ANA SAYFA BAKAN KURUMSAL BİRİMLER BASIN FAALİYETİ HİZMETLER SİTE HARİTASI
Bakanlık Geri
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Bakan

1954 doğumlu olan Yaşar GÜLER, Teğmen rütbesiyle 1974’te Kara Harp Okulundan ve 1975’de Muhabere Okulundan mezun olmasını müteakip 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1986’da Kara Harp Akademisinden, 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olduktan sonra Kurmay subay olarak sırasıyla; Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı (1986-1988), Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı (1988-1991), 12’nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü (1991-1992), Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanı (1992-1994), Bosna-Hersek Türk Tugayı Komutan Yardımcısı (1994-1995), Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subayı (1995-1997), Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcısı (1997-1999), Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanı (1999-2000), Genelkurmay Başkanlığı Tatbikatlar Şube Müdürü (2000-2001) olarak görev yapmıştır. 2001 yılında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle 10’uncu Piyade Tu...

Devamı

MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Karargâhında Almanya, Fransa, İngiltere ve ABD Savunma Bakanları ile Görüştü

Tarih: 13.10.2022

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için geldiği NATO Karargâhındaki ikili görüşmelerini sürdürüyor. Toplantının ikinci günü kapsamında gerçekleştirilen ilk oturum olan Nükleer Planlama Grubu Toplantısı’na katılan Bakan Akar daha sonra ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile görüştü. Bakan Akar, ABD’li mevkidaşı ile görüşmesinin ardından ise Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht ile bir araya geldi. Daha sonra Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ile de bir görüşme gerçekleştiren Bakan Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında çekilen “Aile Fotoğrafı” öncesinde ise İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile ayaküstü görüştü.

Görüşmelerde Bakan Akar tarafından, Türkiye’nin NATO’nun 70 yıllık üyesi ve ikinci büyük ordusu olarak Avrupa-Atlantik güvenliğine büyük katkı sağladığı, Türkiye’ye uygulanan ihracat kısıtlamalarının Avrupa-Atlantik güvenliğini de zayıflattığı belirtildi. Bunların yanı sıra Bakan Akar tarafından terör örgütü PKK/YPG başta olmak üzere her türlü terör örgütü ile mücadelede dayanışma beklentisi dile getirildi.

Ukrayna’ya yönelik gerçekleştirilen destek ile Türkiye’nin ateşkesin sağlanması, gerginliğin azaltılmasına yönelik çalışmalarını aktaran Bakan Akar, diplomasinin önemine vurgu yaptı. Bakan Akar ayrıca Türkiye’nin diplomatik çabalarının sonuçlarının tahıl anlaşması ve esir değişimi ile alındığını da belirtti.

Bakan Akar’ın görüştüğü Bakanlar da tahıl koridoru ile küresel gıda krizinin çözümü ve esir değişiminde oynadığı etkin rolden dolayı Türkiye’ye teşekkür etti. Görüşmelerde ikili, bölgesel savunma ve güvenlik konuları ile savunma sanayisinde iş birliği de ele alındı.

Okunma Sayısı : 1292

Diğer Haberler

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Bakanı Birame Diop ile Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Bakanı Birame Diop ile Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Katar Askerî Ataşesi Tümgeneral Mohammed Rashid Al- Shahwani'yi Kabul Etti

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Katar Askerî Ataşesi Tümgeneral Mohammed Rashid Al- Shahwani'yi Kabul Etti

Türk Kara Kuvvetlerinin 2234’üncü Kuruluş Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Türk Kara Kuvvetlerinin 2234’üncü Kuruluş Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Bir Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit Oldu

Bir Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit Oldu