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Millî Savunma Bakanlığında Bir Araya Geldi

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Millî Savunma Bakanlığında Bir Araya Geldi

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler; Malazgirt Zaferi’nin 954'üncü Yıl Dönümü Etkinliklerine Teşrif Eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Askerî Törenle Karşıladı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler; Malazgirt Zaferi’nin 954'üncü Yıl Dönümü Etkinliklerine Teşrif Eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Askerî Törenle Karşıladı

Malazgirt Zaferi'nin 954'üncü Yıl Dönümü

Malazgirt Zaferi'nin 954'üncü Yıl Dönümü