ANA SAYFA BAKAN KURUMSAL BİRİMLER BASIN FAALİYETİ HİZMETLER SİTE HARİTASI
Bakanlık Geri
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Bakan

1954 doğumlu olan Yaşar GÜLER, Teğmen rütbesiyle 1974’te Kara Harp Okulundan ve 1975’de Muhabere Okulundan mezun olmasını müteakip 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1986’da Kara Harp Akademisinden, 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olduktan sonra Kurmay subay olarak sırasıyla; Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı (1986-1988), Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı (1988-1991), 12’nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü (1991-1992), Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanı (1992-1994), Bosna-Hersek Türk Tugayı Komutan Yardımcısı (1994-1995), Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subayı (1995-1997), Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcısı (1997-1999), Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanı (1999-2000), Genelkurmay Başkanlığı Tatbikatlar Şube Müdürü (2000-2001) olarak görev yapmıştır. 2001 yılında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle 10’uncu Piyade Tu...

Devamı

MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, 2023-2024 Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

Tarih: 01.09.2023

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığında düzenlenen 2023-2024 Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy da yer aldı.

Bakanların ve Komutanların yerlerini almasının ardından her yıl olduğu gibi dualar okundu, kurban kesimi yapıldı. Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, pist başından telsizle ilk uçuşun emrini verdi ve yeni uçuş eğitim yılını başlattı.

Törende bir konuşma da yapan Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, şunları söyledi:

AĞUSTOS AYI MİLLETİMİZİN ZAFERLER AYIDIR

“Türk Hava Kuvvetlerimizin en önemli ve en seçkin birliklerinden biri olan 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığımızda siz kahraman silah ve mesai arkadaşlarımla birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Yeni Uçuş Eğitim yılınızın hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum. Ayrıca yeni rütbelerinizin ve görevlerinizin; sizlere, ailelerinize, Türk silahlı Kuvvetlerine ve asil milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.  

Unutmayınız ki yeni rütbeler ve yeni görevlerle birlikte sorumluluklarınız da artmaktadır. Sizlerin becerisi ve donanımı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkin ve güçlü konumunu daha da ileri seviyelere taşıyacaktır. Bu anlayışla sizlerin, nerede olursanız olun, görevlerinizi en iyi şekilde yapacağınıza ve sizden sonra gelecek olanlara da bayrağı gururla teslim edeceğinize yürekten inanıyorum.

Malumunuz Ağustos ayı, parlak bir tarihî geçmişe sahip asil milletimizin zaferler ayıdır. Malazgirt’ten Otlukbeli’ne, Mercidabık’tan, Mohaç’a nice şanlı zaferler, hep bu ay da kazanılmıştır. Tarihimizin dönüm noktalarından birini oluşturan bu zaferlerden biri de kahraman ordumuzun 26 Ağustos 1922 sabahı başlattığı Büyük Taarruz Harekâtı’nda elde ettiği büyük başarıdır.

Büyük Taarruz Harekâtı kapsamında güzel Eskişehir’imiz de 2 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu vesileyle, vatanımızı işgal girişiminde bulunanlara karşı tüm yokluklara rağmen kazandığımız Büyük Zaferimizin 101’inci yıl dönümünü ve Eskişehir’imizin kurtuluş gününü kutluyorum. Bizlere bu zaferi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

KENDİ PİLOTLARINI YETİŞTİREBİLEN SAYILI ÜLKELERDEN BİRİYİZ

Küresel ve bölgesel belirsizliklerin yaşandığı, risk ve tehditlerin arttığı kritik bir süreçten geçmekteyiz. Bu hassas dönemde görev ve sorumlulukları artan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak için azim ve kararlılıkla görevlerini yerine getirmektedir.

Bu kapsamda kahraman ordumuz;

- Yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlar ile terörle mücadelede büyük başarılar elde etmekte,

- Hudutlarımızın emniyetini en yoğun ve etkili tedbirlerle sağlamakta,  

- Mavi ve Gök Vatanımızda hak ve menfaatlerimizin korunmasına yönelik faaliyetlerini de başarıyla sürdürmektedir.

Aynı şekilde başta Kıbrıs olmak üzere Azerbaycan’da, Libya’da, Kosova’da, Bosna Hersek’te, Katar’da, Somali’de ve daha birçok coğrafyada kardeş, dost ve müttefik ülkelerin haklı davalarına destek vermektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en etkin ve yoğun faaliyetlerini icra ettiği bu dönemde gökyüzündeki gücümüz olan Hava Kuvvetlerimiz de aynı etkinlik ve yoğunlukta faaliyetlerini sürdürmektedir. Gururla ifade etmeliyim ki Hava Kuvvetlerimiz; köklü tarihi, yetenekli personeli, üstün teknolojisi, elde ettiği büyük başarılarıyla ülkemizin iftihar kaynağı olmaktadır. Bugün; dünyada kendi pilotlarını, hatta dost ve müttefik ülkelerin de pilotlarını yetiştirebilen sayılı ülke hava kuvvetlerinden biri konumundadır.

Kartallar yuvası, havacılıkta öncü şehrimiz Eskişehir’in gururu 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığımız da;

- Üstlendiği operasyonel görevlerin yanı sıra; yerli ve millî savunma sanayi ürünlerimizin test faaliyetlerini başarıyla gerçekleştirilmesinden, pilotlarımızın eğitilmesine kadar geniş bir yelpazede üstlendiği görevleri büyük bir başarıyla yerine getirmektedir.

HAVA KUVVETLERİMİZ, GURUR KAYNAĞIMIZ OLDU

Özellikle son yıllarda yerli ve millî silah ve mühimmatlarımız ile gücüne güç katan Hava Kuvvetlerimiz:

- 15 Temmuz sonrası oluşan personel açığına rağmen kahramanca fedakârca görev yapmış,

- Yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen terörle mücadele harekâtlarındaki etkinliği, katkısı ve başarısıyla gurur kaynağımız olmuştur.

- Mavi ve Gök Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasından Uluslararası Barışı Destekleme görevlerine ve tatbikatlara kadar tüm görevlerini başarıyla icra ederek seçkin ve saygın konumunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Ayrıca ülkemizi yasa boğan 06 Şubat tarihli depremlerin ilk anından itibaren Hava Kuvvetlerimiz; kurduğu hava köprüsü ile yaraların sarılması ve hayatın normale dönmesi için üstün gayret göstermiş, en ücra köylere kadar vatandaşlarımıza yardımları ulaştırmıştır.

Hava Kuvvetlerimiz bu süreçte, bir yılda yapılan sorti sayısına, 2 ay içinde ulaşarak sahip olduğu imkân ve kabiliyetleri en açık şekilde göstermiştir.

Tüm bu faaliyetlerde, büyük bir özveriyle görev yapan Hava Kuvvetlerimizin bütün personelini üstün gayretleri ve başarıları dolayısıyla gönülden kutluyor; gözlerinden öpüyorum. Bundan sonra da hedefimiz; Hava Kuvvetlerimizi personeliyle, teknolojisiyle, sahip olduğu imkânlarla dünyanın en kuvvetli hava ve uzay güçlerinden biri hâline getirmektir. Bu yöndeki çalışmalarımız, bundan sonra da artan bir ivmeyle sürdürülecektir.

Hava Kuvvetlerimizin; siz değerli personelinin de katkılarıyla Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda,

- Daha büyük, daha güçlü bir Türkiye ve Türk Hava Kuvvetleri için artan bir şevk ve gayretle çalışmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.

EĞİTİM VAZGEÇİLMEZ BİR UNSURDUR

Envanterde bulunan silah sistemlerimiz ne denli gelişmiş olursa olsun, onları kullanan sizlersiniz. Bu açıdan sizlerin bireysel ve meslekî kabiliyetleri hava gücümüzün etkinliği açısından büyük önem taşımaktadır.

Bu etkinliğin sürekliliği ve her zaman daha üst seviyeye çıkartılmasında da eğitim vazgeçilmez bir unsurdur.

Sürekli eğitim anlayışıyla uçuş ve havacılık disiplinine bütünüyle ve derinliğiyle hâkim olmanız bakımından; burada icra edilen uçuş eğitimlerinin son derece önemli olduğunu değerlendiriyorum.

Bu kapsamda sizlerden beklentim;

- Eğitimlerinizi genişleyen bir tecrübe kazanımı dâhilinde icra ederken;

- Havacılık ve uzay teknolojilerindeki gelişmeleri de yakından takip etmeniz ve bu konuda Hava Kuvvetlerimize katkılar sunmanızdır.

Havacılık eğitimi zor ve uzun, tecrübesi çok değerli olan bir meslektir. Ancak sizler, bu mesleği yaşam tarzı hâline getiren büyük profesyonellersiniz. Unutmayınız ki Gök Vatanımız sizlere emanettir.  

Bu duygu ve düşüncelerle; yeni uçuş eğitim yılının bir kez daha hayırlı ve başarılı olmasını temenni ediyor; yolunuz ve bahtınızın semalar kadar açık olmasını diliyorum. Emniyetli Uçuşlar. Kalın sağlıcakla…”

Okunma Sayısı : 1271

Diğer Haberler

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi, İtalya Millî Günü Dolayısıyla Düzenlenen Resepsiyona Katıldı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi, İtalya Millî Günü Dolayısıyla Düzenlenen Resepsiyona Katıldı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Bir Araya Geldi

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Bir Araya Geldi

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Bir Araya Geldi

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Bir Araya Geldi

Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı Eskişehir’de Bulunan 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığında Gerçekleştirildi

Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı Eskişehir’de Bulunan 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığında Gerçekleştirildi