ANA SAYFA BAKAN KURUMSAL BİRİMLER BASIN FAALİYETİ HİZMETLER SİTE HARİTASI
Bakanlık Geri
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Bakan

1954 doğumlu olan Yaşar GÜLER, Teğmen rütbesiyle 1974’te Kara Harp Okulundan ve 1975’de Muhabere Okulundan mezun olmasını müteakip 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1986’da Kara Harp Akademisinden, 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olduktan sonra Kurmay subay olarak sırasıyla; Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı (1986-1988), Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı (1988-1991), 12’nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü (1991-1992), Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanı (1992-1994), Bosna-Hersek Türk Tugayı Komutan Yardımcısı (1994-1995), Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subayı (1995-1997), Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcısı (1997-1999), Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanı (1999-2000), Genelkurmay Başkanlığı Tatbikatlar Şube Müdürü (2000-2001) olarak görev yapmıştır. 2001 yılında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle 10’uncu Piyade Tu...

Devamı

MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Milli Savunma Bakanı Fikri IŞIK, bu yıl 53'üncüsü düzenlenen Uluslararası Münih Güvenlik Konferansına katıldı.

 

Bu yıl 53'üncüsü düzenlenen Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da  katıldı.

 

 

Güvenlik meselelerinin en üst düzeyde konuşulduğu ve fikirlerin paylaşıldığı Münih Güvenlik Konferansı'nın açılış oturumu tamamlandı.

 

 

Daha sonra Bakan Işık, Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Mercator'un düzenlediği 'Türkiye 2023' konulu panelde ülkemizin terörle mücadeleye bakışını anlattı.

 

 

 

Bakan Işık, Münih Güvenlik Zirvesi kapsamında '2017'de NATO: İşlevsiz mi yoksa çok mu önemli?' konulu gece oturumunda ülkemizin bakışını anlattı.

Işık, panelde, "NATO demokratik dünya için dünden çok daha fazla gerekli" görüşünü paylaştı.

 

 

 

 

Bakan Işık  katıldığı Münih Güvenlik konferansı sırasında ikili  görüşmeler de gerçekleştirdi.

Işık, önce Kanadalı mevkidaşı Harjit Sajjan ile görüştü.

 

 

 

Ardından Bakan Işık, Münih Güvenlik Konferansı'nda NATO Kara Komutanı Org. Williams ile görüşerek, yakın coğrafyamızdaki güvenlik konularını değerlendirdi.

 

 

 Sonrasında Bakan Işık, Münih temasları kapsamında Singapur Savunma Bakanı Sn. Ng Eng Hen ile bir araya geldi.

 

 

 

Bakan Işık, Cohen Grup'un düzenlediği çalışma toplantısında, SACEUR'in gerçekleştirdiği Avrupa güvenliğine yönelik sınamalara ilişkin sunuma katıldı. 

 

 

 

Ayrıca Bakan Işık, Başbakan Binali Yıldırım'a, Almanya Başbakanı Merkel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmelerinde eşlik etti.

 

 

 

 

Okunma Sayısı : 2909

Diğer Haberler

Millî Savunma Bakanlığında Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Millî Savunma Bakanlığında Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Romanya Büyükelçisi Stefan Alexandru Tinca’yı Kabul Etti

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Romanya Büyükelçisi Stefan Alexandru Tinca’yı Kabul Etti

2’nci İnönü Zaferi’nin 105’inci Yıl Dönümü Kutlu Olsun

2’nci İnönü Zaferi’nin 105’inci Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Tiran Büyükelçisi Olarak Atanan Barış Ceyhun Erciyes’i Kabul Etti

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Tiran Büyükelçisi Olarak Atanan Barış Ceyhun Erciyes’i Kabul Etti