ANA SAYFA BAKAN KURUMSAL BİRİMLER BASIN FAALİYETİ HİZMETLER SİTE HARİTASI
Bakanlık Geri
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Bakan

1954 doğumlu olan Yaşar GÜLER, Teğmen rütbesiyle 1974’te Kara Harp Okulundan ve 1975’de Muhabere Okulundan mezun olmasını müteakip 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1986’da Kara Harp Akademisinden, 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olduktan sonra Kurmay subay olarak sırasıyla; Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı (1986-1988), Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı (1988-1991), 12’nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü (1991-1992), Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanı (1992-1994), Bosna-Hersek Türk Tugayı Komutan Yardımcısı (1994-1995), Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subayı (1995-1997), Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcısı (1997-1999), Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanı (1999-2000), Genelkurmay Başkanlığı Tatbikatlar Şube Müdürü (2000-2001) olarak görev yapmıştır. 2001 yılında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle 10’uncu Piyade Tu...

Devamı

MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Kodlandırma Müracaatları

Güncelleme Tarihi: 29.07.2015

1 Ocak 1997 tarihinden itibaren tedarik edilecek malzemelerle ilgili şartnamelere kodlandırma hükmü konulmakta ve kodlandırma hizmeti tedarik safhasında gerçekleştirilmektedir.Kodlandırma işlemlerinde gecikme yaşanmaması için, TSK ihalesini kazanan firmanın, sözleşme gereğince, gerekli bilgi ve belgelerle Türk Millî Kodlandırma Bürosuna müracaat ederek kodlandırma işlemlerini başlatması gerekmektedir.

 

1 Ocak 2002 Tarihinden itibaren TSK ihalesini kazanan firmaların ve ürünlerin kodlandırılması ücretsiz olarak yapılmaktadır. 

 

TSK/MSB ihtiyacı haricinde, yurt içi kamu kurum ve kuruluslarından, yurt dısından ihale kazanılması, yurt dısı ihalelerde kodlandırmanın ön kosul olduğu durumlarda veya NATO Kodlandırma Sistemine dâhil ülkelerin yurt dısı kaynak arsivlerine eklenmek üzere (CCR, NSPA vb.) NSN basvurusunda bulunması halinde kodlandırma işlemleri Millî Kodlandırma Bürosunun iş yoğunluğuna göre belirlenecek bir zaman içerisinde ücret karşılığı yapılabilmektedir.

 

NATO üyesi olmayan ülkelere ait malzemelerin (1.Seviye (Tier-1) Sponsor Ülkeler dahil) kodlandırılması; yerli malzemelerin kodlandırılması için gerekli esas ve usüllere uygun olarak gerçekleştirilir. 

 

NATO ülkelerinin yanısıra  2.Seviye (Tier-2) sponsor ülkelere ait malzemelerin kodlandırılması; yabancı malzeme kodlandırılması  için gerekli esas ve usüllere uygun olarak gerçekleştirilir.

 

NATO Ülkeleri

 

Arnavutluk Yunanistan Portekiz
Belçika Macaristan Romanya
Bulgaristan İzlanda Slovakya
Kanada İtalya Slovenya
Hırvatistan Letonya İspanya
Çek Cumhuriyeti Litvanya Türkiye
Danimarka Lüksemburg İngiltere
Estonya Hollanda ABD
Fransa Norveç Polonya
Almanya        

 

2.Seviye Sponsor Ülkeler

Avusturalya

Finlandiya

Yeni Zelanda
Avusturya Güney Kore Rusya
Brezilya Malezya Singapur

 

1.Seviye Sponsor Ülkeler

Afganistan Gürcistan Kuveyt
Arjantin Hindistan Karadağ
Bosna Hersek Endonezya Fas
Brunei İsrail Uman
Şili Japonya Papua Yeni Gine
Mısır Ürdün

Filipinler

Suudi Arabistan İsveç Tonga Adaları
Sırbıstan Tayland Ukrayna
Güney Afrika Makedonya BAE
Pakistan        

 

 Nato Firma Kodu (NCAGE) Kodlandırılması
    -Doldurma Klavuzları

 Yerli Malzemelerin Kodlandırılması (Yerli ve NATO Dışı Kaynaklı Malzemeler)
    -Doldurma Klavuzları

 Yabancı Malzemelerin Kodlandırılması (NATO ve 2. Seviye Sponsor Üye Kaynaklı Malzemeler.)
    -Doldurma Klavuzları

 NATO, 2.Seviye ve 1.Seviye Sponsor Ülkeler İletişim Bilgileri